Hoe een wintersalade te koken volgens het klassieke recept

Wintersalades zijn vooral populair in Rusland en de GOS-landen. Vrijwel geen significante vakantie kosten zonder de zeer “Olivier”. De naam “Olivier” komt van de naam van de Franse chef die het heeft uitgevonden.

winter салат

Dit gebeurde in de vroege jaren 60 van de vorige eeuw, toen Lucien Olivier in het beroemde restaurant Hermitage in Moskou werkte. Deze salade markeerde het begin van de gebruikelijke wintersalades, die zo geliefd waren en populaire vakantie gerechten werden..

Van de klassieke “Olivier” blijft alleen de naam over. “Vlees”, “Stolichny of Moskovsky”, “Winter Salad with Sausage” of “Winter with Mushrooms” – allemaal worden ze vaak nog steeds aangeduid als “Olivier”, waardoor het hoofdonderdeel opvalt. Bijvoorbeeld: “Olivier met worst”.

‘Winter’-salades worden genoemd omdat ze vrij voedzaam zijn en worden bereid met producten die in de winter verkrijgbaar zijn. In de openbare catering is het in de zomer absoluut verboden om wintersalades te maken.

Hoewel het misschien een overblijfsel uit het verleden is.

Volgens de norm kan zo’n salade niet langer dan een uur worden bewaard, terwijl hij langer dan een dag in de koelkast kan worden bewaard. Dit wordt verklaard door het feit dat moderne producten, met name mayonaise, sommige conserveermiddelen bevatten en niet langer zo bederfelijk zijn..

Vroeger werd de mayonaise met de hand gemaakt, de houdbaarheid duurde niet langer dan enkele uren..

Sommige klassieke recepten

Wintersalade met worst
hoe приготовить зимний салат по классическому рецепту
ingrediënten Aantal
aardappelen 3 medium
wortelen 2 medium
eieren 2-3 stukken.
gekookte worst 250 g
ingelegde komkommers 150 g
groene erwten 1 pot
mayonaise 140 g
zout en specerijen proeven
groene uien voor decoratie
Kooktijd: 120 minuten Calorieën per 100 gram: 268 Kcal

Dit is het meest voorkomende recept voor wintersalade. Het belangrijkste kenmerk is het gebruik van worst in plaats van de vleescomponent van het gerecht. Dit vereenvoudigt en versnelt het kookproces. Bovendien is de worst gemakkelijker om voorzichtig te snijden. Deze salade is perfect wanneer de kooktijd beperkt is..

Aardappelen en wortels worden tot het gaar in de schil gekookt. Snijd in blokjes.

aardappelen кубиками

hakken морковь

Eieren worden hard gekookt en afgekoeld in koud water. Eieren snijden ook in blokjes.

hakken яйца

Gezouten komkommers en worst worden gesneden in kleine blokjes (0.8-1 cm).

hakken колбасу

Erwten, kruiden worden toegevoegd, de salade wordt met mayonaise aangekleed en grondig gemengd..

toevoegen горошек

In de afgewerkte salade moet je gehakte groene uien toevoegen. Daarna wordt het gerecht gedurende 20 minuten in de koelkast gegoten. Dit recept zal 6 middelgrote porties produceren..

Wintersalade met vlees en verse komkommers

Hartige en smakelijke salade is een geweldige tafeldecoratie. Schotel zonder worst met vlees en verse komkommers heeft een aangename frisse smaak..

ingrediënten:

 • 300 gr. de pulp van jong rundvlees of ander rauw vlees;
 • 3 aardappelen (360 gr.);
 • 2-3 eieren (afhankelijk van categorie);
 • 2 verse komkommers (250 gr.);
 • 1 potje groene erwten in blik;
 • 1 pakje mayonaise (140 gr.)
 • zout;
 • Zwarte peper;
 • Frisse greens.

Allereerst is vlees gekookt. Afhankelijk van het type vlees en de leeftijd van het dier, is het nodig om minstens een uur te koken, het schuim te verwijderen, totdat het klaar is.

Groenten worden gekookt in hun schil. Eieren worden ook gekookt. Komkommers worden gewassen, maar niet gepeld. Alle ingrediënten worden in kleine blokjes gesneden (0,8-1 cm).

Het vlees wordt iets kleiner gesneden: eerst op vlakke lagen over de vezels en vervolgens in blokjes. Voor het snijden van vlees wordt alleen een scherp, handig mes gebruikt om het resultaat van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Bij het snijden met een stom mes, verandert het vlees in een pap, vooral bij het gebruik van rund of lam.

Specerijen, verse, fijngesneden greens worden aan de voorbereide salade toegevoegd en de mayonaise wordt vervolgens grondig gemengd en gedurende 20 minuten gekoeld. Het recept wordt gegeven voor 6 medium porties..

Winter heerlijke vissalade

Een andere vertegenwoordiger van de klassieke wintersalades – visdelicatessen. Deze salade is een echte banketsnack, omdat deze wordt bereid volgens het klassieke recept van de pulp van steur, stellate steur of zeebaars. Thuis kunt u elke vis gebruiken zonder kleine botten en sterke geur.

ingrediënten:

vis салат

 • 300 gr. visfilet;
 • 2 kleine aardappelen (210 gr.);
 • 1 grote tomaat (120 gr.);
 • 2 verse komkommers (150 gr.);
 • 1 middelgrote wortel (80 gr.);
 • 1 pot erwten of rode bonen;
 • 70 gr. bloemkool;
 • zout;
 • Zwarte peper;
 • 1 pakje mayonaise (140 gr.).

Vis wordt gekookt tot hij is gekookt en in dunne plakjes is gesneden..

Bloemkool, maar ook wortels en aardappelen worden gekookt tot ze in de schil zijn gekookt. Verse en gekookte groenten worden in kleine plakjes gesneden, bloemkool wordt afgebroken tot kleine roosjes..

Voeg vervolgens ingeblikte erwten (bonen), bereide vis en kruiden toe. Het gerecht is met mayonaise aangekleed en grondig gemengd..

De afgewerkte salade is versierd met peterselie of een blaadje basilicum. Het recept is ontworpen voor 6 porties..

Worcestershire соус для мясаHoe vervang je de Worcester-saus in de Caesar-salade, lees en probeer dit oude unieke recept te herhalen, dat fijnproevers over de hele wereld heeft getroffen.

Recept voor salade “Russian beauty” -lagen, dit is een feestelijk gerecht met een interessant ontwerp, maar tegelijkertijd kan dit gerecht elke dag worden gekookt.

Bereid heerlijke en sappige salades van de Italiaanse keuken volgens onze recepten met foto’s.

Enkele tips voor snelle voeding

Wintersalades worden meestal voor de vakantie voorbereid, omdat ze als tamelijk tijdrovend en lang worden beschouwd. Om je favoriete salades bekend te maken, kun je een paar eenvoudige trucs gebruiken..

Vlees kan worden vervangen door ham, natuurlijk zal de smaak van de salade een beetje veranderen, maar voor een snelle versie is dit de beste oplossing..

Gekookte groenten worden meerdere dagen (maximaal 4 in een luchtdichte voedselverpakking) bewaard, zodat u ze van tevoren kunt bereiden. Snij 2-3 porties salade uit kant-en-klare groenten duurt niet langer dan 5-7 minuten.

Als er geen gekookte groenten zijn, kunnen ze in de magnetron gedurende 2 minuten worden gekookt. Je moet 1-2 aardappels wassen, niet drogen, in een plastic zak doen en 2 minuten in de magnetron laten staan.

Controleer daarna met een vork, als de aardappelen niet bereid zijn om een ​​korte tijd te leveren. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven, de aardappelen in de magnetron kunnen uitdrogen, hetzelfde kan gedaan worden met wortels of andere groenten.

Je moet alle groenten een voor een en meerdere stukken koken. Als u de salade niet-gevuld houdt, kan de houdbaarheid ervan met nog een dag worden verlengd..

Zie een ongebruikelijk recept voor Waldorf-salade. Lekker, snel en gemakkelijk!

Eet smakelijk!