Hoe maak je een cake “Napoleon” frequente gast van het feest

Een van de kenmerken van zowel een vakantie als het dagelijks drinken van thee is altijd een taart. Een culinair meesterwerk met een ontwerp dat persoonlijk door u is bedacht, met de ingrediënten waar u het meest van houdt, en met uw eigen handen gemaakt – deze taart kan iedereen behagen die op de dag bijeenkwam. “X” zal voor een lange tijd onthouden worden en zal niet onverschillig blijven, ofwel kleine, zoete tanden of verfijnde fijnproevers.

Bekend bij alle taart “Napoleon” is een klassieker van het culinaire genre, om het te maken moet je een fractie van bepaalde inspanningen en tijd maken, omdat niet elke hostess deze dessertversie kiest.

De voorgestelde opties voor het recept “Napoleon” van het afgewerkte deeg zijn nuttig voor iedereen die beperkt in de tijd is maar de taart op zijn bureau wil zien.

Klassiek recept
hoe сделать торт «Наполеон» частым гостем застолья
ingrediënten Aantal
kant en klaar bladerdeeg 1 kg
natuurlijke melk 1 l
kippenei 4 stuks.
suiker 350 g
tarwemeel 3 el. lepels
boter 250 g
vanilline 1 zak
Kooktijd: 120 minuten Calorieën per 100 gram: 380 Kcal

Basisprincipes van koken

Voorgedroogd bladerdeeg gesneden in lagen, in de hoeveelheid van 12-16 stukken, rekening houdend met de grootte van de pan of serveerschotel. Rol de gesneden stukken uit in cakes van 3 of 4 mm dik.

Leg culinair perkament of siliconen bakmat op de bodem van de bak, leg de blanco. Prik het deeg met een vork rond de omtrek om een ​​opgeblazen gevoel te voorkomen. Bak in de oven op een temperatuur van 200 ° C, elke cake ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Het resterende deeg na het walsen zal later nuttig zijn voor het besprenkelen van de cake, op dezelfde manier in de oven bakken.

Koken Custard

In een kom met hoge muren eieren breken, een glas melk, vanilline en suiker toevoegen, voorzichtig de ingrediënten inwrijven met een garde of een mixer. Blijf opkloppen, ga de bloem in en vermijd de vorming van klonten. Klop tot je een homogene massa krijgt, vergelijkbaar met de consistentie van dikke room.

Giet de resterende melk in een steelpan met een dikke bodem, verwarm het op het vuur zonder te koken. Giet de geklopte eimelkmassa in de verwarmde melk en roer regelmatig met een vork of een garde, vermijd klontering, breng tot klaarheid totdat de massa dikker wordt..

Verwijder de gerechten van het vuur, koel af in een warme staat. Bereid de boter van tevoren voor en klop het met een mixer in een weelderig schuim. Voeg in de olie het afgekoelde mengsel toe, ook kloppen..

Bij de bereiding van custard is het belangrijk om niet te haasten, en de ingrediënten geleidelijk in kleine porties te mengen, voorzichtig ingewreven. Anders zal de crème worden opgesplitst in componenten, wat onaanvaardbaar is.

Taartsamenstelling

Leg de gebakken cakes op elkaar en spreid de banketbakkersroom. De laatste cake en de zijkanten van de taart is ook heel wat te missen. Maal de overblijfselen van het gebakken bladerdeeg met een mixer of een rasp, verkruimel de cake van alle kanten. Cake is klaar!

Om het beste resultaat te bereiken, kun je de volgende tricks gebruiken:

 • gebruik van geprefabriceerd bladerdeeg dat niet is ontdooid, bevriest;
 • voor het bakken van taarten bakpapier met perkament gebruiken, zonder toevoeging van vet;
 • voor het opdienen wordt kant-en-klare cake aanbevolen voor veroudering op een koude plaats die een uur duurt, hierdoor kan de cake de room opnemen en droogheid voorkomen.

Op basis van dit klassieke recept kunt u “Napoleon” bereiden met de toevoeging van verschillende componenten, op basis van persoonlijke smaakvoorkeuren. De cake kan worden aangevuld met fruit, bessen, noten, gecondenseerde melk en andere producten naar uw smaak..

lula кебаб готовLees hoe u geraffineerde lula kebab bereidt van lamsvlees in de oven of op de grill.

Leer hoe je een ongelooflijk smakelijke soepbeef Kharcho kookt met vlees en specerijen.

Hoe te om sappige kippenbenen in een langzaam kooktoestel te koken. Dit gerecht kan zowel afzonderlijk als als aanvulling op elk bijgerecht worden geserveerd..

Hoe maak je een snelle “Napoleon” met gecondenseerde melk

Vereiste ingrediënten voor één product:

 • geprefabriceerd zonder gistbladerdeeg – 1 kg;
 • suiker – 50 gram;
 • boter – 200 g;
 • gecondenseerde melk – 400 gr;
 • room met een hoog vetgehalte – 250 ml.

Bereidingstijd: bakken – 45 minuten, in de koelkast bewaren – vanaf 1 uur. Calorieën: 440 Kcal per 100 gram.

Basisprincipes van koken

Gebak voor een snelle “Napoleon” krijgt het schema van het klassieke recept. De gesneden lagen van het uiteindelijke bladerdeeg worden in de oven gebakken met een temperatuur van 20 ° C, elk ongeveer 5 minuten. Bovendien wordt het deeg voorbereid voor besprenkeling..

bakken коржи

Koken crème

Room met gecondenseerde melk is gemakkelijk te bereiden, en dit proces kost veel minder tijd dan het krijgen van vla. Meng de room en de suiker in een diepe kom met een mixer, meng de zachte boter met gecondenseerde melk en vermaal. Combineer de slagroom met de resulterende mousse, meng tot een uniforme massa. Crème klaar!

maken крем

Taartsamenstelling

Het verschilt niet van de uitvoering van de klassieke “Napoleon”: gebak besmeerd met room worden naar elkaar toe geschoven, aan alle kanten verspreid, en besprenkeld met kruimel.

bodem zichzelf коржи

De cake bereid volgens dit recept onderscheidt zich door zijn verhoogde calorische inhoud en vetgehalte, maar alle echte zoete tanden zullen naar de smaak zijn..

cake наполеон

Luie “Napoleon” van het afgewerkte bladerdeeg met aardbeien

Vereiste ingrediënten voor één product:

 • ongezuurde bladerdeeg – 750 g;
 • suiker – 150 g;
 • boter – 200 g;
 • gecondenseerde melk – 400 gr;
 • room 32% vet – 200 ml;
 • verse aardbeien – 350 gr;
 • Mint – 2-3 takjes.

Bereidingstijd: bakken – 45 minuten, in de koelkast bewaren – vanaf 30 minuten. Calorieën: 400 Kcal per 100 gram.

Basisprincipes van koken

Voor een beter begrip, kunt u het bovenstaande recept van de klassieke “Napoleon” bestuderen, hier is een korte beschrijving.

Ontdooid en gesneden deeg bak in de vorm van lagen, tot ze goudbruin zijn in een oven met een temperatuur van 200 ° C, ongeveer 5 minuten. Bereid gebak om te verwijderen en af ​​te koelen.

Koken crème

Versla de room met een mixer, voeg suiker toe. Zachter boter, voeg gecondenseerde melk toe, mix tot een gladde massa. Voeg in het resulterende mengsel slagroom toe en meng opnieuw.

Taartsamenstelling

Spoel de vruchten van aardbeien, verwijder de steel. De meeste bessen snijden in platen en laten een paar stukjes over om de bovenste laag van de cake te versieren.

Taarten worden achter elkaar gelegd, het maken van lagen van room, met de toevoeging van aardbeien. Overvloed pluizen de bovenkant en zijkanten van de taart, bestrooi met kruimel, garneer met de resterende bessen. Reinig op een koude plaats om te verouderen.

Versier de toplaag voor het serveren met takjes munt. Eet smakelijk!

Hoe “Napoleon” te bereiden van het uiteindelijke bladerdeeg met mascarpone en likeur

Wanneer u afstand wilt nemen van de gewoonten en iets nieuws en verfijnd wilt proberen, is het volgende recept handig voor de gastvrouw.

Vereiste ingrediënten voor één product:

 • klaar bladerdeeg – 500 gr;
 • suiker – 130 g;
 • melk – 200 ml;
 • eigeel – 6 stuks;
 • Mascarpone-kaas – 50 gr;
 • tarwemeel, gezaaid – 3 eetl. lepels;
 • drank – 50 ml;
 • amandelbloemblaadjes – 1 verpakking.

Bereidingstijd: bakken – 1 uur, in de koelkast bewaren – 2 uur. Calorieën: 415 Kcal per 100 gram.

Basisprincipes van koken

Bereid gebak volgens het recept van de klassieke cake “Napoleon”.

Koken crème

We gebruiken als basis het recept voor traditionele vla. Breng Mascarpone-kaas en -likeur aan in de bereide en afgekoelde temperatuur net boven de roomcrème. Roer grondig, licht kloppen met een vork of een garde is toegestaan..

Taartsamenstelling

Taarten leggen elkaar constant neer, klemmen een deel van de custard, zonder de bovenste laag en zijkanten van de cake aan te raken. Bewaar in de koelkast gedurende ten minste 2 uur, smeer dan de cake met de resterende room aan alle kanten in en bestrooi met amandelbloemblaadjes.

De resulterende cake “Napoleon” van het uiteindelijke bladerdeeg heeft een verhoogde tederheid en aroma, en zal gewaardeerd worden door al diegenen die verzameld zijn aan de tafel..

Met behulp van de bovenstaande recepten zal elke huisvrouw haar gasten kunnen plezieren en verrassen, omdat het koken van de Napoleon-taart vanwege hun eenvoud en helderheid niet langer een moeilijke taak is. En dit betekent dat dit heerlijke product nu vaker op tafel kan worden geserveerd, terwijl het een beetje tijd en moeite spendeert.!