Hoe kook je Kharcho soep thuis

De Georgische keuken is altijd beroemd om zijn gerechten, waarvan de smaak niet te vergelijken is met de geneugten van de meest bekwame koks. Een geweldige vertegenwoordiger van de nationale keuken van Georgië is Kharchosoep. Het recept is uitgevonden in de tijd dat de vorming van de etnische groep van dit land plaatsvond..

De geheimen en technologie van kookgerechten zijn door de eeuwen heen gegaan. Daarom kan iedereen vandaag genieten van de onvergetelijke smaak van dit gerecht..

Algemene informatie over Kharcho-soep

Het gerecht wordt als hoog in calorieën beschouwd. In zijn samenstelling is er vet vlees. Deze soep is een uitstekende optie voor diegenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige bron van eiwitten..

Veel mensen denken dat het gerecht is bereid van traditionele producten tot de keuken van Georgië. Maar in plaats van lam gebruikt het rundvlees. Een onderscheidend kenmerk van het gerecht is het gebruik van pruim-tkemali. Gebruik bij afwezigheid de vruchten van de cornel in gedroogde vorm. Deze vrucht geeft het gerecht een zure smaak..

In ons land worden deze vruchten meestal vervangen door tomatenpuree. Dit suggereert dat de zogenaamde kharcho-soep hier in zekere mate “gemodificeerd” is, d.w.z. we bereiden het in een enigszins gewijzigde vorm voor.

Een dergelijke verandering bracht verschillende variaties op het gerecht met zich mee, waaronder die waarbij kip, gerookt vlees en vis worden gebruikt in het kookproces..

Kharcho-soep: een klassiek huisgemaakt recept (van rundvlees)
hoe приготовить суп харчо в домашних условиях
ingrediënten Aantal
rundvlees borst 300 gram
gedroogde pruimen 3 stuks.
rijst 100 gram
tkemali 1 lepel (tafel)
hop suneli 1 lepel (tafel)
uien 2 stuks.
water 7 glazen
knoflook 3 teentjes
tomatenpuree 50 gram
chili pepers 1 stuk.
plantaardige olie 1 lepel (tafel)
zout proeven
verse koriander proeven
Kooktijd: 150 minuten Calorieën per 100 gram: 75 Kcal

Rundvlees moet in kleine stukjes worden gesneden en worden gevouwen met een steelpan. Voeg zoveel glazen water toe om al het vlees eronder te verstoppen en laat het 5 minuten op hoog vuur koken.

het vlees подготовить

Uien, koriander en knoflook moeten fijn worden gehakt en worden gemengd met tomatenpuree. Voeg plantaardige olie, hop-suneli toe en bak het mengsel gedurende 2 minuten op hoog vuur.

maken поджарку

Voeg aan het eerder gekookte vlees het gefrituurde mengsel, rijst, tkemali, peper, pruimen, het resterende water toe. Zout alles en kook gedurende 10 minuten op hoog vuur.

opvullen суп

Strooi greens voor het serveren..

Opgemerkt moet worden dat de echte soep van Kharcho alleen de schotel kan worden genoemd die is gemaakt van rundvlees. Het is genoeg om dit Georgische meesterwerk eens te proberen om te begrijpen: alles wat je eerder moest proberen, is niet te vergelijken met de smaak die de makers van de Georgische keuken ons hebben gegeven..

Kharcho-soep: een stapsgewijs recept voor varkensvlees

Om dit gerecht te bereiden, moet u de volgende ingrediënten bereiden:

 • 600 gram varkensvlees;
 • 2,5 liter water;
 • 3 aardappelen;
 • zout;
 • 2 stuks uien;
 • greens;
 • 100 gram rijst;
 • Gemalen rode peper;
 • 1 kop knoflook;
 • Hop-suneli;
 • 2 theelepels tomatenpuree.

Georgisch суп харчоVarkensvlees moet in kleine blokjes worden gesneden, er water aan worden toegevoegd en in brand worden gestoken. Omdat kokend water het resulterende vleesgeluid moet verwijderen. Na het koken wordt het vlees gekookt met het deksel gesloten en op laag vuur gedurende 40 minuten.

Uien en aardappelen in blokjes snijden en toevoegen aan gekookt vlees. Hier wordt gewassen rijst gegoten en 20 minuten gekookt. Voeg vervolgens tomatenpuree, zout, peper en andere kruiden toe..

Gehakte groenten, gehakte knoflook worden aan de gekookte soep toegevoegd, afgedekt met een deksel en 20 minuten laten staan..

Een eenvoudig recept voor het bereiden van soepkharcho met kip in een slowcooker

Met de komst van multi-cookers is het leven van een moderne huisvrouw veel eenvoudiger geworden. Gezien de populariteit van deze keukenapparatuur, moeten we aandacht besteden aan het maken van kharcho-soep in een slowcooker. Het is vermeldenswaard dat het voltooide gerecht niet anders smaakt dan de optie die op andere manieren wordt bereid..

Om te koken heb je nodig:

Kharcho с зеленью

 • 500 gram kippenfilet;
 • 2 middelgrote bollen;
 • Twee hoofden van knoflook;
 • 2 kleine worteltjes;
 • Zonnebloemolie (vereist voor roosteren);
 • 2 stuks paprika met dikke muren;
 • greens;
 • Specerijen – laurier, zwarte peper, zout en anderen zoals gewenst;
 • 1 kop rijst (de kop is genomen wat was inbegrepen in het multikoker-pakket);
 • 3 middelgrote aardappelen.

Kip in kleine stukjes gesneden, uien – halve ringen, wortels – julienne, aardappelen en paprika’s – in middelgrote blokjes. Rijst meerdere keren gewassen (als je de Georgische regels volgt, doe dat dan 7 keer).

Zet op de multicooker de modus “bakken” aan. Giet plantaardige olie in de kom, leg de kipfilet uit en bak deze 25 minuten. Voeg de ui toe aan het vlees en blijf nog 10 minuten frituren. Voeg vervolgens wortels en paprika toe en bak nog eens 15 minuten..

Voeg rijst en aardappelen toe aan de geroosterde groenten, kruiden, giet water tot aan de bovenste markering van de multikoker en kook gedurende 2 uur in de “stoven” -modus. Druk een half uur voordat het gerecht klaar is zout toe.

Als je de Kharcho-soep voedt, moet je knoflook toevoegen, eerder door de pers en greens.

Georgische lam Kharchosoep

Om Georgische lamb Kharchosoep te bereiden, heb je nodig:

 • 1 kilogram schaapsborst op het bot;
 • 2 bollen groot;
 • 150 gram rijst;
 • 1 kop knoflook;
 • 1 wortel;
 • Koriandergroenten;
 • 6 stuks tomaten;
 • Verschillende peperkorrels (zwart);
 • 5 ml. azijn (appel);
 • zout;
 • 2 theelepeltjes (theelepeltjes) koriander;
 • 1 lepel (tafel) van ghee;
 • 0,5 theelepels chili peper.

Kharcho со сметанойHet lam wordt gewassen en verwijderd uit zijn oppervlaktelagen van de film. Vervolgens wordt het vlees in stukken gesneden, waarin zich 2 ribben bevinden.

Uien worden gesneden in ringen, de bladeren en stelen van koriander worden geplet met een mes. Zwarte peper, zout, peper en koriander moeten worden geplet.

In een pan met een dikke bodem, moet je de gesmolten boter opwarmen en de bereide stukken borst erop laten braden. Braadtijd – 10 minuten. Vervolgens wordt het vlees besproeid met azijn, besprenkeld met uien en een mengsel van geplette kruiden bovenop, ze blijven alles bakken met constant roeren gedurende nog eens 3 minuten.

Tomaten moeten raspen op een grove rasp. De schil wordt weggegooid en het sap wordt samen met de geraspte tomatenmassa en koriandergreens toegevoegd aan de pan, waar het gebakken vlees zich bevindt. Alles wordt geroerd, aan de kook gebracht, giet 2 liter kokend water en kook, afgedekt met een deksel, 1 uur (het vuur moet medium zijn).

Gelijktijdig met de manier waarop de pan gekookt was, moet je rijst over het water gieten. Nadat het vlees gekookt is, wordt het water uit de rijst afgevoerd en met lam aan de pan toegevoegd. Het kookproces gaat door totdat de rijst zacht is. Daarna worden gehakte knoflook en greens aan de pan toegevoegd..

Gekookte soep moet 10 minuten worden gezet. Pas daarna kan het worden geserveerd..

soep в горшочкеWeet jij hoe je een soep van gedroogde paddenstoelen moet koken? Het is niet zo moeilijk als je een paar tips weet..

Hoe vermicellisoep te koken met kip, zodat de meelproducten niet zacht koken en het vlees niet rauw blijft.

Een lichte soep gemaakt van groene erwten in blik is een uitstekende aanvulling op een stevige lunch. Lees kookrecepten en aanbevelingen.

Tips en tips koks

Om echt echte Kharcho te bereiden, moet je zo’n ingrediënt als aardappelen vergeten. Anders is het geen klassiek gerecht, maar een imitatie ervan..

Om een ​​voedzaam en rijk gerecht te krijgen, moet je het koken van rundvlees op het bot.

Als u na het koken van de soep een kleine hoeveelheid saffraan hebt toegevoegd, kunt u verzadiging bereiken met betrekking tot de kleur van de Georgische schotel.

Als de soep op een gewoon vuur wordt gekookt en niet in een slow cooker, moet je ervoor zorgen dat het vuur langzaam is..

Het is het beste om langkorrelige rijst te gebruiken om te koken, die bijna nooit zacht gekookt wordt..

Vlees voor het koken van soep moet alleen kwaliteit en vers zijn. Vetvariëteiten zijn niet geschikt, omdat een grote hoeveelheid vet het aroma van het gerecht niet zal voelen..

Groenen zijn altijd in grote hoeveelheden aanwezig in een Georgisch gerecht. Het wordt geserveerd als onderdeel van een gerecht, of gewoon op een bord..

Elke kok, evenals een huisvrouw, heeft zijn eigen trucs en geheimen om Kharcho te koken.