Hoe het deeg op pasteien op zure room te koken

Zure room is een product dat deel kan uitmaken van verschillende soorten deeg: zandkoekjes, biscuitgebak, gist en zoet. Dit ingrediënt kan tegelijkertijd boter en melk vervangen. Op zure room kun je een cake, pizza, verschillende broodjes, koekjes en wind of gebakken cakes bakken.

Het gaat om verschillende versies van gebak op zure room voor pasteien die in dit artikel zullen worden besproken: hoe te kneden voor koperen of gebakken taarten, met of zonder gist.

Het deegrecept voor pastei op zure room zonder gist
hoe приготовить тесто на пирожки на сметане
ingrediënten Aantal
zure room 300 g
yoghurt 200 ml
eieren 2 stuks.
bakpoeder 30 g
suiker 15 g
plantaardige olie 25 ml
zout 3 g
meel 450-500 g
Kooktijd: 15 minuten Calorieën per 100 gram: 250 Kcal

Het gistvrije deeg op zure room heeft veel voordelen.

 1. Ten eerste maakt het bakken het zacht en zacht..
 2. Ten tweede is het mengproces heel eenvoudig en het vereist gewone producten die te vinden zijn, zo niet in elke keuken, dan in de dichtstbijzijnde winkel..
 3. Ten derde kun je vanaf zo’n basis gebakjes maken met een zoete of niet zoete vulling.
 4. En bovenal, het deeg heeft geen tijd nodig om te scheiden en na te komen, onmiddellijk na het mixen, kunt u beeldtaartjes beginnen te bakken in de oven.

De handelwijze:

 1. Zout, suiker en eieren in een diepe kom, klop zachtjes met een garde om de massa homogeen en luchtiger te maken;
 2. Voeg zure room en kefir toe. Als zure room niet vet is, kunt u geen kefir toevoegen, maar gewoon het volume zure room met dezelfde hoeveelheid verhogen; toevoegen яйцо
 3. Meng het meel en zeef samen met bakpoeder. Dit zal taarten praal geven. Meng de bloem in kleine porties tot de vloeibare ingrediënten; toevoegen муку
 4. Voeg aan het einde van het kneden plantaardige olie toe aan het deeg. Het resultaat is dus een zachte, niet-kleverige massa die klaar is om smakelijke cakes te worden.. deeg

Gistdeeg op zure room

cakes

Dit is een luchtige variant dankzij de gist en de zachte, dankzij zure room, basis voor de pastei, maar om iets op dit deeg te bakken, moet je genoeg tijd hebben zodat het kan gaan.

Ingrediënten voor gistdeeg op zure room:

 • 420 ml zure room;
 • 3 kippeneieren;
 • 75 gram suiker;
 • 85 ml water;
 • 15 g droge, snelle gist;
 • 820 g bloem.

De tijd vanaf het begin van het mengen van alle ingrediënten tot het moment waarop het mogelijk zal zijn om de pastei te vormen, zal 1 uur en 20 minuten zijn..

Het calorische gehalte van deze component in het eindproduct is gelijk aan 264,6 kcal / 100 g.

Mengalgoritme:

 1. Verhit het water tot een aangename temperatuur zodat een druppel ervan geen brandend gevoel op de rug van de handpalm veroorzaakt, en los de gist daarin op;
 2. Terwijl de gist geactiveerd is, sla eieren met suiker in een aparte kom, voeg dan zure room toe;
 3. Vervolgens worden de geactiveerde gist en bloem naar het deeg gestuurd;
 4. Elastisch en heel zacht deeg, dat door kneden zou moeten blijken, moet gedurende 1 uur op een warmere plaats worden geplaatst, het moet passen en groter worden in volume..

pizzaSnelle pizza in de oven – een geweldige oplossing voor avondbijeenkomsten met vrienden.

Het recept is hier heerlijke leverkoteletten.

Een heerlijke kipfilet koken in een pan. Heerlijke recepten hier.

Hoe maak je deeg voor gefrituurde taarten

Gebakken pasteitjes kunnen worden gemaakt van gist en gistvrij deeg op zure room. In het eerste geval kunt u de vorige optie gebruiken, maar als het bakken zonder gist is gepland, is het beter om het volgende recept te gebruiken.

Producten die nodig zijn in het kookproces:

 • 200 g zure room;
 • 1 kippenei;
 • 15 g suiker;
 • 15 g zout;
 • 20 ml plantaardige olie;
 • 5 g frisdrank;
 • 400 g bloem.

De mengtijd is ongeveer 40 minuten..

De calorische waarde van 100 gram van deze test is 287,7 kcal.

procedure:

 1. Alle ingrediënten, behalve bloem, in een diepe kom doen en mengen met een mixer of een staafmixer. Het duurt letterlijk een minuut;
 2. Giet vervolgens het meel in kleine porties en kneed het deeg. In eerste instantie kun je het met een lepel doen en als het deeg dik wordt, doe je het op een met bloem bestoven tafel en zet je het proces voort met je handen;
 3. Wikkel het afgewerkte deeg in met plasticfolie of doe het in een kom en dek af met een handdoek. Laat het in deze vorm 30 minuten staan ​​zodat de gluten goed opgezwollen zijn. Na deze tijd is het deeg klaar voor gebruik..

Handige tips

Zure room vereist geen voorafgaande voorbereiding voordat het deeg wordt gekneed; u hoeft het alleen maar uit de koelkast te halen en het in natuurlijke omstandigheden op kamertemperatuur te laten komen..

Als u van plan bent zoete taarten te bereiden, moet u ook meer suiker aan de basis toevoegen..

De vulling voor dergelijk bakken kan worden gevarieerd, maar voor elk zijn er kleine geheimen:

 • zodat de taarten met paddenstoelenvulling niet droog van binnen zijn, champignons moeten worden gebakken met uien;
 • om dezelfde reden moet in elke taart met aardappel- en eierui-vulling een klein stukje boter worden gelegd;
 • een ander probleem is typerend voor bessenvulling taarten – ze barsten vaak uit de overmatige sappigheid van de vulling. Een snuifje zetmeel dat aan de binnenkant van elk product wordt toegevoegd, kan dit fixeren..

Hoe smakelijk en zacht de cakes op zure room in de oven niet zouden zijn, en de mooie glanzende (bijna glanzende) korst geeft ze onmiddellijk meer smakelijkheid. Je kunt een dergelijke korst op verschillende manieren krijgen:

 1. Vet de pasteitjes in met een geslagen kippenei voor het bakken. Deze methode is universeel voor pasteien met elke vulling;
 2. Vet de pasteitjes in voordat je ze met gesmolten boter naar de oven stuurt. Deze methode is meer geschikt voor producten met hartige vullingen;
 3. Een paar minuten voordat je uit de oven begint te bakken, poets je het met zoete siroop. Deze optie om een ​​smakelijk korstje te geven is geschikt voor producten met bessen, kwark en andere zoete vullingen..