Hoe groene thee te brouwen en te drinken

Het unieke van groene thee is dat het vanwege zijn helende eigenschappen gunstig is voor de mens. Alleen door de regels van het brouwen en de consumptiecultuur van groene thee in acht te nemen, kan men de unieke smaak en het aroma ervan waarderen..

hoe правильно заваривать и пить зеленый чай

De laatste jaren kiezen velen in toenemende mate voor groene thee, waarderen ze de voortreffelijke smaak en gezonde eigenschappen. Deze drank helpt het risico op hartaandoeningen en bloedvaten, tandenziekten en nierstenen te verminderen..

Vanwege zijn antioxiderende eigenschappen is het een middel om kanker te voorkomen. Daarnaast heeft groene thee een tonisch effect, bevordert het metabolische processen in het lichaam. Laten we kijken hoe we groene thee kunnen brouwen..

Wat te brouwen

De smaak en kwaliteit van groene thee hangt af van de gerechten waarin het wordt gekookt. De gebruikelijke gerechten voor het zetten van thee is een theepot. Theepotten zijn verschillend, afhankelijk van het materiaal van de productie..

Zicht op de theepot waardigheid tekortkomingen
glas Je kunt het proces van het zetten van theeblaadjes observeren. Voordelige prijs. Slechte warmteopslag.
gemaakt van delft Behoudt de gewenste watertemperatuur.
porselein Houdt warm. Kost meer dan een aardewerk brouwsel.
keramisch Houdt de warmte vast, laat je de smaak en het aroma van thee onthullen.
aarden Helpt bij het “ademen” van theeblaadjes. Zelden beschikbaar.
metaal Houdt de warmte goed vast. Onderworpen aan oxidatie bij productie van slechte kwaliteit.

Welk water is beter om te kiezen

kan холодным пить

De smaak van groene thee is sterk afhankelijk van water. Bronwater wordt als het beste beschouwd, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om het te gebruiken..

Daarom is het beter om de voorkeur te geven aan flessenwater of water uit de kraan te gebruiken, na het te hebben gereinigd met een filter. Als dit niet mogelijk is, kunt u het water zelf bereiden..

Om dit te doen, giet het in een fles en zet het in de vriezer voor een tijdje totdat het water gedeeltelijk ijzig is. Nu kunt u de fles uit de kou halen, het niet-bevroren water laten leeglopen en het ijs ontdooien. Het resultaat is smeltwater dat op deze manier is gezuiverd van metaalzouten en andere onzuiverheden..

Hoe

Nu kun je beginnen met kokend water, maar niet tot 100 ° C. De optimale temperatuur voor het brouwen van groene thee is 85 ° C. Zodra de eerste kokende bubbels verschijnen, is water klaar.

Een dergelijk koken wordt “zilver” genoemd als gekookt water nog steeds de zuurstof bevat die het bevat. Nu moet je de theepot opwarmen en er kokend water overheen gieten. Hierdoor kan de thee volledig brouwen en snel afkoelen..

De hoeveelheid water is afhankelijk van het aantal kopjes. Per kopje moet je een theelepel gedroogde bladeren nemen..

Deze thee kost minder tijd om te brouwen dan zwart. Na 1 minuut is hij klaar om te drinken. Als de drank meer wordt toegediend, wordt het sterker, omdat er meer tannines in het water zullen komen..

Daarom is het raadzaam om thee te drinken zodra het wordt gezet. Het wordt dus lekkerder en gezonder. Groene thee kan meerdere keren worden gebrouwen (tot 7 keer) met hetzelfde brouwen, terwijl de infusietijd wordt verlengd. Bij elke volgende beker in thee komen er meer voedingsstoffen vrij..

Groene thee van goede kwaliteit heeft meestal hele bladeren die volledig zijn uitgezet tijdens het brouwproces. De bladkleur is groen met een zilverachtige of gouden tint. Het product in de zakken kan van slechte kwaliteit zijn, omdat het vaak een verspilling is van de productie van thee. De smaak van de drank van verschillende fabrikanten kan aanzienlijk verschillen. Daarom maakt iedereen zijn keuze door verschillende soorten te proberen..

Hoe thee in een kop te maken

thee в чашке

Niet iedereen geeft er de voorkeur aan om een ​​theepot te gebruiken, iemand is tevreden met het proces van het zetten van thee in een kopje. Tegelijkertijd worden dezelfde regels gevolgd als bij het toepassen van de theepot..

Hoe blad groene thee te brouwen precies in een beker: het water wordt verwarmd tot de gewenste temperatuur, dan wordt een beker met kokend water gegoten. Droog een theelepel in een kopje om droge bladeren te gieten en giet water.

In een minuut kun je al een warme drank drinken. Na de eerste kop drank kunt u de resterende brouwsel opnieuw vullen met water om een ​​nieuwe partij te maken..

Melk Oolong

Deze thee met een ongewone naam in ons land wist slechts enkelen te beoordelen, omdat tot voor kort niemand er ooit van had gehoord. Maar steeds vaker begonnen ze deze exotische theedrank aan te bieden in theehuizen..

Het kreeg zijn naam omdat de smaak melkachtig en romig is. Dergelijke thee is niet goedkoop en wordt uitsluitend in gespecialiseerde winkels verkocht..

De bereidingswijze van melk oolong is vergelijkbaar met de technologie van het brouwen van gewone groene thee.

De voorkeur wordt gegeven aan aardewerk of porselein. Koken met water wordt verwarmd tot een temperatuur van 85 ° C of, indien nodig, tot deze limiet gekoeld. Het is raadzaam om zo niet bronwater te gebruiken, dan op zijn minst gebotteld tafelwater..

Dus, hoe melk oolong groene thee te zetten? De theepot moet voor het zetten worden gegoten met heet water. Giet vervolgens het geïnfuseerde watervolume op de gewenste temperatuur..

Voor 500 ml water wordt 8-9 g droog brouwen genomen. Na een paar seconden moet het water uit de theepot worden afgevoerd, waardoor de gestoomde theebladeren erin blijven. Deze procedure helpt om thee te “ontwaken”, schoon te maken van onnodige onzuiverheden en stofdeeltjes..

gieten заварку

Hierna kunt u verdergaan met het brouwen van thee. Het is noodzakelijk om water in de theepot te gieten en een minuut te wachten..

gieten молоко и мед

Dan kan de drank in kopjes worden gegoten en beginnen te gebruiken..

toevoegen молоко и мед

Melkpoeder oolong uit één portie theebladeren is maximaal 8 keer toegestaan. Het belangrijkste is – vergeet niet om de temperatuur van het verwarmde water te regelen en geleidelijk de tijd van het brouwen te verhogen, elke keer dat een halve minuut wordt toegevoegd.

kan пить

Oolong-melk drinken is ‘s ochtends wenselijk, maar niet voor het slapen gaan, omdat deze drank verkwikt en kracht geeft.

Hoe te drinken

  1. Groene thee moet worden gedronken zodra deze wordt gezet. De huidige langere drank verliest zijn gebruik;
  2. Drink geen gekoelde groene thee. Het bevat niet langer vitaminen en voedingsstoffen;
  3. Voeg geen suiker of honing toe aan de drank. Als je echt wilt, neem dan een beetje suiker terwijl je thee drinkt;
  4. Drink geen thee direct na een maaltijd. Het is beter om het in een half uur te koken, een kleine theeceremonie voor jezelf regelen;
  5. Je mag niet meer dan 10 g droog groen blad per dag drinken. In één theelepel wordt 1-2 g theeblaadjes geplaatst, afhankelijk van het soort thee en de grootte van theeblaadjes..
vis по цыганскиLees hoe je cruciaanse karper kookt in zure room. De vis wordt sappig en zacht.

Pine shoots jam recept – een smakelijke en gezonde traktatie voor het hele gezin.

Hoe kook je een klassieke zelfgemaakte Tula-peperkoekrecepten.