Hoe je apfelstrudel kookt uit het uiteindelijke bladerdeeg

Strudel kan veilig worden toegeschreven aan de categorie van de populairste snoeprecepten op de hele planeet Aarde. Bij de bereiding ervan is het vrij simpel: de geselecteerde vulling wordt eenvoudigweg gewikkeld in dungerold bladerdeeg.

strudel с мороженым

Recept geschiedenis

Dit gerecht verscheen in Oostenrijk. De lokale chefs hadden zelfs een dergelijke regel: het deeg moest uitgerold en uitgerekt worden met de hand, zo dun dat je er doorheen kon kijken in een brief van je liefje. Er werd ook geloofd dat alleen een verliefde banketbakker de lekkerste strudels kon koken..

Vanwege de ingepakte constructie, betekent een strudel niets meer dan een draaikolk of wervelwind. Aanvankelijk was het deeg voor deze delicatesse gemaakt van meel, dat een verhoogde hoeveelheid gluten bevatte, evenals met de toevoeging van olie en water. Het deeg moet zeer goed worden gerold en uitgerekt in gewicht. In veel huizen van Wenen slaan de minnaressen nog steeds speciale linnen en katoenen handdoeken op, die worden gebruikt bij het rollen van deeg.

Het is echter soms behoorlijk moeilijk om zo’n deeg te kneden, dus tegenwoordig wordt het vaker in de winkel gekocht. De vullingen voor deze delicatesse kunnen compleet anders zijn: appels, maanzaad, kwark, bessen, noten en ander fruit. Er zijn meer verbazingwekkende variaties..

Appelstrudel van het gebeëindigde bladerdeeg
hoe приготовить яблочный штрудель из готового слоеного теста
ingrediënten Aantal
appels 0,5 kg
Bladerdeeg 1 vierkant of kwart pack
Boter of plantaardige olie een kleine smeringstest
suiker ongeveer een half glas
beschuit ongeveer een half glas
kaneel 2-3 g
Rozijnen of gedroogde abrikozen 35-50 g
walnoten 35-50 g
Kooktijd: 150 minuten Calorieën per 100 gram: 180 Kcal

Bladerdeeg biedt veel voordelen. Allereerst kan het snel worden ontdooid en uitgerold als de gasten al op de drempel staan. Met dit product is apfelstrudel gemakkelijk te bereiden en gemakkelijk te gebruiken..

Eerst rollen we onze mouwen op, zetten we de oven meteen aan, zodat deze opgewarmd is tegen de tijd dat de strudel wordt klaargemaakt, en we nemen ook een pak deeg uit de vriezer..

Appels moeten grondig worden gewassen, verwijder alle overtollige stoffen (staarten, kern, zaden) en maak ze schoon. We snijden de vruchten in dunne platen.

appels нарезать

Snijd de plakjes in een kom (kom) en voeg er suiker, noten, rozijnen (of gedroogde abrikozen), kaneel aan toe. Maar je moet niet alles tegelijk mengen. Anders zullen appels vanaf het begin te veel sap produceren..

toevoegen изюм

We keren terug naar de test. Het moet zo dun mogelijk worden uitgerold en zonder te breken. Als u er een handdoekpatroon onder ziet of als u de tekst op een krantenvel ziet, is de dikte geschikt. Neem vervolgens de olie. Als u voor crème kiest, moet u deze vooraf smelten. We smeren het opgerolde deeg volledig in, behalve de randen.

uitrollen тесто

De volgende stap is om de helft van het deeg met broodkruimels te strooien (gebruik slechts de helft). Dit wordt voornamelijk gedaan om ervoor te zorgen dat het deeg intact blijft. Wanneer de vulling daar wordt gelegd, begint het veel sap te produceren. Beschuiten nemen overtollig sap op.

strooien сухарями

Nu kunt u de appels mengen met de andere componenten en ze op het gebied leggen waar het deeg wordt besprenkeld met broodkruimels. Bestrooi met de rest van de crackers.

Strijk vervolgens de rol voorzichtig met behulp van een handdoek van linnen of katoen. De uiteinden met een goede knijp.

afronden рлет

Kookpan. Het is bedekt met papier of gesmeerd. Leg de strudel erop en bak ongeveer 30-40 minuten in de oven met t = 180 °

strudel готов

Recept voor apfelstrudel van Julia Vysotsky

Julia Vysotskaya heeft zichzelf lang een geweldige smaak en fantastische recepten bewezen. Apple-strudel van Julia Vysotsky wordt bereid uit de volgende producten:

 • Appels – 5-6 stks. afhankelijk van de grootte;
 • Bladerdeeg – 1 laag;
 • Ei – 1 stuk;
 • Rozijnen – 80 – 100 g;
 • Amandelen – 80-100 g;
 • Suiker (bij voorkeur bruin kiezen) – ongeveer 65-70 g;
 • Sinaasappelsap (vers geperst) – een paar lepels;
 • Plantaardige olie – 20-30 g;
 • Boter – 25-35 g;
 • Een zak met poedersuiker;
 • Snufje kaneel.

strudel с ягодамиNet als in het vorige recept, is het aanvankelijk noodzakelijk om de oven in te schakelen zodat deze wordt verwarmd op het moment dat de strudel wordt gelegd. We halen ook het deeg uit de vriezer..

We reinigen de appels, ontdoen zich van de kern, staarten. Verdeel het fruit in kleine plakjes en doe het in een kom.

We gooien boter in de pan, smelten het, voegen bruine suiker toe en voegen dan in schijfjes gesneden appels toe. Giet vervolgens dezelfde kaneel, rozijnen. We mixen. Giet een paar sinaasappelsaplepels in. Meng opnieuw. Een paar minuten lang verwarmen we ze op middelhoog vuur, zodat de appels zacht worden en alles weer in de kom doen.

Vervolgens gaan we terug naar de test. Het is noodzakelijk om het goed uit te rollen, het uit te rekken met je handen. Dit moet zorgvuldig worden gedaan, anders bestaat er een risico van breuken op de test..

Egg heeft een kleine garde nodig. Het resulterende mengsel is uitgesmeerde randen van de test..

We maken meteen een bakplaat klaar: smeer het in met olie, daarna leggen we er een laag deeg op. Nu kun je beginnen met het opmaken van de vulling: giet eerst amandelen, dan appels en rol dan in een rol. We knijpen de randen, smeren opnieuw en sturen naar de bakplaat gedurende 35-45 minuten.

Weense strudel in een slowcooker

U kunt een Oostenrijkse delicatesse bereiden, niet alleen in de bakplaat, maar ook in de slowcooker.

Voor het recept heb je nodig:

 • Bladerdeeg – 1 laag;
 • 6-7 appels;
 • Boter – een klein stukje (30-40 g);
 • Ei – 1 stuk;
 • Suiker – iets meer dan een half glas;
 • Rozijnen – ongeveer een half glas;
 • Muscat-wijn – een paar eetlepels;
 • Paneermeel – 60-70 g;
 • Walnoten – 40-50 g;
 • Citroen – 1 st. middelgroot;
 • Snufje kaneel.

Deeg moet uit het te ontdooien vriesvak worden verwijderd..

Appels worden grondig uitgewassen, we ontdoen zich van alle onnodige onderdelen: de kern, zaden, staarten. Ze moeten ook worden geschild..

Geschild fruit in kleine plakjes snijden en in een kom doen. Daar voegen we ook sap toe van één citroen. Snijd vervolgens de noten en voeg deze ook toe aan de kom. Voeg vervolgens afwisselend suiker, een snufje kaneel, rozijnen toe. Meng goed. De laatste giet muscatel wijn en meng opnieuw.

Ontdooid deeg moet goed worden opgerold. Het zou er doorheen moeten schijnen. Smeer het vervolgens in met gesmolten boter en bestrooi met paneermeel voor het paneren. Randen moeten worden gelaten zonder smering en crackers. Vervolgens leggen we de kant-en-klare vulling klaar en rollen we de rol: eerst knijpen we de randen naar het midden en beginnen dan de strudel te draaien.

De rol wordt ingevet met boter, op een gelegde bakplaat gelegd en ongeveer 30 minuten gebakken in de modus “Bakken”. Na een half uur moet het worden omgedraaid en nog eens 10 minuten worden gebakken..

strydelBladerdeeg bakken is heerlijke desserts, die vrij eenvoudig te bereiden zijn.

Neem nota van het feestelijke recept van Kurnik op yoghurt – lekker en gemakkelijk.

Lichte romige jelly cake met fruit is een geweldig dessert voor elke gelegenheid. Lees het recept.

Wat kan er nog meer gevuld worden??

Apfelstrudel is een klassieker van de beroemde Weense delicatesse. Dit gerecht kan echter worden bereid met volledig verschillende vullingen. Tegelijkertijd kunnen ze zowel zoet als hartig zijn..

De meest populaire zijn:

bessen в штрудель

 1. Kwark;
 2. Kers met rozijnen en noten;
 3. Mushroom;
 4. vlees;
 5. Aubergine met kaas;
 6. Kip met groenten;
 7. Chocoladeroom en vele anderen.

Over het algemeen kun je voor de bereiding van dit gerecht volledig andere ideeën gebruiken voor het vullen.

Bijvoorbeeld, in Duitsland maakt strudel niet zoet, maar met zuurkool. Er is ook Lungenstrudel, die wordt bereid met een vulling van ui, ei of majoraan en de kant-en-klaar maaltijd wordt in hete bouillon gebracht..

Handige tips

Om een ​​meesterwerk uit dit recept te maken, heb je geen grote of lastige lijst met ingrediënten nodig. Het is echter noodzakelijk om een ​​aantal subtiliteiten te onthouden die het gerecht ongelooflijk lekker maken:

 1. Een voorwaarde bij de bereiding van een strudel (zowel zoet als vlees) is de aanwezigheid van crackers. Ze absorberen zowel sap van fruit en bessen, en van gemalen rundvlees;
 2. Het is ook noodzakelijk om te onthouden dat de strudel alleen bereid wordt in een voorverwarmde oven;
 3. Voor smering is het het beste om groente of boter te vervangen door olijfolie. In dit geval zal het gerecht ongelooflijk zacht zijn;
 4. Naast walnoten, rozijnen, gedroogde abrikozen in appels, kun je een beetje rum toevoegen. Dit voegt een delicatesse smakelijke smaak toe;
 5. Om de strudel nog lekkerder, in plakjes gesneden appels te maken, alvorens ze op een opgerolde laag deeg te strooien, is het aan te raden om in zure room of room te dippen.

Het beste van alles is appelstrudel gecombineerd met romig ijs en koffie. In dit geval kan een meel delicatesse zowel in koude als in de vorm van warmte worden geserveerd..