Hoe voedzame kipfilet soep te koken

Tijdens het warmtebehandeling verliezen vleesproducten veel van hun nuttige vitamine en mineralen. Om kipfilet soep goed te koken, om een ​​groot deel van de nuttige stoffen te bewaren, moet je weten hoe je dit soort vlees goed kunt bereiden, hoe lang het proces van het maken van een gerecht moet duren.

Kipfilet koken

Een van de meest betaalbare en populaire vleesproducten wordt beschouwd als vlees van kipfilet..

De meeste huisvrouwen geloven dat tijdens het kookproces, het witte vlees van de kip hard en saai wordt, en het beste van al dit soort vlees is geschikt om in gefrituurde, gestoofde vorm of als salade te koken. Deze mening is zeer onjuist – om de borsten voor te bereiden, moet je gewoon weten hoe je het goed moet kiezen, hoeveel tijd je moet besteden aan het kookproces..

In winkels en supermarkten wordt kip gekoeld of ingevroren verkocht. Voordat u de borsten gaat koken, ontdooit u het vlees bij kamertemperatuur en begint u met verdere warmtebehandeling. De belangrijkste geheimen van het koken van wit vlees voor bouillon en soep zijn:

kip филе

 1. Kipfilet hoeft niet van het bot te worden gescheiden, haal de schil eraf voor meer verzadiging, smaak van het gerecht;
 2. Water moet koud zijn, vlees bedekken;
 3. Voeg alleen zout en kruiden toe na het koken;
 4. De brand na het koken moet worden verminderd, zodat het kookproces langzaam en geleidelijk verloopt, en de borst sappiger is;
 5. Bij het koken van soep, kook de filet moet niet meer dan twintig minuten na het koken;
 6. Groenen, laurierblaadjes moeten aan het einde van het koken worden toegevoegd, zodat vlees en andere producten niet bitter zijn;
 7. Om het hele kookproces te verminderen, kunt u het vlees in stukken snijden.

Een ander belangrijk feit dat van invloed is op het hele proces van kippenborst, is dat de kip thuis kan worden gekweekt en dat het kookproces in de loop van de tijd zal toenemen. Om de gereedheid te controleren, moet je het vlees gewoon met een vork porren en de kleur van het vloeiende sap zien – rood en roze geven aan dat wit vlees niet klaar is.

Snel recept
hoe приготовить питательный суп из куриной грудки
ingrediënten Aantal
kippenborst 450 g
wortel 100 g
aardappel 400 g
uien 100 g
water 2,5 l
kruiden en zout naar smaak ≈ 5 g elk
dille 30 g
Kooktijd: 40 minuten Calorieën per 100 gram: 29 Kcal
Het voordeel van vloeibare en warme gerechten met kipfilet zit hem vooral in het feit dat vlees voor ¼ uit eiwitten bestaat, weinig calorieën bevat en perfect de immuniteit ondersteunt, waardoor vitamines B, C, PP, A, mineralen – ijzer, natrium, magnesium, kalium – aan het lichaam worden toegevoegd chloor en vele anderen.

Koel de borsten af ​​bij normale kamertemperatuur, spoel af, snijd ze in stukken van drie centimeter en doe ze in een pan, giet koud water. Op het fornuis na het koken, verwijder het schuim, kook gedurende tien minuten.

Parallel aan het proces om de groenten schoon te koken. Snijd de aardappelen in vierkanten, wortelstro, ui zeer willekeurig. Groenten voor vlees verzenden, tien minuten koken en dan de aardappelen controleren op gereedheid en zout, kruiden en fijngehakte dille toevoegen. Stop met koken indien nodig gedurende ongeveer vijf minuten op laag vuur.

Kipfilet soep moet ongeveer vijftien minuten worden gebrouwen en kan worden geserveerd met verse groenten, kruiden, roggebrood.

Dieetborstfilet soep

kip супчик

Als u een dieet volgt vanwege ziekte of gewoon om gewicht te verliezen en de waterbalans in het lichaam te handhaven, is het het beste om kippenborstsoep te gebruiken. Dit witte vlees bevat veel nuttige micronutriënten en wordt beschouwd als gemakkelijk verteerbaar. Voor het bereiden van witvleessoep heeft u alleen nodig:

 • kippenborst – 400 g;
 • wortel – 150 g;
 • aardappelen – 300 g;
 • paprika – 200 g;
 • greens – 40 g;
 • uien – 100 g;
 • zout, specerijen – 5 g;
 • laurierblad – 1 stuk;
 • water – 2,5 l.

Het maken van een kippensoep met voeding duurt slechts dertig minuten en de voedingswaarde van honderd gram is vrij laag en bedraagt ​​25 kcal..

Aan het begin van het koken moet het vlees worden gekoeld en in stukjes van drie centimeter worden gesneden. Giet koud water in een pan en leg de filet uit. Kook het tot het gaar is – het duurt ongeveer vijftien minuten, verwijder het schuim en haal de hele gekookte kippenborst uit de bouillon.

Terwijl het vlees wordt gekookt, worden alle groenten bereid – ze worden geschild en in blokjes gesneden van verschillende grootte: grote aardappelen, wortels en paprika’s worden in stukjes gesneden, en uien kunt u beter in dunne halve ringen snijden. In de bouillon van het vlees verzonden eerste aardappelen, gekookt tot zacht. Vervolgens worden de resterende groenten gegoten, zout toegevoegd, specerijen.

Vijf minuten later wordt het vlees teruggeworpen, evenals laurierblaadjes en fijngehakte geselecteerde groenten. Daarna kan de soep van de kachel worden gehaald en tien minuten trekken..

Zorg ervoor dat u het laurierblad verwijdert voordat u het serveert – het kan onnodige bitterheid aan de dieetsoep geven. U kunt de voordelige eigenschappen van de soep vergroten door boekweit toe te voegen in plaats van aardappelen.

Kipfilet soep met vermicelli

Maar het belangrijkste kenmerk van een vloeibaar kippengerecht is niet alleen rekening te houden met de voordelen en het rijke vitaminecomplex van het vleesproduct, maar ook met de bereidingstijd. Het maken van kippenborstsoep is heel eenvoudig, eenvoudig, zelfs met de toevoeging van vermicelli, die niet alleen perfect combineert met alle ingrediënten, maar ook rijkdom en verzadiging geeft. Voor het koken zijn warme en smakelijke gerechten nodig:

soep из курицы

 • aardappelen – 300 g;
 • vermicelli (klein) – 70 g;
 • kippenborstfilet – 400 g;
 • uien – 100 g;
 • mager olie – 20 g;
 • wortel – 100 g;
 • peper, specerijen, zout – 5 g;
 • laurierblad naar smaak;
 • water – 2 l.

Een geurige, stevige eerste cursus is klaar in slechts veertig minuten, de calorische inhoud per honderd gram – 45 kcal.

Het principe van koken is vrij eenvoudig en het proces is beter om te beginnen met vlees. Het moet worden ontdooid, gewassen en in stukken worden gesneden. Doe het in een pan, giet er water over en giet het op hoog vuur, dat na het koken moet worden verminderd. Skimmer moet het schuim meerdere keren verwijderen.

Aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden. Gooi de kipfilet erin als de bouillon twintig minuten kookt. Kook door kruiden, peper en zout toe te voegen tot de aardappelen zacht zijn. Gedurende deze tijd moeten de overgebleven groenten worden gepeld, naar willekeur worden gehakt en een beetje in boter bakken.

Een paar minuten voor het einde van het koken, giet de gebakken uien, wortels en helemaal op het einde gooi de noedels, fijngehakte greens, en laat ze koken, onmiddellijk uitschakelen.

Soep kan geserveerd worden met verse en ingeblikte groenten, zelfgemaakte niet te zure room en brood.

saladeKlassieke salade met bonen – de meest populaire salade op de wintertafel. Koken is gemakkelijk, iedereen kan het aan..

Het recept voor een heerlijke salade met kool en azijn lees hier.

Champignonsoep met Alkmaarse gort is een rijke, stevige maaltijd voor elke dag. Ons recept.

Kipfilet soep met ei

De eerste warme schotel kan worden gekookt vanaf bijna elk deel van het kippenkarkas. Maar het is de soep met de borst:

 • uitstekend verwarmend effect;
 • is licht verteerbaar, caloriearm;
 • bevat eiwitten, koolhydraten en minder cholesterol en vet dan andere vleesproducten.

Er zijn veel producten die een hoop hartelijkheid en rijkdom aan de soep kunnen toevoegen. Kipfiletlende in bouillon is wonderlijk gecombineerd met ei. Om een ​​heel eenvoudig en snel klaar te maken recept te maken, heb je het volgende nodig:

 • kippenborst – 400 g;
 • wortels – 100 g;
 • aardappelen – 300 g;
 • eieren – 2 stuks;
 • uien – 70 g;
 • greens naar smaak – 40 g;
 • zout, specerijen – 7 g;
 • water – 2 l.

Er is slechts dertig minuten nodig om een ​​soep te maken en de calorische waarde van honderd gram is gelijk aan 38 kcal..

Breng aan het begin van de bereiding water in de pan en leg hierin de gesneden kipfilet in middelgrote plakken..

het vlees порезать

Op het vuur zetten, op hoog vuur koken tot het kookt en dan 10 minuten laten sudderen. Vergeet niet om het schuim te verwijderen met een schuimspaan, de bouillon te zouten en kruiden toe te voegen.

schuimspaan снять пенку

Terwijl het proces van het koken van vlees aan de gang is, is het noodzakelijk om de groenten snel te schillen en willekeurig te hakken, maar, bij voorkeur, wortels in dikke blokjes, aardappelen in grote blokjes en kleine uien. Eerst worden wortels naar de bouillon gestuurd met gekookte borst en dan uien. Wanneer deze groenten worden gekookt, worden de aardappelen gegoten.

toevoegen овощи

Eieren moeten in een afzonderlijke container worden gehamerd en opgeklopt totdat een schuim wordt gevormd. Wanneer alle groenten in de soep klaar zijn, moet deze snel worden gemengd en tegelijkertijd in een zeer dunne stroom eieren worden gegoten – ze moeten in dunne draden krullen op het oppervlak van de schaal. Vervolgens worden er groenten toegevoegd, hete soep wordt gedurende tien minuten toegediend..

Je kunt serveren met een salade van verse, gepekelde groenten, mosterd en zure room.

soep готов

Handige tips

Er zijn maar weinig recepten die zelfs onervaren koks kunnen gebruiken om een ​​gerecht te bereiden. Deze omvatten een zeer gezonde soep, die een hele reeks vitamines en mineralen bevat in alle ingrediënten, waaronder kipfilet. Er zijn enkele eenvoudige tips die u moet gebruiken bij het maken van een smakelijk, bevredigend en snel vloeibaar gerecht:

 1. Het aroma, de mooie kleur van de bouillon met noedels zal helpen om de groenten te geven – het toevoegen van niet volledig geschilde uien, wortelwortels, selderij, peterselie, die dan gemakkelijk uit de soep kan worden verwijderd;
 2. Je moet de hoeveelheid pasta voor een vloeibare schaal correct berekenen – door er veel toe te voegen, kun je geen pap krijgen, maar pap;
 3. Als u een gerecht met heldere bouillon wilt bereiden, moet u langzaam, op een laag vuur koken, zonder het deksel te bedekken;
 4. Het is beter om zout toe te voegen aan het einde van het koken van kipfilet, na het verwijderen van alle schuim;
 5. Om de calorische inhoud te verminderen, moet je de schil verwijderen en de botten uit het vleesdeel verwijderen en de verzadiging en rijkdom van de bouillon verhogen, integendeel, laat ze staan ​​en kook de borst volledig..

Kippensoep soep zal in elk geval heerlijk zijn – het belangrijkste is om het niet te overdrijven. Alle producten, met name groenten en kipfilet, zijn perfect gecombineerd, waardoor het lichaam alleen de meest bruikbare stoffen bevat..

Loading...