Hoe heerlijke nuggets in de magnetron te koken

Nuggets zijn erg smakelijk en gemakkelijk bij het bereiden van halffabrikaten van vlees van pluimvee. Ze kunnen op verschillende manieren worden bereid, bijvoorbeeld in een magnetron. Deze manier van koken vereist niet veel inspanning, constante aanwezigheid in de keuken, dus dit wordt in dit artikel besproken. Halffabrikaten van kip kunnen worden gekocht in een winkel in een kant-en-klare vorm of thuis gekookt.

De eenvoudigste vraag is of het mogelijk is om reeds geprepareerde nuggets in de magnetron te verwarmen? Natuurlijk is het mogelijk, en de temperatuur en de duur kunnen net zo handig zijn als de gastvrouw. Een vermogen van 900 W en een duur van 2-3 minuten wordt meestal aanbevolen..

Hoe bevroren voedsel op te warmen

Ingrediënten vereist – Frozen Nuggets.

Hoeveel minuten heb je nodig? 10 totaal.

Calorieën – 285 kcal.

Om het gerecht klaar te maken, kunt u de klompjes uit de vriezer halen en onmiddellijk in de magnetron plaatsen. Hiervoor hebt u speciale gerechten voor de magnetron nodig.

Het bereiden van bevroren vleeswaren duurt iets langer dan het opwarmen van het eindproduct. Ze hoeven niet te worden ontdooid, je kunt onmiddellijk een magnetron op de kracht van 9000 W zetten en dan 5 minuten koken. Dan moet je de oven openen, de goudklompjes draaien, als de vloeistof is opgestapeld – laat het weglopen en kook dan nog eens 5 minuten.

U kunt halffabrikaten ontdooien (ontdooimodus) en ze vervolgens op de gebruikelijke manier bereiden – verwarm gedurende 3 minuten. In smaak zullen ze hier niet van verliezen, maar het proces zal meer tijd kosten.

Stapsgewijs recept voor zelfgemaakte nuggets
hoe приготовить аппетитные наггетсы в микроволновке
ingrediënten Aantal
pluimvee 300 g
eiwit 2 stuks.
marinade 75 ml
zout, peper, specerijen proeven
paneermeel 100 g
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 300 Kcal

Met behulp van een magnetron kunt u gekochte vleesdelicatessen niet alleen verwarmen of ontdooien, maar ze ook vanaf kip bereiden. Dit is een uiterst eenvoudig recept dat geen lange voorbereiding vereist. Kipfilet, broodkruimels en eiwitten zijn verplicht..

Dus, hoe kan ik nuggets koken in de magnetron?

Stap een. Kipfilet moet vooraf gemarineerd zijn – marinade kan elk zijn (sojasaus, zonnebloemolie), maar het is raadzaam om geen mayonaise te gebruiken. De duur van het proces – tot een half uur.

snijd erin курицу

Stap twee. Filets moeten op smaak worden gesneden. Elk stuk moet worden ingewreven met zout en kruiden..

de kruiden

Stap drie. Eiwit koken. Ze moeten gescheiden worden van de dooiers en kloppen met een garde of een mixer..

de eieren

Stap vier. Dompel filetstukken in een losgeklopt ei en rol dan in paneermeel.

krakers

Stap vier – bak in de magnetron gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant. De schotel is klaar.

Hoe nuggets in cornflakes te koken

Ingrediënten vereist:

 • kipfilet;
 • eiwit;
 • marinade;
 • zout, peper, specerijen;
 • Ongezuiverde cornflakes.

Kooktijd – 30-40 minuten.

Calorische inhoud – 250-300 kcal

Cornflakes paneren geeft het afgewerkte gerecht een speciale smaak. Dit product is gemakkelijk om thuis te bereiden. Een belangrijke verduidelijking – de vlokken moeten hartig zijn, anders zal het gerecht smakeloos blijken te zijn. Voor het koken heb je kipfilet, ongezoete cornflakes, sojasaus, zout, peper, knoflook en eiwitten nodig.

Het kookproces begint op dezelfde manier als het vorige. Het enige verschil is dat je eerst de filet moet snijden en deze dan marineert in de marinade van sojasaus en knoflook (marineertijd – 15 minuten).

Cornflakes moeten de mixer malen, mengen met specerijen en zout. Scheid eiwitten van dooiers en klop. Vervolgens wordt het vlees ondergedompeld in eiwit en gepaneerd. Gekookt in een magnetron met een kracht van 9000 W gedurende 3 minuten aan elke kant.

broodjeRol met gehakt en ei – dit gerecht is ongewoon bevredigend, maar tegelijkertijd kunnen het zelfs diegenen zijn die op dieet zijn.

Hoe je een dieetwrat kookt zonder bloem en griesmeel, lees ons artikel.

Neem nota van de recepten van heerlijke stevige aubergine met tomaten gebakken in de oven.

Hoe nuggets bakte gepaneerd met kaas in de magnetron

Ingrediënten vereist:

 • kipfilet;
 • eiwit;
 • marinade;
 • zout, peper, specerijen;
 • broodkruimels of meel;
 • kaas.

Kooktijd – 50-60 minuten.

Calorische inhoud – 300-350 kcal.

Paneerkaas geeft kipfilet een aangename en delicate smaak. Kaas wordt toegevoegd aan het paneren samen met broodkruimels. Het kookproces is vergelijkbaar met de twee hierboven beschreven. Het is noodzakelijk om de kipfilet te hakken en te marineren, het eiwit te kloppen en de paneermeel te koken. Dit gebeurt als volgt: de kaas wordt op een fijne rasp ingewreven, vermengd met paneermeel of bloem. Kook dan de kipfilet en bedek hem met paneermeel. Bak aan elke kant gedurende ongeveer 3 minuten..

Handige tips

Dit product wordt niet als het meest bruikbare gerecht beschouwd, dus het moet niet te vaak worden gekookt. Voedingsdeskundigen raden aan om het dieet ongeveer elke week te variëren, maar niet vaker..

Voor het koken met een magnetronoven, moet u speciaal kookgerei gebruiken..

Alleen kipfilet is geschikt voor dit gerecht – hryashchiki, botten en schil zijn niet geschikt. Ook andere soorten vlees dan kip zullen niet doen..

Cornflakes, kaas en andere optionele ingrediënten mogen niet zoet zijn.

Nuggets – voedzaam en gemakkelijk om het gerecht te bereiden, zelfs als u het zelf kookt. proberen!