Hoe volkoren brood bakken in een broodbakmachine

Het vermogen om brood te bakken is altijd een teken geweest van een goede huisvrouw. Moderne technologie vereenvoudigt deze taak. Het belangrijkste is om het recept te volgen. Vandaag zullen we een paar recepten onder uw aandacht brengen die u zullen leren om volkorenbrood in een broodbakmachine te bakken..

het brood

De voordelen van volkoren meel in wit

Om de verschillen tussen deze twee soorten meel te begrijpen, moet je je wenden tot biologie. De korrelstructuur wordt weergegeven door verschillende componenten:

 • het midden, voornamelijk bestaande uit zetmeel;
 • fruit- en zaadschillen die de graankorrel bedekken;
 • kiemkorrel.

Schelpen bevatten mineralen en stikstofhoudende stoffen, vezels, eiwitten. De kiem bevat eiwitten, mineralen, oliën. De hoogste kwaliteit witte bloem bestaat uit kernen, omdat het ontdaan is van alle schelpen. Dit geeft witte bloem een ​​caloriegehalte, aangezien zetmeel een koolhydraat is. Het product heeft een zachte, aangename witte en crèmekleurige tint, uitstekende bakkenmerken. Maar alle nuttige stoffen worden eruit verwijderd, wat het een nutteloos product voor het lichaam maakt..

Grof meel bespaart alle bestanddelen van het graan en wordt een bron van energie voor het lichaam. Het voedt niet alleen het lichaam, maar voorziet het ook van vezels, noodzakelijk voor de zuivering ervan. Maar in termen van bakkwaliteit is hoogwaardig meel superieur aan volkoren meel. Grof meel stijgt niet zo goed, heeft een grijsachtige tint. Het is meer geschikt voor het bakken van brood, gebak en beignets. Het is moeilijker om gerechten te bakken met de toevoeging van witte bloem.

Klassiek recept
hoe испечь цельнозерновой хлеб в хлебопечке
ingrediënten Aantal
volkorenmeel 560 g
water 350 ml
droge gist 1 theelepel.
plantaardige olie 2 el. l.
zout 1 theelepel.
honing 2 el. l.
Kooktijd: 30 minuten Calorieën per 100 gram: 237 Kcal

Volkorenbrood is een noodzakelijk onderdeel van het dieet van iedereen die gezond wil zijn, mensen.

Eerst moet je het water in de pan tot 40 graden opwarmen. Het moet warm genoeg zijn om de toegevoegde honing op te lossen..

water подогреть

Alle ingrediënten worden toegevoegd volgens de instructies voor de broodbakmachine. Het hoofdprogramma, de grootte van het gekookte brood, de schaduw van de korst.

toevoegen муку

Na 7 minuten kun je de consistentie van het vormdeeg bekijken en zien. Overmatig beslag vereist de toevoeging van bloem. Het afbrokkelende, desintegrerende deeg moet worden verdund met water..

mixen

Nadat de test een normale dichtheid heeft gekregen, kunt u het deksel sluiten en wachten tot het programma is voltooid. Daarna wordt het brood voorzichtig uitgenomen en afgekoeld. Kan eten.

Volkoren roggebrood in broodbakmachine

Roggemeel overtreft zelfs tarwe in een reeks nuttige stoffen. Naast vezels bevat het veel vitamines, sporenelementen. Gebruikte componenten:

 • volkorenrogge en tarwebloem – 250 g elk;
 • melk – 380 g;
 • suiker – 1,5 eetl. l.;
 • zout – 1,5 cl. l.;
 • plantaardige olie – 1 cl. l.;
 • droge gist – 2 theelepel;
 • korianderzaad, komijn – 1 tl.

De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten. Calorie – ongeveer 237 kcal.

De bereiding begint met het besprenkelen van de bodem van de broodmachine met gist, waarover beide soorten bloem worden gezeefd. Vervolgens worden alle andere componenten toegevoegd, de laatste die in de melk wordt gegoten. Nadat het programma en de implementatie ervan zijn ingesteld, is het brood klaar.

Ongezuurde Wholegrain Brood in een broodbakmachine

Vers deeg levert meer voordelen op voor het lichaam dan gist. Vroeger moest het tussen 15 en 24 uur wachten om het ongezuurde deeg te laten rijzen. Breadmaker vereenvoudigt het proces enorm, waardoor tijd wordt bespaard die nodig is voor kneden en bakken.

Ingrediënten vereist:

 • roggemeel – 300 g;
 • tarwemeel – 100 g;
 • zout – 1 theelepel;
 • suiker – 2 el. l.;
 • olie (olijf of zonnebloem) – 2 el. l.;
 • water.

De kooktijd is ongeveer 40 minuten. Calorie – ongeveer 177 kcal.

In de container worden rogge en tarwemeel gemengd, suiker en zout worden toegevoegd en goed gemengd. Om de perfecte mix van componenten te krijgen, kunt u de modus voor het kneden van knoedels gebruiken. Na 15-20 minuten is het mengsel klaar. Water en olie worden in het mengsel gegoten, opnieuw geroerd. Het mengsel moet homogeen zijn. Gistvrij deeg wordt ongeveer een dag op een warme plaats geplaatst om op te rijzen. Het rijzende deeg wordt ongeveer 50 minuten gebakken in de “bak” -modus. Zodra het brood is bereid, moet het worden gekoeld, omdat alleen warm volkoren brood zonder gist de meest gunstige eigenschappen heeft..

in de ochtend полезноLees hoe je heerlijke vis in het Frans kookt..

Korenpap op melk gekookt in een multivariate is een voedzaam en gezond gerecht dat heel gemakkelijk te bereiden is.

Salade met gekookte rookworst is een eenvoudig en eenvoudig gerecht op tafel. Recepten hier.

Volkorenbrood met honing in broodbakmachine

Het maken van brood volgens dit recept geeft het een delicaat en smakelijk honingaroma. Samenstelling van het ingrediënt:

 • volkoren meel – 2 eetlepels;
 • bloem – 1 eetlepel;
 • actieve droge gist – 1,5 theelepel;
 • warm water – iets meer dan 1 kop;
 • gesmolten boter – 2 el. l.;
 • ¼ Art. honing;
 • ¾ theel zout.

De tijd is 95 minuten. Calorie – ongeveer 200-350 kcal.

Volgens de volgorde die in de instructies wordt vermeld, worden de ingrediënten in de broodbakmachine geplaatst. De gebruikelijke volgorde is vloeibaar en vervolgens droog. Gist valt in slaap in het gat in het midden. Het blijft om een ​​cyclus vast te stellen voor volkorenbrood. Na de in het programma aangegeven tijd wordt het afgewerkte brood uit de oven gehaald en op een rooster gekoeld. Brood is goed met boter en honing.

Bakers Aanbevelingen

Om een ​​echte professional in zelfgebakken brood te worden, moet je luisteren naar het advies van de meesters:

 1. Bloem zeven wordt om een ​​goede reden aanbevolen. Het wordt weelderig, verzadigd met luchtbellen. Wanneer u de kom met bloem vult, kunt u deze onmiddellijk door een zeef zeven..
 2. Je moet het recept strikt volgen. Als u bezwijkt voor de verleiding om meer smakelijke ingrediënten toe te voegen, kunt u geconfronteerd worden met een gebroken broodconsistentie..
 3. Als tijdens het bakken het volkorenbrood niet hoog oploopt, wordt alleen een platte korst gevormd, dan is dit normaal voor roggebloem..
 4. In plaats van water, meel, kun je bietensap, thee zetten. Het zal de smaak en het mooie uiterlijk van bakken verbeteren..
 5. Het is beter om het deksel niet op te tillen nadat het naderen en bakken van het deeg is begonnen. Hierdoor valt het brood eraf..
 6. Het wordt aanbevolen om plantaardige olie te gebruiken voor de broodbakmachine;
 7. Als de modus “warmhouden” niet aanwezig is, moet het brood snel uit de oven worden verwijderd. Anders wordt het brood nat door condensatie..

Thuis brood bakken is nuttiger voor een familievaardigheid. Een met de hand gekookt gearomatiseerd brood verenigt alle huishoudens..