Hoe mastiekfiguren met hun eigen handen te beeldhouwen

De kunst om mastik te maken brak vrij onlangs in het koken. Nu zijn bijna alle cakes en cakes versierd met beeldjes en verschillende patronen van mastiek. Bovendien kun je vanuit deze mis volledig onvoorstelbare vormen maken, die samen een heel plot van een cartoon of een romantisch boeket kunnen maken..

baby тор из мастики

Wat is mastiek? Is het moeilijk om er figurines van te maken??

Op zichzelf is mastik een hechtmiddel en samentrekkend middel, dat bovendien eetbaar is. Als het goed wordt gekneed, zal het in textuur vergelijkbaar zijn met klei.

Er zijn verschillende soorten van deze massa. Het is gemaakt van verschillende producten en op verschillende manieren gemengd. De beroemdste:

 • Lieverd: het heeft een zachtere uitstraling. Geschikt voor het nabootsen van bijna alle figuren, verkruimelt niet en valt niet uit elkaar;
 • Op gelatine gebaseerd mastiek wordt gekenmerkt door zijn hoge hardings- en uithardingssnelheid. Meest geschikt voor het voorbereiden van de kleinste details;
 • Zuivel is een van de meest voorkomende. Gecondenseerde melk wordt als hoofdbestanddeel gebruikt. Ideaal voor het maken van een basis en een continue coating voor de cake, evenals middelgrote figuren;
 • Marsepein wordt gebruikt om de taart te coaten. Het is erg zacht en niet geschikt voor het beeldhouwen van figuren;
 • Industriële of universele mastiek wordt in winkels gekocht. Het wordt gebruikt voor het modelleren en uitgerold voor de basis. De smaak is bijna hetzelfde als thuis;
 • Bloem – dit type mastiek is het meest geschikt om sieraden te maken, waar fijn werk met fijne details vereist is..

Elk van deze typen is op de een of andere manier goed. In ieder geval moet je verschillende typen proberen om dit soort smakelijke modellen te begrijpen en aan te passen..

karamelZachte karamel thuisrecept is eenvoudig en smakelijk.

Lees hoe je de nieuwjaarstaart kunt versieren in 2017. De meest complete selectie van ideeën.

Wat te koken voor kinderen Verjaardagsrecepten met stapsgewijze foto’s.

Het recept voor suikermastiek voor het thuis beeldhouwen van figuren
hoe лепить фигурки из мастики своими руками
ingrediënten Aantal
Melkpoeder ongeveer 150 g
Suikersuiker 150 g
Gecondenseerde melk 200 g
Citroensap een paar eetlepels
Cognac of aroma’s theelepel
Kooktijd: 15 minuten Calorieën per 100 gram: 383 Kcal

We nemen een geschikte container (een brede kom is voldoende), zeef er suikerpoeder uit en voeg dan een mengsel van droge melk toe. Roer en giet de gecondenseerde melk. Nu moet je het mastiekachtige deeg mengen. Bij het mengen worden citroensap, cognac en kleurstoffen toegevoegd. Het resultaat zou een elastische massa moeten zijn, die prettig is om mee te werken en te modelleren..

Als u geen kleurstoffen toevoegt, moet de massa mat zijn..

Doe-het-zelf babyfiguurtjes gemaakt van mastiek voor een taart: instructies voor beginners

Mastiek is goed omdat je er verschillende soorten beeldjes en decoraties voor lekkernijen van kunt maken. Dit is vooral handig als u een taart of taarten wilt versieren voor kinderfeestjes..

Sculpteer karapuza mastiek stap voor stap

Om zo’n mooie baby te maken, heb je een lichaamskleurige mastiek nodig. Om dit te doen, moet je bij het voorbereiden van de massa voor het modelleren een vaste kleurstof toevoegen.

cake с карапузом

Stap 1. We maken de romp. We beeldhouwen een kleine ovaal ter grootte van een klein kippenei. Neem een ​​tandenstoker en maak een gat net onder het midden (het zal de navel zijn).

lepim туловище

Stap 2. Sculpteer het hoofd. We nemen een stuk mastik ergens 20-25% minder dan op het lichaam en rollen het in een bal. In het bovenste gedeelte van de kuit moet je een tandenstoker plaatsen. Het zal dienen als een bindend element voor de romp en het hoofd..

lepim головку

In het hoofd met een tandenstoker moet je een paar gaten onder de ogen maken. Schaal uit een klein stuk mastiek schalen: het moet enigszins afgevlakt zijn rond de diameter van ongeveer 4-5 mm.

We houden de mond vast met een tandenstoker, en niet te vergeten om sterkere inkepingen onder de kuiltjes te maken..

Neem voor de oren twee kleine balletjes. We rollen ze en met behulp van de stapel maken we in het midden van de deuk. Lijm ze op het hoofd.

do личико

Stap 3. We maken de onderdelen vast: we zetten het hoofd op de basis (tandenstoker).

obligatie

Stap 4. Pennen maken. We nemen een paar stukjes, de grootte van een kwart kleiner dan het hoofd. Rol ze in worstjes. Gebruik een tandenstoker aan het ene uiteinde om vingers te maken.

do ручку

Stap 5. Bevestig de handgrepen aan het lichaam. Als delen niet goed vastplakken, veeg dan met een penseel in water in de koppelingsgebieden..

baby готов

Je kunt je baby diversifiëren met een speeltje of andere favoriete items..

Kleine muis als decoratie

Allereerst bereiden we mastiek van verschillende kleuren voor. Je hebt een geel, lichtgroen, wit en roze nodig. Voor het kijkgaatje en de mond zijn zwarte eetbare parels (poeder) nodig. Als er geen zwart is, kunt u deze vervangen door een donkerblauw.

kleine muis из мастики

Van de gereedschappen die je nodig hebt om tandenstokers te bereiden, stapelen, vormen voor de basis (geschikt glas of glas), een scherp mes of een snijder.

Stap 1. Maak een basis van lichtgroene mastik. Rol het op tot een dikte van 3 mm. We gebruiken een speciale vorm of een glas (glas).

Stap 2: een geschenk. Neem de gele basis. We maken eerst de bal en gaan dan geleidelijk over naar de kubieke vorm..

lepim подарок

Roze mastiek moet dun genoeg rollen: 1-2 mm dik. Neem een ​​mes of een snijder, snijd het in dunne reepjes die als linten dienen voor een geschenk. Ook moeten ze een kleine buiging maken.

Van de overblijfselen van gerold roze mastiek, moet je kleine erwten maken (gebruik een speciaal formulier). Hun diameter moet ongeveer 1-1,5 mm zijn. Met behulp van een stapel of tandenstoker worden ze aan het geschenk bevestigd.

Stap 3: Muis. Witte mastiek wordt gebruikt om muislichamen te maken..

kleine muis из мастики тельце

Eerst maken we een klein lijfje: we rollen de bal, dan proberen we het een meer langwerpige vorm te geven. Doe vervolgens de benen, ze zijn ook een beetje traanvormig. Met een tandenstoker markeren we de strepen die de vingers verdelen..

We steken tandenstokers in elk onderdeel. Gebruik in de pootjes de helften, omdat deze klein zijn. We bevestigen een klein lichaam met poten, zodat een als basis dient en de tweede in de lucht is.

Voor het hoofd rollen we de bal en transformeren we het: net onder het midden maken we een snufje. Maak een uitsparing voor de mond en kijkgaatje. We hebben er zwarte kralen op gezet. Maak een spuit van roze mastiek.

We nemen een paar kleine stukjes, rollen ze naar de ballen, waarna we de stapel gebruiken om inkepingen te maken – dit zijn toekomstige oren. Ze moeten de bodem behoorlijk afvlakken en afsnijden. We hechten ze aan het hoofd.

Nu zetten we het hoofd op de tandenstoker die de romp bevestigt..

lepim мышку

De bovenbenen zijn ongeveer net zo goed als de onderste gemaakt, alleen moeten ze iets kleiner zijn. De staart is gemaakt van dunne worst, die aan één kant moet worden verdund..

Stap 4: Bloem. De stengel voor de toekomst van de bloem is gemaakt van groene mastiek. Rol het in een dunne strook van 3-4 cm lang boven de muis. Maak van een stuk roze voet een bloem. Het kan worden uitgesneden met een speciale vorm. Met behulp van de stapel maken we inkepingen op de bloembladen. Dan snijden we nog een bloem, maar kleiner en maken er inkepingen in. Het midden is gemaakt van een stuk gele erwt, gerold tot een bal. We bevestigen alles samen. Voeg van groen mastiek een klein blad toe, dat we aan de stengel toevoegen.

Lion cub

leeuwenwelpje из мастики

Het duurt 4 mastiekkleuren: geel, wit, bruin en zwart, evenals gereedschappen.

Stap 1: beeldhouw de romp en het hoofd. Het hoofd moet de vorm hebben van een bal, het lichaam – in de vorm van een druppel. Knip inzetstukken uit het lichaam van de druppelvormige vorm uit wit mastiek.

Op het hoofd voor de mond, voeg een beetje witte mastiek toe met behulp van een gebogen punt van een scherpe stapel..

Ogen maken en gebeeldhouwde rondjes bij de mond.

lepim мордочку

Stap 2. Poten zijn gemaakt van geel en wit mastiek: van het geel beeldhouwen we het hoofddeel en het deel met de vingers van wit. Vergeet niet om lijnen te maken voor de scheiding van vingers.

In de uitsparingen voor de ogen voegen we eerst witte ronde delen toe en vervolgens iets kleinere zwarte. Tuit doet driehoekige vorm van de bruine massa.

Vorm dan oren in de vorm van afgeplatte cirkels, evenals een staart (worst, dunner naar een uiteinde). Op de punt maken we ook een driehoekige borstel van bruine massa..

Stap 3. Maak de manen van de bruine massa. Het is gemaakt in de vorm van individuele bloembladen, die vervolgens worden bevestigd in een cirkel van het hoofd..

manen льва из мастики

Als er een witte en zwarte massa is, kun je ze mengen en kiezels maken waarop de leeuw zal gaan zitten. Gras kan van groen zijn gemaakt.

Sculpt de panda

teddybeer панда

nodig:

 • Mastiek wit en zwart;
 • Gereedschappen voor beeldhouwen;
 • Een paar tandenstokers.

Stap 1. Pak de witte massa en rol in een bal. We maken het dieper voor de ogen. Vanuit de zwarte massa maken we kleine ballen, steken ze in de uitsparingen en breiden ze uit met behulp van de stapel. De zwarte kleur moet over het hele gebied van de uitsparingen liggen..

Voeg een bal van witte massa (neus) toe.

Maak de neus af: voeg een zwart stuk toe waarin we een paar gaten maken met een tandenstoker of een stapel met een scherpe punt.

panda мишка

Stap 2. Maak van de kleine stukjes zwarte en witte massa ogen en oren.

De stam bestaat uit twee delen: een ronde witte en een langwerpige vorm – zwart. We zetten ze vast met een tandenstoker.

Stap 3. De benen van zwarte mastiek maken. Ze moeten druppelvormig zijn. Nu moet je op elke voet witte mastiekkussentjes maken.

teddybeer панда продуктовая

Sculpt vliegtuig

Een mastiek in twee kleuren: wit en blauw, evenals een tandenstoker of een stapel voor beeldhouwen met een scherpe punt.

vliegtuig из мастики

Stap 1. Sculpteer het witte trapeziumvormige lichaam van het vliegtuig. We voegen hem het voorglas van de blauwe massa toe.

Stap 2. We beeldhouwen de vleugels. Neem een ​​paar ballen, rol een beetje uit of kneed ze met je handen. Het maken van driehoekige vleugels. We maken de staart een beetje dunner en trapeziumvormig.

Stap 3. Voeg stroken toe aan de vleugels, staart, het grootste deel van de blauwe mastiek.

Stap 4. Maak de ogen van witte en zwarte massa. Teken een mond met een tandenstoker of stapel.

vliegtuig на торт

Handige tips

Soms, zelfs na stapsgewijze gedetailleerde instructies, blijkt niet alles en niet altijd. Elke craftswoman heeft een paar geheimen die helpen bij het modelleren:

 1. Soms is het moeilijk genoeg om de hele cake voorzichtig met mastiek te bedekken. Aan de zijkanten verschijnen hier en daar plooien die de hele look bederven. In dit geval moet het mastiek zo worden uitgerold dat een voldoende grote marge wordt aangehouden. Zet het vervolgens op de taart en onder haar gewicht moet ze liggen zoals het hoort;
 2. Het is moeilijk om een ​​zwarte kleurstof te vinden. In dit geval kunt u als volgt uit de situatie komen: neem drie kleurstoffen (blauw, geel en rood) en meng ze in een verhouding van 2: 1: 1. Er is ook de mogelijkheid om toe te voegen aan de blauwbruine verf;
 3. Voor de coating van mastiekglitters moet het worden gesmeerd met een oplossing van wodka en honing. Voor de bereiding is het noodzakelijk beide ingrediënten in gelijke hoeveelheden te mengen. De resulterende vloeistof met een zachte borstel smeert het oppervlak.

Stel je voor, en misschien maak je je eigen individuele figuren van mastiek, niet zoals iemand anders. Veel succes!