Hoe compote nectarines koken voor de winter

Compote tot deze dag is een traditionele drank van de Russische keuken, omdat het te vinden is aan de eettafel of feesttafel, evenals een leeg voor de winter.

compote из нектаринов на зиму в маленьких банках

De gastvrouwen maken het klaar met verschillende soorten fruit, bessen en combinaties daarvan. Een van de meest favoriete familiedranken is een compote van nectarines, omdat deze zoete vruchten het een geweldige smaak en aroma geven..

Klassiek recept

Andere recepten zijn gebaseerd op de basismethode voor het maken van nectarine-compote voor de winter. Immers, zoals eerder opgemerkt, is het mogelijk om nectar te diversifiëren met andere bessen en vruchten..

Ze maken de bereiding volgens de algemene regels, omdat de bereiding ervan geen problemen mag veroorzaken, zelfs voor beginnende koks..

Voor 1 blikje drankvolume van 3 liter is nodig:

 • Nectarines – 1 kg;
 • Gekorrelde suiker – 300 – 400 g;
 • Water – 2 l.

Nectarines hebben een zeer delicate en dunne schil, dus het is niet nodig om het te verwijderen voor het koken. Het moet voorzichtig worden afgespoeld met stromend water zonder het te beschadigen..

wassen фрукты

Als tijdens het wassen van het fruit verwende, onvolgroeide of overrijpe vruchten ontstaan, dan moet je er vanaf komen.

Huisvrouwen geven er de voorkeur aan de nectarines in het algemeen op te rollen, maar als je wilt, kun je ze in tweeën snijden en het bot verwijderen.

houdende в банки

Verpak het fruit vervolgens in potten, bak voorgekookt warm water. Laat het een kwartier staan ​​en giet het water vervolgens in een diepe kom.

inblikken

Verdun het water met suiker, waarvan de hoeveelheid kan worden gevarieerd, uitgaande van voorkeuren. Kook de vloeistof en giet de kokende siroop over de potten. Rol de blikken op met deksels, draai ze ondersteboven en wikkel ze in een dikke doek totdat de compote is afgekoeld.

De drank в кувшине

Daarna kunt u de nectarinedrank in de koelkast, op het balkon of op een donkere, koele plaats verwijderen voordat u gaat drinken..

Hoe maak je nectarine compote voor de winter zonder sterilisatie

Het sterilisatieproces is niet naar de zin van veel huisvrouwen, omdat het veel van de juiste tijd kost.

Het is echter noodzakelijk dat de blanks gedurende een lange tijd worden bewaard en niet verslechteren..

Dankzij het recept om zo’n compote van nectarines voor de winter te bereiden, kun je de sterilisatiestap achterwege laten, maar maak je geen zorgen over de houdbaarheid van de spin..

Om dit te doen, hebt u de volgende ingrediënten nodig:

 • Nectarines – 1 kg;
 • Water – 2 l;
 • Gekorrelde suiker – 300 – 400 g.
gelei из малины на зимуOver het koken van frambozengelei voor de winter, kunt u leren op onze website.

We adviseren u om de kersencompote voor de winter te koken om te genieten van de geur van deze bessen in de kou. Hier is een recept met stapsgewijze foto’s..

En wat een mooie jam gemaakt van kiwi! Als een verstrooiing van smaragden! Hier zijn de recepten voor deze heerlijke delicatesse. Je kunt ze niet missen!

Was de vruchten en selecteer ze zorgvuldig, waarbij u verwende, onrijpe of overrijpe vruchten verwijdert. Schik het fruit in banken, eerder gebrand met kokend water. Deze stap zal de lange sterilisatie van gerechten in kokend water of een oven vervangen..

Dan zou je de toekomstige oogst moeten blancheren, urenlang de nectarines vullen met kokend water. Laat het water van onder het fruit in de pan lopen en bedek met suiker, waarvan de hoeveelheid kan worden gevarieerd door smaakvoorkeuren..

Kook de suikerstroop door water in een pan te koken en nog 3-4 minuten aan te laten staan. De resulterende zoete oplossing, je kunt blikjes nectarines inschenken en ze vervolgens oprollen.

Laat de compote afkoelen door de borden ondersteboven te keren en een dikke handdoek of deken in te pakken.

Tips van gastvrouw

Voor de bereiding van geurige en smakelijke nectarine-dranken voor de winter, moet u kennis nemen van een paar regels voor het kiezen, bereiden en gebruiken van ingrediënten:

geheel плоды

 1. Nectarine selectie. Bij het kopen van fruit voor het maken van compote, moet je alleen hele vruchten kiezen zonder zichtbare schade, zoals donkere en lichte vlekken en holle plekken. Verse nectarines verdunnen altijd een zeer geurig uitgesproken aroma. Je moet ook letten op de grootte van het gekochte fruit. Ze moeten klein of middelgroot zijn, omdat de grote niet in de nek van zelfs een pot van drie liter zullen kruipen;
 2. zuivering. Het is niet nodig om de schil van de vrucht te verwijderen, maar naar believen kan dit op de volgende manier: maak met een scherp mes kruisvormige insnijdingen op de huid zonder het vlees aan te tasten. Dompel vervolgens de nectarines een paar minuten in kokend water en de huid kan gemakkelijk worden verwijderd met schuifbewegingen;
 3. Knip of niet. Fruit in banken kan als een geheel worden opgerold, evenals in helften of plakjes snijden en het bot verwijderen. Het hangt af van de voorkeuren en de grootte van de gebruikte vruchten en blikken. Je moet je er ook van bewust zijn dat half-blikjes helften of schijfjes vullen, en iets meer dan de helft van het volume aan vol fruit;
 4. Wat aan te vullen. Compote van nectarines kan worden omgezet in een hele assortiment, toe te voegen gedroogd fruit, kersenpruimen, perziken, abrikozen, pruimen, enz.;
 5. Houdbaarheid. De afgewerkte nectarine compote wordt opgeslagen op een koele plaats, beschermd tegen de zonnestralen, niet meer dan 1 jaar.

Compote van nectarines voor de winter zal een integraal onderdeel worden van de familie winter voorbereidingen:

 1. Zelfs kinderen zullen zijn zoete smaak en geurige geur lekker vinden;
 2. De voorbereiding duurt niet langer dan 30 minuten zonder rekening te houden met het sterilisatieproces van de blikken;
 3. Er is een recept waarmee je de stap van het steriliseren van gerechten kunt verlagen;
 4. Nectarine compote kan worden aangevuld met gedroogde vruchten, fruit en bessen..