Hoe mager pizzadeeg koken

Zo’n eenvoudig gerecht, zoals pizza, ging stevig het leven van de moderne mens binnen. Veel mensen, vooral jongeren, kunnen zich hun dieet niet voorstellen zonder pizza. In wezen is dit een warme sandwich met verschillende vullingen..

Lean pizza wordt bereid met en zonder gist. Sommigen houden van wanneer het deeg dun is, bijna onmerkbaar, terwijl anderen een vrij dik deeg en verschillende vullingen de voorkeur geven. In elk geval is de pizza heerlijk, maar voedingsdeskundigen adviseren niet om dit gerecht elke dag te gebruiken, vooral diegenen die gistgebak niet verdragen..

Pizza thuis koken is niet inferieur aan de aankoop. Integendeel, in hun smaak kan het restaurant overschrijden. Het is goed om pizza’s te serveren voor kinderfeestjes, maar het is het een of twee keer per maand waard, niet meer.
Lean Pizza Deeg
hoe готовить постное тесто для пиццы
ingrediënten Aantal
meel 480 gram
water 100 gram
bakpoeder voor deeg 1 eetlepel
plantaardige olie 60 ml
zout, suiker op een snuifje
Kooktijd: 15 minuten Calorieën per 100 gram: 749 Kcal

Dit deeg wordt zeer snel bereid. Ze zeggen dat ze in Italië zo’n pizzadeeg maken. Het blijkt dun en krokant en is meer geschikt voor de maag, omdat het geen gist bevat..

Het is eenvoudig en gemakkelijk voorbereid, er zijn verschillende opties voor de voorbereiding ervan. Maar zodra de Kerst vast komt, zou het leuk zijn om te leren hoe je mager pizzadeeg kunt maken.

In de kom zeef je eerst de bloem, voeg zout toe, suiker (suiker moet twee keer zoveel zout worden genomen), bakpoeder voor het deeg en meng goed.

In een aparte kom, vooraf gekookt mixen, maar afgekoeld tot warm water en plantaardige olie. Olijfolie is beter te nemen, de eerste draai.

mixen муку и масло

Voeg vervolgens water en boter in kleine porties toe aan het meel en roer. Als gevolg hiervan moet het meel het gehele mengsel opnemen. Om het deeg elastisch en smakelijk te maken, moet het in deze toestand vijf minuten worden bewaard, bedekt met een deksel. Kneed het deeg na tien minuten..

deeg вымешать

Het mengen moet vijf tot zeven minuten duren, dan afdekken met een handdoek en op het bureaublad laten staan. Zodra de vulling klaar is, moet het deeg tot de gewenste dikte worden gerold..

uitrollen тесто

Snel recept voor gistdeeg

Hoewel er een gistvrij deeg is, maar met gist blijkt het meer elastisch en smakelijk te zijn. Voor deze recepttest zijn de volgende producten nodig:

gist тесто для пиццы

 • tarwemeel – 320 gram:
 • droge gist – 5 gram;
 • zout – 1 theelepel;
 • kristalsuiker – 2 theelepels;
 • water – 200 gram;
 • plantaardige olie – 60-70 gram.

Het duurt ongeveer 20 minuten om deeg te maken..

Calorie is 1124 kcal.

Eerst moet je controleren hoe de gist werkt. Om dit te doen, wordt 5 gram gist (een theelepel) in een kopje gegoten, voeg een beetje warm water, suiker en bloem toe. Na tien of vijftien minuten in de beker stijgt het water en vormt zich een dop. Als het zich niet vormt, is de gist oud en kan niet worden geconsumeerd..

Meel moet gezeefd worden, zout, suiker en gerezen gist toevoegen en geleidelijk water toevoegen. Meng alles en voeg aan het einde 60 gram plantaardige olie toe. Je kunt elke olie, zonnebloem en olijfolie gebruiken. Roer het deeg, laat het vijf minuten rusten en kneed het op het bureaublad. Je moet een korte tijd, twee of drie minuten kneden..

Pizzadeeg klaar.

salade с сельдереемWij nodigen u uit om kennis te maken met de selectie van salades van witte kool, die niet alleen een uitstekend gerecht zijn voor degenen die een post houden, maar ook een echt pakhuis van vitaminen.

Lees hoe je een heerlijke kip kunt bereiden die gevuld is met groenten..

Heerlijke kroketten in roomsaus, je kunt koken volgens onze recepten.

Honey Pizza Dough

Volgens dit recept is het deeg erg smakelijk en kan het langer dan een dag in de koelkast bewaard worden. Gerookte zalm en kaviaar kunnen als vulling worden gebruikt en als je deze lekkernijen niet hebt, kun je het koken met ham, worst en Hollandse kaas.

ingrediënten:

 • tarwebloem – 3 glazen zonder een heuvel;
 • warm water – 1 kop;
 • honing – 1 theelepel;
 • gist – 7 gram;
 • zout – 1 theelepel;
 • plantaardige olie – 1 eetlepel.

Tijd om te bereiden duurt, gezien de opkomst van de test, een uur en een kwartier.

Calorie is 658 kcal.

Het eerste dat u moet doen is de gist bereiden. Van een glas warm water moet je ongeveer een kwart in een andere kop gieten en daar een theelepel honing oplossen. Voeg daar gist toe en wacht tot deze is opgestaan..

Op dit moment kunt u de bloem zeven, zout toevoegen, het resterende water toevoegen, gist met honing laten rijzen, mengen en plantaardige olie toevoegen. Zodra het meel alle vloeibare massa absorbeert, resteert het om het deeg te kneden..

Leg het deeg op de werktafel en kneed het met de handen tot het ongeveer vijf minuten glad en glad is. Dan moet het deeg in een kom gedaan worden, die je eerst moet invetten met licht olijfolie en afdekken met een vochtige handdoek. De handdoek mag niet nat zijn, hij moet op de juiste manier worden bevochtigd en uitgewrongen, maar bedek dan pas het deeg..

Na een half uur zal het deeg rijzen, het zal opnieuw moeten worden gemengd en ongeveer tien minuten in de hitte worden gezet. Gedurende deze tijd kan het gluten van het deeg ontspannen en zal het gemakkelijker te verdelen zijn en afronden naar de gewenste afmetingen..

Welke vulling is geschikt voor snelle pizza

vulling для пиццы

Meestal stellen veel mensen zich geen pizza voor zonder worsten en kaas, maar met een beetje fantasie en omdat ze geen fastfood willen eten, kun je dit gerecht met magere vulling bereiden.

Hier is een voorbeeld van een vulling die geschikt is voor een magere pizza:

 • aubergines – 2 middelgrote stukken;
 • Bulgaarse peper – 1 stuk;
 • ui – 1 kop;
 • plantaardige olie – 60 gram;
 • greens;
 • knoflook – 2 teentjes;
 • tomaten – 2-3 stukjes;
 • tomaat – 20 gram;
 • olijven – 8-10 dingen;
 • zout;
 • suiker;
 • zwarte gemalen peper.

Het duurt ongeveer veertig minuten om je voor te bereiden.

Calorie is 983 kcal.

Deze vulling kan op een open pizza met vasten en calzone-pizza worden gedaan, dat wil zeggen als taart gesloten.

Was eerst de groenten, hak de aubergines in kleine stukjes en zout. Zet ze ongeveer tien minuten uit, laat het water dat ze uitstoten leeglopen en spoel het zonodig af met zout. Was paprika, maak het schoon van de korrels en snijd in kleine vierkanten. Uien worden ook in vierkanten gesneden en gaan frituren.

Giet plantaardige olie in een braadpan, voeg uien toe en breng op matig vuur transparantheid aan, voeg dan eerst de aubergines en dan de Bulgaarse peper toe. De groenten moeten dus zeven minuten worden geroosterd en gedurende deze tijd is het nodig om de tomaten te wassen en in stukjes te snijden.

Indien gewenst kan de huid worden verwijderd. Voeg de tomaten in de pan toe aan de groenten, stoof nog eens vijf minuten, voeg dan wat tomatensaus toe voor zuurheid, pers de knoflook onder een pers, voeg toe aan de pan en leg de gehakte greens helemaal aan het einde. Dit recept is geschikte peterselie en koriander..

De vulling is klaar. Het wordt op het deeg gelegd en voeg er in plakjes gesneden olijven aan toe..

Je kunt ook visvlees, olijven en olijven, viskaviaar, paddenstoelen, etc. gebruiken.

Hoe saus maken naar het gerecht

Er zijn veel recepten voor pizzasauzen, het wordt bereid op tomatenpuree en met verse tomaten en met ingeblikte tomaten. Dit recept wordt bereid met tomaten in gerold of gesneden blik..

Voor koken heb je nodig:

de saus

 • ingeblikte tomaten – 1 bank;
 • plantaardige olie – 50 gram;
 • knoflook – 3 teentjes;
 • kruiderij.

Koken duurt ongeveer twintig minuten..

Calorie is 653 kcal.

Giet olijfolie of andere plantaardige olie in een koekenpan, verhit lichtjes en breng geplette teentjes knoflook aan. Knoflook moet zijn smaak geven, dan moet het worden verwijderd. Bak de knoflook ongeveer drie minuten en zorg ervoor dat deze niet bak, anders zal de smaak van de saus bitter zijn.

Vervolgens wordt de knoflook uit de pan gehaald en worden de tomaten toegevoegd. Verdere kooksaus is verdeeld in twee fasen. In de eerste fase moet je tomaten volledig klaar maken en in de tweede fase moet je kruiden toevoegen en de saus verdampen tot de gewenste dikte..

Zodra de tomaten beginnen te koken, neemt het vuur in de kachel af en de pan is bedekt met een deksel en gekookt tot het zacht is. Het duurt slechts vijf minuten om dit te doen, open vervolgens het deksel en voeg kruiden toe, zoals droge oregano en droge basilicum..

Dan moet de saus worden gezouten, zwarte peper toevoegen, wat suiker en proeven. Als u zout ontbreekt of tomaten te zuur zijn, worden zout en suiker hieraan toegevoegd. Volgens de regels is het uiteindelijk nodig om de saus met een mixer te doorboren zodat deze een uniforme textuur heeft, maar dit is niet noodzakelijk. De saus is klaar.

Bak, bak of kook in een slowcooker?

Volgens het klassieke recept wordt pizza in de oven bereid. Hiervoor wordt de oven ingeschakeld op de maximale temperatuur die deze heeft en wordt een speciale steen helemaal onderaan gelegd, waarop de pizza wordt gebakken..

Maar omdat velen deze steen niet hebben, wordt een bakplaat in de onderste rij van de oven geplaatst en opgewarmd. Het is beter om het voorbereide deeg met de vulling op bakpapier te leggen en zodra de bakplaat heet wordt, haal je het eruit en leg je de cakemix erop.

Pizza wordt zo snel gebakken, van vijf tot zeven minuten in de onderste rij van de oven.

Sommige huisvrouwen krijgen de hand om dit gerecht in de pan te koken, vooral als het klein is. Om dit te doen, moet de pan ook goed worden verwarmd, plantaardige olie worden gegoten en de pizza erop leggen. Als de pan goed is, blijft het deeg niet kleven en om het goed gebakken te maken, is het beter om het deksel er bovenop te sluiten.

Gebrande pizza voor tien minuten of twaalf, het hangt allemaal af van de verwarming pannen. Het vuur moet worden verkleind zodra het deeg binnen is, anders zal het branden.

In het slowcooker is dit gerecht veel langer gaar, maar dit maakt het niet minder smakelijk. Het deeg is het best gemaakt van gist, omdat de kooktijd 40 minuten of 50 minuten duurt.

Maak het deeg en de vulling op de gebruikelijke manier klaar, zet dan het slowcooker aan, leg het deeg op het bakpapier op de bodem van de kom, leg het met alle benodigde magere ingrediënten zoals saus, champignons, uien, greens, olijven en groene erwten, zalf met mayonaise.

Vervolgens moet de slowcooker in de “Baking” -modus worden gezet en moet de tijd worden ingesteld afhankelijk van de dikte van het deeg.

In alle drie gevallen is de pizza lekker, geniet van je maaltijd.!

Weinig geheimen voor vasten

De Advent is niet zo strikt als de Grote. Vasten mag op bepaalde tijden vis eten. Daarom kan de tafel gevarieerd en smakelijk zijn..

Wat betreft de magere pizza, de recepten om te koken zijn er in overvloed. En het deeg is mager en vullend. Er zijn een paar geheimen bij het bereiden van magere gerechten:

 1. Het geheim van heerlijke magere pizza zit hem in de keuze van olijfolie, voor pizza moet je extra vergine boter nemen, dit is de beste olijfolie;
 2. Deze olie wordt niet alleen toegevoegd aan het deeg, maar wordt ook besmeurd met een laag deeg erop zodat er geen ruwe laag is tussen de vulling en het deeg;
 3. Tomatensaus wordt pas verspreid nadat het deeg is verspreid door olijfolie;
 4. Voor het vasten kun je een pizza koken zonder tomatensaus, dat wil zeggen, het zal wit worden, met champignons. Dit gerecht wordt “Blanca” genoemd;
 5. Nog een magere versie van een pizza met een zoete vulling: walnoten, rozijnen, pruimen en fruit, als er geen vasten is, kun je kaas toevoegen.

Over het algemeen hebben pizza’s verschillende vormen. Een ronde wordt dus klassiek en een rechthoekige vorm genoemd – Roman. Het kan ook open en gesloten zijn. De gesloten vorm heet Calzone, van het Italiaanse woord voor broeken. Deze magere pizza kan ook worden gekookt met een plantaardige vulling, in een gesloten vorm behouden ze hun smaak en aroma..