Hoe lollies thuis koken

Snoepjes, die tot hardheid zijn gekookt en op een stok zijn bevestigd, worden snoepjes genoemd. Ze zijn compleet anders. De methode om lolly’s te maken is bijna hetzelfde, maar met toevoeging van verschillende additieven aan het klassieke recept, verschillen ze in smaak, vorm en grootte..

snoep на палоке

De meest populaire zijn lollies. Ze hebben een zoete smaak en kunnen van kleur verschillen. Koken kost niet veel tijd en de hoeveelheid ingrediënten is het meest minimaal en eenvoudig..

Vorm voor snoep: hoe te kiezen en waar te kopen?

Er zijn speciale vormen voor het maken van lolly’s. In de Sovjettijd zijn ze vaak te koop, maar nu kun je ze vinden als je dat wilt. Zelfs kits voor het maken van lolly’s worden in winkels verkocht. Hier bevatten dergelijke sets formulieren.

hanen на палочкеMeestal zijn het aluminium, bestaande uit twee platforms. Binnen elke vorm zijn er verschillende figuren – hazen, pinguïns, hanen, vissen en beren. Ontworpen voor zes zuigtabletten.

Er zijn mallen voor twee figuren. Dit zijn meestal grote hanen. Er zijn veel opties. Ook voor het maken van snoep zijn clips nodig voor het lijmen van mallen en sticks.

Voor het bereiden van het snoepje worden ook vormen gemaakt van food-grade siliconen gebruikt. Maar het is beter om de voorkeur te geven aan aluminiumproducten..

Zelf mallen maken met je eigen handen

Bij het ontbreken van winkelen, kunt u altijd een formulier maken voor het maken van lollies met uw eigen handen. Het volstaat om de fantasie aan te zetten en rond te kijken. U kunt de gebruikelijke glazen of mallen gebruiken voor het maken van cookies. Alles dat een mooie vorm en hoge zijkanten heeft, is best geschikt voor het maken van snoep..

Je kunt eenvoudig de kant en klare siroop op perkament of siliconenmat leggen. Tegelijkertijd kun je een delicatesse absoluut elke vorm geven..

Klassiek recept
hoe готовить леденцы на палочке в домашних условиях
ingrediënten Aantal
kristalsuiker 12 el.
water 12 el.
azijn of citroenzuur 1 eetl. of 0,5 tsp.
Kooktijd: 20 minuten Calorieën per 100 gram: 280 Kcal

Het klassieke recept wordt beschouwd als de gemakkelijkste onder andere recepten. Zelfs een kind kan zulke lollies maken. Het aantal ingrediënten is minimaal. Het is alleen nodig om de juistheid van de bereiding van siroop te controleren..

Voor de bereiding van smakelijke producten moet je water en suiker en azijn mengen en in vuur zetten..

mixen сахар и уксус

Het resulterende mengsel wordt onder voortdurend roeren aan de kook gebracht..

brengen до кипения

Kook de siroop vervolgens op een zeer laag vuur goudbruin. Van tijd tot tijd is het noodzakelijk om de paraatheid ervan te controleren. Je moet de siroop in de beker water druppelen. Als hij snel in water hardt, is het tijd om het in mallen te gieten..

voorbereiden формочки

Giet siroop in de gekookte vorm en steek stokjes in de gaten van de vorm..

gieten котлетки

Doe de gesloten vorm onder koud water. Pas als het afkoelt, kun je het snoepje verwijderen.

Honing-lolly’s thuis

Honingtabletten hebben zeer gunstige eigenschappen. Immers, honing – het beste medicijn voor elke ziekte. Dergelijke lekkernijen zullen je lichaam helpen bij verkoudheden. De kookmethode is ook heel eenvoudig. Het enige verschil is dat honing aan het mengsel wordt toegevoegd..

ingrediënten:

 • honing – 25 g;
 • suiker – 400 g;
 • boter – 100 g;
 • water – 20 gram;
 • plantaardige olie voor smering.

Kooktijd: 20 minuten.

Calorische inhoud: 100 gr. – 280 kcal.

Honing, suiker, water, meng en kook op laag vuur tot de toestand waarin de siroop zich in de draad begint te rekken. Voeg dan honing, boter aan de resulterende massa toe en bak een beetje meer..

Vervolgens controleren we de bereidheid door de siroop in de beker te druppelen met koud water. Klaar siroop hardt zeer snel uit. Giet het in de voorbereide vorm. Vergeet niet om de stokjes in de gaten van het formulier te steken. Nadat het is afgekoeld, kun je een lekker snoepje op een stokje krijgen.

Zorg ervoor dat je voordat je de siroop in de vorm giet, deze moet worden geolied zodat hij er niet aan blijft kleven.

diëtetisch закускаChicken Carpaccio – een interessante, pittige snack die heel gemakkelijk te maken is.

Lees hoe je worstjes kookt in deegbeslag. We delen alleen bewezen recepten met u – probeer.

Let op het recept voor kippenbouten in een slowcooker.

Melkpralines

Candy kan heel divers zijn. Lollipops met toevoeging van melk en chocolade hebben een unieke smaak. Dit is een zeer smakelijke traktatie voor kinderen..

ingrediënten:

 • suiker – 2 eetlepels;
 • honing – 1 el;
 • cacao – 2 el.
 • water – 5 eetlepels;
 • boter – 2 el.

Kooktijd: 20 minuten.

Calorische inhoud: 100 gr. – 280 kcal.

Meng alle ingrediënten. Verwarm het gekookte mengsel op een laag vuur. Roer de siroop de hele tijd om te voorkomen dat branden..

Laat vervolgens de paraatheid controleren door het in koud water te druppelen. Een druppel van de afgewerkte siroop bevriest erg snel. Nadat het is voorbereid, moet het in vormen worden gegoten..

In de gaten in het formulier moeten stokken worden geplaatst. Laat afkoelen en dan kunt u het product eruit halen..

Hoe fruitlepels te maken

De methode om fruitsnoepjes te maken verschilt niet van het maken van andere soortgelijke snoepjes. Het enige verschil zit in de ingrediënten. Afhankelijk van wat voor soort vruchtvulling aan de siroop wordt toegevoegd, is de smaak van lolly’s afhankelijk. Als vruchtvulling kun je elke vruchtensap nemen. Met een grote verscheidenheid aan sappen, kun je heel ander snoep op een stok krijgen.

ingrediënten:

 • vers sap – 0,5 kopjes;
 • suiker – 80 gr.

Kooktijd: 20 minuten.

Calorische inhoud: 100 gr. – 280 kcal.

Meng in een diepe pan sap en suiker en kook op laag vuur. Wanneer de siroop van kleur begint te veranderen en de siroopdruppeltjes snel worden gezet, moet deze in de mal worden gegoten. Steek de stokjes in de gaten van de mal. Nadat het is afgekoeld, kunt u het snoep verwijderen.

Romig snoep koken

Om snoep ongewoon te laten uitkomen, kun je romige lollies maken. Ze hebben een speciale milde smaak..

ingrediënten:

 • suiker – 200 g.;
 • melk 0,5 kopjes;
 • boter -50 gr.;
 • vanilline.

Kooktijd: 20 minuten.

Calorische inhoud: 100 gr. – 280 kcal.

Mengsel van suiker, melk en boter. Breng op laag vuur aan de kook. Siroop blijft koken, voortdurend roeren. Wanneer de kleur karamel wordt, moet je deze op klaarheid controleren..

Het is noodzakelijk om de siroop in koud water te druppelen. Als de druppel snel hard wordt, is deze klaar. Klaar siroop wordt gegoten in vormen. Steek de stokjes in de gaten. Nadat de vormen zijn afgekoeld, kunt u het snoep verwijderen.

Handige tips

Er zijn enkele belangrijke geheimen voor het maken van lolly’s..

De siroop moet over een zeer langzaam vuur worden gekookt – dit is een zeer belangrijke voorwaarde bij het koken van snoep. Bij het smelten van suiker moet het mengsel constant worden geroerd, zodat het niet verbrandt.

Als het nodig is om azijn toe te voegen aan de siroop, dan moet dit heel voorzichtig gebeuren – heel vaak is er een chemische reactie. Zodat het niet bij de vorm blijft, moet het geolied worden..

Om de siroop sneller te maken, moet u citroenzuur of citroensap toevoegen..

Het is noodzakelijk om de stokken te plakken wanneer de siroop een beetje begint te harden, en het is noodzakelijk om elke stok als het ware te verdraaien. Na het koken moet de pan in water gedrenkt worden, want als hij bevroren is, is de siroop erg moeilijk te wassen..

Als het snoepje aan de vorm kleeft, moet het in warm water worden gedompeld en vervolgens proberen het product eruit te trekken..

Om de siroop in de vorm van bevroren te maken, moet hij niet in de koelkast worden gezet, omdat er een ongelijkmatige verharding van snoepjes zal zijn..

Als de formulieren ontbreken, kunt u de bakplaat en perkamentpapier gebruiken. Het is noodzakelijk om de stroop op perkamentpapier te verdelen en de vorm aan te passen. Dergelijke platte koeken worden verkregen..

Loading...