Hoe om thuis maneschijn van appels te maken

Tijdens de oogst zijn er zoveel appels dat ze moeten worden uitgedeeld aan familieleden, buren, kennissen – en toch blijven ze. Een grote partij appels kan worden omgezet in zelfgemaakte maneschijn. Het heeft niet veel tijd nodig, maar de drank heeft een speciale geur en smaak..

appel самогон

Selectie en voorbereiding van grondstoffen

Appels kunnen absoluut elke zijn. Het is wenselijk dat ze zo zoet mogelijk zijn – dan is minder suiker nodig tijdens het kookproces. Natuurlijk is de zoetste vrucht de rijpste. Voor maneschijn zijn zelfs overrijpe geschikt..

Vruchten moeten voor gebruik worden uitgesorteerd om beschimmeld en verrot te verwijderen. Als de appel een beetje verwend is, maar het meeste is eetbaar, dan kan het getroffen gebied eenvoudig met een mes worden gesneden..

Het bereiden van fruit is erg belangrijk, omdat de kwaliteit van het resulterende brouwsel ervan afhangt. Als er schimmel in zit, zal de hele massa hopeloos gebrekkig zijn. Maar in geen geval zou u de vruchten moeten wassen, als geen gist aan de brij wordt toegevoegd.

Nadat je de appel hebt gewassen, spoel je die wilde gisten (bacteriën en schimmels) weg die tijdens de rijping op de schil van de vrucht terechtkwamen. Soms zijn ze niet genoeg, is de gisting erg traag, dan moet je gist toevoegen.

Water moet zowel gekookt als gebotteld worden ingenomen. De beste optie is echter om bronwater te gebruiken. Braga is dan heerlijk, het kan als een dorstlessende drank worden gedronken en het brouwsel uit dergelijke grondstoffen blijkt van de hoogste kwaliteit te zijn..

Klassiek recept
hoe сделать самогон из яблок в домашних условиях
ingrediënten Aantal
droge gist 10 g
appels 15 kg
suiker 2100 g
water 10 l
Kooktijd: 180 minuten Calorieën per 100 gram: 59 Kcal

Hoe maak je thuis een klassiek appelbrouwsel:

 1. Appels wassen, hun kernen snijden en stelen. Snijd het vlees in kleine plakjes;
 2. Rasp alle plakjes. Je kunt een blender gebruiken;
 3. Doe de appelpuree in een schone fles en giet er 9 liter water over;
 4. Roer in de rest van een liter de suiker en giet deze siroop tot de totale massa;
 5. Verdeel in een paar lepels warm water de gist, giet ze in de appels en mix alles door elkaar;
 6. Installeer het waterslot en zet het op een warme plaats gedurende minstens een week, en bij voorkeur twee. Eens per dag, zorg ervoor om de te voorschijn gekomen appelen te bewegen en te verdrinken;
 7. Toen er een neerslag verscheen, eindigde de kooldioxide-emissie en stopte het beslag niet meer, maar het werd tijd om de maneschijn te rijden.

Hoe kun je erop aandringen om op appels zonder gist te brouwen

 • 3000 g suiker;
 • 120 g rozijnen;
 • 10 kg appels;
 • 3100 ml water.

Hoe laat is het 12 dagen?.

Voedingswaarde per 100 g – 104 kcal.

Algoritme van acties:

 1. Was het fruit niet, maar verwijder het voorzichtig met een droge doek. Om alle strooisel schoon te maken, verwijder de stengels en kernen, snijd het vlees zelf in plakjes; snijd erin яблоки
 2. Alle appels moeten worden gepureerd; toevoegen сахар
 3. Doe de puree in een pan (geëmailleerd), voeg een derde deel van alle suiker en een halve liter water toe. Voorkomen, afdekken met gaas, twee dagen apart houden op een warme plaats; maken брагу
 4. Giet daarna de hele massa in de fles, voeg de rest van de suiker, rozijnen en water toe. Roer en laat minstens een week dwalen. Zodra het proces voorbij is, kunnen de meesters worden gedistilleerd.. maneschijn

Infusie van maneschijn van appeltaart

 • 10 kg appeltaart;
 • 7 g wijngist;
 • 30 liter water;
 • 1100 g suiker.

Hoeveel tijd – 3 weken.

Voedingswaarde per 100 g – 21 kcal.

Algoritme van acties:

 1. In een glazen bak om de geperste cake van appels te verschuiven en giet het met water. Het moet op kamertemperatuur zijn. Roer alles. In de tank moet een reserve van 10 cm tot de bovenkant van het minimum zijn;
 2. Voeg suiker toe, roer het en voeg gist toe;
 3. Plaats het waterslot en verplaats de hele container naar een warme plaats om rond te dwalen;
 4. Braga interfereert dagelijks. Het zou ongeveer 2,5 weken moeten staan, soms meer;
 5. Giet de vloeistof zonder het bezinksel te vangen, haal het in de maneschijn.

Moonshine tinctuur op gedroogde appels

 • 4 kg gedroogde appels;
 • 6 kg suiker;
 • 600 g gist;
 • 20 liter water.

Hoeveel tijd – 1 week en 4 dagen.

Voedingswaarde per 100 g – 109 kcal.

Algoritme van acties:

 1. Gedroogde appels moeten met water worden gegoten en tien minuten worden gekookt;
 2. Schakel het vuur uit, voeg suiker aan de pan toe, roer het door. Laat de massa afkoelen tot 25 graden;
 3. Voeg gist toe, mix en verwijder om te fermenteren op een warme plaats gedurende minstens een week;
 4. Giet af zonder bezinksel, zeef en zet op maneschijn.

Recept voor moonshine tinctuur van appelsap

 • 20 g droge gist;
 • 10 liter appelsap;
 • 2100 g suiker.

Hoeveel tijd – 4 weken.

Voedingswaarde per 100 g – 105 kcal.

Algoritme van acties:

 1. In een liter sap, roer alle suiker, giet de rest van het sap in een glazen of plastic container. Sap met suiker, giet dan in hetzelfde, roer;
 2. Roer de gist in een kleine hoeveelheid warm water. Het exacte gewicht van het water geeft de fabrikant op de verpakking aan. Voeg ze toe aan de totale massa;
 3. Plaats een val op de container. Zet haar in een donkere maar warme kamer gedurende ten minste twee weken. Wanneer de puree bitter begint te smaken en de geur van alcohol heeft, moet deze zonder bezinksel in een andere container worden gedraineerd;
 4. Dan, met de hulp van maneschijn, twee keer van de puree rijden en, voor het drinken, drie dagen doorbrengen in de fles maneschijn.

cakesLees hoe je heerlijke worteltaartjes kunt maken, zoet en zout – een paar recepten in ons artikel.

Geurige pizza in 5 minuten – probeer dit gerecht met verschillende vullingen te maken.

Probeer kaneelappels te koken – een ongelooflijk heerlijk dessert..

De nuances van de distillatie van Braga

Het is het beste, vooral voor een beginner, om een ​​stoomketel te gebruiken voor het distilleren van puree. In dit geval hoef je het huwelijk niet eens te filteren, geen cake blijft plakken. Bovendien behoudt deze methode de smaak van appels beter. Anders moet de braga worden gefilterd, zodat de pulp niet brandt..

Absoluut in alle recepten voor het thuiszetten van hun appels, moet puree tweemaal worden gedestilleerd. Eerst moet je rauwe alcohol krijgen, het is vrij geurig. Voeg er wat verse of gedroogde appels aan toe. Wacht vier dagen.

Hierna verdun je de alcohol met water om het binnen 25 graden te maken. Inhaal opnieuw. Selecteer aanvankelijk, bij de kleinste capaciteit, de hoofdfractie, wat 10% van de totale alcohol is. Moet de druppel opnemen.

Op middelmatig vermogen, selecteer een grote batch (body) in de jet, waar er 45-60 graden is. Verdun met water tot de gewenste sterkte en fles. Het is wenselijk dat de maneschijn nog een week vóór gebruik stond..

Van de resulterende maneschijn kan andere alcoholische dranken maken. Populair appelsap: delicaat, geurig en licht. Haar recept is hieronder te vinden. Deze drank lijkt meer op de vrouwelijke helft.

Appellikeur

 

 • 1 l appel samogon;
 • 2200 g appels;
 • 2 liter water;
 • 1100 g suiker.

Hoeveel tijd – 18 dagen.

Voedingswaarde per 100 g – 123 kcal.

Algoritme van acties:

 1. Schil de appels uit de kern, was ze en snij ze in plakjes. Vouw op de bodem van de pot;
 2. Kook een liter water en laat afkoelen tot kamertemperatuur;
 3. Hetzelfde water, als het afkoelt, verdund met 0,5 liter maneschijn;
 4. Appels moeten verdunde maneschijn toevoegen, het deksel sluiten en gedurende twee weken op een donkere koele plaats verwijderen;
 5. Vanaf de tweede helft van het water en alle suiker die je nodig hebt om een ​​siroop te maken. De massa moet worden gekookt en vier minuten worden bewaard. Verwijder al het schuim en zet de kachel uit;
 6. Infusie van appelsoort;
 7. Wanneer de siroop tot kamertemperatuur is afgekoeld, moet hij worden gemengd met de tweede helft van het extract van maneschijn en appel;
 8. Giet het mengsel in de fles en verwijder nog drie dagen op dezelfde donkere en koude plaats. De container moet goed gesloten zijn;
 9. Gebotteld en geconsumeerd binnen anderhalf jaar.

Praktisch advies

Als je een kleine eik in de maneschijn toevoegt, wordt deze prettiger naar smaak en aromatischer. Iemand voegt mint of ander pittig gras toe om de smaak te verbeteren en te diversifiëren. Voeg zelden specerijen toe, niet in de vorm van een hamer.

Om te besparen op gist en de smaak van thuisbrouw en de toekomst van alcohol te verbeteren, hoeft u alleen maar de rozijnen te nemen. In gedroogde druiven behoudt de natuur zelf alle noodzakelijke stoffen die gemaakt zijn voor het maken van wijn. Rozijn is beter om geen spijt van te hebben, het is alleen in het voordeel van het product..

Als er geen plaats is om een ​​zeehond te kopen, kunt u zijn toevlucht nemen tot de oude en beproefde methoden. Bijvoorbeeld rubber medische handschoen. In een van haar vingers moet je een gat maken met een naald en de handschoen op de fles leggen. Na enige tijd wordt de handschoen opgeblazen, wat wijst op de vorming van koolstofdioxide tijdens de gisting. Zodra de want is leeggelopen, is het tijd om de puree te recyclen.

Een andere goede manier van afdichten is slang en water. Heb een dunne slang nodig, van onder de druppelaar. Een deel ervan moet in de braga worden gedropt en de andere in een pot met gewoon water. De flessenhals moet hermetisch worden afgesloten met elk voorwerp. Dit is een zeer belangrijk punt: de puree mag niet in contact komen met lucht, meer bepaald met zuurstof, zodat het fermentatieproces continu en correct verloopt..

Apple-maneschijn verschilt van de gebruikelijke smaak van het bouquet en de geur. Het is onmogelijk om deze drankelite of origineel te noemen, maar veel mensen vinden het leuk. En voor thuisgebruik is het het beste. Je kunt tenslotte zeker zijn van het product dat je zelf hebt gemaakt..

Loading...