Recepten van de Russische keuken: stevige soep met bonen en kool

Als je bonen toevoegt aan de soep, is het gerecht bevredigender en voedzamer. Geschikt voor zowel verse als geconserveerde bonen. Shchi is ideaal voor diegenen die calorierijk voedsel proberen te vermijden. Bijna alle recepten van dit gerecht die verder worden beschouwd, zijn mager, maar u kunt er vlees aan toevoegen als u dat wilt, en gebruik voorgekookte bouillon in plaats van water..

Zuurkoolsoep met bonen
recepten русской кухни: сытные щи с фасолью и капустой
ingrediënten Aantal
kool (gefermenteerd, zonder toevoegingen) 200 g
bonen 250 g
uien en wortels 150 g
tomatenpuree of puree verse tomaat 1 eetl. l.
aardappel 440 g
gefilterd water 2 l
plantaardige olie 30 ml
peper en zout proeven
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 32 Kcal

Deze eenvoudig te bereiden eerste gangenmenu is erg smakelijk. Zuurkool geeft een zure smaak en bonen maken de soep bevredigender..

Stap voor stap recept:

 1. Aardappelen worden geschild, gewassen en in blokjes gesneden. In een steelpan gevuld met water, zet de aardappelen en laat het om te koken op een gemiddelde temperatuur; snijd erin картофель
 2. Snijd de ui en bak in olie gedurende 2 minuten, giet dan de geraspte wortels erop en bak verder, maak het klaar als de groenten zacht zijn; wortelen потушить
 3. Voeg de tomatenpuree toe aan het roosteren en roerbak nog eens 3 minuten;
 4. Voeg zuurkool toe aan de aardappelen (indien gewenst kan gesneden worden als de snede in de winkel te groot lijkt); toevoegen капусту
 5. Giet na 10 minuten het gebraad in de soep;
 6. Giet na 10 minuten de bonen, kruiden. Na het mengen van de producten, doorgaan met koken en 10 minuten later opzij van de kookplaat leggen. Voor het opdienen, soep 15-20 minuten aandringen.

Magere koolsoep met verse kool en bonen, ingeblikt in tomatensaus

Dit magere recept is snel genoeg bereid. Als je bonen neemt, ingeblikt in tomatensaus, voeg dan een aparte pasta of ketchup toe.

producten:

 • 1 eetl. ingeblikte bonen in tomatensaus;
 • 200 g kool (je hebt een lichte, frisse) nodig;
 • 1 stuk uien, pepers (gemalen) en wortelen;
 • 3 aardappelen;
 • 2 stks ronde peper en laurier. plaat;
 • 2 el. l. sol. boter (het kookt frituur);
 • peper, zout.

Het bereiden van soep duurt 40 minuten.

Calorische inhoud in 100 g: 37 kcal.

Schoon gefilterd of drinkwater wordt in de pot gegoten (vanaf 2 liter, afhankelijk van hoe dik de soep nodig is). Een beetje zout en op de brander gezet. Aardappelen worden geschild, in kleine stukjes gesneden.

Na het koken worden de aardappelen naar het water gestuurd en wordt de temperatuur op een gemiddeld niveau ingesteld. De kool wordt gewassen, de bovenste bladeren worden verwijderd, in reepjes gesneden, de ui en peper worden in blokjes gesneden. Wortel gewreven met behulp van een grote zijrasp.

Uien, paprika en wortels worden gebakken tot ze een zachte, zich verspreidende, sterke, aangename geur krijgen, groenten. Kool goot in de pan. Na 5 minuten sturen ze ook de bonen.

Voeg na nog eens 5 minuten het roosteren en kruiden toe, kook 5 minuten en zet de kookplaat uit. 15 minuten soep moet staan ​​met gesloten deksel.

framboosLees hoe u een gezonde afslankcocktail kunt maken – noteer enkele recepten..

Lees hoe je gekookte wortelsalade kookt in ons artikel..

Let op verschillende Thaise rijstnoedelrecepten..

Koolsoep met kool, champignons en bonen

Een andere heerlijke soep met bonen kan worden bereid door champignons aan de soep toe te voegen.

producten:

 • 1,3 liter water;
 • 200 g kool (vers, wit nodig);
 • 2 stuks Laurel. plaat;
 • 50 ml rast. olie;
 • 100 g champignons (geschikt gedroogd, vers of ingeblikt);
 • 1 stuk wortels, uien;
 • 80 gram harde bonen;
 • 2 aardappelen;
 • zout, peper.

Verwerkingstijd: 1 uur 40 minuten.

Calorisch gehalte per 100 g: 47,5 kcal.

Als droge paddestoelen worden gebruikt, worden ze 2-3 uur geweekt voordat ze in soep in slaap vallen. Het type paddenstoel is niet belangrijk. In de soep kunt u cantharellen, eekhoorntjesbrood, champignons of andere dingen toevoegen die u meer lekker vindt Bonen ‘s nachts geweekt.

Bonen en paddenstoelen worden in aparte gerechten gekookt totdat ze klaar zijn. Voor het koken kan soep dan het water gebruiken dat overblijft na het koken van champignons, dan is de soep geuriger. Ingeblikte voorgekookte champignons hoeven niet te worden gekookt.

In een pan, giet water op de brander met vierkanten gesneden aardappelen en laurierblaadjes. Snijd de wortels en uien fijn genoeg en stuur ze naar de pan om in olie te braden. Koken kookt gedurende 10-15 minuten.

Daarna wordt het in de pan in de aardappelen gegoten. Champignons in stukjes gesneden en samen met de bonen in soep gedaan. Snijd de kool in reepjes en samen met cf worden specerijen naar de pan gestuurd. Soep gemengd en gekookt gedurende 10-15 minuten. Als de aardappelen zijn gekookt, kunt u de brander uitschakelen. Voor het opdienen wordt de soep toegediend met het deksel gedurende 15-20 minuten gesloten.

Kook soep in een slowcooker?

Om soep te maken met behulp van een multikoker, moet je de modi “Frituren”, “Quenchen” of een speciale modus voor het bereiden van soep gebruiken (meestal wordt dit “Soep” genoemd). Ten eerste, voeg in de capaciteit van de multikoker voedsel toe om te braden en giet de olie.

Schakel de “Frituur” -modus gedurende 10 minuten in, meng tomatenpuree en bak nog eens 5 minuten in dezelfde modus. Slaap in slaap aardappelen, kool (gebeitst of vers, afhankelijk van het recept) en omvat de modus “Koken”, “Stoven” of “Soep” gedurende 30 minuten.

Voeg de bonen toe (voorgekookte harde of peulvruchten) en kook nog eens 30 minuten. Als ingeblikte bonen worden gebruikt, wordt deze niet toegevoegd in 30 minuten, maar 15 minuten voordat het proces is voltooid. Na het uitschakelen van de multikoker wordt de soep gevuld met het deksel gedurende 15 minuten gesloten.

Handige tips

Bij het serveren, kunt u zure room, gehakte groenten en gekookt ei toevoegen aan een bord met koolsoep. Degenen die van snel voedsel houden, kunnen mierikswortel en mosterd als additief gebruiken..

Zuurkool moet worden gekozen zonder extra ingrediënten en additieven. Voordat je het in de soep doet, moet je de vloeistof een beetje inknijpen.

Het voordeel van de soep met bonen is hun veelzijdigheid – desgewenst kunt u ze koken in visbouillon, reuzel toevoegen, croutons met knoflook. Maar ook in de vaste vorm kan dit gerecht de basis worden van een stevige lunch, als je soep dikker maakt, de hoeveelheid water vermindert of meer aardappelen, kool, bonen toevoegt.

Loading...