Hoe te koken, bakken en lekker om vlees te bereiden in de magnetron

Een magnetron kan veel meer doen dan alleen voedsel opwarmen. Ze kan koken, vlees bakken en doet het veel sneller dan de oven het zal halen.
hoe сварить, запечь и вкусно приготовить мясо в микроволновке

Dit artikel zal u vertellen hoe u een magnetron op een dergelijke ongebruikelijke manier kunt gebruiken. Het bevat ook een selectie van heerlijke recepten over het onderwerp..

Hoe vlees te bereiden in de magnetron: algemene aanbevelingen voor verschillende soorten

De algemene principes van het koken van vlees zijn hetzelfde voor de verschillende soorten. Met de magnetron kunt u de kooktijd van vlees zelfs tot een half uur of minder verkorten. Bij dergelijke bereidingswijzen moet vlees alleen in noodgevallen worden gebruikt – de smaak van vlees dat in een magnetron is gekookt, is verre van ideaal. Bovendien is het gemakkelijk verteerbaar vlees in een magnetron..

Hieronder worden de methoden beschreven voor het bereiden van de populairste en meest gewilde soorten vlees. In de meeste gevallen zal het vlees in kleine stukjes gesneden worden..

rundvlees

Microgolven verwerken het product gelijkmatig van alle kanten, maar doordringen ze tot een diepte van niet meer dan 2 cm aan elke kant. Hieruit volgt dat het vlees in stukken van maximaal 3,5 – 4 cm moet worden gesneden. Vlees kan onmiddellijk zout en peper zijn.

Het is noodzakelijk om gerechten te gebruiken voor een magnetron met een deksel. Leg er vlees in, giet er water op, maar dek het nauwelijks af en dek het af met een deksel. Voor normaal en niet te lang koken is voldoende om 0,5 kg rundvlees te nemen.

Met een vermogen van 900 W is de kooktijd ongeveer 15 minuten. Als de stukjes klein zijn, zou deze tijd voldoende moeten zijn, als ze in grote stukken worden gesneden, kun je nog 5 minuten bij een lager vermogen toevoegen (500).

varkensvlees voorgerechten

Varkensvlees is beter om verse jonge te gebruiken, het kookt sneller en smaakt beter. Net als rundvlees moet het eerst worden gesneden, gevuld met water en op maximaal vermogen worden gezet gedurende een periode van 10-12 minuten. Meestal is deze tijd voldoende. Na 3-5 minuten, wanneer het geluid verschijnt, moet de magnetron worden gestopt en met een lepel worden verwijderd.

Doorgaan met koken tot het einde van de tijd. Als de stukjes varkensvlees nog steeds te hard zijn, kun je, door de kracht met de helft te verminderen, nog eens 3-4 minuten koken.

kip

Kip kan heel worden gekookt en je kunt stukjes. Het geheel wordt lekkerder.

Om dit te doen, moet u de vleugels en benen aan het karkas binden, nadat u de kip hebt gestript en gewassen. Het moet klein zijn, ongeveer 1 kg of iets meer, dan past het in een kom voor de magnetron. Zet het daar, giet water.

Laat 15 minuten op maximaal vermogen koken, haal uit, keer om en kook nog eens 10 minuten. Aten een duidelijk sap bij het prikken, wat betekent dat de kip klaar is, als hij roze is – je moet de stroom uitschakelen en nog eens 3 minuten koken.

Laat het na het koken minstens 10 minuten in een kom afkoelen. Gedurende deze tijd heeft ze eindelijk gekookt en zal ze geen vleessap verliezen.

lam

Dit vlees heeft een specifieke geur en smaak. Koken op het fornuis kan tot 3 uur duren, in de magnetron kan het in 30 minuten worden bereid. Echter, gedurende deze tijd kan lam de geur ten goede veranderen en zal de rijkdom van de smaak geheel verloren gaan. Misschien is dit het enige type vlees, kook het in de magnetron wat niet categorisch wordt aanbevolen.

Turkije

Deze vogel moet voor het koken in stukjes worden gesneden. Water in de tank moet een beetje gieten – de helft van de hoeveelheid vlees is voldoende.

Zet de macht op 750 en bak gedurende 10 minuten.

Als de stukjes groot zijn gesneden, kan het nog 3-4 minuten duren, maar je moet 1 minuut tijd toevoegen – de kalkoen heeft fijne vezels en is gemakkelijk verteerbaar. Specerijen kunnen aan het begin van het koken worden toegevoegd..

Recepten van gerechten

In de magnetron kunt u dezelfde reeks vleesgerechten bereiden als in de oven en in de pan en in de slowcooker. Omdat veel mensen beginnen te koken in de magnetron vanwege gebrek aan tijd, zullen hieronder eenvoudige en snelle recepten worden beschreven..

Kippenpoten in tomatensaus
hoe сварить, запечь и вкусно приготовить мясо в микроволновке
ingrediënten Aantal
kippenpoten 4 stuks.
geconcentreerde tomatenpuree 2 el. l.
knoflook 3 tanden
water een beetje
de kruiden proeven
Kooktijd: 25 minuten Calorieën per 100 gram: 120 Kcal

De kooktijd van deze poten in de magnetron duurt slechts 15 minuten, maar vanwege de knoflook en tomaten hebben kippenpoten tijd om het aroma en de smaak te verkrijgen. Serveer deze poten kunnen worden voor lunch en diner.

Hoe vlees te koken in de magnetron:

 1. Rasp de kippenpoten met kruiden en plaats ze in een schaal voor de magnetron. Los tomatenpuree op in 1 glas water, knijp 3 teentjes knoflook en voeg 1 theelepel kruiden toe aan de kip;
 2. Giet de kippenpoten met tomatensaus, voeg zonodig meer water toe zodat het het product bedekt;
 3. Kook op maximaal vermogen gedurende 15 minuten. Controleer vervolgens op gereedheid, kook indien nodig nog eens 5 minuten..

Het aantal ingrediënten in het recept kan worden verhoogd. Leg in dit geval de poten in lagen, zoveel als de diepte van de vorm toelaat, en verhoog de hoeveelheid tomatensaus tot de gewenste hoeveelheid.

muffinsLees hoe u geurige kip-, ham- en kaasmuffins kunt maken in ons artikel..

Let op het recept voor een gestoofde kalkoen met groenten – een dieetgerecht.

De zomer is de tijd voor kebab en picknick. Dat is de reden waarom onze selectie van pittige marinades voor varkenskebab van pas komt..

Rundvlees in bier

Dit gerecht kan worden bereid voor het diner aan haar man. Het is lichtjes pittig en zeer bevredigend..

INGREDIËNTEN NUMBER
rundvlees 400 g
geconcentreerde tomatenpuree 2 el. l.
knoflook 2 tanden
tarwemeel 60 g
kippenei 1 stuk.
een biertje 1 kop
specerijen, verse kruiden voor decoratie

30 minuten gekookt.

Calorieën gerechten ongeveer 200 eenheden.

Hoe te koken:

 1. Spoel het vlees, snijd het in kleine stukjes, rol het in bloem en doe het in een schaal voor de magnetron;
 2. Plet knoflook, meng met bier en tomatenpuree en voeg daar een ei toe. Giet het vlees met dit mengsel;
 3. Dek af met een deksel en kook op gemiddeld vermogen gedurende ongeveer 20 minuten. Gedurende deze tijd zal het gerecht worden gekookt;
 4. Bestrooi voor het opdienen met kruiden, versier met groen.

Tijdens het koken kan het vlees een- of tweemaal worden gemengd. Dit maakt het beter gedrenkt in saus..

Hoe vlees te koken in het Frans

In de magnetron kunt u slechts 1-2 porties van dit gerecht bereiden. Dit is voldoende voor een diner voor een gezin van twee personen, maar je moet niet koken voor een groot bedrijf in de magnetron.

INGREDIËNTEN NUMBER
varkensvlees 200 g
gloeilamp 1 stuk.
aardappelen 4 knol
stremsel 100 g
mayonaise 40% 2 el. l.
zout en peper

40 minuten gekookt.

Het caloriegehalte van het gerecht is 305 eenheden..

Hoe te koken:

 1. Snij varkensvlees in plakjes niet dikker dan 1 cm, aardappelen – in plakjes van 0,5 cm, snij uien in dunne ringen; aardappelen
 2. Leg in de schaal voor de magnetron varkensvlees, zout en peper. Leg er uien bovenop en dan aardappelen; varkensvlees нарезать
 3. Rasp kaas, smeer mayonaise op de aardappelen, en bestrooi ze met kaas; wrijven сыр
 4. Magnetronvermogen moet op 800 worden ingesteld, gedurende 20 minuten koken. Controleer daarna de aardappelen, indien nodig, nog eens 2-5 minuten in de magnetron. het vlees по-французски

Dien zoveel als gekookt vlees in het Frans.

Accordeonvlees

In dit recept worden kaas en tomaten als vulling gebruikt. Je kunt de verbeelding laten zien en de vulling diversifiëren – zet pruimen, wortels, paprika’s, enzovoort. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken, is de versheid van de producten..

Ze moeten allemaal vers zijn. Het is ook wenselijk dat sommige producten op zijn minst wat sap kunnen maken – dan zal het rundvlees het opnemen en een rijkere smaak krijgen..

INGREDIËNTEN NUMBER
rundvlees (kan worden vervangen door mager varkensvlees) 1 kg
harde stremsel 100 g
harde rijpe tomaten 2 stuks.
knoflook 3 tanden
zout, peper, kruiden “Hmeli-suneli”

50 minuten gekookt.

Het caloriegehalte van het gerecht is ongeveer 275 eenheden..

Hoe vlees te bakken in de magnetron:

 1. Spoel het vlees, maak diepe sneden in de vorm van een accordeon erop, laat slechts één intact, het onderste deel van het vlees. De dikte van het vlees tussen de sneden mag niet groter zijn dan 1,5 cm;
 2. Kaas in dunne plakjes gesneden op basis van het aantal stukken vlees;
 3. Tomaten in dunne plakjes gesneden, 2 stuks. in één incisie;
 4. Knijp knoflook fijn, wrijf ze aan elke kant van de sneden;
 5. Leg plakjes tomaat en kaas in de sleuf;
 6. Rasp het vlees erop met zout en peper, bedek het met veel kruiden aan alle kanten;
 7. Doe het deeg in een bak om te bakken, doe het in een schaal voor de magnetron;
 8. Bak op volledig vermogen gedurende 30 minuten. Voeg zo nodig nog 5 minuten roosteren toe..

Serveer zo’n gerecht kan op de tafel liggen als een warme schotel, en gekoeld om te gebruiken voor snacks (op broodjes). Bewaar in dit geval het moet in de koelkast zijn.

Handige tips

Bereid vlees voor verwerking in de magnetron moet hetzelfde zijn als bij het koken op het fornuis – het moet worden gewassen, verwijderd films en pezen, en hoe te ontdooien.

Bij het koken van varkensvlees, moet je zoveel mogelijk vet snijden – in de magnetron, tijdens het verwarmen, zal het “schieten”. De magnetron zelf zal niets zijn, maar als je deze geluiden voor de eerste keer hoort, kun je erg bang worden. Daarom moeten de gerechten altijd met een deksel worden afgedekt en is het beter om te koken door de vet – stoofpot in de saus te verwijderen of te koken met sappige groenten (tomaten, paprika ‘s) zodat het vlees niet droog wordt..

Als gerechten vaak in een magnetron worden bereid, zorg dan voor gesloten gerechten om in de magnetron te kunnen koken. Het afwassen van de magnetron is een nogal arbeidsintensief proces en het kan langer duren dan het gerecht zelf bereidt..

U kunt vlees op bijna elke kracht bereiden – alleen de kooktijd zal verschillen. Bovendien, hoe langzamer het wordt gekookt, hoe smakelijker de maaltijd zal zijn.

Loading...