Hoe zelfgemaakte kipworst te maken

Om thuis een aromatische, smakelijke, sappige worst te maken, is er geen grote hoeveelheid vlees nodig. Nadat de keuze voor verse producten is gestopt, zal het voordeel van onafhankelijk gemaakte vleesgerechten toenemen, en familieleden zullen altijd blij zijn met dergelijke unieke delicatesse..

Zelfgemaakte kipworst kan worden gebruikt als een traktatie voor elke gelegenheid, neem het mee naar een picknick, en omdat het het lichaam niet schaadt, dient het zelfs elke dag voor ontbijt, lunch en diner.
Stapsgewijs recept
hoe сделать домашнюю колбасу из курицы
ingrediënten Aantal
kippenvlees (zonder been) 1 kg
reuzel 0,4 kg
melk 1 kop
kruiden voor vlees 10 g
zout 2,5 theelepel.
knoflook 20 g
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 270 Kcal

Shopworst bevat een aantal schadelijke kleurstoffen, stabilisatoren, niet meegerekend nitrosamines en PAK’s (polycyclische aromatische koolstoffen). Hun schade aan het menselijk lichaam is gewoon verschrikkelijk..

Maar soms wil je een smakelijk, smakelijk broodje met boter en worst, wanneer je niet genoeg tijd hebt om een ​​volledig en bevredigend ontbijt te bereiden, en het is verre van de lunch.

Na het maken van zelfgemaakte, aromatische, malse kippenworst, zal de vraag naar de voordelen van het product eenvoudig verdwijnen..

In het begin moet je voedsel en keukenapparatuur bereiden. Voor het hoofdproces van de schepping is varkensvlees nodig, een mes, een vleesmolen met een mondstuk om een ​​worst, pan, dikke draden en diepe schotels te maken. Gefaseerde bereiding van koude snacks is als volgt:

 1. Allereerst is het beter om vleesproducten te maken. Om dit te doen, bevriest u het vet iets, zodat het gemakkelijker is om het eerst op dunne lagen te hakken en dan in kleine blokjes te hakken;
 2. Vlees wordt ook in kleine stukjes gesneden, gemengd met reuzel, kruiden, zout en knoflook, dat gemakkelijk te reinigen en in platen gesneden kan worden; maken фарш
 3. Melk moet op kamertemperatuur zijn, giet het in de vleesmassa, die vervolgens in een diepe container moet worden gekneed totdat er plakkerigheid ontstaat; opschudding
 4. Varkensvlees ingewanden gekocht in de winkel moeten worden gewassen, in stukken gesneden van de gewenste lengte van de toekomstige worst;
 5. Op het speciale mondstuk dat bij de vleesmolen wordt geleverd, wordt de darm aangehaald, waarvan het einde met draad is verbonden;
 6. Kippenmassa is nodig om de darm te vullen, en dan het andere uiteinde te verbinden;
 7. Dus maak alle worstjes, zet in kokend water en kook gedurende twintig minuten. bakken колбасу

Met dit eenvoudige proces van het maken van zelfgemaakte worst kunt u het meteen op tafel zetten, in een braadpan bakken, in de oven bakken of in de vriezer bewaren tot het volgende gebruik..

kan подавать

Dieetworst van kip thuis

Het populairste vlees dat in bijna elke keuken in de wereld wordt gekookt, is kip. Het calorische gehalte is aanzienlijk verminderd wanneer het teveel wordt verwijderd door een dieet, vetbestanddelen in de vorm van de huid, kraakbeen, botten.

En aangezien worst geliefd is bij zowel volwassenen die naar het figuur kijken als kinderen die dit winkelproduct niet kunnen gebruiken met een hoog gehalte aan conserveermiddelen en kleurstoffen, is het maken van zo’n dieet, zeer zacht, zacht kippenproduct thuis een uitstekende oplossing. Om kippenworst te maken, heb je nodig:

 • gekookt колбасаkippenfilet – 0,5 kg;
 • melk – 60 ml;
 • ei – 1 stuk;
 • specerijen voor kip, zout – 1 theelepel;

Een worst maken kan anderhalf uur duren. De voedingswaarde van zijn 100 g is gelijk aan 143 kcal.

Aan het begin van het kookproces moeten de filets worden gewassen, waarbij overtollige vloeistof uit de restanten wordt verwijderd. Snijd vervolgens in verschillende stukken van middelgrote, zodat het gemakkelijk is om ze in een blender te malen of twee keer in een vleesmolen tot een homogene consistentie.

Nadat de vleesmassa gezout is, wordt een rauw ei erin gedreven, kruiden en melk toegevoegd. Alle worstkippenbodems moeten worden gekneed en opgeklopt totdat ze in de lucht zijn. Leg op de tafel een snee voedingsfolie, die aan beide zijden vijf centimeter langer moet zijn dan de toekomstige worst.

Leg de kippenmassa op een kant en rol het in een film, en vorm een ​​worst, waarvan de randen strak met draad moeten worden verbonden. Doe hetzelfde met het overgebleven vlees.

Van deze producten worden drie producten met gemiddelde lengte verkregen. Doe de gekookte kippenmassa in kokend water en kook langzaam gedurende een uur..

Laat de worst afkoelen, plaats hem dan onder een pers, verstuur hem een ​​nacht naar de koelkast, zodat de film goed achter de worst ligt, die dan gemakkelijk wordt gesneden..

Recept voor zelfgemaakte kipworst met gelatine

buterbrot

Geen plechtige tafel is compleet zonder koude snacks. Dat is de reden waarom alle familieleden en gasten graag de echte kipworst proberen, gekookt thuis, zonder de inhoud van veel schadelijke componenten. Voor het maken van producten met gelatine is vereist:

 • kippenborst – 1,2 kg;
 • knoflook – 15 g (3 teentjes);
 • kruiden voor kip, zout en peper – 1 theelepel;
 • voedingsgelatine – 30 g.

Worst is pas de volgende dag klaar, maar de activiteit in het kookproces moet slechts een half uur worden getoond. Honderd gram van zo’n geurige, heerlijke zelfgemaakte worst bevat 160 kcal..

Voor het bereiden van zo’n worst heb je een tetrapack nodig. Het verkoopt sappen, dus de randen moeten aan beide kanten langs de naad worden gesneden, maar niet het deksel moet worden verwijderd. Spoel de binnenkant van de zak goed af..

Van de borst om de huid te verwijderen, verwijder het bot, was het vlees en snij in blokjes van niet meer dan een centimeter. Leg ze in een diepe container en voeg de geselecteerde kruiden toe, zout, peper, mix en laat een uur marineren.

Giet daarna de droge gelatine in de kippenmassa, meng het opnieuw en vul het met de voorbereide tetrapack, die in de bakhuls wordt geplaatst. Nadat de lucht uit de verpakking is gestoten, moet u de randen ervan fixeren. Leg de toekomstige worst in een pan, giet water over het vleesniveau en laat het geheel dertig minuten rechtop staan. Tegelijkertijd moet na het koken de brand zo veel mogelijk worden verminderd..

Aan het einde van het koken wordt de huls verwijderd en wordt de afgekoelde zak overnacht in de koelkast geplaatst in dezelfde positie als tijdens het koken. Verwijder voor het serveren de worst voorzichtig van de worst en verwijder het tetrapack.

braadpan готоваHoe je dieet charlotte met bananen kookt, lees ons artikel..

Volgens ons recept zijn magere boekweitschnitzels zeer voedzaam en smakelijk..

Maak voor de feesttafel een varkensgebakken ham met kruiden en specerijen. Recepten hier.

Eigengemaakte worstkip met boekweit in het lef

De meest favoriete warme en koude gerechten nemen altijd wat tijd in beslag. Eigengemaakte worst is geen uitzondering en hoewel velen menen dat het proces van de creatie ervan veel inspanning zal vergen, maar dit is niet zo.

Het kookprincipe verschilt niet zo heel erg van het koken van gehaktballen – draai een stuk vlees in gehakt en behandel het met warmte. Het is de moeite waard om eens een smakelijke, smaakvolle gekookte worst met boekweit te maken en de geliefden zullen eenvoudig het koude winkelavontuur opgeven. Voor haar heeft koken nodig:

 • kip закускаkippenvlees (van de dijen, benen, borst) – 0,5 kg;
 • reuzel – 100 g;
 • boekweit – 165 g (1 kop);
 • knoflook – 20 g;
 • zout – 20 g;
 • specerijen (gemalen peper, paprika) – 10 g;
 • darmen (schoongemaakt).

Het is mogelijk om dit type worst thuis in anderhalf uur te maken, maar de 100 g calorie is 237 kcal..

Boekweit kook. Verwijder de schil van het spek en kook ook. Gekookte worst moet zacht en zacht zijn, dus je hebt een blender nodig. Leg er gesneden filet in, gekoelde pap, fijngehakte schil en reuzel. Maal de hele portie vlees, pap totdat het lijkt meer op room dan gehakt, voeg kruiden toe, zout (20 g zout voor elke kilo gehakt vlees), meng opnieuw.

Installeer een vleesmolen met worstpakking om de dikke darm vast te zetten. Bind een rand met draad, vul de worst die nodig is voor de lengte samen met het gehakt, trek een andere draad over de rand. Het afsnijden van de worst doet ook met de resterende vleesmassa..

Bind de randen van elke worst samen, vorm ringen, prik de naald op verschillende plaatsen en laat het geheel dertig minuten koken in kokend water. Je kunt deze zelfgemaakte gekookte worst meteen opeten of een beetje in een pan frituren.

Hoe maak je een snelle zelfgemaakte worst van kip zonder lef

Het blijkt heerlijke, zachte zelfgemaakte worst van kip te zijn, het duurt niet lang om rond te rennen op de markt op zoek naar lef. Tegelijkertijd kan het zowel voor ontbijtsandwiches als voor een salade op een feesttafel worden gebruikt. Voor een snelle zelfgemaakte koude snack heb je alles nodig:

 • kippenvlees (van de borst, dij) – 0,6 kg;
 • knoflook – 10 g;
 • crème – 200 g;
 • zout, specerijen voor kip – 1 theelepel;
 • aardappelzetmeel – 30 g;
 • gelatine – 15 g.

De actieve tijd om worst te maken is twintig minuten, maar de warmtebehandeling, koeling en stolling vindt binnen 5 uur plaats. De voedingswaarde van een sappige en delicate zelfgemaakte traktatie is 120 kcal per 100 g.

Het moet ook apart van de producten worden bereid: braadmof, bakpapier, worstvormende draden. Het vleesdeel moet in stukjes worden gesneden en met een vleesmolen fijngehakt worden. Hak knoflook fijn, voeg toe aan de vulling. Giet kruiden, zout en voeg langzaam aardappelzetmeel en fijne gelatine toe aan dezelfde massa om klontjes en room te voorkomen. De kippenmassa kneedt grondig.

Leg een stuk bakpapier op de tafel, leg de vulling aan één kant en draai voorzichtig om een ​​worstproduct te vormen. Tape de randen van het papier stevig vast en wikkel de worst er meerdere keren mee. In deze vorm wordt de lekkernij in een huls geplaatst, waarvan de randen tien centimeter langer zijn dan de uiteinden van het perkament..

De lucht uit de huls wordt uitgedreven, de randen worden vastgebonden. De worst wordt in het water geplaatst, dat het product moet bedekken, en de uiteinden van de hoes bevinden zich boven het wateroppervlak. Kook het in een afgedekte pan gedurende vijfentwintig minuten. Nadat de huls is verwijderd, koelt de afgewerkte worst af en gaat hij naar de koelkast. U kunt het opslaan in perkamentpapier waarin het was ingepakt..

Recept voor gehakte kippenworst met noten thuis

Kippenvlees is heerlijk gecombineerd met veel kruiden, kruiden. Walnoten geven de kip een speciale, prachtige smaak, die het geheel doordringt. Op deze manier kunt u thuis zelf perfect gehakte worst maken. Om een ​​heerlijke snack te maken, heb je nodig:

 • kippenvlees (met ham, zonder been) – 1 kg;
 • gekookte wortels – 100 g;
 • walnoten – 100 g;
 • knoflook – 20 g;
 • zout – 20 g;
 • gelatine – 30 g;
 • kruiden voor vlees – 10 g;
 • water – 2,5 l.

Anderhalf uur is voldoende voor het bereiden van een gerecht, terwijl de activiteit slechts een kwartier moet worden uitgeoefend. Kilocalorieën in een gerecht bevatten 151 eenheden. in honderd gram.

Kippenvlees wordt gewassen en met behulp van een papieren handdoek kun je overtollig vocht verwijderen. Daarna moet het in kleine stukjes worden gesneden. Hazelnoten breken en voorgekookte wortelen in blokjes gesneden. Meng het vlees in een diepe container met noten, wortel, kruiden, droge gelatine, geraspte of geplette knoflook onder zout en zout. Roer de hele massa en verdeel het in vier gelijke delen..

Om een ​​worst te vormen, moet je een rechthoekige snee van voedselfolie nemen, een deel van de kippenmassa op de rand leggen en het stevig met een buis rollen, waardoor het product wordt gevormd. Wikkel en knoop de randen vast. Doe hetzelfde met de rest van het gehakt kippengehakt.

Alle worstjes moeten in afzonderlijke plastic doorzichtige zakken worden gedaan, zodat het sap niet uitloopt tijdens het koken, om vast te binden en lucht uit te drijven. Giet water in een container, leg er worstjes op en druk er bovenop zodat ze niet dobberen. Kook vijftig minuten op minimaal vuur na het koken..

Koel hebben ze geleidelijk nodig in een warme kamer, dan moet je de bovenste zakken verwijderen en de worst voor de nacht in de koelkast sturen.

Handige tips

Een interessant feit is dat winkelworsten langer in de vriezer worden bewaard dan thuis. Dit wordt ongetwijfeld veroorzaakt door het gehalte daarin van een groot aantal schadelijke additieven. Zelfgemaakte kippenworst kan maximaal een week in de koelkast worden bewaard en misschien werkt het niet eens zo, want geliefden zullen het veel sneller eten. Het is belangrijk om te weten dat:

 1. Vleesproducten bij het maken van worst moeten alleen vers zijn, van hoge kwaliteit;
 2. Specerijen kunnen naar eigen goeddunken en voorkeur aan kippenvlees worden toegevoegd;
 3. Tijdens het koken moet de worst bedekt zijn met water, als er geen pers is, moet je hem om de tien minuten draaien van links naar rechts.

Zorg voor familieleden, vooral voor kinderen, zorgt voor de verzorging van hun lichaam, voeding. Bang om de worst thuis te koken is niet nodig. Het creatieproces is niet ingewikkeld en eenvoudig – je moet het gewoon proberen.

Loading...