Hoe rosbief te koken

Meer dan tweehonderd jaar geleden werd in Rusland het traditionele tweede gerecht als gebraden beschouwd. Hij werd dagelijks gediend in de huizen van de adel, en de Engelse koning Charles II gaf zelfs na de eerste keer de nobele titel van koninklijk rundvlees.

Klassiek recept
hoe приготовить жаркое из говядины
ingrediënten Aantal
rundvleespulp 0,7 kg
plantaardige olie 40 g
boluien 450 g
greens (peterselie) 50 g
knoflook 1 teentje
wortel 150 g
boter 40 g
tomaten 300 g
peper 20 g
zout 20 g
bouillon (rundvlees) 200 ml
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 185 Kcal
Dit gerecht is sappig, stevig, ongelooflijk geschikt voor een feestelijke tafel, maar ook voor een dagelijks diner met het gezin. Bij het plukken van vlees om te braden, moet u de ossenhaas of dijhaas nemen.

Met een tomaat, verwijder de schil en scroll in een vleesmolen samen met 150 g ui, knoflook en groen. Doe de tomaten in een pan en kook gedurende tien minuten zodat de vloeistof enigszins verdampt is.

Was het vlees, veeg af met een papieren handdoek, verwijder overtollig vocht en snijd in drie centimeter. De overgebleven groenten – uien, wortels – in halve ringen gesneden en in een koekenpan tien minuten in plantaardige olie gebakken.

Gesneden rundvlees, apart bakken in boter tot ze goudbruin zijn en in de pan in een plantaardige massa gieten. Voeg vervolgens het tomatenmengsel, zout, peper en stoofpot toe tot alle vloeistof is verdampt..

Voor het braden is het beter om keramische of gietijzeren diepe gerechten te gebruiken – het gerecht zal gelijkmatig opwarmen. Giet de vleesmassa in de geselecteerde schaal en giet de bouillon zo dat deze het oppervlak van het vlees bedekt. Stoof ongeveer een half uur op het vuur, voeg eventueel zout toe en blus nog eens tien minuten tot alle liters zijn verdampt..

Met verse salade, zure room of pikante saus is het gewoon geweldig om te combineren. U kunt elk bijgerecht van aardappelen of boekweit, rijst en tarwegries gebruiken.

Zelfgemaakte gebraden

Gerechten bereid in keramische potten verrukken met hun sappigheid en zachtheid. Door het gebruik van rundvlees om te braden in combinatie met aardappelen, wordt het caloriegehalte verminderd, maar de gunstige eigenschappen van vitamine en mineralen van deze producten voor het lichaam nemen alleen maar toe. Voor koken heb je nodig:

 • runderpulp (met een schouderblad, dij) – 1 kg;
 • gesmolten vet – 30 g;
 • ui – 300 g;
 • tomaat – 200 g;
 • aardappelen – 1,2 kg;
 • water – 1l;
 • hete saus – 1, / 3 theelepel;
 • specerijen – 20 g (naar smaak);
 • zout – 20 g;

Koken duurt tachtig minuten, en de calorische inhoud van 100 g zelfgemaakte geroosterd brood is 130 kcal.

Rund moet vers worden genomen, niet ingevroren. Het gerecht zal dan sappiger zijn en alle smaak behouden. Was het vlees, laat het drogen en snij in blokjes van twee centimeter..

rundvlees порезать

In een verwarmde braadpan in het vet, bak de stukjes rundvlees tot je een gouden korst en zout krijgt, bestrooi met je favoriete kruiden en zet hete saus.

het vlees обжарить

Met een tomaat gegoten met kokend water, schil de schil, snij in kleine vierkantjes, uien – halve ringen, wortels – met een dik rietje. Giet de groenten naar het vlees, mix en sudder de hele massa gedurende tien minuten.

toevoegen овощи

Schil de aardappelen en snijd ze in vierkanten van dezelfde grootte als het vlees..

schoonmaken картофель

Leg de aardappelen gelijkmatig op de bodem van de voorbereide potten en voeg een beetje zout toe en giet het vlees met de groenten erover.

toevoegen мясо

Dek af met water, zodat het oppervlak met vlees iets bedekt..

Bedek de potten met folie of deksels, zet ze in een oven gedurende veertig minuten op een temperatuur van 150 °. Controleer na een bepaalde tijd of alles gereed is, voeg indien nodig water toe, verlaag de temperatuur en schakel nog eens tien minuten uit..

gebraden готово

Zelfgebakken gebraden vlees is voedzaam, heeft een pittige smaak en wordt geserveerd met greens, verse groentesalade.

Rundvlees met aardappelen in een slowcooker

Het gebraad is gemaakt van goed geroosterd vlees, gekookt op hoog vuur om de sappigheid en gunstige eigenschappen van dit product te behouden. Met behulp van extra groenten in de schotel wordt het aroma van rundvlees behouden en benadrukt, hoewel het in een slow cooker niet erg gefrituurd zal zijn.

Voor het braden van aardappelen hebt u het volgende nodig:

 • rundvlees (pulp of dijppulp) – 0,5 kg;
 • plantaardige olie – 20 g;
 • paprika – 150 g;
 • wortel – 80 g;
 • ui – 80 g;
 • aardappelen – 0,8 kg;
 • tomaten – 200 g;
 • specerijen – 10 g;
 • zout – 20 g.

gebraden с овощамиOm een ​​braadstuk in een slowcooker te maken, duurt het anderhalf uur, waarbij het caloriegehalte per 100 g van het gerecht 140 kcal is.

Was het vlees, snij in stukjes van drie centimeter en zet op de bodem van de pollepel multikoker. Schakel de bakfunctie gedurende dertig minuten in.

Op dit moment kunt u de groenten van de schil en het snijden ervan schoonmaken: ui – halve ringen, paprika en wortelen – in blokjes gesneden een halve centimeter. Giet de plantaardige massa in het vlees en de plantaardige olie. Roerbak vlees met groenten regelmatig gedurende tien minuten in de frituurmodus. Tomaten snijden ook in vierkanten en rapporteren aan de slowcooker gedurende vijf minuten in dezelfde modus.

Snijd de geschilde aardappelen in dezelfde blokjes als het vlees, leg ze aan het vlees en de groentemassa. Voeg zout, geselecteerde kruiden toe, giet heet water en zet de bakmodus opnieuw, maar veertig minuten.

Aan het einde van deze tijd kunt u het vlees serveren, dat zacht en sappiger is in het slow cooker dan op het fornuis..

Hoe rundvlees te koken met aardappelen met andere groenten

gebraden с овощами

Vlees kan worden gekookt met groenten, die de smaak benadrukken en de gunstige eigenschappen van het gerecht vergroten. Rundvlees kan bij het braden zijn sappigheid verliezen, maar verse tomaten, uien en aubergines zullen haar helpen terug te keren. Om gebraden vlees van dit vlees te koken, heb je het volgende nodig:

 • runderpulp – 0,6 kg;
 • aardappelen – 0,5 kg;
 • tomaten – 300 g;
 • ui – 100 g;
 • middelgrote aubergine – 200 g;
 • wortel – 100 g;
 • witte wijn – 130 ml;
 • bouillon (rundvlees) – 200 g;
 • knoflook – 2 teentjes;
 • plantaardige olie – 30 g;
 • kruiden naar smaak – 20 g;
 • zout – 20 g.

Koken duurt een uur en de voedingswaarde van 100 g gerechten is 150 kcal..

Spoel eerst de runderpulp, laat hem uitlekken. Vlees moet in stukjes van drie centimeter gesneden worden en met plantaardige olie naar de pan worden gestuurd. Je moet op hoog vuur bakken tot een korst verschijnt en dan de wijn inschenken en wachten op de laatste verdamping..

Wortelen, schil de uien, snijd ze in dunne reepjes, giet ze bij het vlees. Bak tot ze goudbruin zijn en leg het vlees met groenten op de bodem van de pan om te stoven. Giet bouillon, zout, voeg geselecteerde kruiden toe.

Aardappelen na het schoonmaken, in middelgrote plakken snijden en in de pan gieten. Aubergine gesneden in plakjes van een halve centimeter dik. Voeg toe aan aardappelen. Stoof een half uur lang en controleer op gereedheid en zout.

Tomaten moeten in vierkanten worden gesneden. Hak de knoflook in een braadpan en bak iets. Aan hem zet tomaten en stoof vijf minuten. Vijf minuten voor het einde van het stoven van vlees en groenten in een pan voeg tomatenpuree toe.

Serveer het gebraad naar de tafel, garneer met groen, evenals het toevoegen van ingeblikte komkommers, zuurkool.

eenvoudig рецептSpinach Pie – Een dieetmaaltijd om jezelf te behandelen.

Lees hoe je een omelet voor een kind in een multikoker bereidt.

Let op het recept voor geweldige wafels voor elektrisch wafelijzer.

Dieetmaaltijd

De naam van het gerecht is gebrand van het woord “hitte”, wat betekent dat het vlees goed geroosterd moet worden en pas dan stoof voor het einde van het koken. Hoewel rundvlees wordt beschouwd als een dieetvlees, verhogen andere ingrediënten die het gerecht vormen het caloriegehalte aanzienlijk. Om dieetgebakken te maken, heb je nodig:

 • rundvlees (pulp van de schouderblad) – 0,5 kg;
 • champignons (champignons) – 200 g;
 • aardappelen – 300 g;
 • ui – 200 g;
 • tomaten – 200 g;
 • wortel – 150 g;
 • greens naar smaak – 50 g;
 • kruiden (peper, zout) – 20 g elk;
 • olijfolie – 20 g;
 • water – 2 eetlepels.

Door het gebruik van meer groenten is de kooktijd zeventig minuten, maar de calorische waarde van honderd gram voedsel wordt teruggebracht tot 100 kcal..

Het kookproces begint met het bereiden van vlees. Het moet onder water worden gewassen, van de film op het oppervlak worden schoongemaakt en in stukjes van drie centimeter worden gesneden. Leg het vlees in de pan gedurende vijf minuten in olijfolie.

Schil in die tijd de groenten – uien, wortels – in dunne ringen en blokjes. Giet het vlees in en bak nog eens vijf minuten..

Spoel de tomaten af ​​met kokend water en pel ze. Giet vlees met groenten in een pan en voeg tomatenblokjes en water toe.

Schil aardappelen en champignons, snijd ze in plakjes en voeg ze aan het vlees toe met groenten. Zout, giet kruiden en laat een half uur op het vuur sudderen. Controleer op zout-, aardappelbereidheid. Vul water bij en plaats indien nodig nog eens tien minuten..

Serveer gebraden gerechten met greens, verse komkommer en koolsalade.

Culinaire tips

De juiste keuze van vlees om te braden zal helpen om het aroma te verbeteren en de smaak van gekookte gerechten te behouden. Om het juiste rundvlees te kiezen voor frituren, stoven, bakken, moet u weten dat:

 1. Het is beter om het vlees van een anderhalf jaar oud dier te kopen – het is sappiger en verschilt in felrode kleur, en bevat ook minder films op het oppervlak;
 2. Het vlees moet elastisch zijn en, als het met een vinger op het vlees wordt gedrukt, snel de oorspronkelijke vorm herstellen;
 3. Vlees met een witte kleur van vette lagen is frisser, maar met geel is het beter om dit niet te nemen – dit is meer rigide vlees van oude dieren;
 4. Om het kookproces te versnellen, marineert u het vlees in melk, groentesaus of azijndressing;
 5. Voor rijke bouillon, is het beter om te kiezen voor botten, om te braden en te stoven, varkenshaas, podderderka.

Alle groenten die aan het vlees worden toegevoegd, geven sappigheid aan het gerecht en verminderen de calorische waarde na het roosteren van de runderpulp. Het kookproces is niet ingewikkeld, niet tijdrovend, maar vereist aandacht om een ​​echt culinair meesterwerk te creëren..

Loading...