Hoe heerlijke aspic koken in een slowcooker

Kip is een bekend gerecht van de Russische keuken, het wordt ook gelei genoemd. Het koken van gelei kan veel tijd kosten, ongeveer zes of zeven uur..

De handigste en gemakkelijkste manier is om het in een slow cooker te koken. U hoeft alleen de juiste producten te downloaden, de benodigde functie in te stellen en te wachten op de voorbereiding. Het is niet nodig om het proces te observeren, pas aan het einde “om het gerecht” te krijgen en het af te koelen.

Jelly kan worden bereid met een andere set producten. Elk komt overeen met een specifiek recept. Daarom raden we je aan hieronder verschillende recepten van deze snack te bekijken met visuele foto’s..

Recept van aspic in een crock-pot (van varkenspoten en knokkels)
hoe вкусно приготовить холодец в мультиварке
ingrediënten Aantal
varkenspoten 2 stuks.
varkensbuik een stuk
uien een stuk
knoflook een hoofd
wortelen een stuk
laurier een stuk
peper erwten proeven
zout een eetlepel
Kooktijd: 600 minuten Calorieën per 100 gram: 201 Kcal

Goed gewassen knokkels en varkenspoten worden in de slowcooker geladen, maar daarvoor is het het beste om een ​​mes te nemen en de varkensschil eraf te schrapen.

cooking продукты

Schil dan de uien, de wortels en leg ze daar, voeg pepererwten toe.

brouwen

Laurierblaadjes kunnen onmiddellijk worden toegevoegd of ongeveer zestig minuten voor het koken..

Bedek groente en vlees met water, vul zo nodig vloeistof bij tot het maximale merkteken..

Sluit het deksel wanneer het water kookt, verwijder de schaal en voeg zout toe.

Opstijgen накипь

Vervolgens moet u de functie voor blussen in de multicooker activeren. Open dan na vier en een half uur tien minuten voor het timer-signaal het deksel van het elektrisch apparaat en haal alle voorbereide componenten van daar af met een skimmer.
Voeg gepelde en geraspte knoflook toe aan de overgebleven bouillon, breng aan de kook.

Varkensvlees knokkel en benen gesneden, vlees kiezen, je kunt en handen zonder de hulp van een mes.

Opstijgen мясо с костей

Leg de stukjes vlees in de vormen, versier met gekookte wortels, maïs in blik en gekookt ei. Giet de bouillon erin en wacht tot de gelei is afgekoeld. Bedek de formulieren na 60 minuten gedurende drie, maximaal vijf uur in de kou.

We verspreiden в формы

Dien de afgewerkte aspic in gekoelde, ingevroren vorm in met groen, mosterd of mierikswortel.

portie закуски

En hoe kip te koken?

Noodzakelijke ingrediënten voor kip-aspic in een slowcooker:

 • 1,8 kg kip;
 • 1 stuk varkenspoot. In plaats van varkenspoten, kunt u gelatine gebruiken – 20 gram;
 • 1 stuk ui;
 • 1 stuk wortelen;
 • Twee laurierblaadjes;
 • Vijf zwarte peperkorrels;
 • 1,5 liter water;
 • Zout (toevoegen aan smaak).

Kooktijd van gelei is vijf uur plus vier uur voor het invriezen. Wanneer gelatine wordt gebruikt in plaats van varkenspoot, wordt de kooktijd teruggebracht tot twee uur..

Calorieën: 135 calorieën.

foto куриного холодца в мультиваркеHoe te koken?

De met water gewassen kip en varkenspoot wordt samen met wortels, kruiden en uien in de slow cooker geladen om een ​​smakelijke en aangename bouillonkleur te creëren. Dit alles wordt gegoten in 1,5 liter water. Dan moet je de modus inschakelen: stoven en vijf uur koken.

Vervolgens moet de kip worden klaargemaakt op een bord, laten afkoelen en het vlees eruit verwijderen, huid en botten verwijderen. Groenten en varkensbout worden uit de bouillon verwijderd, ze zijn niet langer nodig..

De volgende stap: je moet de knoflook schillen, fijn hakken en in gelijke delen schikken in vormen voor aspic. Halve mallen worden gevuld met gesneden kip in kleine stukjes.

Voor de optie om gelei te maken met gelatine, wordt dit ingrediënt gedrenkt in water en 20 minuten bewaard tot het opzwelt. Vervolgens tien seconden in de magnetron verwarmd en geroerd.

Volgende gelatine gemengd met bouillon. Nu kunt u controleren of er genoeg zout in de bouillon zit en meer toevoegen als er weinig is. Vervolgens wordt het door een zeef gefilterd en in mallen gegoten met vlees en groenten..

Dit alles wordt naar de koelkast gestuurd en binnen vier uur is het gerecht klaar om te eten. De film van vet op de afgewerkte gekoelde kan gemakkelijk worden verwijderd met een mes, maar het is beter om het vlak voor gebruik te doen, omdat het vet het gerecht niet laat drogen.

Zo bereid je gelei van varkensschenkel en kip in een Multicooker Redmond

Koken gelei in de Multicooker Redmond is vrij eenvoudig, onder de kracht van elke nieuwkomer. In dit geval is het niet nodig om het koken van vlees te regelen, wat vijf uur in beslag neemt..

Dat is precies de tijd die de bouillon nodig heeft om de noodzakelijke gelerende stoffen volledig uit het vlees te verzamelen. U hoeft het werk van de multicooker niet te bewaken.

Voor een smakelijk en succesvol gerecht heb je de juiste combinatie van vlees, groenten en kruiden nodig..

Hier zijn de meest geschikte ingrediënten:

 • 1 kg varkensstelen;
 • Eén kippenham;
 • Drie liter water;
 • Een grote wortel;
 • Middelgrote ui;
 • Laurier;
 • Zwarte peper: 5 erwten;
 • Pimentbes: 2 erwten;
 • Een eetlepel zout.

Kooktijd: 5 uur en 6 uur voor invriezen.

Calorie: 149 calorieën.

kip холодец с добавлением свиного мясаDankzij de kip krijgt de aspic zacht, smakelijk vlees, en is het beter om de steel in maat te kiezen, zodat deze in de kom van de slowcooker past. Perfecte knokkel, opgesplitst in twee delen.

Eerst wordt de varkensknokkel grondig met water gewassen, het is noodzakelijk om de huid te verlaten om een ​​gelerend effect te bereiken. Je kunt het schrobben met een penseel.

Om het persen van de bouillon te vergemakkelijken, is het beter om de varkensknokkel in koud water te houden. Vervolgens moet het samen met de kip in een slowcooker worden geplaatst..

Voeg wortels toe, die moeten worden schoongemaakt en in cirkels moeten worden gesneden. Stuur haar de geschilde en snij in twee stukjes ui.

De volgende fase is de activering van het overeenkomstige programma. Multicooker Redmond heeft de functie: puddelood, als dat niet het geval is, moet je het programma uitvoeren: vermenigvuldig koken met een temperatuur gelijk aan honderd graden. Aspic kookt gedurende vijf uur, daarna worden peper, laurier en zout toegevoegd..

Daarna wordt het programma opnieuw gestart: een goed voor een uur. Als gevolg hiervan is het vlees vrij zacht..

De knokkel van kip en varken moet uit de multikoker worden verwijderd, laten afkoelen en het vlees met vezels snijden, en de huid en botten worden verwijderd. Dan moet het vlees worden ontbonden in vormen en giet de bouillon door een vergiet.

Wacht tot de bouillon is afgekoeld en laat de mal 6 of 8 uur in de kou staan. Nu is de gelei klaar.

stoven квашеная капустаOntdek op onze website hoe snel en heel smakelijk stoofschotel zuurkool is. Het blijkt een geweldige volle schotel te zijn, zodat zuurkool niet alleen als tussendoortje kan worden gebruikt.

En hier kunt u lezen hoe u aardappelen met uien kunt braden. Denk je dat dit erg banaal is? We zullen je overtuigen!

Zit Kefir in de koelkast? Wij bieden aan om er een gelei van te maken. Dit zijn de recepten met foto’s.

Rund wordt gebruikt

Hoe beef jelly te bereiden in een slowcooker? Het proces van het koken van vleesgelei wanneer er thuis een slowcooker is, is vrij eenvoudig. Het kost veel minder tijd om de bouillon van dit gerecht te bereiden dan wanneer u kookt in een gewone pan..

Het is erg handig dat de multikoker op zichzelf kookt, zodat u geen constante bewaking nodig hebt. Het blijft alleen om het bereide voedsel en kruiden te laden, water toe te voegen en te beginnen met koken..

Voor gelei heb je nodig:

 • 1 kg ossenhaas;
 • 700 g varkenspoten;
 • Eén wortel;
 • Een ui;
 • Twee eieren;
 • Vier teentjes knoflook;
 • Eén laurier;
 • peperbollen;
 • Zout naar smaak.

foto порционного холодца с зеленью

Kooktijd: iets meer dan een uur plus 5 uur om in te vriezen.

Het zit in vleesgelei met de kleinste hoeveelheid calorieën: ongeveer 90 en het hoogste eiwitgehalte: 25 gram per kilogram.

Eerst moet je de varkenspoten grondig wassen en schrapen met een mes. Rundvlees wordt ook gewassen en in middelgrote stukken gesneden..

In een slowcooker opgesteld vlees met gepelde groenten en specerijen, giet het water tot het maximale niveau, zout. Dan moet je de spelfunctie starten, de kooktijd duurt iets meer dan een uur..

Terwijl de bouillon kookt, is het noodzakelijk om hardgekookte eieren te koken, ze te schillen en in twee te snijden. Vervolgens moeten ze worden ontbonden in vormen voor jelly dooiers, toevoegen geschild en gehakt in kleine stukjes knoflook. Er zijn gesneden wortels gesneden.

Het is noodzakelijk om de gekookte bouillon te zeven, in de vormen te gieten, af te koelen en naar de koelkast te sturen..

Handige tips

Rijke bouillons bemoeilijken de functies van het lichaam in verband met de lever en de pancreas, dus gebruik ze niet vaak.

Misbruik van verschillende soorten hete sauzen, die worden gebruikt in combinatie met de gelei, kan de druk verhogen en indigestie veroorzaken.

Aspic helpt bij alcoholvergiftiging. In de samenstelling ervan is inderdaad het gehalte aan aminoboterzuur aanwezig, dat uitstekend bestand is tegen de toxische componenten van de ontleding van alcohol..

Aspic is een uitstekende, stevige, smakelijke en calorierijke schotel. Geen vakantie is compleet zonder. Velen hebben niet voldoende vrije tijd om het te koken..

Daarom is de ideale oplossing het bereiden van gelei in een slowcooker. Terwijl hij kookt, kun je je gang gaan, zelfs aan het werk gaan.

Loading...