Haring onder een bontjas – alle subtiliteiten van het klassieke recept

“Haring onder een bontjas” deelt verdiend de eerste plaats met de niet minder beroemde salade “Olivier” voor meer dan een dozijn jaar..

Deze twee gerechten zijn verplichte gasten aan feesttafels..

Helaas, maar vandaag zijn weinig mensen geïnteresseerd in de oorsprong van bepaald voedsel, hoewel hun geschiedenis soms net zo geweldig is als het gerecht zelf..

salade "Сельдь под шубой"

Vissen onder een bontjas

Deze salade, zo geliefd bij velen, is het helderste culinaire model van de postrevolutionaire periode, een tijd van onrust en rusteloosheid, gehuld in een aura van politieke en militaire strijd..

Een soort vis in een bontjas is een symbool van het hele Sovjet-tijdperk, te beginnen bij zijn oorsprong..

Eens was de salade ongewoon geliefd bij de zogenaamde ware proletariërs..

De basis voor het creëren van zo’n culinair meesterwerk waren de vrij triviale gebeurtenissen van de eerste decennia van de 20e eeuw..

Zo wordt de auteur van de salade beschouwd als een rijke handelaar genaamd Anastas Bogomilov, de eigenaar van het grootste Moskou-Tver-netwerk van tavernes en kantines.

Zijn horecagelegenheden waren zo populair onder de proletarische klasse, de scheppers van de geschiedenis van die tijd, dat alle bijeenkomsten en “hete” geschillen, vaak in gevechten veranderende, vaak plaatsvonden in koopmanskroegen, wat aanzienlijke materiële schade aanrichtte.

klassiek салат "Шуба"Het was toen dat het beruchte recept “haring onder een bontjas” werd gemaakt, een symbolisch gerecht in elk van zijn ingrediënten..

Bijvoorbeeld, het belangrijkste onderdeel, haring, aangewezen de werkende mensen, aardappelen – boeren en rode bieten – bloed en de bolsjewistische banner.

Al deze communistische drift werd verdund met “Westerse” Franse Provençaalse saus.

De salade diende als een koude snack voor alcohol, wat bijdroeg aan de geringere dronkenschap en oproerigheid van bezoekers, in verband waarmee het bij elk feest meteen het populairste gerecht werd..

Trouwens, de naam van het gerecht is ook niet gemakkelijk, maar het wordt bewaard in de geest van het tijdperk.

Het werd uitgevonden door dezelfde handelaar in de vorm van de afkorting “Sh.U.B.A.”, wat betekent: “Chauvinisme en achteruitgang – Boycot en Anathema”.

De eerste presentatie van de salade vond plaats aan de vooravond van 1919 Nieuwjaar.

Maar nu is de pompeuze “Sh.UA.B.A.” veranderd in een veel voorkomende, hoewel een van de meest populaire en favoriete Russische gerechten, salade “haring onder een bontjas” of “vis in een bontjas”.

Ingrediënten voor het klassieke recept “haring onder een bontjas”
haring под шубой — все тонкости классического рецепта
ingrediënten Aantal
Zeeharing gezouten 1 stuk.
Medium gekookte aardappel 4-5 stukken.
wortel 1 groot of 2 medium
Bolui 1 stuk.
Rode biet 2-3 stukken.
Zonnebloemolie een beetje
zout proeven
Mayonaise “Provence” proeven
Kooktijd: 75 minuten Calorieën per 100 gram: 145 Kcal

“Vissen in een bontjas” is waarschijnlijk de gemakkelijkste salade in zijn samenstelling.

Technologie kookrecept “haring onder een bontjas” met foto

 1. Was de aardappelen, wortels en bieten, voeg water toe en kook. Voor het gebruikelijke recept voor salade ‘Haring onder een bontjas’ kunnen aardappelen in uniform worden gekookt en op de gebruikelijke manier worden gekookt, volledig, geschild. Wanneer de groenten klaar zijn, laat het water af, koel het af en maak het schoon.. gelaste овощи для салата
 2. Gepelde uien moeten op het bord worden fijngehakt. gesneden лук
 3. Was de haring in koud water en snijd hem in filets, gescheiden van het hoofd, de nok en kleine botten. Na het hakken van de vis in middelgrote stukken. gehakt селёдка
 4. Zet een haring op een speciale laag voor een “bontjas” of een gewone plaat met de eerste laag, en bedek hem bovenop met gehakte ui. laag сельди и лука
 5. Giet wat zonnebloemolie. De olie voegt in dit geval sappigheid toe..
 6. De volgende stap is het zetten van gekookte aardappelen, geraspt op een geraspte of wortelrasp.. laag картофеля
 7. Op de aardappels liggen geraspte wortels. laag моркови
 8. Zoutlaag en jas met mayonaise. Je kunt het doen zonder zout. laag майонеза
 9. Vergelijkbaar met punten 6 en 7 in dezelfde volgorde. Bij het leggen moet de vorm van de salade de vorm hebben van een kleine halfronde koepel.
 10. De meest recente bovenste laag – geraspte bieten. Verpak er een schaal in. De hoeveelheid bieten moet echter zo worden ingesteld dat gaten worden verwijderd of juist een dikke laag. laag тёртой свеклы
 11. Smeer het oppervlak van de salade in met mayonaise met een afwerkingsakkoord. De finale слой - майонез
 12. Zet de haring op een koele plaats of een koelkast gedurende twee uur, zodat de salade grondig wordt doorweekt. “Haring onder een bontjas”, bekleed met lagen volgens het originele recept, is klaar!

Voila, nu kun je van het eten genieten!

Na een grondige studie van de technologie om het recept “haring onder een bontjas” te maken, stel ik voor de video te bekijken.

Na het kijken kun je zeker een salade maken en ervaren culinaire specialisten.!

Recept “haring onder een bontjas” in de vorm van een rol

Salade “haring onder een bontjas” voor al zijn bestaan ​​is niet veranderd.

Tegenwoordig is er echter, met behoud van de basissamenstelling en technologie van de bereiding, een massa originele recepten met de toevoeging van appel, mosterdpoeder, gekookte eieren, enz..

Bovendien is de vorm van het maken van snacks ook niet statisch..

Een zeer “originele” versie van een bekend gerecht kan bijvoorbeeld een “bontjas” in de vorm van een rol zijn..

Hoe het te koken?

Er is niets moeilijks, maar je hebt wel wat vaardigheid in het inpakken nodig.

Dus, de ingrediënten zijn hetzelfde als voor het klassieke recept..

Exclusief alleen olie.

Het belangrijkste kenmerk van de roloptie in zijn technologie.

Materiële uitrusting: snijplank, mes, voedselverpakking, bord of gerecht.

 1. Bereid alle ingrediënten voor als het originele recept “haring onder een bontjas”.
 2. Verspreid huishoudfolie op een snijplank.
 3. Leg de eerste laag geraspte biet. Hiermee kun je extra sap voorpersen.
 4. Bedek de bieten met een andere laag film en tamp. Deze procedure moet bij elke volgende laag worden herhaald..
 5. De tweede is een dun gesneden wortel dun laagje, bedekt met mayonaise.
 6. De volgende stap is de aardappel. Het kan een beetje zout zijn. Hier moet de aardappellaag dun zijn.
 7. Allemaal goed afgesloten met film.
 8. Verwijder vervolgens haring met ui.
 9. Het belangrijkste en belangrijkste punt is nu vouwen. Het moet voorzichtig zijn met behulp van de film om de hele massa in de vorm van een rol te verpakken. Het principe is hetzelfde als in het opvouwbare land.
 10. De roll-on staat al geruime tijd onder de folie, zodat hij de gewenste vorm en doordrenkte vorm krijgt. Het wordt aanbevolen om er minstens drie uur lang op te blijven staan..
 11. Verwijder voor het serveren de folie en versier de rol met groen, geraspt ei of mayonaise.

Dat is allemaal kookrecept “haring onder een bontjas” in de vorm van een rol.

Een beetje moeite, en het resultaat is verbluffend!

Ben het ermee eens dat het in de vorm van een rol moeilijker is om een ​​salade te bereiden dan dat deze op een bord is gelegd. Daarom hebben we een video-plot voor het recept opgesteld, waarin je geleidelijk de bereiding van ons gerecht in een niet-standaardvorm kunt zien..

Salade functies

Veel onverdiend, vooral vanwege de aanwezigheid van mayonaise en vette haring in het gerecht, bekritiseren deze salade vanwege zijn hoge caloriegehalte en schade.

Tegelijkertijd, ondanks de zeer specifieke samenstelling, is de “haring onder een bontjas” een volledig aanvaardbaar en dieetgerecht..

Kijk goed: de meeste ingrediënten in de salade zijn gekookte groenten die vaak worden gebruikt in verschillende soorten diëten..

De vis is vrij vet, maar bevat een maximum aan sporenelementen die nuttig zijn voor het lichaam en omega-3 onverzadigde vetzuren, die cholesterol en het risico op atherosclerose verminderen, en, het allerbelangrijkste, helpen bij het bestrijden van overgewicht.

Wat betreft mayonaise, dan is zijn aandeel in de salade verwaarloosbaar om op de een of andere manier de gezondheid of vorm te beïnvloeden.

Gedroogde abrikozenIn de winter wil je verse abrikozen, maar het is nog ver van de zomer. Gedroogde vruchten komen om te vervangen. Ontdek hoe ze nuttig zijn. De voordelen en schade van gedroogde abrikozen voor het lichaam

Een recept voor heerlijke zuivelgries vindt u hier. Smaak uit de kindertijd!

Weet je hoeveel Koreaanse wortel calorieën zijn? Nee? Lees dan https://notefood.ru/produkty/kalorijnost-produktov/morkov-kaloriynost.html

Als paranoïde gedachten echter geen rust geven, kan de gebruikelijke “Provençaalse” altijd worden vervangen door de optie van caloriearme dieetmayonaise.

Dit soort snack, hoewel het een bepaalde statische structuur heeft, is zeer democratisch in zijn variabele toevoegingen en soorten prestaties..

Smakelijk “Haring onder een bontjas” volgens het klassieke recept, zoals “Olivier”, is eenvoudigweg verplicht om elke zichzelf respecterende gastvrouw te kunnen koken.

Bovendien is dit gerecht zo eenvoudig dat het gemakkelijk een goede optie kan worden voor onvoorziene gasten..