Hoe kwark met griesmeel in de oven te koken

Kwark met griesmeel in de oven – van jongs af aan een bekend gerecht. Het is kleuterschool en school die velen associëren met zijn heerlijke smaak. In de juiste gekookte kwark kan verliefd worden op de eerste lepel. Maar om het te maken, moet je rekening houden met een paar trucjes..

Je kunt veel recepten voor kwark vinden, het belangrijkste is om de perfecte te kiezen. Heel vaak wordt griesmeel toegevoegd aan kwark braadpan. Het zwelt immers sterk op als het wordt toegevoegd aan het wrongelmengsel, wat de afgewerkte schaal een delicate smaak en een weelderige structuur geeft..

Kookmogelijkheden voor kwark met griesmeel zijn de eenvoudigste en complexer.

Het gemakkelijkste recept
hoe приготовить творожник с манкой в духовке
ingrediënten Aantal
kwark 500 gram
griesmeel 5 eetlepels
eieren 3 stuks.
suiker 3 eetlepels
vanille 1 theelepeltje
bakpoeder 1 eetlepel
zout knijpen
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 220 Kcal

Dooiers moeten van eiwitten worden gescheiden. Daarna worden de dooiers gemengd met de rest van de ingrediënten. Eekhoorns moeten apart worden geslagen, zout toevoegen aan het opgeklopte schuim. Wanneer de blanken in een sterk schuim worden geslagen, moeten ze worden gemengd met de reeds bereide massa. Indien gewenst kan het mengsel de gedroogde vruchten variëren.

De bakplaat moet worden uitgesmeerd met boter, er wordt gekookte wrongelmassa op gegoten. Koken cheesecake met griesmeel 45 minuten, de temperatuur in de oven moet 180 ° C. De bovenkant van de uiteindelijke cake moet bruin tot goudbruin zijn.

Cheesecake met kefir

 • 500 gram kwark;
 • 1 kop kefir;
 • 5 eieren;
 • 6 eetlepels suiker;
 • 1/2 kopje griesmeel;
 • 1 eetlepel bakpoeder.

Tijd: ongeveer 1 uur. Calorisch gehalte: 210 kcal / 100 g.

Kefir en griesmeel worden gemengd, ze moeten ongeveer 20 minuten staan, waarna het graan begint te zwellen. Hierna wordt de wrongel toegevoegd aan het huidige mengsel. De dooiers worden gescheiden van de eiwitten en vervolgens gemengd met de wrongel..

kwark с яйцами

Suiker en bakpoeder worden daar ook toegevoegd. Eiwitten worden geklopt en vervolgens gemengd met de bereide massa..

mixen с ванилином

De vorm moet worden geolied en dan het mengsel indelen. Nadat dit gerecht 40-50 minuten is gebakken, wordt de temperatuur op 180 ° C ingesteld.

bakken сырники

Bij de afgewerkte kwark met griesmeel verschijnt gouden korst.

wrongel готовы

Kwark met griesmeel

Je kunt ook kwarktaart maken met al gekookt griesmeel. Het moet een beetje niet gaar en dik worden gemaakt..

wrongel

 • 600 gram kwark;
 • 1 glas melk;
 • griesmeel;
 • 2 eieren;
 • 3 eetlepels suiker;
 • 1 zak vanille;
 • zout.

Tijd: ongeveer 1 uur. Calorisch gehalte: 215 kcal / 100 g.

Griesmeel wordt gekookt met melk, zout, vanille en suiker. Gekoelde pap en puree van gemalen kwark, voeg losgeklopte eieren toe. Ingrediënten worden gemengd tot een gladde massa. De vorm moet eerst worden bestrooid met griesmeel. Kwark met griesmeel in de oven wordt 35 minuten bij een temperatuur van 180 ° C gebakken, het eindproduct moet een gouden korst hebben.

paddestoel супGekookte oesterzwammenoep is vrij eenvoudig als u ons advies opvolgt.

Lees hoe je een saus van tomatenpuree maakt voor barbecue.

Salade met ingeblikte champignons, kip of ananas. Alle opties hier.

Tips van gastvrouw

Het belangrijkste product dat smaak geeft aan een gerecht en de structuur beïnvloedt, is kwark. Daarom is het noodzakelijk om zijn keuze zo verantwoordelijk mogelijk te benaderen:

 • Kwark moet medium vet zijn. Dus de wrongel zal niet te hoog zijn in calorieën, maar wel nuttig. Er wordt ook aangenomen dat dikke kwark de cake dichter maakt;
 • Optimaal gebruik van zelfgemaakte kwark. Dan zullen er geen bewaarmiddelen en oliën zijn, maar het zal melkzuurbacteriën bevatten die nuttig zijn voor het lichaam;
 • De consistentie van kwark moet gemiddeld zijn. Natte wrongel voegt viscositeit aan de schaal toe en droog laat de vorm niet behouden. Als de kaas nat is, moet je bloem toevoegen, en in droge melk, kefir of zure room;
 • Het gebruik van een kwarkproduct zal het dessert hopeloos verpesten. De afgewerkte schaal heeft geen smaak, geen vorm, geen voordeel;
 • Gedroogd fruit, kaneel en vers fruit kunnen aan het gekneed deeg worden toegevoegd. Om ervoor te zorgen dat de afgewerkte braadpan niet stroperig is en ook om overtollige vloeistof kwijt te raken, moet vers fruit een paar minuten in een hete braadpan worden gebakken..

Kwark met griesmeel in de oven kan een heerlijk ontbijt zijn, evenals een dessert voor thee. Het is erg smakelijk en rijk, en ook rijk aan calcium. Daarom helpt een dergelijke schotel je niet alleen om lang met het hongergevoel om te gaan, maar ook voor het lichaam..

Eet smakelijk!