Hoe gezonde havermout kissel te koken

Havermout Kissel is een van de old-timers van de traditionele Russische keuken. In de oudheid werden verschillende legendes en legendes geassocieerd met deze drank. Het is zeer waarschijnlijk dat ze zich in de oudheid bezig hielden met de voorbereiding, maar er is geen officieel bewijs.

haver кисель польза

De voordelen van havermout-jelly flakes

Niemand twijfelt aan het nut van havermout. Kissel, opgesteld op basis van hen, heeft niet minder gunstige effecten op het lichaam. Sommige, vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen, noemen het Russische balsem.

Het is de moeite waard om op te merken dat deze drank het lichaam goed voedt, en heeft ook in zijn samenstelling een enorme variëteit aan gunstige elementen voor het lichaam, inclusief vitamines en micro-elementen..

Bovendien omvatten de nuttige eigenschappen van havermeelgelei het volgende:

haver кисель готовый

 1. Aangezien het probiotische bacteriën bevat, leidt het gebruik ervan tot normalisatie van de darmflora, wat vooral nuttig is voor die mensen die lijden aan verschillende aandoeningen van het maagdarmkanaal, evenals voor degenen die recent een antibiotische behandeling hebben ondergaan;
 2. Voor degenen met de diagnose van een van deze aandoeningen zoals zweren, erosie, zure reflux of gastritis, gelei zal nuttig zijn voor de omhullende en antiseptische eigenschappen;
 3. Het heeft een reinigende werking op de lever en andere organen;
 4. Heilzaam effect op de samenstelling van het bloed, leidend tot de normalisatie van het hormonale evenwicht;
 5. Vermindert de mogelijkheid van de vorming van stenen en andere afzettingen in de nieren;
 6. Het draagt ​​bij tot de verbetering van het beveiligingssysteem en activeert zijn functies.
Traditionele havermout kissel
hoe приготовить полезный кисель из овсяных хлопьев
ingrediënten Aantal
vlokken ongeveer 0,2 – 0,3 kg
Warm water halve liter
Een klein stukje zwart brood 1 stuk.
zout proeven
Kooktijd: 3000 minuten Calorieën per 100 gram: 122 Kcal

Vul allereerst de vlokken met water. Glazen containers kunnen worden gebruikt als containers. We gooien hetzelfde stuk brood en roeren. We maken een paar dagen op een warme plaats schoon. Soms kan de massa worden bereikt en gemengd..

Giet na 48 uur de massa in een vergiet om het glas vloeibaar te maken. We gebruiken het dikke niet, het kan onmiddellijk worden verwijderd. Gespannen vloeistof moet op het vuur worden gezet en aan de kokende bubbels worden toegevoegd en vervolgens zout toevoegen.

Hoe havermoutpap pudding van vlokken voor gewichtsverlies te koken

Voor het eenvoudigste recept voor het bereiden van gelei voor degenen die proberen die extra kilo’s te verliezen, zijn de volgende componenten nodig:

 • Een half pakket havermout;
 • water.

Giet de voorbereide vlokken in een geschikte container (traditioneel – een pan);

havermout хлопья в кастрюле

Daarna – giet water. De vloeistof wordt op het oog gebruikt: de vlokken moeten ongeveer 2-3 cm worden bedekt. ​​Dek de pot af met het deksel en zet deze gedurende 48 uur aan de kant..

gieten водой

Na de toegewezen tijd voor verzuring, krijgen we de capaciteit, we filteren. De dikte die in het vergiet overblijft, wordt niet gebruikt. Je kunt het weggooien..

spanning

De rest wordt in een pan gegoten en op het vuur gezet, onder voortdurend roeren. Wanneer de dichtheid en kleine bubbels van de kook verschijnen, haal de pan dan van het vuur;

Kissel прокипятить

De resulterende vloeistof wordt in porties gegoten. We maken de gelei in de koelkast schoon.

uitgieten кисель

Melk kan worden toegevoegd voor het drinken. Ongeveer 45-55 kcal per 100 g van dit product.

 • Een meer complex recept houdt het gebruik van de volgende producten in:
 • 0,1 kg graan;
 • 0,2 kg haver;
 • 0,2 liter magere yoghurt;
 • 1,5 liter water.

100 g kissel gemaakt volgens dit recept bevat niet meer dan 60 kcal..

Haver en vlokken zetten in een pot. Giet kefir daar en mix grondig. We sluiten de bank en leggen deze 24 uur op een warme plaats opzij..

Filter de resulterende massa na een dag. Voeg in de resulterende vloeibare massa water toe en in brand gestoken. Zodra het dikker wordt, kun je uit het vuur stromen en afkoelen..

Medische havermout kissel

Het eerste recept van de “Russische balsem” werd gesuggereerd door de microbioloog Izotov. Het was zijn instructie die de eerste werd die voor medicinale doeleinden werd gebruikt..

Om deze medicinale gelei te maken zijn noodzakelijk:

 • 5 liter water;
 • 0,5 kg havermout;
 • ½ kop kefir;
 • Zout, suiker naar smaak.

Kissel ИзотоваFase 1: fermentatie. Neem 3,5 liter water, zet op het vuur, breng aan de kook. Na een paar minuten verwijderen en wachten tot het afkoelt tot een temperatuur van 20 graden. We stoppen 0,5 kg vlokken in een aparte container en vullen ze met water. Roer en voeg nog een halve kop yoghurt toe. Als er geen kefir is, kunt u bifidok gebruiken. Verder wordt de container op de juiste wijze gesloten en op een donkere plaats achtergelaten (of, u kunt hem sluiten met een doek of papier) gedurende een paar dagen. Plaats het niet in de buurt van batterijen of kachels, omdat overtollige warmte het fermentatieproces kan verergeren..

Stap 2: twee dagen later neemt u de resulterende vloeistof en filtert u deze tweemaal. Voor de eerste keer, verander het gewoon in een vergiet en laat het uitlekken. We zetten de vloeistof die glas is opzij. Was wat overblijft in het vergiet met water, maar langzaam: ongeveer 2 liter water is nodig. Het is noodzakelijk om meerdere bezoeken te maken en bij elke behoefte om de brij een beetje te knijpen.

Fase 3: meng de massa’s die zijn verkregen uit de eerste en tweede filtratie. Laat het gedurende 10-12 uur in een transparante bak (je kunt een glazen pot gebruiken). Gedurende deze tijd zal zich geleidelijk een sediment op de bodem vormen, dat met een sifonbuis moet worden verwijderd. Dientengevolge, zou er een vloeistof moeten zijn die als basis voor het koken van gelei zal dienen..

Fase 4: Kook de gelei. Zet de pan op het vuur met de resulterende vloeistof. Stop niet met roeren totdat het dik wordt. Je kunt naar smaak suiker of zout toevoegen. Voordat u het gebruikt, moet u afkoelen.

Zo bereid je gelei van zetmeel van fruitjam of bevroren bessen.

Hoe gebak bladerdeeg te bereiden, lees hier.

Let op het recept voor bierkoekjes voor thee.

Handige tips

Zoals bij elk ander gerecht, zijn er enkele nuances in de bereiding van gelei die u moet weten:

 1. Voor de bereiding van deze drank zijn geen geschikte populaire nu vlokken voor een snelle bereiding. Het is noodzakelijk om alleen gewone, natuurlijke vlokken van granen te kiezen;
 2. De fermentatieperiode is in essentie het belangrijkste. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het proces gematigd is, omdat de drank licht en aangenaam zuur moet zijn;
 3. Vergeet niet om constant de pudding tijdens het koken te verstoren, anders zal het branden;
 4. Om het gerecht smakelijker te maken (vooral als je het aan een kind geeft), kun je gehakte noten, bessen of fruit toevoegen.

U moet ook onthouden dat dit product, als u van plan bent om gewicht te verliezen, correct moet nemen. Over het algemeen kunnen ze zelfs een van de maaltijden vervangen (bijvoorbeeld middagthee of diner). Als u besluit om een ​​volledige maaltijd te vervangen door gelei, dan is het handig om wat bessen en gehakte vruchten toe te voegen..

Een andere optie is om gelei te gebruiken vóór elke maaltijd (gedurende 20-30 minuten), ongeveer een derde kop. Dit bereidt je lichaam voor op voedsel en vermindert de hoeveelheid gegeten voedsel..

Als het goed wordt gecombineerd met een dieet, helpt de kissel niet alleen om extra centimeters in de taille kwijt te raken, maar ook om het lichaam van uitgestelde slakken en andere schadelijke stoffen te reinigen..

Loading...