Hoe smakelijk en origineel om een ​​salade met krabvlees te bereiden

Verscheen relatief recent, krab salade is een echte ontdekking voor huisvrouwen geworden. Eenvoudig te bereiden, het is erg smakelijk en voedzaam, het zal elke tafel versieren.

Eenvoudig kookrecept
hoe вкусно и оригинально приготовить салат с крабовым мясом
ingrediënten Aantal
krabvlees 1 pak (200 g)
eieren 5 stuks.
maïs 1 bank
magere mayonaise 150 g
Kooktijd: 25 minuten Calorieën per 100 gram: 220 Kcal

Eerst moet je de eieren koken. Om dit te doen, leg de eieren in een pan en zet op het minimum vuur. Als u onmiddellijk vuur toevoegt, kunnen de eieren van te snelle opwarming barsten. Om de eieren te laten afkoelen maar niet te gaar, kook ze nog 8 minuten, haal ze dan van het vuur en laat afkoelen in koud water. Eieren in blokjes gesneden 1 x 1 cm.

knippen яйца

Krabvlees in stukken gesneden. Als het in de vriezer was, ontdooi het dan binnen een uur – anders zal de salade waterig worden.

knippen крабы

Open een pot met maïs, laat het sap uitlekken en verschuif de maïs in een slakom. Laat het deksel voorzichtig leeglopen met een opener en houd het deksel dicht, laat het sap voorzichtig uit het blikje lopen.

uitgieten кукурузу

Voeg gesneden krabvlees, eieren en mayonaise toe aan maïs.

toevoegen майонез

Sla de salade en mix. Naar believen kan elk deel worden versierd met een takje peterselie of dille (of een andere greens). Serveer enigszins gekoeld..

salade готов

Krabsalade met olijven

Ingrediënten vereist (voor 4 porties):

 • krabvlees – 200 gr;
 • ingeblikte maïs – 1 blik;
 • 6 eieren;
 • 0,5 blikjes olijven (of olijven);
 • 80 gr. mayonaise;
 • 1/3 lang brood;
 • greens – sommige takken voor decoratie.

De gemiddelde kooktijd is 40 minuten..

Calorie (1 portie) – 397 kcal.

krab салатHet recept voor salade met krabvlees en olijven is eenvoudig. Eerst moet je de eieren koken, afkoelen in koud water, schillen en in kleine stukjes snijden. Leg de gehakte eieren in een slakom.

Er is geen fundamenteel verschil: het gebruik van olijven of olijven voor salade is een kwestie van smaak. Het belangrijkste is dat ze geen botten hebben. Haal de olijven uit de pot en snijd ze in cirkels. Voeg toe aan eieren.

Ontdooi het vlees een beetje en snijd het in blokjes. Als u een feestelijke tafel plant, kunt u een paar stukjes laten voor het versieren van de salade. Voeg het toe aan olijven en eieren. Haal de maïs uit de pot, zeef hem door een zeef en voeg toe aan de salade.

Voeg mayonaise, zout en mix toe. Bovenaan kun je een paar plakjes vlees, een schijfje citroen en alles versieren met een takje groen.

Indien gewenst, kunt u croutons toevoegen. Om dit te doen, snijd de kruimel van het brood in kleine vierkantjes, bestrooi met olie en droog in de oven. Je kunt in een pan bakken met de toevoeging van olijfolie. Voeg croutons toe aan de salade voordat je ze serveert.

Koel serveren.

aardappel запеканкаLenten Potato Casserole – Een zeer heerlijke groentenschotel.

Klassieke vinaigrette met bonen – nog een gerecht dat op de wintertafel moet staan..

Recept voor dumplings met verschillende vullingen voor een paar. Je moet de geheimen van een heerlijk gerecht leren kennen..

Gelaagde avocado salade

Essentiële ingrediënten (voor 6 porties):

 • krabvlees – 200 gr;
 • 3 aardappelen;
 • 6 eieren;
 • 4 verse komkommers;
 • 1 avocado;
 • 100 gr. magere mayonaise;
 • groen – voor decoratie.

Kooktijd – 50 minuten.

Calorie (1 portie) – 407 kcal.

Dit recept lijkt op zowel een klassieke krabsalade als traditionele mimosa. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de salade is dat de ingrediënten aan het eind niet worden gemengd, maar netjes in lagen worden opgemaakt.

salade с крабамиEerst moet je eieren en aardappelen koken. Aardappelen worden langer gekookt, dus het moet iets eerder worden gekookt. Om aardappelen sneller te bereiden, is het aan te raden het in meerdere stukken te snijden en het vervolgens in een pan te leggen. 5 minuten voor het zouten.

Gekookte aardappelen en eieren in blokjes gesneden.

Komkommers en krabvlees in stukken gesneden. De grootte kan naar believen worden gevarieerd, maar 1×1 cm wordt als optimaal beschouwd..

Pel avocado’s, snijd ze in twee gelijke delen, verwijder de steen en snijd ze in kleine plakjes. Avocado’s moeten zo dun mogelijk worden gesneden..

Aardappelen gaan naar de onderste laag. Op de top van de aardappelen een laag mayonaise (de helft van het totaal), krabvlees en komkommers. Na de eerste laag mayonaise kunt u peper toevoegen (optioneel). Bedek met mayonaise erop en verspreid de avocado erover. Je kunt de top versieren met een takje groen en citroen. Gepofte salade met krabvlees en komkommer “Avocado” is klaar om te eten.

Koel serveren.

Salade met krabvlees en tomaten

Ingrediënten vereist (voor 4 porties):

 • 200 gr. krabvlees;
 • 4 kippeneieren;
 • 2 kleine tomaten;
 • 100 gr. harde kaas;
 • 2 teentjes knoflook;
 • 75 gr Mayonesa.

Gemiddelde kooktijd – 40 minuten.

Calorie (1 portie) – 380 kcal.

U kunt het traditionele salade-recept diversifiëren door tomaten toe te voegen. Knoflook zal kruiden en specerijen toevoegen, maar in dat geval kan knoflook worden uitgesloten van de lijst met ingrediënten.

Kook de eieren. De benodigde graad kan worden bereikt als na het koken de eieren nog eens 8 minuten laten koken, waarna ze worden afgekoeld, geschild en in kleine blokjes gesneden. Ontdooid vlees in dunne plakjes gesneden.

In de samenstelling kun je elke harde kaas gebruiken om te proeven. Kaas kan in blokjes worden gesneden of door een grote rasp worden geraspt. Pel de knoflook en hak deze fijn.

Voor deze salade is het beter om durum-tomaten te gebruiken. Als de tomaten een dikke schil hebben, moeten ze eerst worden gegoten met kokend water gedurende 10-15 minuten – zodat de schil gemakkelijk kan worden verwijderd. Als de huid dun is, kan deze worden achtergelaten. Tomaten moeten in kleine stukjes worden gesneden, maar niet te klein – dus al het sap zal worden vrijgegeven.

Meng eieren, tomaten, krabvlees, tomaten en knoflook in een slakom, zout en meng met mayonaise. Bestrooi met geraspte kaas voor het serveren. Koel serveren.

Hawaiiaanse salade

Hawaiiaans салат с необычной подачей

Ingrediënten vereist (voor 4 porties):

 • 400 gr. Hawaiiaanse mix (1 pakket);
 • 200 gr. krabvlees;
 • 3 eieren;
 • 80 gr. mayonaise
 • om zout en peper te proeven.

Kooktijd – 40 minuten.

Calorie (1 portie) – 290 kcal.

Dit recept verschilt van de klassieker door een Hawaiiaanse blend toe te voegen, vandaar de naam. Hawaiiaanse mix – een set van diepvriesgroenten die slechts een beetje koken of warmte nodig hebben.

Doe het Hawaïaanse mengsel in de pan en verwarm het gedurende 10-15 minuten. Voeg geen olie toe.

Kook de eieren. Schillen en dobbelstenen.

Krabvlees wordt vooraf ontdooid en in kleine plakjes gesneden..

Mix Hawaïaanse mix, krabvlees, gehakte eieren, zout en vul dan met mayonaise. Meng goed en haal het gedurende 30-35 minuten in de koelkast. Serveer, versierd met een takje groen.

Handige tips

Om het aantal porties te verhogen, kunt u rijst aan de salade of gekookte aardappelen toevoegen. De hoeveelheid rijst en aardappelen kan worden gevarieerd, afhankelijk van de individuele smaakvoorkeuren..

Olijven of olijven worden perfect gecombineerd met Chinese kool, dus voor deze variatie kun je precies kool gebruiken.

Voor sappigheid kunt u fijngesneden uien toevoegen. In de salade zal het bijna niet gevoeld worden, maar zal het een pit geven (alweer, voor een amateur).

Het is mogelijk om krablapjesalade nuttiger te maken, als je een appel toevoegt of 1-2 radijs versnipperd door een rasp. Het belangrijkste is dat de appel de smaak van de hoofdcomponenten niet onderbreekt..

Het serveren van krabsalade is niet alleen mogelijk in een slakom, maar sandwich ongezoete tartlets gevuld met salade is een uitstekende optie voor het serveren van een feestelijke tafel. Simpel en smaakvol.

Er is een algemene mening dat de salade de volgende dag beter smaakt, dus als je tijd hebt, kun je hem ‘s nachts in de koelkast laten staan, hij wordt beter doorweekt en sappiger.