Hoe havermoutkoekjes maken zonder bloem

Havermoutkoekjes is een traditionele Russische delicatesse en wordt sinds de tsaristische tijd door iedereen geliefd. De oorspronkelijke smaak van dit koekje laat niemand onverschillig, vooral omdat het een volledig ontbijt kan vervangen als je het aan een glas melk toevoegt..

Havermout bevat dezelfde stoffen als de vlokken, dus het koekje wordt zo rijk aan vitamines, sporenelementen en aminozuren als pap verkregen. En als het winkeldessert nog steeds twijfel kan zaaien over het nut ervan, dan zijn de zelfgemaakte havermoutkoekjes zonder bloem een ​​uitstekende vervanger voor Hercules.
Basisrecept
hoe приготовить овсяное печенье без муки
ingrediënten Aantal
havermout 150 g
van melk 50 ml
kippeneieren 2 stuks.
plantaardige olie 2 el. lepels
suiker 2 el. lepels
bakpoeder knijpen
vanilline zak
Kooktijd: 50 minuten Calorieën per 100 gram: 250 Kcal

Gekookt zonder tarwebloem. Havermoutkoekjes zijn minder calorieën, zacht en kruimelig. Het vereist de meest eenvoudige producten..

De vlokken moeten in een blender of koffiemolen worden gemalen en vanilline, bakpoeder, eieren, melk en plantaardige olie aan hen worden toegevoegd. Breng in een goed gemengde massa geleidelijk suiker aan en blijf kneden, waardoor de vlokken sneller kunnen opzwellen. Als gevolg hiervan moet de resulterende massa een eetlepel op een bakplaat leggen, ingevet met plantaardige olie. Koekjes bakken een half uur in de oven op 180 graden.

Havermout zonder bloem

Maak de havermoutkoekjes verfijnder door er een beetje amandel aan toe te voegen. Deze delicatesse vereist geen extra kruiden en gaat goed samen met cacao..

ingrediënten:

havermout печенье

 • 150 gr. havermout;
 • 100 gr. amandel (niet gefrituurd);
 • 4 el. lepels suiker;
 • 2 kippeneieren;
 • bakpoederzak.

Bereidingstijd: 15 minuten plus 35 minuten voor het bakken.

Calorische inhoud: ongeveer 300 Kcal / 100 gr.

Eerst moet je in een koffiemolen of blender 100 gr malen. havermout en 100 gr. Amandel – je kunt het samen of apart doen en dan de massa’s verbinden. Daarna voegen ze 50 gram toe. ongegoten vlokken, suiker en bakpoeder, dan geslagen eieren, en alles is grondig gemengd.

Deeg moet in een ovenschaal met een theelepel op een korte afstand van elkaar worden gelegd en 35 minuten op een temperatuur van 180 graden worden gebakken. Indien gewenst kunnen gedroogde bessen aan dit deeg worden toegevoegd..

dumplings со шкваркамиLees hoe u gestoomde dumplings kookt – met verschillende vullingen..

Lees hoe je een heerlijke rijstpan maakt met een zoete of zoute vulling..

Lees hoe je dunne kantpannenkoekjes maakt op yoghurt. Recepten om hier uit te kiezen..

Dieet havermoutkoekjes zonder suiker en bloem

Havermout is een van de belangrijkste producten in het dieet van iedereen die naar hun gewicht kijkt. Maar pap kan zich zelfs vervelen met alle mogelijke toevoegingen – je wilt tenslotte soms koekjes kraken. Gekookt van havermout, kan het een echte vondst worden, opladen met de nodige energie en het verlangen naar snoep elimineren..

ingrediënten:

 • 1 kopje havermout;
 • 150 gr. magere kwark;
 • 1 kippenei;
 • 2 el. lepels met laag vetgehalte kefir of natuurlijke yoghurt;
 • 2 el. lepels honing;
 • 1 theelepel kaneel;
 • bakpoeder zak;
 • snufje zout.

Bereidingstijd: 30 minuten plus 20 minuten voor het bakken.

Calorische inhoud: ongeveer 200 Kcal / 100 gr.

In dit recept hoef je de vlokken niet te hakken: je moet ze schenken met kefir of yoghurt en de eieren kloppen, en dan 20 minuten laten zwellen.

opwarmen хлопья

Daarna worden de wrongel en vloeibare (of gesmolten) honing, bakpoeder en kaneel aan de massa toegevoegd..

vlokken смешать с белком

Leg het deeg op een bakplaat met een theelepel en bak koekjes gedurende 20 minuten op 180 graden in de oven.

een koekje овсяное

Dergelijke koekjes zijn niet alleen rijk aan koolhydraten, maar ook aan eiwitten..

een koekje готово

Magere havermoutkoekjes zonder bloem en eieren

Tijdens het vasten wordt bakken een van de grootste problemen, omdat het meestal het gebruik van zuivelproducten en eieren vereist. En je wilt eten, en je hoeft jezelf dit niet te ontzeggen, omdat het heel goed mogelijk is om gezonde en smakelijke havermoutkoekjes te maken van de eenvoudigste producten die tijdens het vasten zijn toegestaan..

ingrediënten:

 • 150 gr. havermout;
 • 100 ml plantaardige olie;
 • 50 gr. vloeibare honing;
 • 100 gr. gehakte walnoten;
 • bakpoeder zak;
 • snufje zout.

Bereidingstijd: 20 minuten plus 20 minuten voor het bakken.

Calorische inhoud: ongeveer 330 Kcal / 100 gr.

Havermout moet worden gehakt in een blender of koffiemolen en meng ze met noten, honing, plantaardige olie, bakpoeder en zout. Een goed geknede massa moet worden verdeeld in kogels ter grootte van een walnoot, ze lichtjes naar beneden drukken en in een bakvorm plaatsen die 20 minuten op gemiddelde temperatuur in een oven moet worden gebakken. Je kunt rozijnen en ander gedroogd fruit, zaden, kaneel en andere smaakmakers, geraspte wortels, bananen, appels of verschillende gedroogde bessen toevoegen aan zo’n magere koekjesdeeg..

Handige tips

Om havermoutkoekjes zonder bloem te maken, blijkt het echt nuttig en smakelijk, moet je het in een goed humeur doen en je aan bepaalde regels houden. Ondanks het feit dat het zeer eenvoudig en zeer snel is voorbereid, zijn er zelfs in dit proces enkele nuances:

 1. Voor het bereiden van koekjes, zal er genoeg volkoren havermout zijn, zodat de vlokken niet gemalen hoeven te worden tot een staat van stof. Dit kan worden gedaan in een vleesmolen;
 2. Als het mogelijk is, wordt het havermoutdeeg aangeraden om anderhalf uur te brouwen om de vlokken maximaal vocht te geven en op te zwellen. Dus de cookie zal zachter zijn;
 3. Voor de bereiding van dergelijke koekjes gebruiken ze meestal verzachte boter in plaats van gesmolten boter of margarine, dus ze moeten van tevoren worden verkregen. Interessant is dat wanneer ze worden gesmolten, ze het kant-en-klare biscuit hard maken;
 4. Het is het beste om de havervlokken “Hercules” te nemen, die het maximum aan voedingsstoffen behouden in vergelijking met meer geëxtrudeerde versies van havermout, anders krijgt u een leeg dessert in plaats van een nuttige en vezelrijke behandeling;
 5. Als je de gebruikelijke suiker in het recept vervangt door stok, zullen havermoutkoekjes blijken met een delicate karamelsmaak en tint die geadopteerd moeten worden;
 6. Havermoutkoekjes zonder bloem kunnen chocolade zijn – voeg gewoon cacaodeeg toe. Of u kunt het vervangen door ‘chocoladedruppels’ die in winkels worden verkocht..

Succesvol bakken en aangename thee!