Hoe thuis bananen in karamel te bereiden

Een heerlijk en gezond dessert voor een kindervakantie of voor het drinken van thee kan gemaakt worden van bananen, als je ze bedekt met karamel. Dit gerecht thuis klaarmaken is vrij eenvoudig en het zal niet lang duren.

Het dessert met bananen en karamel is zeker aantrekkelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Het bevat veel calorieën en voeding, maar bananen verbeteren de gemoedstoestand en zijn een bron van vele voedingsstoffen, die als een excuus kunnen dienen voor diegenen die gewend zijn om calorieën te tellen en hun gewicht te bekijken..

Zelfgemaakt recept voor verse bananen in karamel
hoe приготовить бананы в карамели в домашних условиях
ingrediënten Aantal
bananen (middelmatige rijpheid, niet groen, maar niet te zacht) 3 stuks.
suiker 1 st.
elke zoete siroop 3 el.
uitlekken. olieverf 1 theelepel.
water 4 el.
Kooktijd: 30 minuten Calorieën per 100 gram: 274 Kcal

In dit recept worden verse bananen gebruikt die niet hittebehandeld zijn en daarom meer voedingsstoffen vasthouden. Maar het koken van het dessert is in dit geval beter direct voor gebruik..

Als hij langer dan een uur liegt, zullen de bananen donkerder worden en hun smaak verliezen. Je hebt stokken (van hout of iets anders) nodig om plakjes banaan te maken en folie of plastic zak..

Hoe thuis bananen in karamel te koken? Ten eerste is het beter om karamel te doen, zodat de vruchten niet donker worden. Suiker, water en boter moeten worden verwarmd in een pan of pan (op laag vuur).

aan de kook brengen

Dit proces duurt totdat de suiker smelt en lichtbruin van kleur wordt. Op dit punt moet je de siroop gieten, mixen en de gerechten opzij zetten van de kachel. Bananen worden gepeld en gesneden zoals je wilt – in cirkels of langwerpige stukjes..

snijd erin бананы

Ze leggen het fruit op de stok, ze worden gedoopt in karamel, gedraaid zodat ze er helemaal mee bedekt zijn, en leggen op de folie.

zetten бананы

Als de karamel is uitgehard, kan het dessert worden geserveerd..

 

Dessertvruchten in het Chinees koken

Dit gerecht is traditioneel voor Chinees, en meer bepaald, Szechuan, cuisine. Daar kunnen ze naast bananen op dezelfde manier appels, pompoen en aubergines koken..

producten:

 • 3 stuks bananen (niet de rijpste);
 • 4-5 Art. l. zetmeel (beter dan maïs);
 • 1 theelepel sesamolie;
 • 75 ml water (het is beter om te drinken te bereiden – mineraal of gefilterd);
 • 200 ml van elke plant olie;
 • 225 g suiker;
 • 2 el. l. sesam;
 • ijs – een paar blokjes, bevries van tevoren.

Bestede tijd: 30-40 minuten.

Calorische inhoud voor 100 g dessert: 237 kcal.

De schil wordt uit de vrucht gehaald, de vruchten worden in stukjes gesneden. Ze moeten in containers rollen met zetmeel, zodat het fruit er volledig mee bedekt is. In een koekenpan (zet het fornuis 180 graden op, voeg boter toe voordat het wordt verhit), bak de banaanplakjes heel snel – niet meer dan 2 minuten. Ze worden vervolgens op een bord gelegd..

Vervolgens moet je de karamel koken. Om dit te doen, verwarmt u de suiker in een pan met 75 ml water. Wanneer water kookt en suiker oplost, worden ze geroerd totdat een lichtbruine massa wordt gevormd. Vervolgens wordt de karamel verwijderd van de kachel..

Segmenten bananen worden erin gedipt met stokjes zodat ze zijn bedekt met siroop. Bestrooi sesam erover. Het blijft nu om erachter te komen waarom ijs nodig is. Het feit is dat het gerecht onmiddellijk wordt geserveerd en dat het erg heet kan zijn..

Naast hem op tafel zet een container met de rest van het water en ijs. Voordat je een stuk eet, laat je het een paar seconden in koud water afkoelen en verhard je de karamel. Het is beter om hier sticks voor te gebruiken..

erwt супErwtensoep met rundvlees of gerookt vlees – probeer het eerste gerecht te bereiden volgens onze recepten.

Lees hoe je pannenkoeken maakt met champignons – een recept voor een smakelijk en gezond gerecht voor elke dag..

Neem nota van het recept voor gevulde deegwarenschillen – een ongewoon voer enkel schotels.

Kookideeën

ideeën с шоколадом

Om een ​​dessert te bereiden, is het niet nodig om zetmeel, sesam te gebruiken, zoals in het Chinese recept. Stukjes fruit kunnen alleen in olie worden gebakken. Gebruik voor het bereiden van karamel met verschillende smaken een verscheidenheid aan additieven die aan de siroop moeten worden toegevoegd op het moment dat ze uit de kachel worden gehaald. Deze kunnen zijn:

 • citroensap, limoen, sinaasappel (ongeveer 1 theelepel);
 • siropen met verschillende smaken (verkrijgbaar in winkels);
 • honing;
 • gecondenseerde melk;
 • likeuren.

Je kunt ijs, noten op het gerecht serveren, besprenkelen met chocolade, kaneel.

Gebakken bananen met honing

bananen с медом

Zeer snel, smakelijk en gezond gerecht..

producten:

 • 3 stuks bananen (het is beter om niet te zacht te nemen);
 • 2 el. l. suiker;
 • 50 g pruimen. olie (smelt vooraf);
 • 2 tl. elke honing waar je meer van houdt (maar het is handiger om vloeistof te nemen);
 • wat citroensap.

Kooktijd: 20 minuten.

Calorisch gehalte per 100 g: 206 kcal.

Hoe bananen in caramel met honing te bakken? Fruit vrij van de schil, snijd, een beetje besprenkel ze met citroensap.

Maak karamel op de gebruikelijke manier klaar (kook en roer de suiker of boter in een koekenpan of pan tot het lichtbruin is). Verwarm in hete karamel honing.

Doop de plakjes banaan in siroop en zet opzij. Wanneer de siroop is uitgehard, is het dessert klaar. Gebakken bananen in karamel klaar om te worden gegeten.!

 Weinig geheimen

Het belangrijkste in dit dessert is om goede bananen te kiezen – niet te zacht, maar ook niet groen. Met rijp fruit zal het gerecht zacht en erg smakelijk zijn.

Om niet verbrand te worden, is het beter om stokken te bereiden, met behulp waarvan het mogelijk is om bananen in karamel te dopen. Voordien moet de siroop van de kachel worden verwijderd, anders kan deze spetteren.

De siroop moet tijdens het koken constant worden geroerd, zodat deze homogeen en niet verbrand blijkt te zijn..

Citroensap zal een tijdje helpen om het donker worden van bananen te voorkomen. Bestrooi ze indien nodig met vers fruit..

Als er overtollige karamel is, kan deze in kleine porties op de folie worden gegoten of in ondiepe vormen worden afgedekt met folie of perkament. Na het harden kunnen karamel snoepjes afzonderlijk worden gevouwen en worden gebruikt als een stand-alone dessert, of bestrooi cakes, cakes, na het afbrokkelen.

Loading...