Hoe maak je een B-52 cocktail thuis

Zo’n alcoholische cocktail, zoals de B-52, is de beroemde metgezel van alle clubfeesten, een zichzelf respecterende lustinstelling kan niet zonder in haar barlijst. Liefhebbers van luidruchtig clubleven staan ​​bekend om het onmiddellijke effect van deze drank, ongelooflijke prestaties en prachtige presentatie..

B-52

De geschiedenis van het uiterlijk van de cocktail B-52

Er is nog steeds geen nauwkeurige informatie over de periode van de uitvinding van deze cocktail, evenals de persoon aan wie dit idee toebehoorde. Er zijn drie hoofdideeën die ook geen duidelijk bewijs voor zichzelf hebben:

 1. Het is algemeen aanvaard dat de B-52 voor de eerste keer werd uitgevonden door een zekere Amerikaanse militaire piloot die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië diende;
 2. Een ander deel van de kenners op het gebied van bars en bardranken gelooft dat dit cocktailrecept toebehoort aan een Adam Hogman, een beroemde barman die ooit in een van de vestigingen in New York heeft gewerkt;
 3. Het derde deel is zeker dat de B-52 een creatie is van barmannen uit de stad Calgary, in Alberta, Canada. Het is trouwens deze versie die als het meest aannemelijk wordt beschouwd, hoewel er opnieuw geen bevestigde informatie is..

Wat echt zeker is, is het jaar van zijn debuut, waarvan de triomfantelijke processie van de B-52 naar de tralies van de hele wereld begon – 1955. Voor het eerst werd deze cocktail klaargemaakt voor bezoekers van een van de strandbars genaamd “Alice”, het is gevestigd in Malibu (VS)..

De naam die hij te danken heeft aan de beroemde Amerikaanse bommenwerper “B-52 Stratofortress”, die net in diezelfde jaren in dienst was bij Amerika. Waarom een ​​drankje naar hem is vernoemd, het is niet moeilijk te raden: als je een cocktail van een afstand bekijkt, kun je het uiterlijk vergelijken met een ontplofte bom.

Het geeft echter niet minder effect, omdat het wordt bereid uit een mengsel van verschillende alcoholische dranken. Dit zal hieronder worden besproken..

waterAlle nuances van thuisbrouwtechnologie thuis. We vertellen je de geheimen van de drank..

Cocktailrecepten met Pina Kolada in onze selectie.

Lees in onze artikelen hoe je buitengewone wijn uit paardenbloemen kunt maken. De lente komt eraan – probeer dit recept!

Hoe maak je een cocktail B-52: samenstelling, proporties en klassiek recept
hoe приготовить коктейль Б-52 в домашних условиях
ingrediënten Aantal
1 laag – Kahlúa of Captain Black (koffie) 20 ml
2 lagen – Beyliz of zijn analoog (romig) 20 ml
3 lagen – Cointreau (oranje) 20 ml
Kooktijd: 3 minuten Calorieën per 100 gram: 168 Kcal

Gebaseerd op het klassieke recept, wordt deze drank bereid op basis van drie hoofdcomponenten: het is crèmelikeur (bekend als Beyliz), koffie (bijvoorbeeld Captain Black of Kahlu) en oranje (Contra). B-52 is de zogenaamde shot-drink, dat wil zeggen, je moet het snel en in één klap drinken, daarom bevat de samenstelling slechts 20 gram van elke likeur.

Hoe de cocktail B-52 bereiden:

 1. Helemaal aan het begin wordt er donkere koffielikeur gegoten. Dit moet voorzichtig worden gedaan, in een poging om een ​​enkele druppel van de wanden van het glas aan te raken; gieten ликер
 2. Vervolgens komt een romige drank, die in een dunne stroom wordt gegoten langs het mes van een mes, of met behulp van een speciale staaflepel, met behulp van de achterkant; gieten сливочный ликер
 3. De laatste laag is oranje likeur, die ook met een mes of lepel aan het glas wordt toegevoegd..

Als alle drie de acties correct zijn uitgevoerd, krijg je een prachtige drank met drie lagen. Om een ​​uniek effect te creëren, wordt de cocktail in brand gestoken, waarna degene die dit stuk staafkunst bestelde niet alleen een kleurrijk beeld krijgt, maar ook een uniek effect van drinken.

Interessante variaties van alcoholische drank

Maar de B-52 is een cocktail die niet alleen volgens een strikt omschreven recept kan worden bereid. Veel barmannen experimenteren bijvoorbeeld en vervangen een van de ingrediënten door een ander. Ik moet zeggen dat de smaak van het drankje niet slechter is. Dus, wat kan er precies worden veranderd in een cocktail:

 1. De derde laag oranje likeur kan worden vervangen door nootachtig, in welk geval de drank B-51 wordt genoemd;
 2. B-52 kan worden voorbereid in de “Bombay” -stijl, in welk geval er geen 3 lagen zullen zijn, maar 4. Bombay-gin zal de vierde laag zijn;
 3. De tweede laag romige bailis kan worden vervangen door Sambuca en de naam van de cocktail verandert in B-53;
 4. Ook kan oranje drank worden ingewisseld voor Amaretto, en dan zal de drank B-54 worden genoemd;
 5. Om de B-55 te krijgen, moet de derde laag worden vervangen door Absinthe. Dit type wordt ook wel een gevechtshelikopter B-52 genoemd;
 6. Als je in plaats van Bayliz in de tweede laag mintschnapps toevoegt, kun je een zeer interessante en hartige smaak krijgen, de naam van deze optie B-57.

Zoals je kunt zien, kan deze bar shot drank in heel verschillende variaties worden uitgevoerd, maar er is altijd één ding: de eerste koffielaag blijft altijd onmisbaar, anders is het niet meer de B-52.

Hoe te drinken

Zoals eerder vermeld, wordt deze alcoholische drank snel gedronken. Meestal bieden barmannen bezoekers aan om het met één rietje in één slokje te drinken. Maar als het ook brandt, dan is het onmogelijk om hier uit te stellen, of het plastic rietje zal gewoon smelten.

Tijdens het gebruik van de B-52 in de klassieke versie, is het eerste wat je moet voelen de frisse en enigszins koele smaak van de koffielikeur uit de onderste laag. Daarna krijgt de cocktail warmere tonen, gecombineerd met een zachte afdronk van romige Bailiz en uiteindelijk, als het gaat om de derde citruslaag, wordt de B-52 helemaal heet. Het is dankzij deze ongewone overgang van temperaturen van koud naar warm, in combinatie met de interessante smaken van verschillende alcoholische dranken, een persoon ervaart een licht gevoel van euforie en genot..

Maar professionele barmannen haasten zich om te waarschuwen: het misbruik van deze cocktail kan zeer bedwelmend zijn. Daarom is het het beste om jezelf niet meer dan twee glazen B-52 toe te staan, om de indruk van dit ongewone drankje niet te bederven..

Loading...