Kip koken met rijst in een slowcooker

Het wonder van de opening van de XXI eeuw voor elke huisvrouw in de wereld, die niet alleen de dagelijkse voedselinname versnelde, maar ook veranderde – dit is een slowcooker.

Alle gerechten klinken nieuw: van granen tot gerechten – meesterwerken met een complexe bereiding, die meer dan twee ingrediënten bevatten. Koken door op de knoppen te drukken wordt snel en interessant, zelfs een beginnende kok of een kind kan het doen.!

Dat is geweldig, want nu zullen we een van de zeer smakelijke gerechten voor het koken in een langzaam fornuis beschouwen – kip met rijst. Ga meteen aan de slag!

Stap voor stap recept
hoe вкусно приготовить курицу с рисом в мультиварке
ingrediënten Aantal
Kip (van filet tot vleugels – naar keuze) 300 – 400 g
rijst 1 multi-glas
Tafelzout, zwarte peper en komijn (een soort komijn) 1 theelepel
uien 1 gemiddelde
Plantaardige olie 0.3 kopjes
dille 3 takken
Kooktijd: 75 minuten Calorieën per 100 gram: 225 Kcal

Dit recept is geschikt voor diegenen die een moeilijke dag hadden of simpelweg niet bij de kook waren. Trakteer uzelf en maak een snelle en smakelijke kip, maar niet eenvoudig, maar met rijst in een slowcooker.

Je kunt een gerecht niet in een gerecht doen, dit is een nieuw geluid van ingrediënten. Wat kan tenslotte beter worden gecombineerd met kip, zo niet rijst.

We wassen de kip, als het een filet is, dan snijden we het in stukken (bij voorkeur niet kleine), zout en peper het.

We snijden филе

Giet vervolgens de plantaardige olie en dompel de kip onder in de kom. We zetten in de modus “Frituren” en braden kip aan alle kanten.

bakken мясо в мультиварке

Terwijl de kip gebakken is, snijdt u de ui in kleine blokjes. Het geeft het vlees een aangename smaak en aroma. Voeg het dan toe aan het vlees en blijf frituren tot het goudbruin is.

uien

Voorgekookte rijst (liefst vijfmaal onder stromend water, zoals in Azië) legt de kip. Vul met gezout water.

vullen водой

Het water moet letterlijk bovenop de dikte van de wijsvinger zitten. Voeg komijn toe. Zira geeft een unieke smaak en geur van rijst met vlees. Niet mengen.

sudderen

Geef het water een beetje om in de rijst te weken en kook het af, schakel dan over naar de modus “Quenching” of “Pilaf”. Dus brengen we onze kip met rijst in een slow cooker tot gereedheid – ongeveer 30 minuten.

De volgende tabel zal helpen om snel de verhoudingen te bepalen:

naam Hoeveelheid / aandeel
Rijst met water 1: 2
Vlees en rijst 1: 1

Je kunt het gerecht bestrooien met vers gesneden dille of versieren met een hele takje groen.

Rijst met kip en groenten in de Redmond-multikoker

Rijst is een populair bijgerecht voor kip, maar het koken in een pan of pot wordt voortdurend geconfronteerd met het probleem van lijmen en vertering. Gelukkig is dit probleem oplosbaar geworden, namelijk met behulp van moderne technische middelen, zoals multicookers.

Het is mogelijk om het voorbeeld van de Multicooker-firma Redmond (Redmond) te beschouwen. De functies van dit model zijn verschillend en zijn erg handig voor het koken van rijst. En hiervoor hebben we nodig:

 • Langkorrelige rijst – 1,5-2 multistacks;
 • Kippenvleugels – 4 stuks;
 • Zonnebloemolie – 0,3 kopjes;
 • zout;
 • Gemalen peper (rood en zwart);
 • Peper (rood of groen Bulgaars) – 1 stuk;
 • Gemiddelde ui – 1 stuk;
 • Wortel – 1 stuk.

rijst гарнир с мясом и овощамиVoordat u gestoofde rijst met kip in een slowcooker kookt, wast u en pelt u alle groenten. Ui en peper in halve ringen gesneden, en wortels – in dunne blokjes.

Was kipvleugeltjes, zout en peper, je kunt een half uur in de koelkast blijven staan ​​voor een betere vleessmaak.

Voeg zonnebloemolie toe aan de multikokercontainer en stel het bakprogramma in, gooi vleugels en bak aan elke kant.

Vul de ui, breng hem in een gouden kleur, voeg Bulgaarse peper toe.

Bak alles tot de helft klaar. Naarmate de peper zachter wordt, voeg wortels toe.

De eerste 5 minuten bakken en dan op “quenching” zetten en water gieten.

Zout en peper naar smaak. Het water laten verdampen zodat je naar de rijst kunt gaan..

Voordat je rijst in de tank gooit, spoel je hem af tot je helder water hebt..

Giet het en verspreid het op het oppervlak van groenten en kippenvleugels. Vul water over rijst 1 cm..

Schakel de modus “Pilaf” of “Rijst” in en dek af met een deksel. Niet mengen.

Het blijkt een heel smakelijk en helder gerecht, nou ja, lekker natuurlijk!

We bieden meer informatie over het koken van rijst met kip en diverse groenten in de multicooker van Redmond, waarbij we het volgende videoverslag bekijken:

Kip- en koolrijstrecept in een Polaris-multikoker

Een nog aangenamer recept bestaande uit rijst, kool en kip kan een bekende rustieke schotel zijn – “gieten”, die we gemakkelijk en met enig plezier kunnen bereiden in de Polaris multicooker. Ingrediënten hebben dit nodig:

 • Kipfilet of drumsticks – 300 g;
 • Rijst – 1.5 multistack;
 • Witte kool – 1/2 kop;
 • Olie – 1/3 kop;
 • Zout en peper – 1 theelepel;
 • Gemiddelde ui – 1 stuk;
 • Wortel – 2 stuks;
 • Specerijen voor een amateur.

rijst с киными ножками и капустойWe beginnen kip met kool en rijst te koken in een slowcooker met het snijden van deze kool in repen, en uien willekeurig – het kan een halve ring zijn, maar kan in blokjes worden gesneden. Wortelen uitgevoerd door een grote rasp. Filet in blokjes gesneden, als je scheenbeentjes hebt – laat ze zoals ze zijn.

We voegen boter toe aan de capaciteit van de Polaris-multikoker, zetten hem gedurende 40 minuten in de bakmodus, leggen de kip en bakken. Giet na enige tijd de uien en de worteltjes daar.

Het deksel moet gesloten zijn. Bak totdat het programma verloopt. Braad de rijst terwijl je vlees en groenten braadt.

Er zijn twee opties om het “gieten” verder voor te bereiden. De volgende optie zal sneller zijn.

Na de tijd van “Bakken” in de kom van het slowcooker, giet rijst en kool. Vul met water en zout.

Water moet op de dikte van de wijsvinger rijden. We zetten de “Pilaf” -modus in en stoven 40-50 minuten onder een gesloten deksel.

De tweede optie omvat het gebruik van de pan naast de multikoker. In de slow cooker rijst gelegd, zoals in de eerste methode.

Vul water bij volgens de bovenstaande procedure. De kool wordt echter apart gebakken in een pan. Kool wordt op rijst en kip gegoten.

“Vulling” in de volgende vorm wordt geserveerd: lagen van beneden naar boven – kip, rijst en kool.

Zulke rijst met kipfilet in een crock-pot wordt geurig, kruidig ​​van smaak en zeer origineel.

We bieden ook een video-recept voor dit gerecht:

Voeg paddenstoelen toe aan het recept

Rijst met kip en champignons in een slowcooker kan gewone ontbijtgranen diversifiëren, ze minder calorieën maken en interessanter klinken. Voor koken vereist:

 • Kipfilet – 300 g;
 • Champignons – champignons of andere – 200 g;
 • Langkorrelige rijst – 300 g;
 • Plantaardige olie – 4 el. lepels;
 • Zout en peper;
 • Uien – 100 g;
 • 2 middelgrote wortels;
 • Knoflook – 1 kop;
 • Kruiden voor pilaf.

kruimelig грибной рис с курочкой

Voorbereiding van groenten bestaat uit het volgende: snijd de filets in grote blokjes, snijd de champignons in plakjes, hak de uien en wortels fijn, dan kan je door een grote rasp.

Bereid de multikoker voor. Giet de olie in de kom, zet de “Frituren” -modus aan en gooi het kippenvlees naar binnen en bak van alle kanten. Voeg paddenstoelen toe aan het vlees, bak ze 10 minuten.

Geoogste vroege uien en wortelen voegen ook toe aan het vlees met champignons. Licht gebakken. Voeg vervolgens een beetje water toe en schakel over naar de “Quenching” -modus..

Voeg de knoflookkop toe aan dezelfde massa – we wassen het onder water, pellen het niet en laten het in een vaste vorm. Stoof om water te koken.

Voeg eerder gewassen rijst aan het vlees toe met champignons en groenten en giet er gezout water bovenop (de verhouding water en rijst was hoger). Schakel de “Pilaf” -modus in en kook ongeveer 40 minuten met het deksel gesloten.

Het blijkt een geurig en smakelijk gerecht dat op een bord wordt geserveerd, eerst de rijst uitdeelt (we proberen geen groenten en vlees te pakken), dan de groenten, nou, bovenaan, plant het vlees en een hoofd van knoflook. Maar je kunt het anders: meng het gerecht met verse groene erwten.

rijst каша на молокеIn een slow cooker is niet alleen rijst met vlees goed, maar ook melkrijst met melk. En als je er bessen aan toevoegt, zal het gewoon heerlijk zijn. Recepten nuttige rijstepap in een slowcooker met melk. Ontken jezelf dit plezier niet.!

In het volgende culinaire artikel van onze site vindt u weergaloze recepten van rijstsoep met kip. Deze soep diversifieert gemakkelijk uw dagelijkse menu..

Lees hier meer over wat Kombucha is en wat de eigenschappen ervan zijn. De schimmel-gebaseerde drank heeft de laatste tijd behoorlijk wat lawaai gemaakt. Het is tijd om erachter te komen wat wat is!

Culinaire resultaten

Rijst is een van de oudste culturen en wordt door veel etnische groepen in voedsel gebruikt. De bereiding ervan kan vrij snel en niet onhandig zijn als u het slowcooker met de “Rice” – of “Pilaf” -functies gebruikt..

Bovendien kan de stoommodus uitstekende service bieden, omdat rijst niet alleen in water wordt bereid, maar ook wordt gestoomd..

Nou, met wat te combineren, is er ruimte voor verbeelding – dit is kip, en vis, en vele andere soorten vlees. Trouwens, zelfs degenen die geen vlees eten, kunnen experimenteren en rijst combineren met groenten, wat ook heel smakelijk zal zijn.!

En nu nemen we geen afscheid – we presenteren ook een video met een recept voor het bereiden van een speciaal gerecht – rijst met kip en room in een slowcooker, ook een bekend bedrijf: