Kachachuri koken met kwark

Er zijn veel soorten van deze uitstekende en geliefde Georgische schotel – Khachapuri. Op zichzelf kunnen ze ofwel in de vorm van cakes of “open” zijn – in de vorm van een boot, “gezoet” met kaas of op de kaas.

Bovendien kunnen ze zowel in de oven als in de pan worden gekookt. Ja, er is simpelweg geen recept voor Khachapuri-deeg. Wat te zeggen over de vullingen: verschillende kazen, cottage cheese, greens, bonen, eieren.

Bovendien weten onze huisvrouwen dit gerecht te bereiden, zelfs met vlees, worst en vis. Hoewel het woord “hacha-puri” zelf erop staat dat het tenslotte brood (ik bedoel deeg, flatbread) en wrongel (nou ja, of zijn derivaten – kaas) moet zijn. Aan de andere kant – wat is het verschil als het verdomd lekker is!

Door je huis te planten voor zo’n gelegenheid, kun je ze verwennen en elke dag blijven verbazen met nieuwe smaken. Misschien het proberen waard.?

Klassiek recept
hoe вкусно приготовить хачапури с творогом
ingrediënten Aantal
gezeefd bloem ongeveer 2 glazen + voor een mix
kefir (bij voorkeur vet) 180 g
plantaardige olie 60 g
zout, soda, suiker 0,5 tl
kippenei 1C 1 stuk.
cottage cheese (niet vloeibaar) 350 g
specerijen en zout proeven
Kooktijd: 40 minuten Calorieën per 100 gram: 288 Kcal

Om te beginnen bieden we een universeel recept aan, waaruit u kunt “beginnen met dansen”.

Kneed het deeg op de juiste manier: zeven de bloem en voeg dan de kefir, het ei, de boter, het zout, de suiker en de soda los – alles klopt goed. Giet de vloeibare ingrediënten in de bloem en kneed het elastische “gehoorzame” deeg. Voeg zo nodig bloem toe. Geef het deeg een rustpauze.

Bereid ondertussen de vulling voor. Het is niet nodig om kwark te malen – het zal nog lekkerder zijn als de brokken in de taart vallen. Hoewel, wie houdt van hoe. Roer met zout en kruiden. Het is aangewezen om zwarte peper, paprika, koriander te gebruiken. Gehakte knoflook wordt toegevoegd indien gewenst..

Geroerd deeg verdeeld in zes delen. Leg uit elke vormcake het zesde deel van de vulling. Sluit het af. Schud zachtjes met een deegroller de resulterende “taart” in een dunne cirkel zodat het deeg niet explodeert en de vulling niet lekt.

Bak op laag vuur op een droge (zonder olie!) Pan van beide kanten tot ze goudbruin zijn. Nog steeds warme, kant-en-klare khachapuri met cottage cheese “gezoet” met stukjes boter.

Khachapuri met gestremde melk en kruiden

Voor de test is vereist:

 • bloem – ongeveer 400 g;
 • gekookt water, licht warm – 150 ml;
 • boter kamertemperatuur boter – 190 g;
 • zout – snuifje.

De vulling gaat:

 • middelgrote kwark – 250 g;
 • verse dille – 10 g;
 • groene peterselie – 10 g;
 • koriander – 15 g;
 • kippenei 1C – 2 stuks. (voor een amateur);
 • zout, gemalen zwarte peper naar smaak;
 • knoflook – op aanvraag.

Een gerecht bereiden gedurende 70 minuten.

Calorische inhoud van honderd gram: 205 Kcal.

Giet in een glas meel een beetje warm, gezouten water. Kneden en dan in de koelkast sturen. Terwijl dit deel van het deeg ongeveer 15 minuten wordt afgekoeld, snijd de zachte boter met het resterende meel. Kneed. We nemen het eerste deel uit de koelkast, verbinden het met het tweede. We passen de hoeveelheid bloem aan.

mixen тесто

Rol vervolgens een dunne laag uit, vouw de helft, vier keer, enz. Rol het dan opnieuw uit. Dus we doen het meerdere keren. Nogmaals, laat het deeg rusten in de koelkast.

maken тесто

Kook ondertussen de eieren voor de vulling. Mijn en gedroogde greens. We malen. Mix gekookte eieren, geraspt op een grove rasp (wie houdt er niet van, je kunt ze niet toevoegen), cottage cheese, specerijen, kruiden, zout.

Rol het deeg ongeveer 4 mm dik uit. Snijd in 10 vierkanten. In elk vierkant zetten we een tiende van de vulling. Vouw het vierkant schuin dubbel, knijp de randen van de driehoek. Bak in een pan zonder olie aan beide kanten op een vuurtje. Khachapuri serveren met boter.

khachapuri

Khachapuri met kaas in de oven

Maak je nu klaar: het heerlijkste dat je kunt bedenken, is het verpakken van kaasdelicatessen in wrongeldeeg.

Voor de test bereiden we voor:

 • boter – 170 g;
 • 1C ei – 1 stuk;
 • semi-vloeibare kwark – 250 g;
 • frisdrank (je kunt niet blussen!) – 3 snuifjes;
 • bloem – 350 g;
 • zout – smaak.

In de vulling zal gaan:

 • harde kaas (ongeacht) – 350 g;
 • knoflook – kruidnagel of twee;
 • mayonaisetafel – 40-50 g;
 • zure room – 50 g;
 • zout, peper – smaak;
 • wilde knoflook – indien gewenst.

50 minuten koken.

Calorische inhoud van honderd gram: 288 Kcal.

Het recept voor Khachapuri met gestremde melk en kaas in de oven wijkt nogal af van de vorige twee. Meng daarom cottage cheese met zachte boter. We rijden in hetzelfde ei, zout, frisdrank. Voeg bloem toe. Kneed zacht deeg.

Geef hem de adem in de koelkast. Vervolgens drie kaas op een grove rasp en op de kleine knoflook. Voeg er mayonaise, zure room, zout, peper aan toe, je kunt ook geplette kruiden schudden, bijvoorbeeld wilde knoflook. Kneed de vulling.

Op een bakplaat met het papier pletten we met bloem. Rol de helft van het deeg uit in de vorm van een cirkel. We verspreiden alle vullingen en laten de vrije randen van ongeveer één centimeter achter. Zet dan de tweede ronde van de resterende helft van de test. Randen die we knijpen.

We zetten in de oven (voorverwarmen tot 180 graden) tot een karakteristiek aroma verschijnt – dit is ongeveer 35 minuten. Maar let op! Haal uit wanneer het rood is en niet verbrand. Serveer khachapuri, snij in stukken. Je kunt afwijken van traditie en eten met zure room. Zeer smakelijk!

Wat is een koffie latte? Wat is de eigenaardigheid van dit drankje, hoe het thuis te koken en wat is het voordeel in ons artikel.

Kippenrollen met champignons en kaas – lees hier hoe je dit smakelijke gerecht maakt.

Lees hoe je heerlijke kroketten kookt in een slowcooker volgens onze recepten..

Om het nog lekkerder te maken

En tot slot wil ik graag kleine geheimen delen:

 1. Om de klassieke khachapuri correct te laten zijn, is het belangrijk dat het deeg niet breekt. Dan in een pannenkoeken nadya en goed gestoomd vanuit het midden. Dan vallen de cakes van de cake op hun plaats. Er zal geen plakkerig deeg zijn.
 2. Aanvaardbare kant-en-klare khachapuri met gestapelde kwark, waarbij de stukjes boter worden verschoven. Dan worden ze verzadigd met olie, worden ze sappiger en aromatischer..
 3. Het meest gehoorzame deeg voor deze Georgische schotel is kwark. Als het goed is gekookt, zal het als zachte klei aan de handen van de gastvrouw bezwijken. Hiervoor is het noodzakelijk om de cottage cheese van de optimale consistentie te nemen: niet te vloeibaar, maar zonder granen.

Eet smakelijk!

Loading...