Hoe vla pannenkoeken met melk te koken

Koken vla pannekoeken verschilt niet veel van de klassieke methode. Het verschil is dat frisdrank of bakpoeder wordt toegevoegd aan pannenkoekdeeg in combinatie met kokend water.

Meestal worden vla pannekoeken gebakken onder de vulling – zoet of vlees. Ze hebben een meer dichte textuur, dus je kunt je geen zorgen maken dat ze gaan barsten als ze rollen.

Recept voor klassieke vla pannekoeken met melk
hoe приготовить заварные блины на молоке
ingrediënten Aantal
meel 400 g
melk 0,5 l
water 0,5 l
soda 1 theelepel.
zout 1 theelepel.
suiker 3 el. l.
eieren 6 stuks.
Zonnebloemolie (plantaardig) 4 el. l
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 131 Kcal
De klassieke versie van vla pannenkoeken kwam naar ons vanuit Europa. Het was daar dat ze dit gerecht eerst kookten..

Klop de eieren in de kom van de maaidorser en een deel van de melk, voeg zout toe, na een tijdje de suiker.

In een glas kokend water soda oplossen. Giet de overgebleven melk in de eier-melkvloeistof en giet er een beetje bloempoeder in..

toevoegen молоко

Zonder het proces te stoppen, gieten soda-oplossing en olie. Laat het pannenkoekdeeg een half uur staan ​​om de soda te laten werken en de pannenkoeken worden zacht.

slaan пенку

Voor een meer dichte structuur, kunt u de hoeveelheid meel verhogen.

Als u pannenkoeken bakt voor een hartige vulling, kunt u andere soorten meel gebruiken: havermout, rogge. Je kunt ze niet vullen en leeg eten.

Zet de pan voor pannenkoeken op het vuur, verwarm het en giet deeg met een schep, spreid het deeg gelijkmatig over het oppervlak met een draaiende beweging.

frituren блины

Bak totdat de buitenste randen van de pannenkoek beginnen af ​​te pellen van de bodem van de pan, en draai dan om met behulp van een brede skimmer.

Er is een techniek om met één hand in de lucht te gooien: het ziet er behoorlijk indrukwekkend uit, maar training kost tijd en een paar pannenkoeken kunnen verwend worden. Het is niet nodig om het oppervlak te smeren, genoeg olie in de vloeistof.

nalisniki

Custard-pannenkoeken met melk en kokend water

Een kenmerk van deze pannenkoeken is dat u geen soda of bakpoeder aan het deeg hoeft toe te voegen. Genoeg om kokend water aan het einde van de deegbereiding te gieten.

componenten:

bosbes блины

 • Meel – 350 g;
 • Melk – 250 g;
 • Eieren – 4 stuks;
 • Water – 0,5 l.;
 • Suiker – 2 el. l.;
 • Zout is een kneepje;
 • Olijfolie – 2 el. l.

We onderbreken eieren en melk in een glas blender, voegen droog voedsel toe zonder het mengproces te stoppen. Zorg ervoor dat je meel mept om onnodige verontreinigingen of puin te voorkomen. We gieten een dunne stroom kokend water in zonder te stoppen om te onderbreken. Leg de boter en laat het pannenkoekdeeg rusten.

Het wordt aanbevolen om warme, niet gekoelde producten te gebruiken voor het bereiden van pannenkoeken. En zorg ervoor dat je de tijd neemt om te gaan staan ​​voordat je gaat frituren.

Smeer een goed verwarmde gietijzeren koekepan met een stuk reuzel en giet de vloeistof in een pollepel. Bak en leg een stapel op een schaal of vul onmiddellijk en verpak.

Hoe vla pannekoeken met melk in het gat koken

Om dunne, geperforeerde pannenkoeken te krijgen, moet je één truc weten: je moet een beetje hete melk in het bijna klaar deeg gieten.

componenten:

 • Meel – 450 g;
 • Eieren – 5 stuks;
 • Soda – 0,5 theelepel;
 • Suiker – 2 theelepel;
 • Zout is een kneepje;
 • Vanilline – 1 sachet;
 • Zonnebloemolie – 4 el. l.;
 • Melk – 1 L.

Smash de eieren op lage snelheid met een blender en voeg suiker en zout toe. Giet de helft van de zelfgemaakte melk en frisdrank. Kleine batches voegen gemalen vanilline en bloem toe. Zonder de kneedfunctie te stoppen, giet de hete melk snel in en meng tot een homogene staat, zonder klontjes. Aan het eind giet je de olie in.

We verwarmen de braadpan, gieten het deeg en maken het glad en gelijkmatig. We haken aan de rand met een houten spatel, draaien hem om naar de andere kant en bakken voor niet meer dan een minuut.

Het is absoluut noodzakelijk om dergelijke gebruiksvoorwerpen te gebruiken om de bodem van de pan niet te beschadigen of te beschadigen. We verspreiden pannenkoeken, die je meteen kunt missen met boter en taartsuiker.

pasta4Hoe maak je zelfgemaakte noedels van eieren en melk. Heerlijke schotel eenvoudige recepten en effectieve kooktips.

Hoe runderlever voor salade te bereiden, lees de aanbevelingen en enkele heerlijke recepten die het waard zijn om te proberen.

Hoe witbrood croutons in de oven te koken, lees kookmethodes.

Vla-pannenkoeken met melk en gist

Wilt u uw gezin verrassen met heerlijke donzige pannenkoeken? Voer duidelijk de nodige acties uit en alles komt eruit..

componenten:

rolls из блинчиков

 • Meel – 800 g;
 • Eieren – 3 stuks;
 • Suiker – 4 el. l.;
 • Melk – 1,5 liter;
 • Verse gist – 35 g;
 • Plantaardige olie – 5 el. l.

Giet een lepel bloem en suiker in een glas warme melk, roer alles erdoor en voeg de gist toe en kneed deze voor met een vork. Om het brouwsel op te lossen, kneden we het met onze handen en sturen het een half uur naar een verwarmde plek..

Als de gist vers is, is het voldoende, zo niet, dan kan de tijd verdubbelen. Dit is te zien in de algemene structuur van meeldeeg..

Giet 750 milliliter melk in een bak met hoge randen. We mengen de eieren en de overgebleven suiker, gieten het gemalen bloem in kleine porties. Giet het gist-brouwsel en laat de vloeistof na goed roeren ongeveer drie uur gisten. Gedurende deze periode is het noodzakelijk om de verhoogde massa tweemaal te precipiteren..

We gieten ongebruikte melk in en laten ons goed gemengd nog een keer stijgen. Aan het einde van het storten van olie.

Om een ​​mooi opengewerkt patroon te krijgen, verpletter het deeg niet in de pan, maar schep het voorzichtig met een schep en giet het in de pan.

Culinaire trucs

 1. Als er geen pannenkoekpan is, neem dan de gebruikelijke die in het dagelijks leven verkrijgbaar is, was hem goed en veeg hem af met een handdoek. Zet het op de brander en calcineer het, na het in de bodem gieten van zout, af en toe te roeren. Dus je kunt niet bang zijn dat de pannenkoeken zullen kleven of klonteren;
 2. Voor pannenkoeken is het beter om zelfgemaakte melk en eieren te gebruiken. Door het hogere vetgehalte is het deeg dichter en krijgt het een mooie gele tint;
 3. Het is noodzakelijk om pannenkoeken in een hete koekenpan te bakken, zonder de vlam te verminderen. Het proces zal dus sneller verlopen en ze zullen beter achter het oppervlak zijn;
 4. Voor superdunpe pannenkoeken hoeft u alleen maar de dosis melk te verhogen. Merk op dat ze alleen geschikt zijn als dessert, waar honing, zure room, gecondenseerde melk of jam wordt geserveerd. Deze structuur is niet geschikt om te vullen;
 5. In het deeg kun je de greens schenken: dille, basilicum.

Geniet van het eten van pannenkoeken!