Hoe gezonde pap met melk te koken

Pap wordt terecht beschouwd als de koningin van de pap. Vanwege de beschikbaarheid, het gemak van voorbereiding en een reeks nuttige eigenschappen, is deze pap over de hele wereld geliefd..

In sommige landen wordt het als een goede vorm beschouwd om de dag met havermout te beginnen, in Schotland wordt havermout als een van de nationale gerechten beschouwd en in de Sovjet-Unie werd het in het dieet van de soldaten opgenomen.

pap овсяная с бананом

Havermout kan een ideaal ontbijt zijn voor liefhebbers van stevige maaltijden in de ochtend, maar ook voor degenen die het lichaam op natuurlijke wijze willen reinigen of het gewicht enigszins willen aanpassen..

De voordelen van havermout

Havermout bevat veel vezels, eiwitverbindingen, gezonde vetten, veel vitamines en minerale elementen, maar tegelijkertijd verloopt het proces van het beheersen van deze pap geleidelijk, waardoor het lange tijd een gevoel van verzadiging geeft.

De voordelen van pap gemaakt van havermout zijn al lang bewezen en bewezen door artsen, onderzoekers en mensen die dit product hebben opgenomen in hun dagelijkse voeding..

Het helpt om cholesterol te verlagen en het risico op bloedstolsels, helpt bij het reinigen van het lichaam en het verhogen van de spiermassa. Het gebruik van havermout op een regelmatige basis stelt je in staat om van constipatie af te komen, de huidconditie te verbeteren, heeft een gunstig effect op de normalisatie van de lever, de schildklier, en stelt je ook in staat om mentale activiteit en geheugen te verbeteren.

Voor degenen die besloten hebben hun dag met havermout te beginnen, hebben we verschillende recepten opgehaald die het ontbijt gezond, lekker, gevarieerd, snel en belangrijk maken, gemakkelijk te bereiden..

Havermout Recept op melk
hoe приготовить полезную овсяную кашу на молоке
ingrediënten Aantal
havermout een half kopje
van melk een glas
suiker twee eetlepels
zout knijpen
boter 30 gram
Kooktijd: 20 minuten Calorieën per 100 gram: 95 Kcal

Klassiek, bewezen recept, je kunt zuivel havermout noemen.

Giet de melk in de pan en wacht tot hij kookt. Het wordt aanbevolen om de melk te volgen, omdat het heel snel kookt en kan “weglopen” of verbranden. Nadat de melk kookt, gieten we havermout in de pan, voeg zout, suiker toe en meng alles goed..

in slaap vallen хлопья

Hierna zet je het vuur lager en kook je nog eens 5-6 minuten door.

havermout каша

Nadat je het bord hebt uitgedaan, doe je de boter in de pap, sluit je de pan en laat je de havermout 3-4 minuten staan..

toevoegen масла

Daarna mogen we aannemen dat melkhavermout klaar is om te eten. Voor liefhebbers van het meest voedzame ontbijt, en voor diegenen die calorieën niet bijzonder overwegen, kan melk worden vervangen door room, waardoor de pap een rijkere smaak en extra vet krijgt.

Smakelijke havermout met melk in een langzaam kooktoestel

Degenen die gewend zijn tijd te besparen en absoluut niet graag voor het fornuis staan, zullen de methode om heerlijke havermout op melk te bereiden in een slowcooker zeker waarderen. Deze methode is elementair en bevat alleen eenvoudige ingrediënten..

Van de producten die u moet hebben:

 • Twee maatbekers melk;
 • Een maatbeker havermout;
 • Snufje zout;
 • Twee lepels suiker;
 • 60 gram boter.

pap на завтракAllereerst zet je olie op de bodem van de multikoker om het risico op koken uit de melk te verminderen en de pap te vullen met een zacht, romig aroma..

Giet de havermout, giet de melk, voeg suiker en zout toe, sluit het deksel en zet het slowcooker aan.

Veel modellen van multicookers hebben een papiersoort, maar vaak is de kooktijd te lang, ontworpen voor granen die een langere warmtebehandeling vereisen. De praktijk leert dat voor het koken van havermout 10 minuten voldoende is.

Laat, nadat het koken is voltooid, de pap 3-5 minuten onder het deksel gesloten om het een beetje “later” te geven.

Recept voor het maken van havermout op water en melk

Als u op dieet bent of uw ontbijt minder calorieën wilt maken, is dit recept geschikt voor u. Om het te herhalen, moet je het bij de hand hebben:

pap с ягодами

 • Een glas melk;
 • Een glas havermout;
 • Glas water;
 • Een eetlepel suiker;
 • 50 gram boter.

Allereerst moet je water in de pan gieten en aan de kook brengen. Voeg dan havermout toe, mix, geef het water een beetje aan de kook en giet de melk erbij.

Voeg daarna suiker toe, meng alles goed door, zet het vuur lager, bedek de pan met een deksel en kook op een laag vuur gedurende 6-8 minuten. De kooktijd is afhankelijk van de door jou gekozen vlokken..

Nadat de pap klaar is, gooien we er boter in, bedekken hem met een deksel en houden hem nog eens 5-7 minuten dicht zodat de pap de geur van de olie opneemt en voldoende opzwelt.

1423783804_2Dieet op pap lees de kenmerken van dit dieet.

Hoe maak je havermout kvass, de voordelen en schade van deze drank, lees dan ons artikel..

Recepten voor kalkoenvoer helpen je dieet gezonder te maken. lezen.

Havermoutrecept voor melk met pompoen

Voor degenen die kinderen hebben die de havermout met minachting bekijken, evenals voor degenen die het moe zijn om een ​​eentonig ontbijt te hebben, bieden we een origineel recept voor havermout met pompoen. Om pap te maken die geweldig van smaak is en ongebruikelijk in prestaties, moet u over de volgende ingrediënten beschikken:

 • Een glas havermout;
 • 200 gram pompoen;
 • Glas water;
 • Twee glazen melk;
 • 50 gram boter;
 • 1-2 eetlepels suiker;
 • Een fluistering van zout.

Eerst moet je de pompoen schoonmaken en de pulp hakken. Dan moet je de melk mengen met water en aan de kook brengen, je kunt onmiddellijk suiker en zout aan deze vloeistof toevoegen zodat ze sneller oplossen..

Hierna giet je de havermout in, kook op laag vuur gedurende 6-7 minuten, voeg dan de pompoen toe en kook nog eens tien minuten. Als de pap klaar is, voeg je een stuk boter toe, sluit je de pan stevig en laat je hem nog eens 15 minuten brouwen.

Pap voor dit recept blijkt ongebruikelijk en verrassend lekker. Als je niet van pompoen houdt, kun je in plaats daarvan rozijnen of fijngesneden fruit toevoegen..

Handige tips en geheimen voor het koken van havermout

Zoals je ziet, is er niets moeilijks in het koken van havermout, maar dit proces zal nog eenvoudiger worden, en het resultaat zal nog smakelijker en aangenamer zijn als je luistert naar enkele tips en geheimen..

 1. Tijdens de aankoop moet je speciale aandacht besteden aan wat voor soort havermout je krijgt. De meest bruikbare pap wordt verkregen van de variëteit Hercules, omdat deze vlokken het minst worden verwerkt, dik en de pap dik, rijk is, hoewel het de moeite waard is om op te merken dat de kooktijd voor pap van dit type vlokken enigszins toeneemt. Granenrassen Extra, sneller bereiden en meer geschikt voor mensen met maag- of darmproblemen. Ook wordt aanbevolen om de kwaliteit van de verpakking van de vlokken te controleren, omdat de havermout vocht snel absorbeert en kwaliteit verliest. De verpakking moet worden verzegeld;
 2. Houdbaarheid van havermout begint te worden berekend vanaf de dag waarop ze worden ontwikkeld, maar niet verpakt. Verse havermout van hoge kwaliteit moet aangenaam naar havermout ruiken en wit van kleur zijn, met een beige of lichtgele tint;
 3. Tijdens het koken van havermout, moet je de granen in gekookte melk of water gieten, anders worden de schilfers te zacht en verliezen ze hun structuur. Het is het beste om een ​​pan met een antikleeflaag en een dikke bodem te gebruiken, het zal het plakken verlichten en zal de pap na het koken “goed” laten;
 4. Als u suiker van uw dieet hebt uitgesloten, maar een liefhebber van snoep blijft, kunt u honing gebruiken, die de pap een zoetige smaak geeft, een aangenaam honingaroma en vitamines toevoegt. Je kunt ook zoetigheid toevoegen aan alle zoete gedroogde vruchten of fijngehakte vruchten;
 5. Pap is perfect met kaneel, waardoor het gerecht een delicate, kruidige smaak en aroma heeft..

Gelukkig is havermout een van de gerechten die nuttig en smakelijk zijn. Experimenteer met recepten en extra ingrediënten, en je zult zeker je favoriete manier van koken vinden..

Als je de gewoonte krijgt om een ​​gewoon ontbijt met pap te hebben, zul je voelen hoe het lichaam beter zal werken, het zal je zeker zeggen “dank je wel”.