Hoe gerstepap in een multikoker te koken

Alkmaarse gort is een van de meest betaalbare en voordelige soorten. En pap gemaakt van deze granen is een stevige lunch, het lichaam verzadigend met een heel arsenaal aan essentiële vitamines..

pap перловая

Een beetje geschiedenis

Zelfs in de tijd van het oude Rusland werd parelgort geliefd en gerespecteerd. Niet alleen werd het dagelijks geconsumeerd, de feesttafel was zelden zonder gerechten gebaseerd op deze kernen..

Dit feit is niet verrassend, maar de gerst werd toen de koninklijke gerst genoemd. En dat allemaal omdat zo’n nuttige delicaatheid alleen duur was voor de rijke en sociaal invloedrijke kasten..

Maar tegenwoordig zijn parelgortschotels uiterst zeldzaam. We zijn tenslotte gewend aan het feit dat dergelijke pap wordt geassocieerd met de tijd van dienst in de rangen van het staatsleger.

Ongetwijfeld klaagden veel vertrouwde militairen dat chef-koks van het leger hen alleen tijdens vakanties verwende met andere drugs, en dat was niet altijd het geval. Deze situatie is zeer te betreuren, want parelgort is een opslagplaats van levengevende sporenelementen en vitamines..

Dergelijke positieve eigenschappen zijn nodig om dit graan op een nieuw populair niveau te brengen, vooral in onze tijd van welvaart van conserveermiddelen, GGO’s, stabilisatoren en schadelijke levensmiddelenadditieven, die natuurlijk alleen schade toebrengen aan het lichaam..

voorbereiding

Vaak wordt dergelijke pap gekookt door op een conventionele gasfornuis te koken. En de tijd die nodig is voor dit proces hangt af van de leeftijd van de korrels. Hoe ouder de croupe dus is, de procedure duurt gemiddeld meer minuten, gemiddeld ongeveer een half uur tot anderhalf uur..

En met de ontwikkeling van wetenschappelijke vooruitgang is de bereiding van dit gerecht nog eenvoudiger geworden, omdat de slowcooker alles zelf kan doen, zodra de producten erin worden geladen. Wees niet bang om te experimenteren met ingrediënten en zie voor jezelf dat zo’n pap ongelofelijk lekker is..

Een eenvoudig recept voor gerstepap in een slowcooker
hoe приготовить перловую кашу в мультиварке
ingrediënten Aantal
Alkmaarse gort 1 maatbeker
water 2 glazen
De olie voor het tanken
Specerijen en kruiderijen door persoonlijke voorkeur
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 109 Kcal
 1. Alvorens de bereiding van parelgerst te beginnen, is het noodzakelijk om te sorteren, om goede granen te scheiden van ongeschikte en verschillende afval. Was vervolgens de pit onder koud stromend water en laat enkele uren weken. Als het mogelijk is, is het beter om het ‘s nachts in deze vorm achter te laten. Maar als er zoveel wachttijd ontbreekt, dan kunt u doen zonder te weken;
 2. Het zal geen pijn doen om de kom van de multikoker licht te oliën en de voorbereide gerst daarheen te sturen. Vervolgens – twee maten water;
 3. De elektrische sorceress wordt ingeschakeld en de “pap” -modus wordt geselecteerd en de tijd wordt ingesteld op 60 minuten;
 4. Na het felbegeerde signaal wordt de multikoker geopend, een bijna klaar gerecht wordt naar smaak gekruid en grondig gemengd;
 5. Voedsel kan in deze prachtige techniek worden achtergelaten om aan te dringen of onmiddellijk aan tafel te dienen.

Hoe gerst pap te koken met vlees

producten:

 • Favoriete soort vlees in de hoeveelheid van 350 – 400 g;
 • Parelgort – 2-dimensionale containers;
 • Water – 5-dimensionale containers;
 • 2 uien;
 • Eén middelgrote wortelwortel;
 • Zonnebloemolie;
 • Specerijen – voor behoefte.

Kooktijd: anderhalf uur.

De calorie-inhoud is afhankelijk van het gekozen vleestype, per 100 g van de afgewerkte schaal:

 • Van varkensvlees – 130 kcal;
 • Van pluimvee – 90 kcal;
 • Kalfsvlees – 180 kcal.

Stadia van het koken:

  1. Allereerst moet het vlees worden schoongemaakt van mogelijke films en aderen en in kleine blokjes worden gesneden;

hakken мясо

  1. Uien en wortelen moeten van schillen en vellen worden ontdaan, op welke manier dan ook grondig worden gewassen en fijngehakt;

hakken морковь

  1. Nu de draai van gerstkorrels. Door de methode van het sorteren van de grits, is het belangrijk om zich te ontdoen van puin en meerdere malen spoelen onder stromend water;

uitzoeken крупу

  1. Wanneer de voorbereidende procedures zijn voltooid, kunt u doorgaan met de voorbereiding zelf. Stel de “Frituur” -modus in op de multi-cooker en stel de timer in op 15 minuten. De bak waarin het gerecht wordt gekookt, moet worden ingesmeerd met een dunne laag plantaardige olie. Vervolgens wordt gehakt vlees daarheen gestuurd en gefrituurd binnen een bepaalde tijdsperiode;

het vlees обжарить

  1. Na het verstrijken van de toegewezen periode worden versnipperde groenten in de kom geladen. Nu op de timer – 10 minuten;

knippen морковь и лук

  1. Het signaal heeft geklonken – de gerst is opgevuld, gevuld met heet water en gearomatiseerd met de nodige kruiden;

toevoegen перловку

 1. De cover van de wonderdragers is gesloten en de volgende taak is ingesteld: “Bakken” gedurende 50 minuten;
 2. Wacht tot het gewenste signaal, met vermelding van de voltooiing van de manipulatie, meng alles goed en laat het 10 minuten alleen.

pap готова

Gortpap met stoofpot: kook in een slowcooker

Om dit heerlijke brouwsel voor te bereiden, heb je nodig:

 • Gerst – 2 kopjes;
 • Stoofpot – 1 blik, ongeveer 500 gram;
 • Middelgrote uien;
 • Kleine wortels;
 • 5 overeenkomstige glazen water;
 • Frituurolie;
 • Favoriete smaakmakers.

Kooktijd: anderhalf uur.

Calorische inhoud van 100 g afgewerkte pap – 140 kcal.

Begin te koken met het bereiden van granen. Allereerst is het uitermate belangrijk om het uit te zoeken, waarbij goede granen worden gescheiden van onnodige afval. Spoel daarna grondig, bij voorkeur onder stromend water. Om de pap een stuk zachter te maken, kunt u de gerst desgewenst een paar uur laten weken of zelfs de hele nacht door..

Nou, het graan wordt bereid. Draai nu de groenten die je eerst nodig hebt om zich te ontdoen van de bovenste vervuilde lagen en kaf. Gewassen uien en wortels worden geplet. Ui hoofd gesneden of half ringen, of middelgrote kubussen, en rasp is perfect voor wortelgroenten.

Het kookvermogen van de multikoker is bedekt met bakolie en de gesneden groenten zijn erin ondergedompeld. De tovenaar van Redmond is onder meer, en stelt de modus “Frituren” in slechts 5-7 minuten in.

Wanneer de inhoud van de kom een ​​beetje gestoofd is, wordt de stoofpot ook daarheen gestuurd. Vervolgens – bereide gerst en de nodige hoeveelheid water, evenals smaakmakers en specerijen. De keuze van de modus hangt af van het type multicooker. Als er een taak is als “pap”, “pilaf” of “blussen”, dan is zij het die wordt gekozen. Bij afwezigheid van de bovenstaande commando’s is de modus die het meest op hen lijkt ingesteld. Wat de tijd betreft, is 80 minuten voldoende.

Wanneer de afteltimer eindigt, moet de pap worden gemengd en vervolgens nog 10 minuten worden bewaard..

cake со сгущенкойHoe je de meest eenvoudige honingcake kookt met zure room, lees de meest interessante recepten van cakes bereid volgens onze aanbevelingen.

Lees hoe je thuis interessante sushirollen maakt..

Hoe boekweitpap koken voor de eerste maaltijd – recepten die je hier niet eens hebt geraden.

Hoe gerst pap te koken met champignons

ingrediënten:

 • 1 gemeten capaciteit van Alkmaarse gort;
 • 4 dezelfde watercapaciteit;
 • 300 g champignons;
 • Een grote ui;
 • Wat plantaardige olie;
 • Specerijen – optioneel.

Kooktijd: 60-70 minuten.

Calorisch gehalte: 55 kcal per 100 g.

parelgort кашаAlvorens met de bereiding te beginnen, is het raadzaam om het graan een tijdje te laten weken van een paar uur tot de hele nacht. Met deze procedure wordt de pap zachter en neemt minder kooktijd in beslag. Als het tijdsbestek echter aanwezig is, kunt u dit item vrij overslaan..

Ten eerste is het beter om alle voorbereidende procedures te volgen. namelijk:

 1. Krupa eruit, afspoelen;
 2. Ui en champignons schoon en snijd op een geschikte manier, bij voorkeur halve ringen.

De modus voor de Polaris-multikoker is ingesteld op “Frituren” of “Bakken”, afhankelijk van beschikbaarheid. De kom is bedekt met een dunne laag zonnebloemolie en dan wordt er gehakte ui in gegoten. 10 minuten is genoeg om ze gouden te maken.

Dan worden gesneden champignons naar gebruinde uien gestuurd en wordt het geheel in dezelfde tijd gebakken. Vervolgens moet u het belangrijkste ingrediënt – gerst – in de multikokercontainer laden. Het is ook de moeite waard om te kruiden en al het water te gieten. De inhoud van de schaal wordt zorgvuldig veranderd en voorbereid in de “Quenching” -modus, 40-45 minuten.

Hoe melk gerstepap koken

Hiervoor heb je nodig:

 • Een glas gerstkorrels;
 • 3 glazen water;
 • Melk is ook 3 glazen;
 • 3 theelepels suiker;
 • 1 theelepel zout.

Kooktijd: minimaal 3 uur.

Het calorische gehalte is rechtstreeks afhankelijk van het vetgehalte van melk en kan variëren van 100 tot 130 kcal per 100 g.

Spoel de korrels grondig af onder stromend water, herhaal de procedure enkele keren totdat het water helder is. Laat de gerst ten minste een paar uur in het water staan..

Het bereide ingrediënt wordt vervolgens naar de schaal van een elektrische assistent gestuurd, giet er melk en water in, voeg kristalsuiker en zout toe. Vervolgens wordt het mengsel grondig gemengd. Ze zetten de crock-pot-modus een heel uur lang in. Verder wachten ze gewoon op een geluidssignaal dat de voltooiing van het geselecteerde programma aangeeft..

Nu moet halfgekookte melkgerst worden gemengd en vervolgens worden verzonden om voor te bereiden. Maar het programma “Uitdoven” is al geselecteerd en de tijd is 120 minuten. Zodra het gekoesterde signaal klinkt, kun je boter toevoegen, het is niet nodig, vooral niet naar wens. En natuurlijk wordt de voltooide delicatesse gedurende 10 minuten in vrede gelaten..

Plots, voordat de Alkmaarse gort niet werd gebruikt bij het koken, is het de moeite waard om het vooroordeel ervan af te leggen. Je moet minstens één keer iets met haar koken, en nu is alles een van je favoriete producten..

Eet smakelijk!