Hoe verse en bevroren schnitzels in de magnetron te braden

Magnetron bevindt zich in bijna elke keuken, maar zelden worden zijn capaciteiten gebruikt om de volledige capaciteit te bereiken. Deze gadget wordt voornamelijk gebruikt voor het verwarmen van bereide gerechten en ontdooiproducten en gemaksvoedsel.

Maar met behulp van deze assistent kun je veel lekker en gezond koken, gekookt met een minimum aan vetgerechten. Bijvoorbeeld favoriete volwassenen en koteletten voor kinderen. Daarom is het beter om je niet af te vragen of het mogelijk is om koteletten te koken in de magnetron, maar je moet het gewoon proberen. Het resultaat zal je behagen!

Hoe lang duurt het??

Een gerecht zoals vlees- of visschotels kan gemakkelijk worden gekookt in een magnetronassistent, maar dit zijn kleine porties tegelijk. In grote gezinnen kan deze manier van koken misschien geen wortel schieten, maar als er slechts een of twee consumenten zijn, zou dit een ideale optie zijn..

Koteletten kunnen, zoals bij gefrituurde korst, en stoom afkomstig van voeding zijn. In het eerste geval is de ingebouwde functie van de grill verplicht en in de tweede, het gebruik van een speciale dop of bakhuls (voedselfilm).

De kooktijd is afhankelijk van het specifieke ovenmodel. Gemiddeld genomen, met een vermogen van 800 W, duurt het maximaal 10 minuten. De gebruikershandleiding voor de magnetron en zijn grootsheid helpt elke gastvrouw om te beslissen hoe lang het duurt om de karbonades in een bepaald model magnetron te koken – ervaring.

Het is noodzakelijk om slechts één keer te koken, zorgvuldig naar de tijd te kijken en al in alle daaropvolgende keren is constante bewaking niet nodig..

Eenvoudig recept voor beginnende koks
hoe пожарить свежие и замороженные котлеты в микроволновке
ingrediënten Aantal
gehakt 250 g
uien 100 g
eieren 1 stuk.
paneermeel 30 g
zout en peper proeven
Kooktijd: 25 minuten Calorieën per 100 gram: 179 Kcal

Bakpasteitjes kunnen alleen in een magnetron worden geplaatst, uitgerust met een grillfunctie, in eenheden zonder deze optie kunnen ze alleen worden gestoomd. De afgewerkte schaal is gemaakt met een smakelijke knapperigheid en zonder een druppel vet..

Hoe gehaktballen in de magnetron te braden:

 1. Snijd de ui voor de kotelet met gehakt vlees met een mes, wrijf het op een rasp of haal het door een vleesmolen; uien нарезать
 2. Combineer vervolgens het gehakt, het ei, de ui en de paneermeel samen. Alles is goed gemengd, bovendien kan er veel worden afgesneden; gehakt vlees
 3. Bereid uit de verkregen hoeveelheid gehakt vlees vier burgers, leg ze op de bovenste grill en bak ze 10 minuten onder de grill; hamburgers
 4. Draai de pasteitjes om en bak ze nog eens 5 minuten op de grill aan de andere kant..

Magnetron viskoekjes

Fans van visgerechten kunnen eenvoudig vispasteitjes in de magnetron bereiden. Voor vulling kunt u filets gebruiken, zoals riviervis en vetarme soorten zee (kabeljauw of heek). Het belangrijkste is om zorgvuldig alle botten eruit te selecteren..

Om te koken heb je de volgende producten nodig:

 • 500 g gehakte vis;
 • 80 g oud wit brood;
 • 100 ml melk;
 • 1 kippenei;
 • 30 g groene uien;
 • 40 ml plantaardige olie;
 • 90 g broodkruimels;
 • zout en peper.

Het mengen van gehakt, de vorming van blanco’s en de bereiding ervan in een magnetron in totaal duurt maximaal 30-35 minuten.

Het caloriegehalte van deze visschotel is 162,2 kcal / 100 g.

De volgorde van culinaire processen:

 1. Week het brood in melk, hak de groene uienveren fijn;
 2. Tweemaal de gehakte vismix met brood, groene uien en eieren. Meng goed, zout en peper naar smaak;
 3. Blind de koteletten van het gehakt vlees, rol ze in paneermeel en plaats ze op een platte schaal voor de magnetron;
 4. Bestrooi met plantaardige olie en kook tot 8 minuten, schakel de gadget op maximaal vermogen in.

gevuld батонProbeer een brood in de oven te bereiden met verschillende vullingen – een geweldige snack voor thee.

Taarten met ham en kaas – een uitstekende snack die als een snack op een picknick of onderweg kan worden genomen.

Varkensvlees in witte wijn – het vlees is zeer mals en sappig wordt verkregen, probeer het te koken volgens ons recept.

Gestoomde kippenbroodjes

Is het mogelijk om burgers te koken die het figuur niet schaden? Natuurlijk, als je hun dieet-versie van gestoomde kip kookt. Bovendien, microwapped koken doet al het werk heel snel.

Om de stoomversie van het gerecht met gehakte kip te bereiden is vereist:

 • 600 g kippenfilet;
 • 50 g wit brood;
 • 100 ml melk;
 • 50 g griesmeel;
 • 30 g dille;
 • plantaardige olie om de vaat te smeren voor het koken;
 • zout en kruiden naar smaak.

Slechts 40 minuten is gelijk aan de kooktijd..

Het calorische gehalte berekend per 100 g afgewerkte platte koeken zal 131,0 kcal zijn.

Het recept voor het koken van kipschotels in de magnetron voor een paar stappen:

 1. Doordrenkt van het brood in melk door een vleesmolen overslaan met kipfilet;
 2. Voeg dan gehakte dille, griesmeel, zout en kruiden toe aan het gehakt. Meng alles ijverig en laat het een paar minuten staan, zodat de kroep opzwelt;
 3. Leg er een bordje met water in de magnetron bovenop, installeer een geolied rooster om te stomen uit een multikoker;
 4. Vorm de lege plekken en leg ze op het rooster, top met een magnetron kap of huishoudfolie. Een regulier pakket zal doen;
 5. Bak 7 minuten op vol vermogen, draai de pasteitjes vervolgens naar de andere kant en verzend ze om ze nog eens 7 minuten voor te bereiden.

Snel ingevroren pasteitjes koken

hamburgers в микроволновке

Veel huisvrouwen, om de kooktijd te verkorten, gebruiken bevroren halffabrikaten. Dit kan, zoals gekocht bij de winkel blanks, en zelfgemaakte dumplings, dumplings, kool broodjes en gehaktballen. Natuurlijk kunt u halffabrikaten ontdooien en op de traditionele manier bereiden, of u kunt het op dezelfde manier doen met de opties van de magnetronoven.

In het proces van voorbereiding worden gebruikt:

 • 500 g bevroren schnitzels (halffabrikaten);
 • 30 g zure room;
 • 50 g harde kaas.

De duur van het koken hangt af van de kracht van de oven en de grootte van de schnitzels. Gemiddeld duurt het 24 minuten om te ontdooien en te braden..

Het caloriegehalte van het gerecht is afhankelijk van het gehakt dat wordt gebruikt, voor halffabrikaat zal het 284,1 kcal / 100 g zijn.

voortgang:

 1. Eerst moeten de halffabrikaten ontdooid worden met de juiste optie. Gemiddeld duurt het ongeveer 12 minuten;
 2. De schnitzels worden vervolgens gedurende 7 minuten gekookt, waarbij de gecombineerde modus van de oven (microgolven en grill) wordt gebruikt;
 3. Daarna moeten ze worden omgedraaid naar de andere kant, besmeurd met zure room en gedurende 3 minuten koken in de grillmodus;
 4. Na het geluidssignaal, bestrooi ze met kaaschips en stuur ze nog 2 minuten onder de grill. Bevroren schnitzels met heerlijke cheesecakes zijn klaar.

Handige tips

Microgolven doordringen koteletten van alle kanten, maar niet dieper dan twee centimeter. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het vormen ervan..

De golven in de oven zijn zo verdeeld dat de randen van de plaat er meer van krijgen, en de middelste wordt kleiner, dus als je de schnitzels op de schaal legt om in de magnetron te koken, is het beter om kleinere in het midden te plaatsen.

Het vlees in de magnetronoven is erg snel gaar, dus je moet het volgen om de schnitzels niet te overdrijven, en dan is er een grote kans dat je kolen krijgt als resultaat.

Loading...