Hoe deeg te koken voor manti volgens het klassieke recept

Eens was manti alleen bekend als een nationale oosterse schotel. Tegenwoordig zijn ze te zien op vakantie-tafels in elk land van de wereld. Stevig, smakelijk en heel eenvoudig te bereiden, manti verdiende zijn populariteit.

Klassiek recept
hoe приготовить тесто для мантов по классической рецептуре
ingrediënten Aantal
warm water 1 kop
eieren 1 stuk
zout 1 theelepel.
meel 2 en 1/2 glazen
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 180 Kcal

Klassiek mante deeg is de gebruikelijke knoedel. Het recept is heel eenvoudig en het kookproces vereist geen trucjes..

De kwaliteit van de test voor dumplings of manti hangt grotendeels af van de manier waarop het wordt gekneed. Om mante deeg echt mals en elastisch te maken, heb je nodig:

 1. Zeef de bloem door een fijne zeef in een diepe, brede kom; ziften муку
 2. Maak van binnen een kleine depressie en giet er voorzichtig water en ei in; toevoegen воду
 3. Zout toevoegen; toevoegen соль
 4. Kneed zachtjes, te beginnen in het midden, zodat het water geleidelijk meer en meer bloem absorbeert.. kneden

Na 5-10 minuten kneden kan het deeg als klaar worden beschouwd. De massa moet uniform en vrij steil zijn. Als dit niet het geval is, kunt u wat meer meel toevoegen. Daarna moet de klassieke test rusten. Om dit te doen, is het omwikkeld met plasticfolie en wordt het minstens een kwartier alleen gelaten..

kaastaarten из творогаCheesecakes zonder bloem – probeer een gerecht te bereiden volgens onze recepten.

Gestoofde aardappelen met vlees – eenvoudig en smakelijk, ons stap voor stap recept.

Hoe pasta te bereiden met champignons en kip. Lees foto’s en stapsgewijze instructies die u zullen helpen..

Choux gebak

Brouwen is een andere manier om elastisch deeg te bereiden, dat niet gescheurd wordt tijdens het vormen en bijna niet vervormd wordt tijdens het koken..

ingrediënten:

 • 500 ml water – kokend water;
 • 100 g zonnebloem of olijfolie;
 • 900 g bloem;
 • 1 theelepel zout.

Bij het kneden kan het deeg iets minder of meer bloem opnemen..

Voorbereidingsmethode:

 1. Giet kokend water in een grote kom en los hierin zout en plantaardige olie op;
 2. Voeg dan de bloem van halve grootte (ongeveer 450 g) toe aan dezelfde plaats, onder voortdurend roeren. U kunt met een lage snelheid interfereren met een houten spatel of een mixer. Eerst zal het deeg met klonten zijn, maar geleidelijk zal het meel dispergeren;
 3. Zodra de massa in de kom homogeen wordt, moet u verder kneden met uw handen, en geleidelijk de rest van de bloem toevoegen tot het deeg steil is..

Kant-en-klare soezendeeg voor mantels moet worden verwijderd in een plastic zak en alleen worden gelaten bij kamertemperatuur gedurende minstens een half uur. Dan kun je manti beeldhouwen.

Deeg zonder eieren in Oezbeeks

Het belangrijkste verschil van dit recept is dat er geen eieren in zitten. Daarom wordt dit gerecht als mager beschouwd. Indien gewenst kan het water erin echter worden vervangen door melk..

ingrediënten:

 • 1 glas water;
 • 1 theelepel zout;
 • 500 g bloem;
 • 2 el. l. plantaardige olie.

Plantaardige olie kan elke zijn: zonnebloem of olijfolie. Maar als je melk als basis neemt, kun je het zonder olie doen.

Hoe te koken:

 

 1. In een afzonderlijke container moet je water, plantaardige olie en zout mengen;
 2. Zoek in een diepe kom de bloem;
 3. Giet de voorbereide basis in de meelkom;
 4. Kneed het deeg voorzichtig..

In tegenstelling tot het traditionele recept met eieren, hier na het kneden van het deeg moet je meerdere keren op tafel slaan. Dan wordt het elastisch. Daarna wordt het in een plaat gerold, het wordt in een bundel gerold en wordt in deze vorm een ​​half uur op kamertemperatuur onder een servet gelaten. Dan is het deeg Oezbeeks want manti is klaar.

Vullen, modelleren en koken manti

manti

Als het deeg klaar is, kunt u verder gaan met het bereiden van de vulling, vormmanti en kookschotels.

Wat voor soort vulling om voor manti te kiezen? Als vulling, traditioneel gebruikte verschillende vleeswaren, aardappelen en uien. En aangezien het gerecht werd uitgevonden in islamitische landen, wordt varkensvlees voor manti zeer zelden gebruikt en alleen in de Chinese keuken..

Neem meestal rundvlees of schapenvlees. De nationale recepten van nomadische volkeren omvatten ook paardenvlees, geitenvlees en kamelenvlees..

Om het oorspronkelijke smaakbereik te geven, kunnen stukjes gevogelte, schapenvet, uiers en zelfs kamelenbultjes aan de vulling worden toegevoegd. Het belangrijkste is dat al deze ingrediënten zeer fijn moeten worden gehakt..

In plaats van aardappelen kan elke andere sappige groente worden gebruikt. Meestal worden aardappelen vervangen door pompoen. Maar naast haar kunnen wortels of dzhusay aan de mantie worden toegevoegd – een speciale variëteit aan uien. Deze groenteschotel kan een geweldige vulling zijn voor manti in de vegetarische keuken. Hoe dan ook, ui wordt altijd toegevoegd aan het gehakt en soms aan knoflook.

Methode om pompoen en vlees te vullen

Inwoners van Oezbekistan, Oost-Turkestan en West-China zijn dol op manti, waarin ze pompoen in plaats van aardappelen toevoegen.

Om acht tot tien volwassenen te voeden, heb je voor het vullen nodig:

 • 1 kg rundvlees (beter om sappige stukjes te nemen);
 • 800 g uien;
 • 500 g pompoen;
 • zout en kruiden naar smaak.

De kooktijd van de afgewerkte schaal is afhankelijk van het type vlees, de hoeveelheid van het eindproduct en de methode van het vormen van manti. Maar het duurt meestal ongeveer twee uur..

deeg на манты

 1. Vlees, schoon en gedroogd, moet worden bevrijd uit de aderen en dan fijngehakt, eerst in reepjes, dan – in blokjes. Hoe kleiner de plakjes die op deze manier worden verkregen, hoe smakelijker de bereide vulling. En om alle sappigheid van het gerecht te behouden, raden professionele koks niet aan vlees door een vleesmolen te draaien of te combineren;
 2. Uien moeten worden gewassen, geschild en in zo klein mogelijk worden gesneden;
 3. Pompoen wordt ook vooraf gewassen, pelt en zaden worden geschild. Dan moet de pompoen worden gehakt in kleine stukjes ter grootte van 3 mm;
 4. Meng in een diepe kom het gehakt, de ui en de pompoen. Voeg naar smaak zout, zwarte peper en je favoriete specerijen toe. Zeer goede pompoen gecombineerd met zirara en koriander. Om de gerechten op te fleuren, kunt u rode peper toevoegen;
 5. Klaar vulling voorzichtig met de hand gemengd.

Als het lijkt alsof de vulling droog is, kunt u een kleine hoeveelheid warm gekookt water toevoegen. Daarna moet de vulling opnieuw worden gemengd. In plaats van een pompoen, kun je precies dezelfde hoeveelheid aardappelen of wortels nemen.

Hoe manti te beeldhouwen en te koken?

Traditioneel zijn er verschillende manieren om manti te vormen. Maar meestal worden ze in vierkanten gevormd. Vóór het begin van het vormen, wordt het rustende deeg opnieuw gekneed. Vervolgens worden kleine worsten of ballen eruit gedraaid, die dun worden opgerold tot 2-3 mm dik..

 1. Dun gerold deeg wordt gesneden in vierkanten van 10 bij 10 cm;
 2. In het midden van het plein is een kleine hoeveelheid vulling geplaatst – ongeveer 1 eetl. l.;
 3. Vervolgens wordt het deeg opgerold en worden alle vier de hoeken aan elkaar bevestigd..

Manty is gestoomd. Om dit te doen, is het het beste om een ​​speciale pan-mantovarku te gebruiken. Voor het leggen, is de bodem van de pan het best gesmeerd met plantaardige olie, zodat tijdens het koken de manti er niet aan vastzit.

De gemiddelde kooktijd is 45 minuten.

Geheimen van de perfecte test

Om het deeg echt smakelijk te maken, is het belangrijk om een ​​paar eenvoudige regels te volgen bij het bereiden ervan:

 1. Meel moet gezeefd worden zodat het kant-en-klare deeg verzadigd is met zuurstof en daarom malser;
 2. Het water in het klassieke recept mag niet te heet of te koud zijn. In het eerste geval kookt het ei, en in het tweede geval moet het deeg langer worden gekneed. Ideale omstandigheden zijn gekookt water op kamertemperatuur;
 3. Om de gele kleur van het deeg te krijgen, kun je er meer dooiers aan toevoegen. Maar dan moet je de hoeveelheid water verminderen;
 4. Maar het eiwit in het deeg heeft slechts één of twee nodig, als u een groot volume van het eindproduct plant. Meer eiwit zal het deeg moeilijk en moeilijk te rollen maken;
 5. Water, ei en zout kunnen van tevoren worden gemengd, en de reeds verkregen homogene durven in de bloem te gieten;
 6. Bij het werken met kant-en-klaar deeg is het beter om het altijd in een plastic zak te bewaren en kleine stukjes af te snijden als dat nodig is..

Hoe steiler de consistentie van kant-en-klaar deeg voor kruidnagel, hoe dunner het kan worden gerold. Maar opdat het na het kneden gemakkelijk van hem wordt gegoten, moet hij ten minste een kwartier staan. Daarom is het beter om het deeg van de mantels van tevoren te koken en in de koelkast te bewaren.