Rijstpap met melk is een favoriete traktatie

smakelijk завтрак из рисаEen favoriete traktatie door velen – rijstpap voor melk is nog steeds populair vandaag, hoewel de geschiedenis van zijn oorsprong ver teruggaat in eeuwen.

Het werd eerst gekookt aan het hof van Catharina de Eerste voor het ontbijt voor de keizerin door een Franse kok..

Toen werd ze uitsluitend beschouwd als het voedsel van koninginnen en koningen en werd ze alleen bereid met geitenmelk..

Later werden deze bestellingen afgeschaft en rijstpap op melk kreeg de gelegenheid om iedereen die rijstkorrels had op de boerderij te koken, die toen zeer gewaardeerd werden, en een koe die melk gaf.

Nu is rijstgraangewas met melk niet meer zo nieuwsgierig als voorheen, maar helaas is niet iedereen in staat om het te koken. Maar het gebruik van rijstepap op melk is onbetwistbaar.

Veel huisvrouwen die dit gerecht helemaal niet of heel lang hoefden te koken, evenals jonge papa’s die thuis bleven om het kind te controleren zonder zijn vrouw, stellen zich vaak de vraag hoe goed, en vooral, heerlijk rijstpap te koken met melk, in welke verhoudingen de ingrediënten moeten worden ingenomen.

Dit alles zal ik u in dit artikel vertellen..

Natuurlijk zijn de belangrijkste componenten van het gerecht, zoals je al hebt kunnen raden, melk en rijst..

Niet alles is echter duidelijk met melk: welke melk moet worden ingenomen, welk vetgehalte, in welke hoeveelheid.

Ja, en met rijst is niet alles duidelijk, omdat de diversiteit van zijn soort op de markt iemand kan doen verstommen: rond, langwerpig, gestoomd en vele anderen. Laten we het begrijpen.

 • Laten we beginnen met melk.. Voor het koken van rijstepap kun je elke melk nemen, omdat de tradities van elke natie het gebruik van verschillende soorten melk impliceren: koeien- of geitenmelk – de keuze is aan jou. Het melkvetgehalte hangt ook alleen af ​​van uw voorkeuren en de gewenste calorische waarde van rijstepap op melk: hoe hoger het vetgehalte, des te hoger het caloriegehalte..
 • Nou, laten we nu naar rijst gaan. Hier is misschien alles ook uitsluitend gebaseerd op uw voorkeuren. Iemand houdt van ronde rijst, iemand lang. Voor het koken van rijstpap voor kinderen is het echter het beste om ronde rijst te gebruiken, omdat het niet zacht kookt en ook iets nuttiger is voor lange en vooral gestoomde rijst..
 • Wat betreft de verhoudingen van ingrediënten, alles is hier heel eenvoudig.. Voor het bereiden van rijstpap met melk heb je 2 porties rijst, een deel water en dezelfde hoeveelheid melk nodig. Wees niet verrast door de aanwezigheid van water, het is noodzakelijk voor het aanvankelijk koken van rijst in de gebruikelijke manier van koken.

Hoe pap in een slowcooker te koken

En nu, misschien, laten we verder gaan met de methode om rijstgraangewas te koken met melk en eerst het recept voor de multikoker in overweging nemen.

vereenvoudigen приготовление каши

Ingrediënten vereist:

 1. 1 kop rijst (het is raadzaam om maatbekers te gebruiken die aan de slowcooker zijn bevestigd, anders riskeer je zoveel pap dat het gewoon “wegloopt”.) Net als in de pap van de gebroeders Grimm ‘);
 2. 3-4 glazen melk (opnieuw, dimensionaal);
 3. 3 eetlepels suiker (liefhebbers van zoete rijstkorrels kunnen meer suiker toevoegen);
 4. een halve theelepel zout;
 5. een klein stukje boter (ongeveer 3 * 3 cm groot);
 6. gedroogd fruit en andere additieven naar smaak.

voorbereiding:

 1. Dus, eerst moet je de rijst verschillende keren grondig wassen om water schoon te maken.. Giet het dan met een glas water en laat het 30 – 40 minuten zwellen..
 2. Na de opgegeven tijd, vouw de rijst in een vergiet. Meng melk (kan worden gedroogd) met zout en suiker tot het volledig oplossen van de laatste. Giet de rijst in de kom van de multikoker, giet melk met suiker en zout en voeg dezelfde boter toe. (Indien gewenst kan de boter van tevoren worden gesmolten.)
 3. Alle ingrediënten moeten grondig worden gemengd.. Sluit het multikookerdeksel en stel de modus “Melkpap” in. Als dit niet beschikbaar is, kunt u eenvoudig de modus “Afschrikken” kiezen. Stel de tijd in – 1 uur. Tijdens deze periode moet pap meerdere keren worden gemengd om te voorkomen dat rijst blijft kleven..
 4. Als u bovendien gedroogde abrikozen, rozijnen, pruimen en ander fruit of bessen wilt toevoegen aan de melkpap, moeten deze aan het begin of in het midden van de bereiding worden toegevoegd, afhankelijk van de vereiste bereidingstijd en de gewenste zachtheid van deze additieven..

  Het is echter niet nodig om ze rechtstreeks aan Yul.do toe te voegen, omdat niet iedereen graag rozijnen eet. In dit geval heeft u de mogelijkheid om een ​​speciaal inzetstuk te gebruiken voor het koken voor een stel, dat in de regel compleet is met alle moderne multikookers..

  Ja, en de kans dat uw pap van vloeibare melkpap binnen een dag verslechterd zal veel lager zijn, terwijl de aanwezigheid van gedroogd fruit in de pap zelf deze kans met tot 90% verhoogt..

 5. Na de tijd moet de pap weer grondig worden gemengd., en laat het gedurende 10-15 minuten staan ​​door de modus “Voorverwarmen” van tevoren in te stellen zodat de pap de noodzakelijke conditie bereikt. Bovendien kunt u in het begin van het preparaat of in de reeds bereide pap verschillende siropen, jam en zelfs honing in plaats van suiker toevoegen..

Voor onze kleintjes

Het bereiden van melkrijspap voor het kind als geheel valt samen met het kookproces voor volwassenen..

pap для самых маленьких

Er zijn echter verschillende functies waarover ik u zal vertellen..
 • Ten eerste, rijstepap voor een kind, en nog meer, voor het begin van de voeding, voor een nog steeds zeer baby, is het beter om te verteren dan niet gaar. Ik denk dat deze functie het niet waard is uit te leggen, hoewel ik misschien nog steeds uitleg waar het mee te maken heeft..
 • Dit komt door het feit dat de kleine kinderen nog steeds helemaal geen kleine tanden hebben (baby’s) of al zijn verschenen, maar ze zijn nog steeds zwak. Zo’n taak als het kauwen van harde niet gaar rijst, voor hen in de regel onmogelijk. Maar zelfs als ze het doen, loop je het risico de hele nacht wakker te blijven vanwege de problemen met de maagproblemen van je baby..

  Daarom raad ik je ten sterkste af om het niet te riskeren. Het is beter om rijst echt te verteren.

 • Ten tweede is het aanbevolen om bij het bereiden van melkpap alleen verse melk van beproefde merken te gebruiken.. Bij voorkeur speciaal gemaakt voor kinderen..
 • Ten derde raden kinderartsen aan heel weinig boter te gebruiken of helemaal niet te gebruiken., omdat je dezelfde problemen kunt krijgen als in het eerste geval. Hetzelfde geldt voor de toevoeging van verschillende soorten fruit en bessen..

En de rest van het proces om melkrijstpap te koken is absoluut identiek. Eerst moet je de rijst wassen en hem minstens 30 minuten in water laten trekken.

Giet het dan in de pan en giet er twee glazen water over. Breng op laag vuur aan de kook..

Nadat het water begint te koken, voeg je melk toe tot het de rijst volledig bedekt. Meng grondig. Dek af en laat sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten tot de rijst volledig gaar is..

Videodessert

Nou, volgens de traditie, een visuele video over het onderwerp van het artikel:

Tot slot wil ik hieraan toevoegen dat dit gerecht niet alleen erg smakelijk is, maar ook uiterst nuttig voor het lichaam van zowel een volwassene als een kind..

Zegene jou!