Hoe jam te maken “Vijf minuten” zwarte bessen

In onderstaand artikel worden verschillende opties voor het maken van zwarte bessenconfituur beschreven met behulp van de “Five Minute” -methode. Deze methode wordt gekenmerkt door snelheid en gemakkelijke bereiding, terwijl alle smaakkwaliteiten van bessen behouden blijven.

Om snoepjes te krijgen die tot de winter zullen aanhouden en van hun smaak zullen genieten, werden nuttige tips gegeven aan de gastvrouwen, die je eerst zou moeten lezen..

dik варенье из черной смородины "Пятиминутка" на зиму

Moderne huisvrouwen kiezen steeds vaker voor een vriezer voor winterblanco’s. Liefhebbers van rijke smaak en aroma van bessen geven echter de voorkeur aan methoden van bekende grootmoeders methoden – het oogsten van zomergiften in potten.

Maar ik zou het eenvoudig willen doen, snel, met behoud van vitamine-eigenschappen en natuurlijke smaak. Voor de meest vereenvoudigde bereiding van zwarte en rode aalbessen en de voorgestelde methode “Vijf minuten”.

De hoeveelheid suiker is afhankelijk van de zuurheid van de bes. Meestal is er voor 1 kg bessen 1,3 – 1,5 kg kristalsuiker.

Voor deze methode van het oogsten van bessen, gewoonlijk “Five minutes” genoemd, vaak gebruikt water. De hoeveelheid is anders en wordt hieronder in de recepten vermeld..

Traditioneel recept

Voor dit eenvoudige recept voor vijf minuten zwarte bessenjam, behalve krenten (1 kg) en kristalsuiker (1,5 kg), is water nodig – 1,5 kopjes (of iets minder).

We gaan kapot ягоды

Na het bereiden van de krenten om de siroop te bereiden.

mijn ягоды смородины

Suiker wordt aan het water toegevoegd, gemengd en aan de kook gebracht..

siroop

Gekookt tot het is opgelost.

kook grondig

Krenten worden in de siroop gegoten en 5-10 minuten na het koken gekookt.

dicht в банки

Verwijderd van de hitte en aangelegd in banken.

vlek варенье на хлеб

We bieden een video-recept aan voor deze delicatesse:

Five-Minute Black Jam Jam Jam

Eén woord jelly zorgt voor een lange en saaie hekserij in de keuken. Maar dit is helemaal niet het geval. Voor zo’n zwarte bessen gelei vereist een minimum aan inspanning en tijd..

Bovendien wordt de bes niet zacht gekookt, maar blijft hij hele bessen en behoudt hij alle heilzame stoffen, met name vitamine C. De enige vereiste is om zich te houden aan duidelijke instructies over de verhoudingen en de volgorde van bereiding..

Voor gelei nodig:

  • Zwarte bes – 12 glazen;
  • Gekorrelde suiker – 15 glazen;
  • Water – 1 kop.

Gewassen bessen gegoten in een droge container, voeg de helft van de benodigde suiker toe (7,5 glazen). Voorzichtig, om de bessen niet te verpletteren, wordt een glas water gemengd en toegevoegd. Het wordt aan de kook gebracht en gedurende 5 – 7 minuten gekookt. Schuim is verwijderd.

geleiDe plaat wordt uitgeschakeld en de tweede helft van de suiker wordt toegevoegd van de vereiste snelheid (nog eens 7,5 glazen). Meng goed tot de suikerkorrels volledig zijn opgelost..

Hete jam-gelei wordt gevouwen in potten en goed afgesloten met deksels. Het is niet nodig om de kappen aan te doen en af ​​te dekken met een warme handdoek.

Na verloop van tijd heeft de jam de vorm van gelei met hele bessen en zonder overtollige vloeistof. Blijf beter op een koele plaats..

Kook in een multivariate

Moderne technologie vergemakkelijkt het werk van hostesses. Producten in de multikoker blijven intact, branden niet, ze hoeven niet voortdurend te interfereren. In het slowcooker kan je elke knuppel maken voor de winter, inclusief “Vijf minuten” jam van zwarte bessen. Dus nu hoe je het goed moet koken.

Water voor dit recept is niet vereist. 1 kg pure bessen ruzie met 0,3 kg suiker. Je kunt een blender draaien. Kook vervolgens gedurende 5 minuten in een slowcooker in de “Soep” -modus.

De resterende suiker (1 kg) wordt in dezelfde modus nog eens 15-20 minuten opgevuld en gekookt. Koel klaar jam en zet in potten.

Jam wordt dik, met een rijke smaak verkregen. Het kan worden gedronken met thee of worden gebruikt als vulling voor het bakken..

kers варенье без косточекNiet genoeg krenten, maar je hebt kersen in voorraad? Ja, het is geweldig! Leer hoe u pitloze kersenjam kookt en bereid een paar potten van deze lekkernij.

Uit de kruisbes blijkt een ongelooflijke smaak van compote. Hier zijn de recepten, waarmee je het zelf kunt zien..

Nou, wie houdt er niet van adjika? En van de courgette? Mis niet de kans om squash adjika voor de winter te koken volgens deze recepten. Je zult verrast zijn hoe smakelijk en gemakkelijk het is.!

Receptstuk voor de winter

Voor de liefhebbers van aardappelpuree is er een geweldige manier om zwarte bessen jam “Five minutes” voor de winter te bereiden. Geen water nodig.

Natte bessen verspreiden zich om een ​​beetje te drogen. Bessen scrollen door een blender naar een staat van zachte aardappelpuree. Gewreven bessen worden in een pan gelegd, er wordt suiker aan toegevoegd, alles wordt gemengd en op een laag vuur gekookt onder voortdurend roeren..

Na het koken nog 5 minuten koken om de suikerkorrels volledig op te lossen. Kant-en-klaar jam in banken moet een dag onder een warme deken staan.

Jam en je kunt niet koken, maar gewoon gevouwen in gesteriliseerde potten met bessen van de grond met suiker. Bewaar altijd op een koele plaats..

“Vijf minuten” jam van rode aalbes

lekkernij из ягод красной смородины "Пятиминутка"Rode bessen bessen worden onderscheiden door het feit dat het meer zuur, waterig, en de aanwezigheid van iets grotere granen. Daarom is de naam “Vijf minuten” voor dit soort bessen zeer voorwaardelijk. De bes wordt gewassen met de bovenstaande methode..

Suiker wordt 1,5 – 2 keer meer toegevoegd dan bessen. Voor rode aalbes per kilogram bessen vanwege waterigheid, is 0,5 kopjes water voldoende.

Siroop bereiden. De bessen worden erin gelegd en na het koken gedurende 6-10 minuten gekookt. Als je hele bessen in de jam nodig hebt, is het beter om de massa niet te mengen, maar schud de bak.

Schud de jam is verwijderd van het vuur. Dus je moet het 2-3 keer doen. Over het algemeen staat de jam ongeveer 20-30 minuten in brand.

Verdun de smaak van delicatessen met oranje tonen

jam с апельсинамиVoor 1 kg zwarte bessen heb je 1,5-2 kopjes suiker en 2 sinaasappels nodig. Krenten worden op de gebruikelijke manier bereid. Aangezien de schil zal worden gebruikt, worden de sinaasappels grondig gewassen..

Sinaasappelen worden in plakjes gesneden, botten worden verwijderd en door een menger gevoerd. Doe de resulterende massa in krenten, voeg suiker toe.

Na 5 minuten koken, roeren. Sluit de vijf minuten durende jam van zwarte bessen en sinaasappel voor de winter in steriele potten.

Handige tips voor hostesses

Bessen moeten onmiddellijk na het rijpen of licht onrijp worden geplukt. Zodat ze tijdens het koken heel blijven en niet slap, is het beter om ze te verzamelen met hele borstels en bij droog weer. Na het verzamelen kunnen een aantal dagen op een koele plaats worden bewaard..

Het gehalte aan vitamine C zorgt voor een aantal functies bij het werken met aalbessen. De bessen kunnen geoxideerd worden, dus de deksels voor jamconserven voor de winter zijn gevernist, de gerechten zijn geëmailleerd. En om bessenpuree te maken, wordt houten tolkushkoy aanbevolen.

Bij de verwerking van bessen is allereerst voorbereiding altijd nodig. Je kunt de bessen in een plastic kom wassen. Het is handig om te spoelen in een gootsteen gevuld met water. De gootsteen wordt gewassen, gekurkt, koud water gegoten en een of andere bes wordt uitgestort.

Krenten worden gemakkelijk gewassen in water, en de bladeren en takken zweven tegelijkertijd. Als de droge uiteinden niet verkruimelen, worden ze bovendien met een schaar geknipt..

Zwarte bessen kunnen op smaak worden gebracht met andere seizoensgebonden bessen zoals bosbessen, kruisbessen of frambozen om smaak toe te voegen..

Bij het koken van jam, is er geen twijfel dat een schuim zal verschijnen dat moet worden verwijderd met een lepel met sleuven of een lepel met gaten. Dit kan onmiddellijk worden gedaan, zodra het schuim verschijnt en na verwijdering uit het vuur.

De naam “Vijf minuten” voorwaardelijk. In feite is het raadzaam om de kooktijd van de jam te verhogen tot 7-10 minuten na het koken..

knuppels варенья на зиму

Berry delicatessen zijn goed bewaard tot de winter en zelfs meer als je observeert:

  • Het aandeel krenten en suiker, dat als conserveermiddel dient;
  • Kookomstandigheden. Als een beginner, dan is het beter om alles strikt volgens de beschrijving te doen. En als u een professional bent, kunt u experimenteren door andere ingrediënten toe te voegen of de kookmodus te wijzigen. Tegelijkertijd bestaat het risico dat het product niet zal doorgaan tot de winter;
  • Kwalitatief voorbereide container. Banken worden grondig gespoeld met soda, vervolgens verwerkt over stoom of in een oven bij een temperatuur van ongeveer 200 graden gedurende 10-15 minuten. Kom ook met deksels.

Tot slot zou ik willen toevoegen dat ingevroren bessen hun nuttige eigenschappen behouden, maar ze kunnen niet worden vergeleken met dezelfde bessen die zijn geoogst met behulp van conservering. Tot de winter staan ​​de bessen in de potten erop, behouden hun unieke aroma, smaak, vorm.

Na het ontdooien verliezen ze hun uiterlijk, ze kunnen alleen worden gebruikt om compotes, mousses en cocktails te maken, en niet alle bessen zijn als baksel. Gunstig haalde hij een pot zwarte bessenjam tevoorschijn, opende en at hij een kant-en-klare delicatesse..

Loading...