Hoe karper te bereiden in zure room in een pan, in een oven en een slowcooker

Vis moet aan het dieet worden toegevoegd, omdat het veel vitamines bevat en een dieetproduct is. Karper is een van de handigste om vis te koken. Hij werd ongeveer een eeuw geleden kunstmatig in China gefokt..

Het moeilijkste in het kookproces is het schoonmaken van deze riviervis, al het andere levert geen bijzondere problemen op. Tijdens de hittebehandeling verliest de karper zijn nuttige eigenschappen niet. Daarom kan deze vis worden gekookt in de oven, in een slowcooker, in een ketel, op een grill en gestoomd..

Voor vele jaren van bestaan ​​van deze vis, heeft de mensheid een enorme variëteit aan recepten voor het koken uitgevonden, van het eenvoudigste tot het meest ongelofelijke complex. Karpervlees is vooral goed te combineren met zure room. Hieronder staan ​​de heerlijkste recepten van deze vis in zure room..

Stapsgewijs recept om in een pan te koken
hoe приготовить карпа в сметане на сковороде, в духовке и мультиварке
ingrediënten Aantal
karper karkas niet meer dan 1,5 kg
zure room (bij voorkeur 20% vet) 200 g
meel 2 el.
water ¼ st.
zout en peper proeven
plantaardige olie om te braden
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 350 Kcal
Voordat je begint met het bereiden van vis, moet je het voorbereiden. Om dit te doen, spoel de vis onder koud water. In geen enkel geval kunt u hiervoor warm of warm water gebruiken – het mals karpervlees begint te koken.

Verwijder vervolgens met een schaar de vinnen voorzichtig en snijd de staart af. De volgende stap is om het hoofd van de vis af te snijden. Dan moet je de buik van de vis met een schaar langs de zijkant van het lichaam in het gat snijden. Krijg alle binnenkant en spoel de karper binnen.

Dan moet de karper besmeerd worden met kruiden en 20 minuten laten staan ​​om te “ontspannen” en te weken in specerijen. Op dit moment moet zure room worden gemengd met water en zout. Doe het meel in een kom, verwarm de pan, giet er boter in.

Vervolgens moet je in meel rollen en aan beide kanten frituren. Verwijder vervolgens de karper, laat de resterende olie weglopen. Leg de vis dan opnieuw in de pan en giet de bereide verdunde zure room. Dek af en laat sudderen tot ze klaar zijn, niet meer dan 10 minuten.

Karper in zure room, gebakken in de oven

vis

Om deze vis in de oven te bereiden, hebt u de volgende producten nodig:

 • karpervis (karkas met een gewicht van ongeveer 1 kg);
 • magere zure room – 1 el;
 • 2-3 citroenpartjes;
 • zout en peper naar uw smaak;
 • 1 theelepel boter om de pan in te smeren.

Kooktijd – 1 uur.

Het caloriegehalte van vis met een dergelijke dieetpreparaat, hieronder beschreven, is ongeveer 150 kcal per 100 gram.

Pre-vis moet worden ontdaan van ingewanden en het hoofd afsnijden.

een vis почистить

Maak in het karkas sneden, diep genoeg om kruiden binnen te laten dringen. Wrijf de karper vervolgens in met zout en peper, knijp een paar plakjes citroen, giet het resulterende sap, leg de plakjes zelf in de gesneden buik van de vis. Leg het opzij om 20 minuten te weken, verwarm de oven op dit moment tot tweehonderd graden voor.

Dan moet de karper met zure room worden bedekt en op een ingevette bakplaat worden gelegd..

toevoegen сметану

Bak gedurende 10-15 minuten.

vis на противне

Vis met aardappelen

Karper, als een dieet vis, gaat heel goed met groenten. Een geweldig recept voor deze vis met aardappelen diversifieert het dagelijkse dieet. Je hebt nodig:

 • Karper zelf – 1-2 vissen (niet meer dan 1,5 kg in totaal als geheel);
 • 1 kg aardappelen;
 • 0,5 liter zure room met laag vetgehalte;
 • zout en peper naar uw smaak;
 • 100 g harde kaas;
 • olie voor het invetten van bakplaat.

Kooktijd – ongeveer 3 uur.

Het caloriegehalte van deze karper met aardappelen is 450 kcal per honderd gram.

Vissen moeten worden schoongemaakt van vinnen, staarten, viscera, ogen en kieuwen. Het afsnijden van het hoofd is niet nodig. Smeer de karkassen in met zout, peper en van binnen en van buiten, leg ze opzij zodat ze nat worden. Op dit moment moeten de aardappelen worden geschild en in ronde plakjes worden gesneden. De oven moet al zijn opgewarmd..

Neem een ​​diepe pan of andere hittebestendige vorm, vet. Leg wat gesneden aardappelen op de bodem, peper en zout, een beetje zure room. Top moet het karkas worden geplaatst. Smeer ze grondig in met zure room en strooi erover met geraspte kaas. Leg dan een nieuwe laag aardappelen, zout en peper, dan een laag zure room en geraspte kaas.

Verwarm in de oven, voorverwarmd tot 160 graden, de bakplaat gedurende een half uur. Het gerecht moet goed rood worden en de aardappelen moeten gebakken worden. Na een bepaalde tijd is karper met aardappelen in zure room klaar om te serveren.

een koekje с яблокамиLees hoe je heerlijke koekjes met appels maakt in ons artikel..

Weet jij hoe je heerlijke muffins maakt met ham en kaas? We bieden u een uitstekende selectie heerlijke bakrecepten.

Blueberry bladerdeegtaart – probeer het, het is erg lekker!

Recept voor multicooker

In de moderne keuken is er altijd zo’n wonder van technologie als een slowcooker. Het verschilt daarin dat het gemakkelijker is om rekening te houden met huisvrouwen, zonder haar af te leiden tot roeren, omkeren en het bijhouden van de kooktijd van gerechten. Om een ​​smakelijk karpergerecht in een slow cooker te maken, heb je nodig:

 • karkas dat niet meer dan een kilogram weegt,
 • 300 g zure room vetgehalte niet meer dan 15%;
 • zout en peper naar uw smaak;
 • 1 theelepel olijfolie.

Kooktijd – 1 uur.

Op deze manier gebakken vis valt op door hun bijzonder lage caloriegehalte – ongeveer 100 calorieën per 100 gram..

Laten we in detail bekijken hoe gestoofde karper te bereiden met zure room in een slowcooker. De vis moet worden schoongemaakt van schubben, vinnen, ingewanden en hoofden. Snijd in grote stukken, minstens 2 cm breed, in een kom.

Doe zout en peper in deze kom, voeg zure room toe. Zet een halfuur aan. Na deze tijd moet u de multikoker met olijfolie afdekken en de stukjes vis erin vouwen. Voeg de resterende zure room toe in de kom.

Sluit het slowcooker en zet de viskookmodus aan. Als er geen dergelijke modus is, kunt u groenten of pap koken. De gemiddelde kooktijd mag niet meer dan 10 minuten duren..

Goed om te weten

Karper is een zeer delicate vis met erg smakelijk vlees. Een paar tips over hoe de vis in zure room te koken is de meest heerlijke:

 1. Bij de voorbereiding van de karper moet je je eerst concentreren op het niet verteren, niet te zout, niet peperchit en te gaar. Anders kan het vlees van deze vis hard worden, rubberachtig, strekkend of, het ergste van alles, in moes veranderen..
 2. Vissen moeten een middelgroot formaat kiezen. Een te groot karkas zal buiten worden gaar en binnenin het vlees kan het rauw blijven. Het is gevaarlijk voor de gezondheid. Te kleine karkassen zijn ook niet de moeite van het kiezen waard, omdat ze vol zitten met kleine botten die vast kunnen komen te zitten in de keel of tanden. Bovendien zijn ze gemakkelijk te gaar.
 3. Het is beter om vis te kopen die nog niet is gestript en geen hittebehandeling heeft ondergaan, dat wil zeggen, vers, nooit ingevroren. Na vele vorst in het vlees verschijnen er tussen de vezels bellen en strepen water, die de smaak aanzienlijk bederven..
 4. Het is beter om de voorkeur te geven aan olijfolie, aangezien plantaardige olie enigszins de natuurlijke smaak van karper bederft..
 5. Naast de gerechten van deze vis, kunt u uien, knoflook en kruiden toevoegen.

Eet smakelijk!