Recepten van de legendarische groene borsjt met zuring

In de lijst van religieuze gerechten op de tafels van vele Oost-Slavische volken, al honderden jaren, heeft de palm van de Borscht.

traditioneel зеленый борщ с щавелем и яйцом

Elke moeder leert hem haar dochter te koken, alleen begint ze interesse te tonen in koken. Bij huiswerklessen begrijpen meisjes deze wijsheid als een van de eersten die goede echtgenotes worden voor hun echtgenoten..

Het zou oneerlijk zijn om dit culinaire meesterwerk als een zuiver Oekraïens gerecht te beschouwen, hoewel de uitdrukking “Oekraïense borsjt” al een praatje over de stad is geworden, omdat in veel landen – Litouwen, Polen, Roemenië, Rusland, Tsjechië – de borsjt ook bijna een element van staatssymboliek werd..

Gewoon een legende zegt dat de inventieve Zaporozhye-kozakken, tijdens de Russisch-Turkse oorlog, belegerd werden om niet te sterven van de honger, verspreid in de omringende weiden en velden, verzamelden alles wat erop groeide, kookten dit alles in een enorme ketel en het bleek dat wat we tegenwoordig borsch noemen.

Zodra ze dit legendarische gerecht niet maken! Met champignons, bonen, vis en gehaktballen, met en zonder rode biet, kunnen speciale estheten risico lopen en borsch proberen met krabben of zelfs met zure melk. Maar één ding borsch verenigt – zodat het smakelijker wordt, zijn voedingswaarde bereikt, het moet toegestaan ​​worden om een ​​uur of twee te staan, en beter de hele nacht..

Maar er is een van zijn variëteiten die je met plezier kunt eten, alleen hij zal er klaar voor zijn, gekruid met zure room. Dit is een groene soep..

“Groen” is het nodig voor de kleur die de schotel zuring geeft. Dit zure wonder – sorrel – wordt aan het einde van het kookproces toegevoegd om de oorspronkelijke smaak en gunstige eigenschappen van deze bron aan vitamines te behouden..

Recept voor groene borsjt met zuring en ei
recepten легендарного зеленого борща с щавелем
ingrediënten Aantal
vlees op het bot (het kan elk bekend vlees zijn – geen beperkingen) 0,5 kg
aardappel ongeveer 5 stuks.
bollen 1 stuk.
water 3 liter
eieren 4 stuks.
zout en specerijen proeven
zure room voor het tanken
zuring grote groep
groen proeven
Kooktijd: 80 minuten Calorieën per 100 gram: 58 Kcal

Laten we het proces van het bereiden van groene borsjt in het traditionele recept in detail met duidelijke foto’s in detail bekijken. Dus, eerst moet je het vlees uit de film schoonmaken, afspoelen onder stromend water.

cooking мясо

Zet in een pan met 3 liter koud water.

We zetten на огонь

Kook de vleesbouillon op laag vuur en verwijder geleidelijk het schuim. zout.

bakstenen картошки

Doe aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden, in kokende bouillon. U kunt dan op twee verschillende manieren doorgaan..

houdende картофель

Om de bouillon transparant te maken en de smaak is rijk en helder, kan de ui in de borsch pas geheel worden gezet nadat hij is gereinigd. Veel ervan vertegenwoordigen echter geen borsjt met zuring zonder fijngesnipperde ui, dus de volgende stap, als alternatief, kan het tabje zijn van gesnipperde ui.

uien

Terwijl de soep rustig op het vuur staat, snijd de gewassen groente – hoe meer hoe beter – en voeg de pan toe zodra de aardappelen zachter worden. Kruiden introduceren.

zuring gesneden зелень

Eieren kunnen op verschillende manieren worden toegevoegd. Dit is exclusief een vraag voor de amateur: gekookte eieren worden vermalen, eenvoudig verdeeld in vier indrukwekkende plakken, een dunne stroom geklopte, rauwe eieren in een kokende pan met kookborsch gegoten.

eieren

In alle gevallen, direct na het koken, is groene borsch met zuring en ei klaar.

klaar борщ

Voordat je het inlevert, kun je zure room toevoegen.

Bekijk het video-recept van dit stevige gerecht hieronder:

Buryak Cooking Recept

 • 0,5 kg vlees per bot (dit kan rundvlees, varken of kip zijn);
 • 1 biet;
 • 0,5 kg aardappelen – ongeveer 5 stuks. (dit is iets meer dan voor gewone borsjt, zodat de consistentie niet vloeibaar is);
 • 3 liter water;
 • 1 middelgrote bol;
 • 1 wortel;
 • zuring;
 • 4 eieren (optioneel);
 • Zout, kruiden naar smaak;
 • Zure room voor het tanken;
 • Groenen (groene ui, peterselie, dille).

Spoel het vlees goed onder stromend water en pel de films af, plaats het in een pan met drie liter koud water. Tijdens het koken van de bouillon om het resulterende schuim te verwijderen. Een uur later, zet het vuur lager, zout de bouillon.

Nu is het tijd om een ​​kunstwerk te versieren – een strogebakerde biet toe te voegen. Wacht tot alles kookt en voeg aardappelpuree toe..

Als je aardappelen toevoegt zonder te wachten tot de kook aan de kook is, wordt het een karakteristieke bietenkleur en als het al in kokende bouillon zit, behouden de aardappelen hun natuurlijke kleur.

Terwijl de aardappelen aan het koken zijn, hak de uien fijn en rasp de wortels op een grove rasp voor zazharki.

Het is mogelijk om groenten op plantaardige olie of op Smaltza te bakken – dit is een huiselijke zaak, maar als de borsch op vlees- en beenbouillon wordt bereid, is het vet genoeg en wordt het aangeraden om het op plantaardige olie te bakken. Na het wachten op het verschijnen van een gouden kleur, dompel de ui en wortel onder in de voorbereide groene borsch.

Zorg ervoor dat je in de bereidheid van aardappelen de greens – sorrel, uien, peterselie en dille kunt downloaden. Groenen moeten van tevoren goed worden gewassen, je moet het laten uitdrogen en in een vergiet gooien.

groen борщ с бурякомIntroduceer specerijen, rekening houdend met de individuele voorkeuren van thuis.

Eieren in groene borsch met zuring en bieten worden op twee manieren ingespoten. Dit is het werk van een meester: voorgekookte eieren worden fijngehakt en toegevoegd na het toevoegen van greens of het vooraf kloppen van rauwe eieren met een garde in een aparte kom, giet langzaam in de bereide borsch, roer het langzaam om de eimassa te scheiden.

Zodra het gerecht begint te koken, kan de pan uit de kachel worden gehaald en na 5 tot 10 minuten laten staan, serveren..

Om een ​​speciale karakteristieke smaak te geven kan deze worden gevuld met zure room..

Groene borsch met ingeblikte sorrel

Hoewel er een stereotype is dat groene borsch een lenteschotel is, dat wil zeggen, de tijd dat de natuur herleeft, worden de groenen wakker, ik wil het het hele jaar door opeten. Ingeblikte sorrel komt te hulp.

De smaak van groene borsch met ingeblikte sorrel is zelfs meer verzadigd en de kleur is nog meer groen..

Het recept verschilt niet van het recept om groene borschik voor iedereen bekend te maken, het is de moeite waard om te vermelden dat ingeblikte zuring zachter is en onmiddellijk nadat het in borsch is gelegd, hoef je het gerecht alleen maar aan de kook te brengen en onmiddellijk uit de kachel te halen.

brood в домашних условияхIn de regel wordt brood altijd geserveerd aan het eerste gerecht. Leer het zelf te bakken. Thuis brood in de oven: recepten en baktechniek. Stelt u zich eens voor: zacht, warm, vers brood met zo’n gouden korst! En de geur … je kunt gek worden!

Recepten voor varkensvleesgoulash met jus worden hier beschreven. Een goede versie van het tweede gerecht!

Heb je er ooit over nagedacht hoe je kombucha vanuit het niets kunt laten groeien? Hier leest u in dit artikel over welke methoden bestaan. Als alles goed komt, heb je je eigen huisarts! Niet geloven? En je checkt!

Kookt tips

 • Echte groene borsjt  – niet vloeibaar! Door de smaak te versterken en de smaak dikker te maken, voeg je rauwe eieren toe aan het eind van het koken of voeg je een van de hele aardappelen toe, verpletter je het met een vork en maak je het een “puree”, waardoor de consistentie van de borsjt dikker wordt;
 • Zuring moet aan het einde van het kookproces worden gelegd, anders smelt het en verliest het niet alleen zijn smaak en uiterlijke schoonheid, maar ook alle helende eigenschappen;
 • Oude zuring – meer zuur dan vers, maar als je het voor gebruik met kokend water giet, zal het overtollige zuur weggaan;
 • Als je borsch kookt met rauwe eieren, moet je rekening houden met de factor dat ze tijdens het kookproces sterk in volume toenemen, dus je moet dit moment voorzien, een plaats in de pan verlaten, als de borschik is verwekt met het gebruik van opgeklopte rauwe eieren, zonder het naar de randen te gieten en niet afdekken met een deksel nadat ze aan het gerecht zijn toegevoegd.

Beschikbare ingrediënten, gemakkelijke voorbereiding en unieke, onderscheidende smaak maken groene borsjt met zuring een favoriet gerecht van vele huisvrouwen en hun huishoudens, ongeacht het seizoen.

Je kunt het trouwens koken in plantaardige bouillon. Zie in het videoverslag alle instructies:

Loading...