Hoe zelfgemaakte varkensworst maken

Worst is zo populair en favoriet product dat de geschiedenis van zijn productie ongeveer tweeduizend jaar heeft. De hedendaagse moderne markten zijn gewoon vol met allerlei worstproducten, maar wat is er nou mooier dan zelfgemaakte worstjes?.

Er zijn veel recepten, je hoeft maar een beetje van je verbeelding te laten zien, en een heerlijke natuurlijke delicatesse zal op je tafel liggen.

Eigengemaakte varkensvleesworst in ingewanden
hoe сделать домашнюю колбасу из свинины
ingrediënten Aantal
varkensvlees varkensvlees 2 kg
grof zout 30 g
utsho-suneli 2 tl.
gemalen zwarte peper 1 theelepel.
rode peper ½ theelepel.
basilicum (droog) 2 tl.
paprika 2 tl.
varkensdarmen 3-3,5 m
knoflook 4-5 tanden
Kooktijd: 1440 minuten Calorieën per 100 gram: 370 Kcal
Voor de bereiding van zelfgemaakte worst is het beter om het buikgedeelte van een varken of een hal met laag vetgehalte te nemen. Als u het peritoneum hebt gekozen, moet u in eerste instantie de huid er voorzichtig afkappen. Ook als er overtollig vet is, verwijder het dan..

Snijd het vlees in kleine blokjes, waarvan de grootte niet groter is dan 1 centimeter. Leg het gehakt in een diepe kom en begin geleidelijk alle kruiden toe te voegen, onder voortdurend roeren..

Als het vlees droog blijkt te zijn, moet je er 150 ml water aan toevoegen. Laat het vleesmengsel een nacht (bij voorkeur een dag) op een koele plaats staan..

Varkensdarmen moeten worden gedrenkt in water met toevoeging van azijn. Wacht tot ze elastisch worden en spoel ze opnieuw goed. Snij ze dan in stukken, waarvan de lengte 25-30 centimeter is en geef er water door.

Dit moet gedaan worden om zeker te zijn van de integriteit van de stukken, anders zal tijdens het vullen alle vulling buiten zijn. Op plaatsen waar gaten worden gevonden, moeten er bezuinigingen worden gemaakt. Leg daarna het lef opnieuw in het water en laat het lichtjes zouten..

Ga verder met het vullen van het lef. Om dit te doen, is het beter om een ​​speciaal apparaat te gebruiken – “telts” of een gewone vleesmolen met een dun mondstuk. De darm zit op het mondstuk “accordeon”. Gebruik gehakt, knijp overtollige lucht eruit en bind een zoom.

Vul een ring, bind een tweede rand. Giet water in een diepe pan en plaats er worstjes in. Ze koken 40 minuten op laag vuur. Bak ze vervolgens in een pan of in de oven tot ze goudbruin zijn.

Oekraïens recept

Ingrediënten vereist:

 • varkensvlees zonder pit – 1 kg;
 • zout – 20 g;
 • vers reuzel – 230 g;
 • knoflook – 3-4 kruidnagels;
 • water – 100 ml;
 • gemalen peper – 1 theelepel;
 • darmen (klein) – 1,5 m.

Kooktijd – 5-6 uur.

Calorieën – 385 kcal.

Voor de bereiding van Oekraïense zelfgemaakte worst, een nek of een deel van ham en schouderblad is perfect, maar zorg ervoor dat ze niet op leven. Snijd vlees en spek in kleine blokjes, ongeveer 5 mm groot.

voorbereiden фарш

Om dit gemakkelijker te maken, kunt u de producten een klein beetje in de vriezer houden. Van het vet moet de huid verwijderd worden. Indien gewenst, kunt u door het derde deel van het vlees scrollen door een vleesmolen.

kink мясо

Voeg vervolgens alle benodigde kruiden toe aan het gehakt, meng goed en laat marineren. Tegen de tijd dat het een paar uur of een dag kan zijn..

toevoegen специи

Gedurende deze tijd is het de moeite waard de ingewanden klaar te maken en ze enkele uren in zout water te weken. Zorg ervoor dat je een stroom water er doorheen laat stromen. Dit biedt de mogelijkheid om scheuren in de darm te elimineren. Snijd ze in stukken van de juiste lengte..

procédé кишки

Nadat het vlees is gemarineerd, beginnen we het met lef te vullen. Gebruik hiervoor een vleesmolen met een speciaal mondstuk, maar zonder de grill en messen. Het vullen van worstjes is niet erg krap. Knoop draden of knopen rond de twee randen..

maken колбасу

Oekraïense worst ziet er prachtig uit als je hem in een spiraal oprolt en kruislings vastbindt.

afronden в спираль

Kook het dan ongeveer een uur op laag vuur..

aan de kook brengen

Voor het serveren, worsten moet worden gebakken in Smaltse tot een rossige korst vormt..

bakken

Probeer niet te gaar te worden om de sappigheid van het eindproduct te behouden..

worst готова

Het recept voor zelfgemaakte worst van twee soorten vlees

Ingrediënten vereist:

 • varkensvlees zonder kuilen – 1,2 kg;
 • varkensrundvlees – 1,2 kg;
 • uien (medium) – 3 stuks;
 • gedroogde marjolein – 5 g;
 • zout en peper – naar smaak;
 • nootmuskaat – 5 g;
 • knoflook – 3-4 kruidnagels;
 • lef – 3-3,5 m.

Kooktijd – 3-4 uur.

Calorieën – 340 kcal.

Bereid aanvankelijk de vulling voor. Om dit te doen, rollen twee soorten vlees en uien in een vleesmolen, met behulp van een grote grill. Kan met een mes in kleine stukjes gesneden worden. Voeg vervolgens zout, knoflook en alle kruiden toe. Roer goed en laat het een paar uur bakken..

Bereid de ingewanden gedurende deze tijd voor door ze enkele uren in lichtgezouten water te houden. Dit geeft de gelegenheid om van de bittere smaak af te komen. Laat een stroom water er doorheen lopen en controleer daarmee hun integriteit. Als er een gat wordt gevonden, moet op de plaats het lef worden gesneden.

Begin de worst met een fijngehakte vleesmolen. Bind hem aan beide zijden met draad. Dan kan de worst koken of in de oven bakken.

Het moet ongeveer 1 uur koken. Als je besluit te bakken, maak dan een paar lekke banden met een naald. Anders kunnen bij hoge temperaturen de darmen barsten. Draai de worsten regelmatig en giet ze met het sap.

Binnen een uur is het gerecht klaar..

Hoe varkensworst maken zonder lef

worst без кишок

ingrediënten:

 • varkensvleespulp – 2 kg;
 • basilicum, oregano, rozemarijn – 1 1/2 theelepel elk;
 • knoflook – 5-6 kruidnagel;
 • ei – 1 stuk;
 • koriander – op het puntje van een theelepeltje;
 • zout, peper – naar smaak;
 • droge room – 60 g.

Kooktijd – 2,5 uur.

Calorie – 375 kcal.

Om de worst erg smakelijk te maken, moet het gehakt mals zijn. Blader eerst door de vleesmolen op het kleinste rooster en onderbreek vervolgens opnieuw met een blender. Onderzoek het gehakt opnieuw zorgvuldig en verwijder alle aderen, indien aanwezig. Voeg kruiden, eieren, room toe en smash opnieuw goed met een blender..

Van het resulterende vleesmengsel vormen de worsten van gemiddelde dikte en leg ze op bakpapier. Verpak het papier en knoop de randen vast met een touwtje. Dus doe dit totdat de hele vulling voorbij is. Daarna leggen we elke worst in folie en vouwen hem weer stevig op..

Leg de broodjes in een diepe pan, giet water en breng aan de kook. Van bovenaf is het beter om met een bord te bedekken zodat de worsten niet tevoorschijn komen. Kook iets meer dan een uur op laag vuur.

Daarna halen we ze uit het water, koelen ze volledig af en zetten ze minstens 12 uur in de koelkast. Daarna verwijderen we de folie en het perkament. Voor het serveren moet de worst worden gebakken, maar zonder te braden is hij ook erg lekker.

snoekbaars заливноеHoe maak je een filler van snoekbaars stap voor stap recept met gedetailleerde tips.

Lees hoe je een heerlijke salade maakt met croutons, tomaten en kaas..

Gestoofde aubergines met cape of groenten – maak dit ongelooflijke gerecht volgens ons recept.

Hoe “Cervelat” te koken

ingrediënten:

 • varkensvleespulp (spatel) – 2 kg;
 • vers vet – 200 g;
 • zout (groot) – 35 g;
 • suiker – 5 g;
 • peper (wit) – 4 g;
 • droge melk – 10 g;
 • suiker – 5 g;
 • nootmuskaat – 3 g;
 • Cognac – 30 ml;
 • kardemom – 4 g.

Kooktijd – 2 dagen 3 uur.

Calorieën – 249 kcal.

Voordat je vlees en vet gaat hakken, doe je het twee uur in de vriezer. Na een lichte bevriezing is het veel gemakkelijker om ermee te werken. We geven vlees en vet door de vleesmolen.

Lattice kiest de grootste. Voeg vervolgens alle specerijen en cognac toe aan het gehakt. En we beginnen te mengen met je handen. Op het einde, zou een kleverig mengsel moeten krijgen. Het duurt ongeveer 10-15 minuten. Als je een mixer met een goede kracht hebt, zal het je veel helpen..

We nemen de collageenomhulling gedurende 25 minuten in een warme zoutoplossing en verdelen hem in stukken van 35 centimeter. We beginnen de schaal te vullen met vlees, met behulp van een speciale spuit. Aan twee kanten fixeren we het met touw.

Leg de worst 24 uur in de koelkast. Haal ze vervolgens enkele uren uit totdat ze op kamertemperatuur zijn. Breng de oven op een temperatuur van 60 graden, leg de worst op een bakplaat en plaats hem daar een half uur.

Verhoog vervolgens de temperatuur met 5 graden en bak nog eens 15 minuten, bak dan de worst nog eens 30 minuten op 70 graden. Verhoog de temperatuur in de oven en breng klaar..

Dit kan worden bepaald met behulp van een speciale thermometer. De temperatuur in de worst moet ongeveer 70 graden zijn.

We zetten het eindproduct 10 minuten onder stromend water om te koelen. Indien gewenst, kunt u een klein worstje roken. Wel, plaats het uiteindelijk weer een dag in de koelkast zodat het product volledig klaar is..

Culinaire tips

 1. Worsten kunnen lange tijd worden opgeslagen in de vriezer en zowel rauw als gekookt;
 2. Wanneer je ze in een pan bakt, probeer dan de behuizing niet te beschadigen, anders zal al het sap uitstromen, wat de smaak zal beïnvloeden;
 3. In plaats van water in de vulling kun je een beetje bouillon toevoegen;
 4. Wees niet bang om met specerijen te experimenteren, voeg alles toe wat je moet proeven;
 5. Als je bang bent om te veel te zouten of te veel zout geeft, bak dan een paar koteletten in de pan alvorens de worsten te vullen. Dan zul je weten wat er ontbreekt in de vulling;
 6. Tijdens het roosteren kun je een beetje ui en wijn toevoegen aan de varkensworst, waarna het een geheel andere interessante smaak krijgt;
 7. Als tijdens het vullen van huisworsten luchtbellen verschijnen, prikt u ze in met een dunne naald.

Eet smakelijk!

Loading...