Hoe een cake “Black Prince” thuis te koken

Cake “Black Prince” – dessertgerecht, dat echt oprechte plezier levert, hoewel het bescheidenheid en eenvoud behoudt. Dit is een van die cakes die voor elke gelegenheid nuttig kunnen zijn, of het nu een feest is of een familiediner..

Heel vaak, om een ​​ongewone bladerdeegcake te maken, moet je een hele dag in de keuken en veel geld doorbrengen. Dit is het belangrijkste voordeel van de “Black Prince”, omdat deze niet onder de geaccepteerde stereotypen valt.

Volgens een bepaalde legende ontving dit dessert zijn unieke en interessante naam dankzij het verhaal van Prins Edward. De laatste werd zwart genoemd omdat zijn harnas de overeenkomstige kleur had. Voor zijn heldendaden ontving de jongeman het juweel, de “Zwarte Prins” genaamd.
Klassiek dessertrecept
hoe приготовить торт «Чёрный принц» в домашних условиях
ingrediënten Aantal
kefir 250 ml
Tarwemeel 200 g
Gekorrelde suiker 250 g voor de test + 100 g voor de vulling
Het ei 1 stuk
Cacaopoeder 1 eetl. een lepel
Room (40%) 400 ml
Bakpoeder voor deeg 10 g
Kooktijd: 240 minuten Calorieën per 100 gram: 340 Kcal

In overeenstemming met de gangbare traditie wordt dit dessert bereid op kefir, hoewel andere recepten mogelijk andere zuivelproducten als basis voor het koken hebben. Als vulling bevat dit recept botercrème, die op verschillende manieren kan worden bereid..

Eerst moet je een aparte kom nemen en het ei en de kristalsuiker erin mengen. Klop tot het uiterlijk van bulkschuim..

Dan moet je het eimengsel 1/3 kefir binnengaan en constant cacaopoeder, bakpoeder en bloem mengen. Daarna kun je de resterende kefir aan het deeg toevoegen en alles goed mengen. Dientengevolge, zou de massa geen knobbeltjes moeten hebben..

maken тесто

U moet de oven eerst op warm houden tot een standaardtemperatuur (180 graden). U hebt een ovenschaal nodig, die u moet bedekken met speciaal papier of de muren met plantaardige olie moet oliën.

In de voorverwarmde oven moet de vorm worden aangebracht met gelijkmatig verdeeld deeg, en laat het biscuitgebak een half uur bakken.

deeg вылить

Wanneer de biscuit klaar is, zal het nodig zijn om het af te laten koelen, omdat de volgende stap is om het in twee gelijke delen in hoogte te verdelen. Er is een groot scherp mes en een scapula voor nodig..

biscuitgebak готов

Gebruik een mes om een ​​horizontale lijn in het midden van het zijvlak van de cake te tekenen. Daarna kan de spatel verdeeld worden langs de beoogde lijn.

Om een ​​crème voor de Black Prince cake te maken, moet je de verwarmde room met een mixer opkloppen en dan geleidelijk suiker toevoegen. De temperatuur van de room moet boven kamertemperatuur zijn, anders zal de suiker niet oplossen en zal hij kraken op de tanden..

In eerste instantie zou de mate van mishandeling laag moeten zijn, deze zou in de loop van de tijd moeten toenemen. Dientengevolge, is het noodzakelijk om op de hoogste snelheid te zwaaien tot zij stabiel worden..

mixen однородное тесто

Het blijft alleen om de vulling aan te brengen. Om dit te doen, moet je eerst de eerste cake nemen en boter over het hele oppervlak verspreiden..

cake смазать

Bedek het vervolgens met de tweede cakevorm, smeer het erover en verspreid ook de room aan de zijkant van de cake.

U kunt dus de “Black Prince” in de koelkast verwijderen, zodat deze doordrenkt is met een zachte vulling. 2-3 uur zijn hiervoor voldoende.

Cake “Black Prince” op yoghurt met jam

Dit recept is enigszins anders dan de klassieker vanwege de toevoeging van bessenjam aan het deeg. Dit geeft de cake een speciale smaak. De oven kan op basis van alle bessen zijn.

Dus, voor de bereiding van dessert met zwarte bessen zal vereist zijn:

 • Kefir – 250 ml;
 • Tarwebloem – 250 g;
 • Eieren – 2 stuks;
 • Gekorrelde suiker – 250 g voor de test + 100 g voor de room;
 • Frisdrank – 1 theelepel;
 • Zout – ¼ h. Lepels;
 • Cacaopoeder – 2 el. lepels;
 • Maïszetmeel – 1 eetl. lepel;
 • Romig (niet verspreid!) Boter – 100 g;
 • Crème (40%) – 400 ml;
 • Zwarte bessenjam – 2-3 eetl. lepels.

cake с ягодамиEerst moet je het zout en de soda oplossen in kefir en ook wachten op het moment waarop het schuim wordt gevormd. Je moet eerst de eieren met suiker kloppen tot een volumineus schuim verschijnt en meng het resulterende mengsel met kefir.

Daarna kun je cacaopoeder en bloem toevoegen aan de massa, en het geleidelijk mengen om klonters te voorkomen. De laatste fase van het deeg is de toevoeging van jam en maïszetmeel. Dit laatste is nodig, zodat de biscuitkoekjes die in de toekomst worden ontvangen, elastischer zullen zijn..

Een goed gemengde deegmassa moet worden verdeeld volgens de vorm, die eerder is bedekt met papier om te bakken. De oven moet worden voorverwarmd. De tijd tot het volledig bakken van biscuit is 30 minuten.

In de tussentijd kun je de crème doen. Deze keer zal boter worden gebruikt bij de bereiding van de room, dit geeft het een meer delicate en smeltende smaak. De boter moet worden verzacht en vervolgens worden opgeklopt met room en kristalsuiker tot stabiele pieken..

Gekookte taarten moeten in twee delen gesneden worden met een scherp mes en een spatel, en dan moet het besmeerd worden met room. Het belangrijkste ding – vergeet niet over de zijkanten van de cake, die gemakkelijker is uit te spreiden met een pasteiborstel. Je kunt het dessert dus een paar uur naar de koelkast sturen totdat het is doorweekt. Bij het serveren kun je de “Black Prince” versieren met behulp van bessen, als die er zijn..

Cake “Black Prince” op zure room

Een andere variatie van de bereiding van dit bakken omvat het gebruik van zure room aan de basis van het deeg. Om zo’n cake te bakken, moet je de volgende ingrediënten bereiden:

cake на сметане

 • Zure room (30%) – 250 g voor de test + 200 g voor de room;
 • Tarwemeel – 200 g;
 • Gekorrelde suiker – 250 g voor de test + 100 g voor de room;
 • Romig (niet verspreid!) Boter – 50 g;
 • Eieren – 3 stuks;
 • Cacaopoeder – 2 el. lepels;
 • Frisdrank – 1 theelepel;
 • Azijn – 1 theelepel;
 • Melkchocolade – 100 g;
 • Amandelen of hazelnoten – 40 g.

Eerst moet je een grote schaal nemen, eieren met suiker erin mengen. Kloppen is nodig, geleidelijk verhogen van de snelheid. Dientengevolge zou het eimengsel sterk in omvang moeten toenemen en een stabiele toestand verkrijgen..

Daarna kunt u zure room en cacaopoeder mengen met het resulterende eiermengsel en alle ingrediënten goed kneden. Voeg dan het gezeefde meel toe, geblancheerd met azijnzout. Het resultaat moet op lage snelheid worden geïnterfereerd.

Het deeg is dus volledig bereid en kan worden verdeeld in een ovenschaal. De oven moet van tevoren worden voorverwarmd tot de standaardtemperatuur. Biscuitgebak wordt een half uur gebakken.

In de tussentijd is de beurt aan de room. Voor de bereiding moet je zure room mengen met suiker. Zure room moet op kamertemperatuur zijn..

Het blijft alleen om de melkchocolade met boter te verwarmen met behulp van een waterbad, en meng het resulterende donkere glazuur tot zure room met suiker.

Zodra de cake klaar is, moet deze in tweeën worden gesneden en ingevet met elk glazuur. In dit geval moeten de zijkanten van de cake en het bovenste gedeelte zo royaal mogelijk worden gesmeerd. Het blijft alleen om het oppervlak van de “Black Prince” te besprenkelen met hazelnoten die in een blender worden gehakt en vervolgens 2-3 uur in de koelkast te worden bewaard..

kip под соусомGegrilde kip in de oven met kruiden, aromatische kruiden of groenten Lees de heerlijkste recepten om kennis te maken.

Lees hoe je kippenpannekoeken maakt met mayonaise. Als je dit gerecht nog niet hebt geprobeerd, heb je veel verloren. Make-up nu, kook dit gerecht..

Taart met aardappelen en kip, lees hoe dit gerecht te bereiden. Recept hier.

“Black Prince” met gecondenseerde melk

Er is nog een interessant recept voor dit dessert, dat is gevuld met gecondenseerde melk. Want het heeft nodig:

 • Zure room (30%) – 500 g;
 • Tarwemeel – 200 g;
 • Eieren – 5 stuks;
 • Suiker – 250 g;
 • Romig (geen verspreiding!) Boter – 170 voor het deeg + 200 g voor de room;
 • Soda – 2, 5 theelepel;
 • Cacaopoeder – 5 el. lepels;
 • Vanilline – 10 g;
 • Gecondenseerde melk – 1 blik.

Het is noodzakelijk om de olie van tevoren zacht te maken en deze vervolgens te mengen met suiker, eieren en vanille. Tegelijkertijd moet gezeefd bloem worden gemengd met andere droge ingrediënten, dat wil zeggen met frisdrank en cacaopoeder..

In een mengsel van eieren en boter, moet je droge ingrediënten mengen, goed kloppen. Het verkregen gladde deeg moet in een bakblik worden verdeeld en naar de oven worden gestuurd die een half uur op de standaardtemperatuur is verwarmd..

Voor de bereiding van de crème moet je voorzichtig de boter kloppen met gecondenseerde melk. Als je de cake uit de oven haalt, rest je om ze te snijden en de resulterende room zowel van binnen als van buiten te pluizen. Voor impregnatie moet u de “Black Prince” in de koelkast plaatsen.

Zo is de cake “Black Prince” echt een heerlijk gebak voor elke gelegenheid:

 1. Het bereidt zich extreem snel voor, niet meer dan een uur, inclusief baktijd;
 2. De basis van het recept, kunt u verschillende zuivelproducten nemen;
 3. Er zijn verschillende opties voor het maken van een crème voor de “Black Prince”, bijvoorbeeld op gecondenseerde melk, room of chocolade;
 4. Voor een speciale smaak kun je jam van alle bessen gebruiken en later ook de cake versieren;
 5. Alle ingrediënten hiervoor zijn budget, altijd beschikbaar voor elke gastvrouw..

Eet smakelijk!