Het recept voor populaire kaneelbroodjes “Sinabon”

“Sinabon” is een jong gebakje, dat iets meer dan dertig jaar oud is, maar dat de harten van vele fijnproevers op verschillende continenten heeft weten te veroveren. Wat is het geheim van zo’n populariteit en hoe je zo’n banketbakkerijwonder kookt in je keuken? Antwoorden op al deze vragen zijn te vinden door dit artikel tot het einde te lezen..

broodjes синабон

De geschiedenis van het broodje Cinnabon

De geschiedenis van ‘s werelds beroemdste kaneelbroodjes begon in 1985 in de Amerikaanse stad Seattle, waar Komen’s vader en zoon, na een lange, moeizame zoektocht naar de perfecte ingrediënten voor “de beste kaneelbroodjes ter wereld” en experimenteerden met hun verhoudingen, hun eerste bakkerij opende.

Nu is het handelsmerk Cinnabon bekend in meer dan 60 landen over de hele wereld, waar meer dan 1100 bakkerijen van hun bakproces genieten. Rekening houdend met het groeiende aantal fans van kaneel kaneel “Sinabon” met elke dag die voorbijgaat, is het veilig om te veronderstellen dat het bakkerijnetwerk blijft groeien.

Het grootste geheim van het succes en de populariteit van het bakken van “Sinabon” ligt in de ingrediënten die worden gebruikt voor het koken, en een zorgvuldig vervaardigd recept dat in de striktste geheimhouding wordt bewaard. Voor het vullen van de broodjes uit Indonesië wordt speciaal gegroeid kaneel van een speciaal soort, Makara, geleverd en het deeg wordt gekneed op bloem met een hoog (of zelfs verhoogd) glutengehalte..

tranen ангелаLees hoe je Angel Tears cake maakt – een prachtig dessert met een uitstekende lichtheid en delicate smaak..

Aardappel- en vistaart – een stevige maaltijd die goed samengaat met groentesalades.

Chicken Meatball Soup – Een heerlijke dieetschotel waar kinderen van houden.

Klassiek stap voor stap recept

Laat de makers van het merk Cinnabon geen haast maken om het recept van hun broodjes te delen, en in onze supermarkten is het moeilijk om kaneel Makara en meel te vinden met de noodzakelijke gluteninhoud, maar onze banketbakkers weten het te ontrafelen, zo niet absoluut accuraat, en zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke delicatesse recept voor dit beroemde baksel.

Het recept kan op het eerste gezicht moeilijk lijken, maar een gedetailleerde beschrijving van elk van de voorbereidingsstadia zal helpen de mogelijke angst voor bakken te overwinnen en de moeilijkheden die zich voordoen bij de ontwikkeling te omzeilen..

Het is de moeite waard om te beginnen met het kneden van deeg.

Gistdeeg voor klassieke broodjes “Sinabon”
recept популярных булочек «Синабон» с корицей
ingrediënten Aantal
geperst verse gist 50 g
warme koemelk 200 ml
witte kristallijne suiker 100 g
eieren 2 stuks.
verzachte boter 150 g
tafelzout 5 g
meel 600-700 g
glutenvrij 30 g
Kooktijd: 120 minuten Calorieën per 100 gram: 305 Kcal

Deeg knedersequentie:

 1. Eerst moet je een hoeveelheid warme melk zetten, 1/3 van de totale hoeveelheid suiker en gist. De activering van de gist duurt niet langer dan 15 minuten, dus u moet deze tijd niet verliezen, maar u moet onmiddellijk overschakelen naar andere processen; maken опару
 2. Terwijl de opara eraan komt, moet je een muffin bereiden en gluten koken. Voor het bakken in een kom waarin het deeg zal worden gekneed, moet je de eieren kloppen met de overgebleven suiker, zout en verzachte boter; slaan
 3. Aangezien het in onze winkels niet mogelijk is om meel met een hoog glutengehalte te kopen, wordt het kunstmatig in hoeveelheid verhoogd. Meng voor gluten een kleine hoeveelheid meel met water (verhouding 1: 2). De resulterende klonterdeeg moet worden gewassen onder stromend water en altijd met koud water, totdat er een “vod” van heterogene structuur in de handen is – dit is gluten; toevoegen воды
 4. In de bak met bakken giet het brouwsel, roer, voeg dan gluten toe, roer opnieuw, waarna je de bloem kunt mengen. Het deeg moet zorgvuldig worden gekneed totdat het niet meer aan de handen blijft plakken;
 5. Doe het afgewerkte deeg in een ingevette kom en laat het 1-2 uur staan, en wrik het regelmatig los zodat het niet wegloopt.. maken опару

Hoe de vulling te koken

Terwijl het deeg is opgelost en geschikt is, hoeft u geen kostbare tijd te verliezen, u moet beginnen met het voorbereiden van de vulling. Krullen van traditionele “synabonok” zijn gelaagd met een vulling van drie componenten van de producten, die in de volgende verhoudingen worden genomen:

 • 200 g bruine suiker;
 • 70 g kaneelpoeder;
 • 100 g boter.

Als u de boter uit de koelkast haalt voordat u al het werk aan het bakken van broodjes gaat doen, duurt het slechts 3-4 minuten om de vulling voor te bereiden.

Honderd gram van zo’n suiker-kaneellaag voegt 403,6 kilocalorieën toe aan kant-en-klare broodjes.

Bereiding: bruine suiker gemengd met kaneelpoeder, boter moet worden verzacht.

Degenen die niet van kaneel houden of iets nieuws willen (“Shokobon”, zoals deze broodjes worden genoemd) kunnen een variant van de chocolade-vulling krijgen van:

 • 100 g witte kristallijne suiker;
 • 60 g cacaopoeder;
 • 50 g boter.

Bereiding van het vullen van chocolade duurt 3-4 minuten als de klassieke kaneelvulling, en de calorische inhoud is 450.8 kcal / 100 g.

Bereidingswijze: meng cacaopoeder en kristallijne suiker, wrijf vervolgens de resulterende massa met zachte boter.

Hoe kun je kaneelbroodjes vormen “Sinabon”

Wanneer het deeg en de vulling klaar zijn, kunt u doorgaan met het vormen van de juiste broodjes “Sinabon”. Dat het uiterlijk van thuis bakken zo dicht mogelijk bij de originele zakelijke delicatesse lag, moet je jezelf niet alleen wapenen met een deegroller, maar ook met een meetlint. De volgorde van productvorming is als volgt:

 1. Een geschikt deegbroodje moet een beetje gekneed worden om de massa elastischer te maken, en dan een vorm geven die lijkt op een rechthoek;
 2. Hierna, actief met een deegroller, is het noodzakelijk het deeg uit te rollen tot een cake – bijna een perfecte rechthoek waarvan de dikte niet meer dan 5 mm zal zijn. In dit stadium hebben we een meetlint nodig, omdat de rechthoek uitgerold moet worden totdat de breedte en lengte 30 en 40 centimeter worden; uitrollen
 3. Op een rechthoekige deegplank verzachte boter aanbrengen. Je kunt dit met een penseel of met je handen doen, zoals je wilt. Bestrooi met kaneelsuiker bovenop de olie. In het geval van chocoladevulling, moet het gewoon gelijkmatig worden verdeeld over het oppervlak van het deeg. Aan de randen van de broodjes zijn goed gelijmd, de vulling moet de randen niet bereiken met 2-3 cm; vet маслом
 4. Na het aanbrengen van de vulling moet het deeg worden opgerold tot een strakke rol, hoe strakker de deeglagen zullen zijn, hoe meer het product eruit zal zien als het origineel. In het merk “synabkah” maakt deeg vijf beurten; oprollen рулетом
 5. Een lange deegrol moet in afzonderlijke broodjes worden gesneden, waarvan de hoogte 3-4 cm zal zijn. Om te voorkomen dat de knuppel vervormt, moet dit met een zeer scherp mes en als het ware met zaagbewegingen worden gedaan. In plaats van een mes, kunt u een dunne vislijn of duurzaam garen gebruiken;
 6. Gevormde broodjes worden gestapeld op een bakplaat op een afstand van 0,5-1 cm van elkaar. Na 20-30 minuten rijzen worden ze gebakken gedurende de eerste vijf minuten op 180 graden (voor een mooie korst), en dan op 165 graden tot ze klaar zijn, ongeveer 25-30 minuten.

Crème en glazuurrecepten

Een ander kenmerk van bakken, dat Sinabon onderscheidt van gewone kaneelbroodjes, is room, waarmee de afgewerkte broodjes bedekt zijn. In het traditionele recept voor room, wordt roomkaas “Philadelphia” gebruikt, maar als het er niet is, kan een fijne, geen korrels kwark een uitstekend alternatief zijn..

Voor botercreme, die de afgewerkte gebakjes zal bedekken, moet u het volgende nemen:

 • 200 gram zoete kwark;
 • 100 g vette zure room;
 • 100 g poedersuiker;
 • 40 g hoogwaardige boter.

De bereiding van de room duurt niet langer dan 15 minuten, dat is iets minder dan de tijd die de “synabinkas” in de oven doorbrengen.

Caloriecrème coating – 346,5 kcal / 100 g.

Voorbereiding en gebruiksregels: eerst moet je zachte boter en poedersuiker kloppen, dan een beetje zachte kwark en vetzure room toevoegen, alles in een homogene romige massa mengen met een mixer.

toevoegen сыр

Om te voorkomen dat de room gaat bakken voordat u gaat bakken, kunt u deze het best naast de oven laten staan. Alvorens de crème op het oppervlak van de broodjes aan te brengen, moeten ze enigszins worden afgekoeld, zodat de coating niet smelt en niet alles van warme producten afvoert..

broodjes

Naast room boter zijn broodjes bedekt met chocolade en noten-caramel glazuur. Voor chocolade coating worden gebruikt:

 • 100 g donkere chocolade;
 • 50 g zoete boter;
 • 100 ml magere koeiencrème.

Het duurt ongeveer 20 minuten om een ​​dergelijk glazuur te maken, en de voedingswaarde ervan is 396,0 kcal / 100 g..

Hoe te koken: smelt een beetje en de chocolade in een waterbad, giet room in een heet mengsel in een dunne stroom, roer tot een gladde massa en het glazuur is klaar.

Voor topping van noten en karamel zijn dergelijke producten noodzakelijk:

 • 50 g dikke kwark;
 • 40 g zachte boter;
 • 100 g poedersuiker;
 • 50 ml bereide karamelsiroop;
 • 100 g gemalen noten (of een andere).

Deze ijsvorming zal iets langer koken dan botercrème, maar over 20-25 minuten is het absoluut klaar, de calorische waarde ervan – 447,1 kcal / 100 g.

Voorbereidingsalgoritme: sla eerst kwark, poedersuiker en boter in een romige massa, giet vervolgens de karamel en roer het voorzichtig zodat het gelijkmatig in het mengsel wordt verdeeld. Bedek de afgewerkte broodjes met room en bestrooi ze met notenkruimel..

Als je dit gedetailleerde recept van de beroemde “Sinabon” -broodjes samenvat, is het de moeite waard om te zeggen dat de totale baktijd 2-2,5 uur is en dat het caloriegehalte van het afgewerkte bakproces met kaneelvulling bedekt met botercrème 327,7 kcal / 100 g is.

Handige tips

Het lijkt erop dat al de geheimen van het koken van deze heerlijke broodjes al zijn geuit, maar tot slot wil ik nog een paar woorden zeggen over hun opslag. Bedekt met roomboterroom of slagroombroodjes moet in gesloten containers in de koelkast worden bewaard, zodat het deeg niet troebel wordt en de glazuurlaag niet verslechtert..

Maar als de gastvrouw weet dat haar familie niet in staat zal zijn om zo’n aantal broodjes tegelijk te eten, kun je niet alle broodjes met room bedekken, maar doe het voordat je ze op tafel serveert. Onder deze voorwaarde kan “synabonki” worden opgeslagen in een gewone graanschuur..