Hoe om heerlijke salade te koken met rode bonen

Soms wil je de gebruikelijke gerechten vervangen door het gebruik van vleesproducten voor iets interessants. In dit geval zijn het rode bonen van harte welkom. Het is perfect te combineren met verschillende producten: zowel met groenten als met een vogel of vis.

salade с фасолью

Een klein beetje over de voordelen van rode bonen

Peulvruchten nemen een andere plaats in naast andere voedingsmiddelen. Rode bonen is een opslagplaats van eiwitten, die tegelijkertijd bijna volledig wordt opgenomen door het menselijk lichaam. Dat is de reden waarom veel mensen die vegetariërs zijn of mensen die vasten dit product gebruiken om vlees- of visproducten te vervangen..

Naast eiwitten bevat het een grote hoeveelheid vitamines, evenals aminozuren en gunstige micro-elementen, die bijdragen aan de normale doorgang van alle levensprocessen in het menselijk lichaam.

Artsen raden aan het te gebruiken voor de volgende kwalen:

 • verschillende ziekten en aandoeningen van het zenuwstelsel;
 • urolithiasis;
 • om de immuniteit te vergroten.

Het versnelt de genezing van schade aan de huid, verbetert de algehele conditie van de nagels, het haar en de tanden als gevolg van het hoge gehalte aan calcium en magnesium, is ook nuttig bij bronchitis, reuma en sommige infecties gelokaliseerd in de darm.

Rode bonen salade Recept
hoe вкусно приготовить салат с красной фасолью
ingrediënten Aantal
bonen 0,2 kg of een blik rode bonen
Kaas (bij voorkeur kiezen voor een harde variëteit) 0,1 kg
uien 2 stuks.
Wortel (middelgrote maat) 1 stuk.
Gemalen zwarte peper knijpen
Crackers (thuis of gekocht) 45-55 g
mayonaise naar eigen goeddunken
Plantaardige olie 1-2 lepels
zout proeven
Kooktijd: 20 minuten Calorieën per 100 gram: 258 Kcal

Dit type peulvruchten past goed bij veel producten, waaronder wortelen.

Alle groenten moeten worden voorbehandeld: ze moeten worden gewassen en schoongemaakt..

Gebruik vervolgens een rasp, maal wortels en kaas. Bollen in kleine stukjes gesneden.

Bak de uien en de wortels in een koekenpan met een beetje olie. Niet nodig om te veel te braden. Bereidheid wordt aanbevolen om de mate van zachtheid te regelen. Zodra de wortel zacht is geworden, kunt u de kachel uitschakelen.

Bonen (indien niet ingeblikt) moeten in water worden gedrenkt. Meestal doen ze het ‘s nachts, zodat ze’ s morgens kunnen beginnen met koken. Vervolgens moet u het koken van 40 tot 75 minuten, afhankelijk van de variëteit. Indien niet doorweekt, kan de kooktijd 6 uur bedragen..

Meng vervolgens de bonen in de container (we gieten alle vloeistof uit de pot voor – als je ingeblikt voedsel gebruikt), crackers, geraspte kaas en geroosterde wortels en uien. Vul met mayonaise en voeg naar smaak zout en peper toe.

Indien gewenst, als er liefhebbers zijn van pittigere gerechten, kunt u knoflook toevoegen aan een dressing door een pers..

Salade met ingeblikte rode bonen en kip

Dit is een vrij substantiële optie die een zegen zal zijn voor diegenen die niet te veel willen storen en veel tijd willen besteden aan koken. De basiscomponenten zijn:

 • Kippenvlees (bij voorkeur de borst) – 0,25-0,3 kg;
 • Salade (je kunt een mix nemen) – een klein stel;
 • Middelgrote tomaten – 3 stuks;
 • Een paar eetlepels zure room (15-20% vet);
 • Mosterd – 1 theelepel;
 • Rode bonen – 1 blikje;
 • Beschuit – 45-55 g.

De kooktijd – 25 minuten.

Calorie – 301 kcal.

Bonen plaatsen.

dunk фасоль

In eerste instantie moet je de filet opnemen. Het moet worden onderworpen aan primaire verwerking en dan koken. Voor de duur van deze fase is de langste. Hoewel aan de andere kant, terwijl de filet wordt gekookt, kunt u de resterende componenten snijden.

Groenten moeten grondig worden gewassen. De salade wordt op maat gesneden..

Tomaten gesneden in kleine blokjes of blokjes.

knippen курицу

Het gekoelde vlees wordt in kleine vierkantjes gesneden. Daarna kunt u er tomaten en salade aan toevoegen..

snijd erin помидоры

Het volgende mengsel wordt als dressing gebruikt: meng zure room met mosterd en zout.

toevoegen все ингредиенты

We tanken componenten bij en voegen crackers toe.

salade

Boonsalade “Tbilisi” met rundvlees

Deze salade is echt heerlijk en gekookt met minimale tijd. De belangrijkste componenten die nodig zijn om dit meesterwerk te maken zijn:

 • 2 teentjes knoflook;
 • Hop-suneli kruidenmix – niet meer dan 1 theelepel;
 • 0,2 kg rundvlees;
 • 1 blikje rode bonen in blik;
 • Uien (bij voorkeur rood) – 1 stuk;
 • Paprika – 1 st.;
 • Een handvol geschilde walnoten;
 • Een klein stel koriander;
 • Een snufje zwarte peper (gemalen);
 • Wijnazijn – 1 ml;
 • Plantaardige olie (bij voorkeur olijfolie) – 50-60 ml.

De kooktijd – 30 minuten.

Calorie – 537 kcal.

salade тбилисиEr zijn geen ‘valkuilen’ bij het maken van dit gerecht. De eerste stap is de voorbehandeling van alle groenten – ze moeten grondig worden gewassen en schoongemaakt..

Ui snijd erg dun en polukolechkami. Als u genoeg sappige en geurige groente krijgt, is het aan te raden het in een bak met heet water te snijden. Deze stap wordt gedaan zodat de sterke smaak en het aroma van uien de andere componenten niet onderbreken..

Paprika’s moeten in kleine reepjes worden gesneden en apart worden gezet..

Het vlees moet van tevoren worden gekookt, waarna het, wanneer het is afgekoeld, in kleine rechthoeken wordt gesneden. Terwijl het vlees gaar is, bak je het gehakte handje walnoten in een kleine koekenpan of sauteerpan.

Klop in een aparte kleine container knoflookteentjes door een pers..

Bonen moeten uit de pot komen en spoelen.

Groenen (cilantro) moeten worden gesneden.

Meng in een kom alle eerder bereide ingrediënten. Voeg kruiden toe en ga verder met het maken van een dressing. Het is vrij eenvoudig – je hoeft alleen maar de twee componenten te mengen – olie en azijn.

Giet de dressing en meng.

Boonsalade met crackers

Dit is een van de meest eenvoudige soorten salades die kunnen worden bereid met behulp van rode bonen. Ingrediënten een beetje. De belangrijkste zijn:

 • Beschuit (kan onafhankelijk worden gemaakt, u kunt kant-en-klaar kopen) – 80-95 g;
 • Ingeblikt blik bonen;
 • Gepekelde komkommers – 2 stuks;
 • Kaas (kies een vaste variëteit) – 0,2 kg;
 • Een paar teentjes knoflook;
 • Dressing (mayonaise) – een paar eetlepels;
 • Groenen (naar eigen goeddunken) – 25-35 g.

De tijd besteed aan koken – ongeveer 15 minuten.

Calorie – 377 kcal.

Het recept is goed omdat het verwijst naar het type ‘haast’. Het wordt een echte redder in nood wanneer gasten al tijd in de gang markeren, of wanneer er gewoon geen kracht is om te koken..

Het knoflook moet door een pers worden gehaald en de kaas wordt geraspt. Komkommers gesneden in blokjes of rechthoeken. Laat de componenten in afzonderlijke containers en neem het volgende over. We halen de bonen uit de pot en wassen.

Daarna kunt u beginnen met het bereiden van navullingen. Dit wordt elementair gedaan – voorgeperste knoflook moet worden gemengd met mayonaise. Over het algemeen kan het aantal tanden worden aangepast, afhankelijk van de liefde voor dit product..

Bonen, crackers, augurken, geraspte kaas gemengd in een enkele container. Voeg gehakte greens toe en tank bij.

Kan onmiddellijk worden gebruikt. Maar het is het beste om te wachten tot alle componenten zijn doorweekt. Het duurt een derde van een uur.

tiramisu_tortTiramisu recept met een foto thuis koken kost niet veel tijd, maar u kunt genieten van dit prachtige Italiaanse dessert.

Boekweitpap in een slow cooker-recept met vlees of paddenstoelen, bekijk de video over koken en lees onze aanbevelingen.

Wat is het verschil tussen mergel en Imeretian khachapuri, kook ze en probeer.

Kooktips

Allereerst is het de moeite waard eraan te denken dat de gebruikelijke gekookte rode bonen op elk moment kunnen worden vervangen door blik. Dit vermindert de totale bereidingstijd van elk gerecht dat dit product bevat aanzienlijk..

Sommige koks weken de bonen niet ‘s nachts, maar een paar uur voor het koken. Dit is zogezegd “uitdrukkelijke methode”. Om dit te doen, kook water, gooi de bonen daar en houd het daar ongeveer 3 minuten. Schakel daarna het vuur uit en sta erop dat het ongeveer anderhalf uur duurt.

Soms zijn er tijden waarop de bonen blijken te zijn gekookt. Om deze situatie te voorkomen, oefenen sommige chefs het toevoegen van een kleine hoeveelheid zout helemaal aan het begin van het kookproces..

Een ander geheim van smakelijke gekookte bonen is frisdrank. Het wordt door sommige koks toegevoegd om de smaak van dit product te verbeteren..

Eet smakelijk!