Hoe banaanijs thuis te maken

IJs is een favoriet dessert van klein en groot, maar het is bijna onmogelijk om het thuis te koken zonder speciale apparatuur (ijsmachine). Natuurlijk kun je thuis gemakkelijk bevroren sappen of sorbet maken, maar het zal moeilijk zijn om ijs te maken zonder ijskristallen..

Het meest consistente tot roomijs is bananenijs. De smaak is romig. Dit ijs wordt zeer snel en zonder speciaal gereedschap bereid. Een ander voordeel is dat een dergelijk dessert veilig kan worden gegeven aan kinderen vanaf twee jaar oud, terwijl winkel-ijs niet wordt aanbevolen voor kinderen jonger dan 3 jaar..
Stapsgewijs recept
hoe сделать мороженое из банана в домашних условиях
ingrediënten Aantal
rijpe bananen 5 stuks.
Kooktijd: 120 minuten Calorieën per 100 gram: 96 Kcal

Algoritme van voorbereiding:

 1. Schil bananen en snij in plakjes van niet meer dan 1-1,5 centimeter dik; bananen нарезать
 2. Leg fruitplakken op een bord of snijplank en verstuur ze anderhalf – twee uur in de vriezer (je kan ‘s nachts);
 3. Leg de bevroren bananen in de kom van de blender en klop goed. Ten eerste zal de bevroren pulp in stof veranderen en dan een romige, gladde consistentie verkrijgen. Tijdens het slaan moet je pauzes nemen in het werk van de blender en de inhoud van de kom roeren met een lepel; slaan бананы
 4. De resulterende massa kan meteen worden gegeten, of je kunt het nog eens 30 minuten naar de vriezer sturen, en dan ballen vormen en ze serveren met siroop, bestrooid met geraspte chocolade of beleg.. banaan мороженое готово

Om altijd snel ijs te kunnen maken volgens dit recept, kun je banaanplakjes invriezen voor toekomstig gebruik, en als je je wilt tegoed doen aan dit dessert, kun je ze gewoon kloppen met een blender.

Hoe maak ik een dieetijs van banaan met yoghurt

kleur мороженое

Het is voor niemand een geheim dat veel meisjes ijs niet alleen als dessert gebruiken, maar ook als antidepressivum. Het is waar dat de gewoonte om een ​​emmer ijs te grijpen met al zijn problemen en problemen (zoals de heldinnen van Amerikaanse melodrama) een figuur slecht kan beïnvloeden. Dieet-banaan-yoghurtijs helpt stress het hoofd te bieden en wordt niet beter.

Voor het recept heb je nodig:

 • 100 gram natuurlijke yoghurt;
 • 400 gram bananenpulp (2 vruchten);
 • 1 theelepel fructose of suikervervanger.

Het duurt een nacht om dit dessert te maken om het fruit te bevriezen en overtollige vloeistof en yoghurt te verwijderen, en 15 minuten om alles te mengen met een blender..

Calorische inhoud van 100 gram van dit dieet dessert – 90,3 kilocalorieën.

Procedure om te koken:

 1. Om bananen te bevriezen, snijd ze in plakken, zoals bij het vorige recept, en stuur ze voor de nacht naar de vriezer;
 2. U moet het overtollige vocht uit yoghurt verwijderen door het in een stoffen zak of een bundel van meerdere lagen gaas te gieten en het ‘s nachts in een koelkast boven een lege pan op te hangen. Voor dit recept moet je alleen natuurlijke yoghurt gebruiken;
 3. Doe de bereide ingrediënten samen met fructose in de kom van de blender en sla goed op maximale snelheid. De hoeveelheid fructose (suikervervanger) kan naar boven of naar beneden worden aangepast;
 4. Fans van softijs houden van het vers bereide gerecht en de rest zal nog een beetje langer moeten wachten en het dessert 30 minuten naar de vriezer sturen om het naar de gewenste consistentie te brengen..

Bananenijs met melk

Dit recept is voor degenen die zich geen ijs zonder melk voorstellen. Het is iets moeilijker te bereiden dan de vorige desserts, en er zijn meer ingrediënten voor nodig, namelijk:

 • images2 bananen;
 • 2 kopjes melk;
 • 0,5 kop suiker;
 • 2 eetlepels zetmeel;
 • 2 theelepels vanille-extract.

Koken, rekening houdend met de tijd die ijs en bananen in de koelkast zullen doorbrengen, duurt bijna 24 uur.

Calorie gehalte bananenmelkijs – 122,1 kcal / 100 gram.

Volgorde van acties:

 1. Van ‘s avonds bananen snijd ze in plakjes en stuur ze door tot’ s morgens in de vriezer.
 2. ‘S Morgens in koude melk suiker, zetmeel en vanille oplossen. Kook het mengsel en kook het voor slechts een minuut. Koel dan;
 3. Klop het bevroren fruit en het melkmengsel in een blender;
 4. Breng de massa van de blenderkom over naar de container en stuur hem ‘s avonds naar de vriezer;
 5. Het belangrijke punt is dat het ijs gelijkmatig bevroren is, je moet het elke 40-60 minuten uit de koelkast halen en goed mengen met een vork. De kwaliteit van het eindproduct zal afhangen van hoe ijverig dit wordt gedaan..

thuis пицаHoe een zacht pizzadeeg maken op zure room – speciaal voor pizzaliefhebbers.

Lees hoe je ongelooflijk heerlijke dumplings kookt in de magnetron..

Een van de eenvoudigste dagelijkse gerechten is gefrituurde oesterzwammen met aardappelen, het recept is hier..

Banana chocolade-ijs

De smaak van dit dessert is moeilijk om onmiddellijk te bepalen dat het uit bananen bestaat. Het lijkt erop dat dit een gewoon ijs is met chocoladesmaak. Maar in zijn samenstelling is er geen, geen melk, geen room, geen andere zuivelproducten..

Voor dit zoete gerecht heb je de volgende producten nodig:

 • 3 rijpe bananen;
 • 3 eetlepels cacaopoeder (ter waarde van 1 lepel per 1 vrucht);
 • kokosnoot chips voor decoratie.

De kooktijd, exclusief de tijd voor het invriezen van bananen, is 5 minuten.

Calorie bananen-chocoladedessert – 130,9 kilocalorieën per 100 gram.

voortgang:

 1. Bananen segmenteren en invriezen. De tijd die fruit in de koelkast moet uitgeven, is afhankelijk van de capaciteit van de koelkast en blender. Bananen moeten bevriezen, zodat de blender ze kan malen. Als je ze overdrijft in de vriezer, moet je misschien wachten tot ze een beetje smelten. Het duurt van 2 tot 10 uur (de hele nacht);
 2. Leg de plakjes bevroren fruit en cacao in de blenderkom en klop vervolgens de massa gedurende 5 minuten op maximaal vermogen;
 3. Klaar dessert verspreid over ijssalons en besprenkel met kokosvlokken.

Koffie-ijs kan ook op dezelfde manier worden gemaakt met oploskoffie in plaats van cacaopoeder..

IJslollys recept

Er zijn twee manieren om bananenijs op een stok te maken. Voor de eerste methode heb je nodig:

 • 500 gram kwark;
 • 3 rijpe bananen;
 • 100 gram poedersuiker.

De bereidingstijd is 6 tot 8 uur.

Calorieën klaar dessert: 123,7 kcal / 100 gram.

voorbereiding:

 1. Stukjes banaan bevriezen in de koelkast;
 2. Gestremde melk tweemaal door een zeef en koel;
 3. De mixer sloeg kwark, bevroren bananen en poedersuiker;
 4. Breng de massa over in een container en stuur deze 3 uur naar de vriezer, periodiek roer met een vork, voor een uniforme consistentie;
 5. Leg het dessert na drie uur in speciale vormen, plaats het in het midden van de stokken en bevries nog eens 3-4 uur. Als er geen speciale mallen zijn, kunt u plastic bekers gebruiken voor de wrongel en yoghurt van kinderen.

Zodat wanneer het serveren van ijs gemakkelijk uit de mal wordt verwijderd, het een paar seconden in heet water moet worden gedompeld..

Op deze manier kun je ijs maken op een stok, niet alleen volgens dit recept, maar ook volgens een van bovenstaande..

De tweede methode vereist geen speciale vormen, maar alleen eetstokjes, maar het is moeilijk om dit dessertijs te noemen. Fruitliefhebbers zullen er echter van houden. Voor hem hebben we nodig:

 • 3 bananen;
 • 100 gram chocolade- of suikerwerkbekleding;
 • geplette noten voor topping.

De bereidingstijd duurt 4 tot 6 uur.

Calorische inhoud van 100 gram zal 185,3 kilocalorieën zijn.

Voorbereidingsmethode:

 1. Bananen snijden in tweeën, steken stokjes in het midden en sturen in de vriezer;
 2. Wanneer ze bevriezen, smelt u het glazuur van de chocolade of suikerwerk, doop u bevroren vruchten erin en besprenkel met gehakte noten. Vervolgens opnieuw invriezen.

Afgewerkt huisgemaakt bananenijs kan maximaal twee maanden in een gesloten container in de vriezer worden bewaard. Dessert dat lang in de koelkast heeft gestaan, voordat het wordt opgediend, moet ongeveer 15 minuten bij kamertemperatuur worden bewaard, zodat de textuur romiger wordt..

Voor een mooie aanvoer van bananenijs, moet je de juiste gerechten gebruiken – ijssernen en om de schotel allerlei soorten toppings te versieren: geraspte chocolade, gehakte noten, vers fruit, siropen, suikerwerkdressing, enz..

Loading...