Hoe lekker konijnenspiesjes koken

Als er een wens is om een ​​buitengewone kebab te krijgen, is konijnenvlees de meest succesvolle optie. Het vlees van dit kleine dier verschilt qua voedingswaarde en uitstekende smaak. Daarom is het de moeite waard om zo’n kebab te proberen – het resultaat zal je behagen en zal je zeker verrassen..

shish kebab из мяса

Er zijn veel opties voor marinades, maar de meest voorkomende en smakelijke composities zijn gebaseerd op azijn, zure room of kefir. Het wordt ook vaak gebruikt voor het eenvoudig marineren van vlees met toevoeging van water, tafelazijn en favoriete smaakmakers..

Hoe vlees te marineren: geheimen en tips

Zeer zelden ervaren mensen konijnenvlees als een optie voor het maken van kebab. Vaker wordt dit vlees gebruikt als een dieetproduct. Bij het koken van zo’n kebab moet je enkele subtiliteiten kennen die niet over het hoofd mogen worden gezien..

Bij de voorbereiding van het konijn zijn er enkele geheimen en subtiliteiten die de moeite waard zijn om aandacht te schenken aan:

 1. Verschillende delen van het konijntje vereisen een andere bereiding. Voor kebabs is het wenselijk om alleen de achterkant te gebruiken;
 2. Nu over het snijden van het dier. Was het karkas eerst grondig onder zeer koud water. Dan verdeeld in twee delen: de voor- en achterkant. Voor een merkteken is het de moeite waard om de laatste lendewervel te gebruiken. Beide delen moeten in kleine stukjes worden gesneden, de achterbenen worden in twee delen verdeeld en de voorpoten worden in hun oorspronkelijke vorm gelaten;
 3. Zorg ervoor dat het vlees voor het koken nat wordt gemaakt. Gebruik hiervoor gewoon water of serum. Als er een onaangename geur is, kunt u wat wijnazijn aan het water toevoegen, waardoor deze problemen worden voorkomen. Melk kan ook worden gebruikt voor weken. Gemiddeld moet de weektijd tussen 6 en 10 uur liggen;
 4. Tijdens het marineren is het gebruik van specerijen verplicht. Toevoegen ervan is mogelijk tijdens het marineren of door direct koken. De meest gebruikte en geschikte kruiden voor konijn: dille, basilicum, laurier, zwarte peper (grond of erwten), knoflook, kaneel, rozemarijn, citroen.

Pickles Koken Recepten

Voor de bereiding van konijnenbiefstukken is er een aanzienlijk aantal marinade-eisen. Maar om sappig en goed vlees te krijgen, kun je alleen maar praten over een paar van de meest succesvolle soorten. dus:

 1. Wijnmarinade vereist de volgende ingrediëntenlijst:

het vlees кролика

 • 600 ml witte droge wijn;
 • een kwart van een theelepel gemalen rode peper;
 • een theelepel mosterd;
 • theelepel zout.

Tijdens het koken wordt het vlees ingevet met mosterd, gepoederd met zout en mosterd, alles wordt grondig gemengd. Wijn toevoegen, mengen. Minimale bereidingstijd – 1 uur.

 1. Marinade met zure room:
 • medium-zure zure room met een volume van 200 ml;
 • drie teentjes knoflook;
 • zout naar goeddunken van de kok;
 • kruiden: koriander, gemalen zwarte en rode peper, komijn;
 • drie bollen van groot formaat;
 • een grote tomaat.

Alle componenten worden gemengd in de totale capaciteit. Knoflook is fijngehakt, uien en tomaten zijn gesneden in de vorm van ringen. De beitstijd is twee tot drie uur..

 1. Marinade met kefir heeft de volgende ingrediënten nodig:
 • 500 ml kefir;
 • olijfolie – een eetlepel;
 • twee teentjes knoflook;
 • zout en kruiden naar goeddunken van de kok;
 • drie grote bollen.

Voeg olijfolie toe aan kefir, hak knoflook fijn en snipper de ui in de vorm van ringen. Vlees marineer gedurende drie uur.

CharlotteHoe maak je een heerlijke ei-loze Charlotte klaar – sommige geheimen van ervaren koks.

Hoe pittige, pittige tomaten te koken voor Koreaans, leest u in ons artikel.

Bereid Kaukasisch Kaashlama voor van rundvlees – let op de recepten uit ons kookboek.

Hoe konijnenspiesjes koken
hoe вкусно приготовить шашлык из кролика
ingrediënten Aantal
gezuiverd water 300 – 400 ml
laurier 3-4 stukjes.
bollen 2 stuks.
het konijn één vogel
specerijen voor kebab proeven
zout 3 tafel. lepels
tafelazijn 5 tafel. lepels
Kooktijd: 300 minuten Calorieën per 100 gram: 150 Kcal

In het kookproces is het steil proces het belangrijkste, omdat dit vlees een specifieke smaak en geur heeft..

Het proces van het voorbereiden van de toekomstige barbecue:

 1. Was het konijn grondig onder koud water, goed verdeeld in stukken; snijd erin кролика
 2. Voor marineren is het het beste om glazen borden te gebruiken of te emailen;
 3. Uien gesneden in grote ringen, rijk aan het vlees en peper toevoegen. Meng goed; mixen с луком
 4. Voeg kruiden, zout en laurier toe, verdeeld in kleine stukjes;
 5. Meng de bereide azijn met twee kopjes water. Giet dit mengsel van vlees. Azijn kan ook worden vervangen door citroensap;
 6. Roer het hele mengsel goed door en laat het 2 tot 4 uur marineren; toevoegen специи
 7. Leg het voorbereide vlees op de grill en plaats het op de klaargemaakte komfoor met gloeiend hete kolen. De geschatte kooktijd is een half uur.. om te rijgen на мангал
 8. Kebab klaar!

Indien nodig kan konijn worden gebakken aan spiesjes.

In feite is bij de bereiding van konijnenbiefstuk niets ingewikkelds. Het belangrijkste is om alle regels te volgen en alles zal lukken..

Konijn sjasliek is niet alleen een smakelijk en origineel gerecht, maar ook een gezond en dieetgerecht, dat in zijn samenstelling een veelheid aan gezonde substanties en micro-elementen bevat. Daarom moet je zeker deze buitengewone kebab proberen..