Hoe cornflakes hominy koken

Hominy is pap en brood tegelijk. Bereid het voor van maïsmeel of grits. Hominy wordt verondersteld een nationaal Moldavisch gerecht te zijn, maar het wordt ook bereid in de Noord-Kaukasus, hoewel het recept enigszins is aangepast.

Moldavische hominiteit lijkt qua structuur op stoombrood, in de Kaukasische versie is het dichter bij pap.

Om het te bereiden, heb je dikwandige gerechten en een houten stok nodig om te roeren, maïsmeel of grutten, zout en water. Hominy van maïsgrutten geserveerd op een snijplank. Snij met wasdraad of houten mes.

Moldavisch recept
hoe приготовить мамалыгу из кукурузной крупы
ingrediënten Aantal
maïsmeel 0,4 kg
1×3 water 1,2 liter
kwaliteit olie 30 g
Kooktijd: 35 minuten Calorieën per 100 gram: 300 Kcal

Weet jij wat Beschimmelde hominy is? Nee, dit is geen maïspap, het is een goed gekookte maaltijd gemaakt van maïsmeel. Bereid het in de pot met een speciale houten roerstok..

Trouwens, qua uiterlijk, smaak en textuur lijkt het op brood. In principe wordt het geserveerd met kaas, knoflooksaus, spek en gestoofd varkensvlees. Gekookte supplementen worden op de tafel in een aparte container geplaatst.

Additieven om uit te kiezen:

 • voor knetteren 0,2 kg reuzel;
 • zout;
 • 300 gram varkensvlees;
 • 2 gepelde uien;
 • bouillon (u kunt water gebruiken) – 100 ml;
 • een klein hoofdje knoflook (ongeveer 6 teentjes);
 • 15 gram zout;
 • 50 geraffineerde oliën.

voorbereiding:

Stap 1

Zet een ketel met water op het vuur, voeg een stuk boter en zout toe. Dun maïsmeel giet in kokend water. Roer continu.

toevoegen соль

Je kunt een andere manier kiezen: voeg toe door een gewone zeef, ook roerend of onmiddellijk na het koken, giet slechts een handvol bloem (het zal de vloeistof aan de kook brengen), wanneer het water kookt, voeg je de rest van het meel toe.

toevoegen крупу

Stap 2

Het kookproces zelf is vrij eenvoudig, maar vereist constant roeren, daarom, om geen klonters te vormen, moet je een houten spatel, een mixer, in het midden van de ketel zetten, je kunt een deegroller gebruiken.

beroering крупу

Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur koken. Tegelijkertijd moet het continu worden geroerd, door de spatel tegen de wand van de ketel te duwen. Verlaag vervolgens het vuur tot een minimum en roer constant om hominy te maken tot een dichtheid.

beroering

Stap 3

Wanneer het gerecht dikker wordt, moet het van de wand van de ketel worden gescheiden. Dit is gemakkelijk te doen met een lepel gedrenkt in water. Laat het een tijdje op het fornuis staan, zodat het hominy wordt gebakken en ver achter de muren van de ketel.

Het duurt 15 minuten. De gereedheid kan worden gecontroleerd door een houten stok (deegrol) erin te laten vallen en deze snel met de hand in de handpalmen te draaien. Als de hominy niet aan de stok kleeft, dan kookte het.

maïspap

Stap 4

Schud de ketel zachtjes en draai hem dan om. Leg de hominy op een houten plank of op een schone katoenen handdoek. Gebruik geen vlakke borden, heet hominy-zweet en wordt smakeloos..

Een goed gelast product moet de vorm en vorm van de ketel behouden, niet uit elkaar vallen als het uit de vaat wordt geschud. Afgewerkt homin in stukken gesneden met een harde draad, soms wordt een houten mes gebruikt.

De gesneden stukjes worden met de handen genomen en in een van de additieven gedompeld..

Onderzoek voedingssupplementen en kies degene die je het beste bevalt:

 • knoflook, gemalen met zout, gemengd met plantaardige olie en bouillon, met toevoeging van azijn zoals gewenst;
 • reuzel in blokjes gesneden en gebakken in een pan;
 • varkensvlees, in porties gesneden, gestoofd met gebakken uien;
 • schapenmelkkaas.

Hoe je de hominy van Abkhazian kookt

Het gerecht in de Abchaz-versie van de consistentie is meer als een pap. Het wordt niet alleen uit meel gekookt, het kan ook uit fijne maïsgrutten worden gemaakt..

En het is nuttig om eraan te herinneren: zout is niet toegevoegd aan de Kaukasische hominy, het is fris van smaak, omdat het een zoute bondgenoot heeft – Suluguni.

Om te koken heb je nodig:

 • heel veel вкусноmaïsmeel – 180 gram;
 • of kleine grutten in hetzelfde volume;
 • water minimaal 2, 5 glazen;
 • 20 gram boter van hoge kwaliteit;
 • 150 gram suluguni.

Verstreken kooktijd: 20 minuten. 289 kcal per portie.

Hoe hominy koken:

Stap 1

Hominy zonder zout is erg goed, zo wordt het gekookt in Abchazië. Maar terwijl u net deelneemt aan de Kaukasische keuken, raden we u aan een beetje te zouten.

Stap 2

Neem een ​​ketel of andere dikwandige gerechten. Giet het hoofdbestanddeel in een dunne stroom in kokend water – maïsmeel of kleine korrels. Roer grondig om geen klonten te vormen..

Stap 3

Terwijl u continu roert, kook de hominy op een minimale temperatuur gedurende ongeveer 4 minuten, als u kookt met bloem. Van grits tot 2 keer langer koken.

Stap 4

Leg de boter in een klaar bord, meng het, haal het van de kachel en dek het dan een half uur af.

Stap 5

Gekookt Abchazisch hominy is neergelegd op borden. Suluguni snijd in plakjes en leg 3 stukjes in het midden van elke plaat.

Hoe maïsgrutten koken met boter

Hominy kan thuis worden verwend zonder naar Moldavië of Abchazië te gaan.

Hiervoor heb je nodig:

 • 0,4 kg fijngemalen maisgrutten;
 • 800 ml water;
 • 4 el. lepels verse boter;
 • een handvol griesmeel.

Pap kan in 20 minuten worden gekookt. De voltooide schaal, per 100 gram, bevat 305 kcal.

Hoe te koken:

Stap 1

Kook water in een dikwandige pot. Het kan een ketel of een pot zijn..

Stap 2

Doe granen in kokend water, kook op laag vuur.

Stap 3

Wanneer de maisgrutten smelten en alle vloeistof opnemen, voeg dan een handvol griesmeel toe en meng goed.

Stap 4

Zet het vuur lager, kook nog drie minuten. Hominy zou moeten “blazen”. Wanneer de pap achter de muren van de ketel achterblijft (of andere gerechten met dikke muren), is het gerecht klaar.

Stap 5

Schud de inhoud van de ketel in een bord, verdicht al deze massa met natte handen en bestrijk met boter. En als het gerecht koud is, hak en serveer als brood.

saladeProbeer in het voorjaar de salade te proberen met groene uien en eieren – in het voorjaar zijn we vooral geïnteresseerd in het gebrek aan vitamines, en dit is een echte bron.

Het is een geweldig gerecht om geurende soepkharcho in een slowcooko te bereiden, om te leren hoe je het goed kookt!

Lees hoe je roerei maakt met kaas als ontbijt..

Hoe hominy koken met geknetter

Hominy zal lekkerder zijn als het gesmolten spek zich verspreidt op het oppervlak van pap en het gedurende 15 minuten naar de oven stuurt..

Voor het koken is vereist:

 • 0,4 kg fijngemalen maïsmeel;
 • 300 gram vet;
 • 0,4 kg verse kaas;
 • om seizoen te proeven met zwarte peper.

Je moet koken: 45 minuten. Het eindproduct, per 100 gram, bevat 315 kcal.

Hoe de schaal te bereiden:

Stap 1

Tijdens het koken is het belangrijk om de verhoudingen van de producten in acht te nemen. We raden aan om 3 delen water te nemen voor 1 deel bloem. Wanneer het water in de pot kookt, giet je 400 gram maïsmeel. Kook op middelhoog vuur. Roer tijdens het koken. Zout wordt naar eigen goeddunken toegevoegd..

Stap 2

Snijd een stuk spek in een kleine kubus. Verhit de braadpan, vouw de stukjes spek en smeer al het overtollige vet eruit. Precies, we zullen de component krijgen die we nodig hebben – knetteren.

Stap 3

Kaas moet worden gekneed, je kunt het met een gewone vork doen. Neem een ​​hittebestendige vorm aan. Leg gepureerde kaas op de bodem. Daarop is een laag van klaar hominy, verspreid het geknetter op de top..

Stap 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet het gerecht 20 minuten. Als je op tafel legt, kun je het kruiden met peper..

Tips en trucs

Hominy is anders, in de vorm van pap of brood. Bereidt zeer snel voor. In beide gevallen wordt echter door veel mensen dezelfde hoeveelheid zout gebruikt. Dit is niet helemaal correct..

Om de hominestreek van Abchazië smakelijker te maken, zout het een beetje dan hominy, gekookt in Moldavische stijl. En vergeet niet dat zout moet worden toegevoegd voor de maïsgrutten.

Om de bereidheid van het gerecht te controleren, plaatste je in de ketel de stok verticaal, waardoor de pap niet kon draaien en deze snel tussen de handpalmen kon draaien. Als er geen sporen van pap op de stok zitten, is de hominy helemaal klaar.

Voordat pap wordt gepoft, wordt het van de wanden van de ketel naar het midden geharkt met een lepel in water gedompeld. Daarna wordt de pap op het fornuis gelaten, waarna de ketel een paar keer wordt geschud en op het bord wordt gekeerd. Ze snijden hominy met een dunne waxed cord of houten mes.

De oude versie van serveren: het gerecht is in stukjes op de planken gelegd, er zit een plak suluguni in. Eet hominy handen, dompelen een stuk gekookte sauzen. Optie voor liefhebbers van knettergek: ze moeten gelijkmatig over het hele oppervlak worden verdeeld.