Hoe maak je een boeket van groenten en fruit met hun eigen handen

Wat te geven voor de vakantie? Elke persoon heeft minstens één keer in zijn leven met deze taak te maken gehad. En wie niet overgekomen is – dat zal zeker zo zijn. Moeilijkheden veroorzaken verschillende aspecten – niet genoeg tijd om te kiezen, een persoon is niet erg bekend, alles wat je nodig hebt is al beschikbaar, gebrek aan financiën.

een boeket из овощей

Hoe het probleem op te lossen? Immers, met lege handen komen is de top van onfatsoenlijkheid, en om een ​​beeldje te geven van de dichtstbijzijnde supermarkt – uiteraard om desinteresse te tonen aan een persoon.

Je kunt een mooie tas nemen met een fles dure drank en een doos bonbons, maar dit is triviaal en niet altijd passend. In een poging om de situatie op te lossen, verschenen er “eetbare boeketten” op het internet.

Het is origineel, in tegenstelling tot souvenirs uit de winkel, en mooi, in vergelijking met het pakket van de supermarkt. Een boeket van groenten en fruit is niet onderdoen voor een boeket verse bloemen, en het nut op het gebied van voedsel zal elke vrouw omkopen die haar figuur bijhoudt.

Masterclass stap voor stap

Wat je nodig hebt:

 1. Spiesjes. Zorg ervoor dat je lang bent, niet kort. Producten zullen op hen worden geregen..
 2. Touw. Wenselijke was – het is onopvallend en sterk genoeg.
 3. Bloemen lint.
 4. Pruner of knijpers (snijd de extra lengte van de spiesjes bij).
 5. producten.

De volgorde van het samenstellen van een boeket groenten en fruit met hun eigen handen:

 1. Bereid groenten en fruit voor – maak schoon van mogelijke takken, bladeren, was van vuil. Gebruik soms in boeketten gesneden fruit, zodat ze er mooier uitzien. Bijvoorbeeld – verwijder de “dop” van de granaatappel of snijd de maïs, want de hele kolf is te groot en ziet er niet uit in een boeket. Druiven worden niet in clusters gebruikt. Het is verdeeld in twijgen..
 2. Snij groente en fruit op spiesjes en maak de tape eronder vast en laat deze naar het midden zakken. Hierdoor kunnen producten niet naar beneden glijden. Druiven primatyvayut tot spiesje.
 3. Verzamel de bereide groenten in een boeket. Het proces vindt plaats in een spiraal, op gewicht. Het wordt aanbevolen om tegenovergestelde spiegels te verzamelen om het werk van alle kanten te bekijken, omdat hoe meer elementen in een boeket, hoe moeilijker het is en het moeilijk is om het in uw handen te draaien. Ja, en het ontwerp is gemakkelijk te doorbreken.
 4. Het verzamelde boeket wordt met een touw aan de basis bevestigd..
 5. De volgende stap is om de extra lengte in te korten. Als er geen gereedschap is, kun je rustig afbreken, maar dit is een moeilijke taak..
 6. Uiteindelijk wordt het boeket als een bloem in een heldere verpakking verpakt en met een lint versierd..

stap voor stap букет

Hoe maak je een boeket van hele groenten en fruit

Het combineren van zoet, sappig fruit met vers smakende groenten is een goed idee. Een boeket is immers een genot voor de ogen, geen salade. Zal het na eten. Het is belangrijk om de kleur en dimensionale proporties te respecteren. Elementen van het boeket, het is wenselijk om vergelijkbare maten te kiezen.

Stapsgewijze masterclass:

  producten
 1. Producten kiezen. We hebben het nodig – een kop knoflook, rode paprika, groene appels, bloemkool, broccoli, dille, groene druiven, peulen hete peper van verschillende kleuren (van groen tot rood).
 2. Was groenten en fruit, droog ze en rasp appels en paprika’s tot een glans.
 3. Verdeel de kool in “trossen”, dicht in grootte van de appel. Broccoli kan iets minder zijn..
 4. Vastgebonden producten op spiesen. Dille primotat op basis van druiven.
 5. Begin met het verzamelen in een boeket in een spiraal. In het midden is een druif.
 6. Klaar om een ​​boeket decoratieve papierbodems te versieren.

Herfst samenstelling

Bij het maken van boeketten in een seizoensthema worden de kleurrichting en producten die kenmerkend zijn voor een bepaald seizoen als basis genomen..

Hoe maak je een herfstboeket van bloemen, groenten en fruit:

 1. Producten kiezen. Liever geel, rood, paars fruit en groenten – appels, pruimen, uien, paprika’s, druiven. Groene tinten moeten worden vermeden..
 2. Neem een ​​paar takjes herfstbloemen – chrysanten, asters, september. Het kleurenschema naar eigen goeddunken, maar het is wenselijk om een ​​toon te kiezen die dicht bij de toon van de producten ligt..
 3. Voorbereiding vindt plaats volgens de standaard – wassen en drogen.
 4. Volgende stap rijgen. Voor grote vruchten wordt het aanbevolen om verschillende spiesen te gebruiken..
 5. Vergadering. Een plek voor fantasie. Haast je niet om alles in een stapel op te rapen. Kies een fruit / groente die naar je “kijkt”, waardoor het het centrum van de compositie wordt en probeer dan de rest van de set. Nieuwe elementen sluiten aan bij een spiraal.
 6. Tijdens het assembleren in een boeket ingevoegde takjes bloemen, maar ze zouden niet veel moeten zijn. Het is bijna onmogelijk om bloemen in het afgewerkte boeket te steken..
 7. Het afgewerkte boeket is omwikkeld met touw en gewikkeld in inpakpapier, vastgebonden met een lint.
broodje с грибамиLees hoe je een heerlijke omeletrol maakt met verschillende vullingen..

Lees hoe u aromatische heh maakt van haring met tomatenpuree..

Lees wat kan worden gekookt van squash kaviaar in ons artikel..

Baby cadeau

Het kind zal niet lang worden aangeraakt door het geschenk, hij wil het eten! Als hij moet wachten tot moeder uitpakt en pelt, zal alle opwinding ogenblikkelijk verdwijnen. Dit moment moet aandacht krijgen en een compositie maken, klaar voor gebruik zonder lange ceremonies..

Als alles relatief eenvoudig is met fruit, kunnen groenten verdacht zijn. Bijvoorbeeld – wat te doen met een boog? Denk bij het kiezen van groenten meteen aan welke een kind meteen kan eten. Het eenvoudigste voorbeeld is komkommer. Slablaadjes zullen fungeren als decoratie-element, maar je kunt ze ook gebruiken. Laten we beginnen met creëren.

Hoe een kinderboeket van groenten en fruit als een geschenk te verzamelen:

 1. Producten kiezen. Alles moet overeenstemmen met het seizoen, vers zijn en niet verwend. Aardbeien in mei zullen een aanval van aceton veroorzaken, en watermeloenen en meloenen in juni zullen darmproblemen veroorzaken. Onthoud dit!
 2. Hoe te maken? Enthousiast gepiep veroorzaakt niet alleen fruit, maar ook fruit dat in vormen wordt gesneden. Neem een ​​metalen mal en snijd grote vruchten (bijvoorbeeld ananas) sterretjes / bloemen. Druiven kunnen worden gebruikt als een hart voor bloemen. Citrusvruchten en appels zien er goed uit in driehoekige sikkelschijfjes. De hoogste gelukzaligheid wordt geleverd door fruit in chocolade – smelt de tegels in het waterbad, dompel het fruit in de vloeibare massa en laat het in de koelkast invriezen. Druiven kunnen op verschillende stukken aan een spies worden geregen en hun kleur ook afwisselen. Plakjes komkommer zien er geweldig uit in de vorm van bladeren, die ook gemakkelijk gemaakt kunnen worden met mallen of een eenvoudig mes. Ze zijn geregen aan spiesjes langs het hele vlak..
 3. Vergadering. Je kunt de klassieke versie gebruiken en je kunt voorspannen en een “magische mand” maken. Koop een kleine diepe mand op de markt. Daarin, op de bodem een ​​eenvoudig deeg – bloem, water, zout. Kneed het tot de toestand van plasticine en laat het onder een handdoek liggen. In de toekomst zullen spiesen erin worden geplaatst, dus het zou best veel moeten zijn om het ontwerp te behouden. Het is beter om iets meer te kneden, en van de rest om klei te maken, een kleurstof toe te voegen.
 4. Bereide producten worden geregen aan spiesen, die in de mand worden gestoken. Het is beter om een ​​andere lengte te maken, waardoor het effect van een dia ontstaat. Slablaadjes worden eronder geplaatst, in een boeket.

tips

Bij het kiezen van een product voor een boeket, geef altijd de voorkeur aan het vaste materiaal! Zacht, rijp fruit houdt niet vast en klapt in elkaar voordat ze de vakantie bereiken.

Uiterlijk – de sleutel tot succes. Koop de duurste en mooiste appel. Het is één ding, geen kilo..

Gehakte vruchten kunnen worden omhuld met chocolade, fudge of gelatine. Dit zorgt voor extra smaak en geeft een boeket van verfijnde toetsen..

Druiven worden gebruikt om grote plakjes op spiesjes te houden of om uitstekende uiteinden te verbergen.

In boeketten voor volwassenen wordt alcohol via een spuit in de druiven gebracht om smaak aan de druiven toe te voegen. Fruitplakken kunnen worden doordrenkt met wijn, cognac of likeur, maar niet alles, maar slechts enkele.

Overdrijf het niet met het decor – bloemen en blaadjes sla mogen niet meer zijn dan het eetbare gedeelte.

Producten kopen, kies geen hele mand. Als het plan in een boeket van 2 appels – neem 3, in het geval van overmacht, maar niet meer.

Een boeket van groenten en fruit – een uniek geschenk. Het is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, op de dag van de geboorte, de naamdag, kantoorvakanties. Het kan een nacht gegeten worden en kan de overwinning verdragen. Het heeft veel stilistische variëteiten en decoratieve elementen..

Loading...