Hoe maak je een wafeltaart met gecondenseerde melk

Veel mensen zijn sinds hun kindertijd bekend met de prachtige wafelcake met gecondenseerde melk, die te zien was in de schappen van Sovjet-winkels..

Ondanks de ongewone smaak van dit knapperige dessert, is het thuis koken heel eenvoudig. Bovendien kunnen de ingrediënten van het gerecht op de vingers worden geteld.

Eenvoudige wafelcake met suikerglazuur
hoe приготовить вафельный торт со сгущенкой
ingrediënten Aantal
Wafelcakes 7 stuks
Gekookte gecondenseerde melk 1 bank
boter 300 g
vanilline 1 snuifje
Zure room 4 el. lepels
Gekorrelde suiker 4 el. lepels
Cacaopoeder 2 el. lepels
Kooktijd: 30 minuten Calorieën per 100 gram: 600 Kcal
Bij het gebruik van kant-en-klare taartlagen voor cake, wordt het recept voor de bereiding ervan eenvoudig tot lelijkheid..

Om het een beetje te diversifiëren, kun je een versiering met glazuur toevoegen.

Je moet beginnen met de belangrijkste vulling voor het dessert, namelijk met gecondenseerde melk. Het moet worden gemengd met 250 g zachte, maar niet gesmolten boter, vergeet niet om een ​​snufje vanille toe te voegen tijdens het kloppen.

mixen масло

Zodra het mogelijk is om een ​​homogene massa te bereiken, is het mogelijk om de taart op te pakken..

uniform масса

Neem hiervoor een cake en smeer het volledige oppervlak in met room.

vet корж

Druk vervolgens op de tweede en herhaal de actie met de vulling. Dus je moet de hele wafelcake maken.

cake готов

Versier het dessert, diversifiëer de smaak, je kunt het glazuur gebruiken. U moet zure room, suiker, 50 g zachte boter en cacaopoeder nemen, deze componenten zorgvuldig samen mengen.

Nadat je de massa op een vuurtje moet leggen en wachten tot het kookt. U kunt het glazuur dus van de plaat verwijderen, zodat het kan afkoelen. Het blijft alleen om het oppervlak van de wafelcake te besmeren met glazuur. U kunt het naar eigen goeddunken serveren of laten doorweekt van room.

Taartrecept gemaakt van zelfgemaakte wafelkoekjes met gecondenseerde melk

Wat is geweldig zelfgemaakt koken – dessert kan in verschillende variaties worden gemaakt, met behulp van andere componenten dan gecondenseerde melk. Maar eerst moet je het recept voor de meest gewone wafercake met gecondenseerde melk leren, inclusief de regels voor het maken van wafercakes.

Voor 7 taartlagen heb je nodig:

 • Tarwebloem – 280 g;
 • Gekorrelde suiker – 70 g;
 • Eieren – 2 stuks;
 • Boter – 40 g;
 • Drinkwater – 250 ml;
 • Vanilline – 5 g.

Om het glazuur en de vulling voor de wafelcake te maken, hebt u de volgende componenten nodig:

 • Gekookte gecondenseerde melk – 1 blik;
 • Boter – 250 g;
 • Vanilline – 1 snuifje;
 • Zure room – 4 eetlepels. lepels;
 • Suiker – 4 el. lepels;
 • Cacaopoeder – 2 el. lepels.

Voor dit dessert, rekening houdend met de bereiding van wafels en toppings, duurt het 40 minuten en het calorische gehalte van één portie (stuk) is 550 kcal.

Eerst moet je cakes maken. Om dit te doen, moet u in de keuken de aanwezigheid van een wafelijzer aanbrengen. In warm water is het noodzakelijk om kristalsuiker en vanilline te verdunnen. Hierna moet je ook eieren aan het water toevoegen en het mengsel met hoge snelheid beginnen te verslaan..

wafel тортOm de cakes weelderig maximaal te maken, moet je zo lang mogelijk kloppen: 10-15 minuten is voldoende. Het blijft alleen om het deeg te roeren en tegelijkertijd bloem toe te voegen. Nu kun je met een wafelijzer 7 wafeltaartjes maken..

Zodra de basisstructuur voor het dessert klaar is, kunt u beginnen met het koken van de room. Om dit te doen, moet je op voorhand de zachte boter en de gekookte gecondenseerde melk nemen, aangezien je ze samen moet kloppen..

In het proces van zweepslagen moet je ook een snufje vanilline toevoegen. Het is dus belangrijk om de meest homogene massa van alle componenten te bereiken – de crème voor de cake zal klaar zijn. Het is beter om meteen de vulling op de cakejes te doen om ze te laten weken. Hiervoor heeft u een kookspatel of een gebruikelijke eetlepel nodig..

Het moet de massa voorzichtig verdelen over het oppervlak van de eerste cake, gelijkmatig de tweede vanaf de bovenkant drukken. Het is dus noodzakelijk om consequent cake te verzamelen uit cakevellen, deze vooraf te smeren. Je kunt het dessert een nacht laten staan ​​om te laten weken of onmiddellijk te eten. In het laatste geval zal het bijzonder knapperig worden.

Hoe maak je een cake van wafels met gecondenseerde melk en jam

Zoals eerder opgemerkt, kan de bijbehorende delicatesse niet alleen gecondenseerde melk zijn. Snoepjes kunnen het recept van deze cake proberen met een jam, die je naar eigen smaak kunt kiezen. Om een ​​wafelcake met gecondenseerde melk en aardbeienjam te maken, moet je de volgende ingrediënten bereiden:

met вареньем

 • Wafer cakes – 8 stuks;
 • Gekookte gecondenseerde melk – 1 blik;
 • Vanilline – 1 snuifje;
 • Boter – 250 g;
 • Strawberry Jam – 1 kop.

Het duurt een half uur om een ​​cake te maken met kant-en-klare wafels en het caloriegehalte van één portie (stuk) is 680 kcal..

Je moet eerst de gekookte gecondenseerde melk met zachte boter kloppen, vergeet niet tijdens het mixen vanilline toe te voegen. Dus, de eerste wafelcake zal klaar zijn. Je zult alleen de cakes missen, afwisselend vullingen.

Eerst moet je de gecondenseerde melk gelijkmatig verdelen over het oppervlak van de eerste cake en daarna de volgende cake er plat op drukken. De laatste moet worden besmeurd met aardbeienjam. Natuurlijk kunt u in de omgekeerde volgorde beginnen, het belangrijkste is om niet te vergeten om de vullingen de hele tijd af te wisselen..

Zo zal de wafelcake met jam klaar zijn. Als je wilt, kun je het meteen serveren met thee, of een paar uur laten staan ​​om in de room te laten weken..

210.575.288,335873896Mastic z marshmallowrecept voor heerlijke en mooie desserts. Hoe maak je een cake helder en kleurrijk.

Lees hoe je een heerlijke chocoladetaart maakt met curd-balletjes in een slowcooker. Dit ongelooflijke dessert zal zowel volwassenen als kinderen aanspreken. Probeer het zeker.

Eenvoudige kruimelige koekjes op een komkommerzout. Ondanks de eenvoud van de ingrediënten, is bakken erg smakelijk. Lees ons artikel en kook deze cookie..

Wafeldessert met gecondenseerde melk en bananen

Er is een nog ongewoner variatie in de voorbereiding van zo’n dessert. Het onderscheidt zich door de aanwezigheid van bananen in de decoratie, die ook een aangename delicate smaak aan de taart geven. Om zo’n recept uit te voeren, hebt u componenten nodig zoals:

 • Wafer cakes – 8 stuks;
 • Gekookte gecondenseerde melk – 1 blik;
 • Bananen – 3 stukken;
 • Boter – 50 g;
 • Cacaopoeder – 1 eetl. lepel;
 • Suiker – 1 eetl. een lepel.

Het duurt 25 minuten om de cake klaar te maken met kant-en-klare wafels en de calorische inhoud van één portie (stuk) is 510 kcal..

Vruchten zijn nodig om te schillen en in gelijke cirkels in de hoogte te snijden. Alleen dan kun je een cake maken. Alles doet echter niet met gecondenseerde melk. Smeer nu de vullingscakes en leg ze langs de contouren van elke stuk fruit.

Dit is de manier om de hele cake te ontwerpen, maar je moet de laatste cake nog niet aanraken, omdat je hem moet versieren met icing.

Om het te maken, moet je de boter smelten, suiker en cacaopoeder eraan toevoegen. Zodra een homogeen mengsel is verkregen, is het mogelijk om het van de hitte te verwijderen. Het resultaat moet worden verdeeld over het oppervlak van de cake, terwijl je er zelfs veel op kunt gieten.

We moeten wachten op de impregnatie van de cake, die 20 minuten duurt. Nadat het overblijft om de bovenste cake te versieren met plakjes banaan, verdelen ze ze langs de contouren..

Nutmeal Wafer Cake Cake

De noten die in dit recept worden gebruikt, helpen om het knapperige dessert nog verfijnder te maken. Je kunt ze naar eigen smaak kiezen, maar de beste wafels zijn in harmonie met walnoten. Dus je hebt nodig:

wafel торт с орехами

 • Wafer cakes – 7 stukken;
 • Gekookte gecondenseerde melk – 1 blik;
 • Boter – 250 g;
 • Geschilde okkernoten – 150 g.

Het duurt 20 minuten om de cake klaar te maken met kant-en-klare wafels en de calorische inhoud van één portie (stuk) is 510 kcal..

Om de vulling voor de cake te maken, is het noodzakelijk om de gecondenseerde melk met boter te kneden. Dit laatste moet worden opgewarmd..

Wat noten betreft, is het beter om onmiddellijk geschild te kopen. Het is noodzakelijk dat hun huid niet bitter smaakt in het dessert. Noten moeten worden gemalen met behulp van een blender. In dit geval zijn ongeveer 10 stukjes beter geheel links, ze kunnen de cake versieren aan het einde van het koken. Gehakte noten moeten goed worden gemengd met de vulling met gecondenseerde melk.

Om een ​​cake te ontwerpen, is het noodzakelijk om elk van de cake-lagen op de gebruikelijke manier met walnoten te smeren, door de wafels stevig tegen elkaar te drukken. Je kunt het recept afmaken door het oppervlak van de cake te versieren met vulling en hele noten. Het is beter om de cake te laten weken en deze een paar uur te laten staan..

Een wafelcake met gecondenseerde melk is niet alleen de favoriete delicatesse van de kindertijd geworden van bijna iedereen:

 • Het is perfect als toetje voor thee;
 • Er zijn veel variaties ervan;
 • Zo’n taart kan zelfs op een feestelijke tafel worden gezet;
 • Je kunt de cake als jezelf bereiden en ze in de winkel kopen, wat tijd bespaart;
 • Het recept vereist geen hoog kookvermogen..

Eet smakelijk!

Loading...