Hoe te om heerlijke salade van varkensvleeshart te koken

Velen zijn gewend om de slachtafvalzijde te omzeilen, ze als iets smakeloos te beschouwen of als een kenmerk van een disfunctionele levensstijl. Beide kunnen echter zeker onjuiste meningen worden genoemd, vanwege de bijproducten kunt u vele smakelijke en zelfs heerlijke gerechten maken, die bovendien ook zeer nuttig zijn, in tegenstelling tot de gerechten van dure filets..

Bijvoorbeeld, hetzelfde varkenshart is een rijke bron van niet alleen eiwitten, maar ook aminozuren en waardevolle mineralen. Zo’n product kan de basis zijn voor veel salades en ze zullen zowel voedzaam als zeer economisch zijn..

Varkenshaasje met ingelegde uien
hoe вкусно приготовить салат из свиного сердца
ingrediënten Aantal
varkenshart 1 kg
bollen 2 medium
paprika’s 2 stuks.
groene uien verschillende veren
knoflook 3 teentjes
tafelazijn 2 el. lepels
suiker 1 theelepel
peterselie en dille proeven
ongeraffineerde zonnebloemolie voor het tanken
Kooktijd: 120 minuten Calorieën per 100 gram: 130 Kcal
Heerlijke en lichte salade, waarbij er geen plaats is voor overtollig vet, omdat het bijproduct erin wordt gekookt, niet gebakken, maar er is een plaats voor pikante en aangename kruidigheid.

Het bijproduct moet anderhalf uur worden gewassen en gestoomd en daarna worden afgekoeld..

koken сердце

Op dit moment kunt u de uien pekelen, waarvoor u de azijn moet verdunnen met water in de verhouding van twee delen azijn tot een deel water, er suiker aan toevoegen en er fijngesneden uien over gieten. In principe is het voldoende om de uien gedurende 15 minuten te koken, maar als het langer duurt, zal het niet erger worden..

marineren лук

Bulgaarse peper moet in reepjes worden gesneden, hak de groene en groene uien fijn. Het gekoelde hart kan ook in reepjes of kleine blokjes worden gesneden en met andere ingrediënten worden gemengd..

knippen овощи

Het blijft alleen om de salade te zouten en te vullen met geurige olie. Bij het serveren kan het worden afgebroken tot slablaadjes..

Pittige Koreaanse wortelsalade

Koreaanse wortel maakt elke salade bijzonder hartig, en in combinatie met hart van varkensvlees kan het een uitstekend budgetgerecht vormen dat elke tafel zal versieren..

Ingrediënten vereist:

 • 1 varkenshart;
 • 150 gr. Koreaanse wortel;
 • 150 gr. harde kaas;
 • 2 middelgrote uien;
 • mayonaise voor dressing.

Kooktijd: zonder rekening te houden met de kooktijd van het hart – ongeveer 20 minuten.

Calorische inhoud: ongeveer 220 Kcal / 100 gr.

Het bijproduct moet worden afgepeld, opengesneden en van binnen worden gespoeld om mogelijk opgehoopt bloed te verwijderen. Dan moet je het koken tot het zacht, koel en in reepjes gesneden is..

Rasp de kaas op een grove rasp, snijd de ui in dunne halve ringen en meng alles samen met Koreaanse wortelen, en kruid de salade op met mayonaise. Hierover is hij klaar!

Recept voor bladerdeeg salade met champignons

De combinatie van varkenshart en champignons zal de salade het eiwitgehalte, en dus de verzadiging, toevoegen en het zelfs nog interessanter maken om te proeven. Gelaagd is hij nog steeds knap.

Ingrediënten vereist:

diëtetisch салат

 • 1 varkenshart;
 • 4 grote champignons (of 150 gr);
 • 1 wortel;
 • 1 ui;
 • 2 ingelegde komkommers;
 • 50 gr. harde kaas;
 • mayonaise voor het tanken;
 • frituurolie voor frituren;
 • zout en kruiden naar smaak.

Kooktijd: zonder rekening te houden met de kooktijd van het hart – ongeveer een half uur.

Calorische inhoud: ongeveer 220 Kcal / 100 gr.

Je moet het bijproduct eerst koken tot zachtheid, laurierblad en peperkorrels toevoegen aan de bouillon en vervolgens afkoelen. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in plantaardige olie tot ze goudbruin, licht zout zijn en laat afkoelen..

Snij wortels in reepjes, uien in kleine blokjes en bak alles in plantaardige olie tot ze zacht zijn. Gekookt hart, kaas en gepekelde komkommers snijden ook in reepjes.

Vervolgens worden alle ingrediënten in lagen in een slakom gelegd, waarbij elke mayonaise licht wordt ingevet. Op de top van deze salade, indien gewenst, kunt u bestrooien met gehakte walnoten.

pitabroodje с мясомRoll van pita en kip – een ongewoon smakelijk voorgerecht met vlees en groenten. We zullen je vertellen hoe je deze snack ongewoon sappig kunt maken..

Lees hoe je heerlijke dikke pannenkoeken maakt op kefir. Ze kunnen worden geserveerd met honing of jam, of u kunt zoute pikante pastei toevoegen.

Let op het recept voor cottage cheese cookies zonder boter en margarine.

Warme salade met slachtafval, pasta en kaas

Dit bijproduct kan worden beschouwd als een uitkomst voor economische huisvrouwen, en als u een warme salade met pasta bereidt, krijgt het gezin een stevige en smakelijke lunch of diner..

Ingrediënten vereist:

 • 1 varkensvlees;
 • 100 gr. droge pasta;
 • 2 bewerkte kaas;
 • 1 wortel;
 • 1 ui;
 • 1 eetl. lepel tomatenpuree;
 • 1 eetl. een lepel tarwebloem;
 • 50 ml plantaardige olie;
 • 2 laurierblaadjes;
 • zout en peper naar smaak.

Kooktijd: zonder rekening te houden met de kooktijd van het hart – ongeveer een uur.

Calorische inhoud: ongeveer 200 Kcal / 100 gr.

Het bijproduct in dit recept moet worden gekookt tot het niet volledig gaar is, snijd het in repen, bak het in plantaardige olie tot het goudbruin is en laat afkoelen. Rasp de wortels en bak in dezelfde olie waar het hart is bereid, voeg de fijngehakte ui toe en stoof nog een beetje meer.

Vervolgens moet in deze zazharku bloem en tomaat worden toegevoegd, evenals zout en peper en stoofpot nog steeds samen..

Gebakken slachtafval en zazharki zijn aangelegd in een ketel of andere dikwandige gerechten, laurier en een beetje water zijn toegevoegd, en alles is weer gestoofd gedurende ongeveer een half uur. Op dit moment moet je de pasta koken en ze afkoelen..

Nu is het nog steeds om de schotel te verzamelen – snij de bewerkte kaas, voeg ze toe aan het vlees met groenten, waar ze zullen smelten en mengen met pasta.

Serveer zo’n salade is noodzakelijk, terwijl het nog steeds warm is, sprenkelend greens bovenop als je wilt..

Varkensvlees hart voorgerecht met gepekelde komkommers

salade с овощами

Vaak is er in het huis nog een paar augurken in de bank, die niet weten waar te gaan. U kunt eenvoudig een salade van varkensvlees bereiden, die het hele gezin zal verrassen.

Ingrediënten vereist:

 • 1 varkenshart;
 • 4 ingelegde komkommers;
 • 1 wortel;
 • 1 ui;
 • 4 eieren;
 • 5 el. lepels met mayonaise;
 • 1 theelepel mosterd.

Kooktijd: zonder rekening te houden met de kooktijd van het hart – 20 minuten.

Calorische inhoud: ongeveer 200 Kcal / 100 gr.

Slachtafvallen moeten worden gekookt tot ze gaar zijn en in plakjes zijn gesneden, doe hetzelfde met eieren. Rasp wortelen, hak uien in en rasp ze in plantaardige olie. Snij de komkommers in reepjes en meng mayonaise met mosterd voor het aankleden. Alle resulterende ingrediënten worden gemengd en op deze varkenshart salade zal klaar zijn..

Culinaire tips

De bijproducten, waarnaar het hart van het varken verwijst, vereisen een iets meer speciale benadering van hen, zodat de gerechten van hen echt smakelijk en succesvol blijken te zijn. Daarom is kennis van de culinaire geheimen van het koken van dit bijproduct nuttig voor alle huisvrouwen..

 1. Voordat u het bijproduct prepareert, moet u het onder stromend water afspoelen en onnodige films en vaten eraf halen, wat handig is met een mes. Tijdens het koken van het hart, is het noodzakelijk om het water minstens twee keer te veranderen, en bij voorkeur drie..
 2. Het is beter om een ​​vers hart te kopen in plaats van een bevroren, want in dit geval is er meer gelegenheid om een ​​kwaliteitsproduct te kopen in plaats van een al oud product..
 3. Als het recept een hart moet braden, is het raadzaam om het op Teflon te doen.
 4. Er wordt aangenomen dat de ideale tijd voor het koken van dit slachtafval een half uur is.
 5. Interessant is dat het hart van het varken een product is dat volledig uit spieren bestaat en tegelijkertijd vet mist, zodat het als het tegenovergestelde van traditioneel varkensvlees kan worden beschouwd. ie Het is een ideaal dieetproduct..
 6. Spraak over salades in het geval van het varkenshart is juist omdat het in dergelijke combinaties is dat dit product maximaal zijn smaak onthult..
 7. Als het huis zo’n huishoudelijk apparaat heeft als een slowcooker, kun je er een hart in koken, en daarin zal het bijzonder zacht en smakelijk zijn. Het is beter om dit niet in de magnetron te doen, omdat de modi hier niet werken..
 8. Als om wat voor reden dan ook een ongebruikt gekookt hart blijft zitten na het koken van de salade, kan het op een vulling voor pasteitjes worden gedaan, in een vleesmolen worden gehakt of, gewoon in stukjes gesneden, een jus worden gemaakt voor garnering.
 9. Voor salades kan een hart niet alleen worden gekookt of gebakken, maar ook worden gedoofd, het rauw in stukjes gesneden, de vaten uitsnijden, in een schaal met een kleine hoeveelheid olie doen, water toevoegen en ongeveer een uur stoven..
 10. Zelfs met de toevoeging van mayonaise, blijven salades van het varkenshart nog steeds erg dieet, omdat het vlees zelf zo niet-calorisch is dat het bijna onmogelijk is om te herstellen van het gebruik ervan – in tegendeel, je kunt alleen bouwen.

Eet smakelijk!

Loading...