Hoe heerlijke lente groene soep te koken met brandnetel

Experimenten in de keuken zijn altijd welkom. Vooral als de veranderingen in het klassieke recept de smaak van het gerecht ten goede veranderen. Een levendig voorbeeld hiervan is groene borsjt met brandnetel. Zuring vervangen door jong brandend gras maakt lentesoep minder zuur, maar even smakelijk en uiterst nuttig..

Groene Borscht op water met netel en ei
hoe вкусно приготовить весенний зелёный борщ с крапивой
ingrediënten Aantal
brandnetel jong 100 g
peterselie (root) 3 cm
aardappel 4 knollen (klein)
boluien ½ middelste kop
wortel 1 stuk.
Bulgaarse groene paprika ½ foetus
zout ½ theelepel.
mager olie 1 eetl. l.
laurier 2 stuks.
het ei 1 stuk.
Kooktijd: 40 minuten Calorieën per 100 gram: 83 Kcal

Deze soep is dieet. Kook het zonder vlees. Traditionele borsch zazharku niet. Het resultaat is een zeer lichte groentesoep, “kookend” met vitamines. Precies wat je nodig hebt in de lente!

recept:

 1. Aardappelen worden geschild, gewassen. Snijd de knollen in 4 lobben. Gooi in heet water. Bedek met deksel.  gesneden картофель
 2. Wortelen, niet-scherpsmakende pepers, uien, peterseliewortel schoon, wassen. Snijd in reepjes of in blokjes.
 3. Brandnetels gewassen, gedurende 5 minuten gegoten. kokend water. Water wordt afgevoerd, de greens worden opnieuw gewassen onder stromend water. Giet af, snij als zuring voor groene borsjt. gesneden крапива
 4. Zodra de aardappelen koken, wordt er magere olie in de pan gegoten. Het vuur is teruggebracht tot gemiddeld.
 5. 10 minuten later worden de rest van de groenten in de bouillon gegoten. Kook 8 minuten onder het deksel. schaal с супом
 6. Het hardgekookte ei wordt van de schaal gepeld. Snijd in 4 stukken. het ei для борща
 7. In kokende plantaardige bouillon giet brandnetel, gooi Lavrushka, zout. Om de smaak te verbeteren, kunt u lichtjes peperen.
 8. Kook 5 minuten bij stil vuur.

De afgewerkte schaal laat 10-20 minuten trekken. Een eierplakje wordt op elke serveerschaal geplaatst. Giet hete groene borsch en voeg dikke zure room in lepel toe.

Voorgerecht voor kipgerecht

Ongelooflijk heerlijke vitaminesoep gemaakt van groenten, jonge brandnetel en zachte kipfilet. Het gerecht is eenvoudig, gemakkelijk te bereiden..

Producten op 3 liter water:

 • brandnetel jong – 200 g;
 • borst zonder huid – 300 g;
 • aardappelen – 4 knollen;
 • ui – 1 middelgrote kop;
 • wortel – 1 stuk;
 • mager olie – 2 eetlepels. l.;
 • ei – 3 stuks;
 • zout – ½ eetl. l.;
 • specerijen – 4 peas piment, een derde theel. gemalen zwarte peper, 2 laurierblaadjes.

Tijd – 1 uur en 15 minuten.

Calorieën – 76 kcal / 100 g.

recept:

 1. Gepelde, gewassen, gewassen kippenborst (geheel) wordt in water geplaatst. Breng aan de kook en vergeet niet om de skimmer te verwijderen met een schuimspaan. Voeg kruiden, zout toe, kook gedurende 40 minuten op laag vuur.
 2. Groenten schoon, wassen. Aardappelen worden gesneden in middelgrote repen, uien in kleine blokjes, worteltjes in dunne reepjes (u kunt raspen).
 3. Eieren gekookt hard gekookt. Koel, verwijder de schaal, snij in dunne plakjes of in een kubus..
 4. Uien en wortelen gebruind in een pan in plantaardige olie.
 5. Brandnetel gewassen, gebrand met kokend water. 5 minuten later wordt het brandende gras opnieuw gewassen. Giet af, snijd groot.
 6. Gekookt kippenvlees wordt uit de bouillon genomen. Laat iets afkoelen en snij in een middelgrote kubus..
 7. Aardappelen worden in kokende bouillon gegooid. Kook 20 minuten.
 8. Giet brandnetels en stukken kip. Blijven koken nog 5 minuten.
 9. Voeg helemaal aan het einde groenten, eieren, zout toe (indien nodig).

Na nog eens 2 minuten te hebben gekookt, is groene soep met jonge brandnetels klaar. Je moet het een brouwsel geven en kan worden geserveerd..

Op bouillon met zuring

De basis van de soeprijke vleesbouillon, die kan worden bereid met mager varkensvlees of met rundvlees op het bot. Borscht voor dit recept blijkt rijk, zeer voedzaam.

borsch с крапивой и мясом

Producten 4,5-5 liter water:

 • jonge brandnetel – 50 g;
 • zuring – 250 g;
 • verenboog – 4 stelen;
 • vlees (optioneel) – 600 g;
 • water – 5 l;
 • aardappelen – 5 knollen;
 • wortel – 2 stuks;
 • ui – 2 middelgrote koppen;
 • boter – 40 g;
 • eieren – 8 stuks;
 • zout – ½ dess. l.;
 • 10 zwarte peperkorrels;
 • 3 peperkorrels piment;
 • 2 laurierblaadjes;
 • zure room, groene mix voor serveren.

borsch со свежей капустой

Diversifieer je menu door soep te koken met verse kool.

Als u mager voedsel prefereert, zult u het recept van de borsjt met bonen zonder vlees waarderen..

Om het gezin een stevige maaltijd te geven, kook borsch met donuts, hier vind je het recept.

Tijd – 90 min.

Calorieën – 95 kcal / 100 g.

recept:

 1. Gestoofde bouillon wordt gekookt uit vetvrije en vleesfilms (50-60 minuten). Voeg zout, kruiden, gepelde wortels en ui toe zonder kaf. Bak nog eens 40 minuten.
 2. Aardappelen worden geschild, gewassen. De helft van de aardappelen wordt in de bouillon gegooid. De resterende knollen worden gesneden met een gemiddelde matrijs..
 3. Ui en tweede wortel schoon, wassen. Verpletterde ui in kubussen, wortels – rietjes. Groenten worden gesauteerd in boter tot een transparante gouden kleur.
 4. Eieren gekookt hard gekookt. Schil de schil, snij in plakjes of dobbel.
 5. Brandnetels, zuring, groene uien, peterselie en dille worden gewassen. Nettle, om niet te verbranden, gebroeid met kokend water. Alle greens fijn gesneden.
 6. Van de afgewerkte bouillon vlees, aardappelknollen. Gekookte uien en wortels worden weggegooid. Het vlees wordt gekoeld, verdeeld in geportioneerde stukken. Aardappelen worden gepureerd in aardappelpuree en licht gearomatiseerd met boter..
 7. De bouillon wordt opnieuw aan de kook gebracht, terug naar het vlees, aardappelpuree en stukjes rauwe aardappelen. Wacht tot het kookt.
 8. Na 5 minuten rustig koken, worden de gebruinde uien en wortelen naar de pan gestuurd. Kook gedurende 10 minuten.
 9. Gegoten in borsch gesnipperde brandnetel, zuring, groene ui. Kook onder dekking gedurende 3 minuten. Als dit niet genoeg zout is, voeg je het op dit moment toe..
 10. Breng in ieder geval in de bouillon gehakte eieren en groenten aan. Kook gedurende 1 minuut en haal het van het vuur..

Wanneer de soepinfusies (20-30 minuten) zijn, kunt u het gerecht op tafel serveren, gekruid met zure room of lichte mayonaise.

Het is belangrijk! Voor een paar dagen verderop is het onmogelijk om borsjt met brandnetel te koken. Door eieren en veel groen kan de soep ‘s nachts zelfs in de koelkast zuur worden..

Handige tips

 1. Om heerlijke groene borsjt te bereiden, kun je niet alleen jonge brandnetels gebruiken, maar ook de bovenste delen van oude struiken. Je moet gras verzamelen weg van de stad, snelwegen.
 2. Je kunt vitaminesoep niet alleen in de lente en de zomer bereiden. Frozen brandnetel voor toekomstig gebruik is geweldig voor een gerecht. De smaak van de Borsjt is praktisch niet weerspiegeld.
 3. Nettle, zoals je weet, is erg heet. Daarom moet je er in rubberen handschoenen mee werken. En verbranding voor het koken van water, zoals beschreven in de recepten.

Op de video vindt u een andere optie voor het koken van groene borsjt met brandnetel en zuring:

Loading...