Sandwiches met sprot: eenvoudige recepten met foto’s en video

Sprotten is altijd al een favoriete snack geweest aan een feestelijke en informele tafel..

helder бутерброды со шпротами на праздник

Ze zijn goed op hun eigen, direct uit een pot of in de vorm van snacks voor andere gerechten, maar het is een bijzonder plezier om geurige broodjes te maken met sprot voor gasten of als ontbijt..

Gouden vis met een heerlijk gerookt aroma gaat goed samen met vers brood, met gedroogde toast of knapperige croutons.

Recepten smakelijk belegde broodjes: combineer sprot met verschillende producten

Op zichzelf hebben sprotten een heldere smaak van gerookte vis, dus het is beter om ze te combineren met producten met een neutrale smaak die de smaak van de vis zelf verduisteren..

Dus augurken, aardappelen, eieren, kaas, verschillende verse groenten zijn perfect..

Vervolgens bieden we u een verbazingwekkende selectie van recepten voor sprotbroodjes met foto’s voor de duidelijkheid van de resulterende snack..

Met ingelegde komkommer
sandwiches со шпротами: простые рецепты с фото и видео
ingrediënten Aantal
brood of brood 10-12 stukken
sprot kruik
ingelegde komkommers 3 stuks.
mayonaise proeven
Kooktijd: 20 minuten Calorieën per 100 gram: 168 Kcal

De combinatie van smakelijke sprot en gezouten (of gebeitst) komkommer is een klassieker.

Brood moet in dunne plakjes worden gesneden, u kunt het in de oven drogen en u kunt het vers gebruiken. Snijd komkommers in dunne plakjes, en in het geval van augurken, snijd elke komkommer in tweeën.

Brood moet besmeurd worden met een kleine hoeveelheid mayonaise, op elk stuk van twee vis doen, overtollige olie afschudden, komkommers erop leggen. Je kunt de broodjes versieren met sprot en augurken met een peterselieblad of een takje dille.

Met verse komkommer

In dit recept zal komkommer frisheid en smaak toevoegen aan de vis. Voor broodjes kunt u het volgende doen:

 • Elk brood – naar smaak (zwart en Borodino zullen goed werken);
 • Een pot ingeblikte sprotten;
 • Verse komkommer;
 • mayonaise;
 • Boter en een paar knoflookteentjes.

interessant гренкиOm broodjes met sprot en verse komkommer te maken, moet je eerst het brood klaarmaken, om er croutons van te maken.

Wrijf elk stuk knoflook in met een teentje knoflook en bestrijk met boter, leg het brood op een bakplaat en bak in de oven gedurende ongeveer 5 minuten op 180 graden.

Let op het brood – het moet rood worden maar niet verbrand. Terwijl het brood aan het bakken is, snijd de komkommer in dunne plakjes, haal de sprot uit de pot.

Smeer de croutons in met mayonaise, leg een paar vissen op elke crouton en versier de sandwich met een paar plakjes verse komkommer.

Met gesmolten kaas

Voor deze snackvoeding moet je het volgende doen:

 • Een broodje broodje (speciaal voor sesam of hamburgers of een stadswal);
 • Hoogwaardige verwerkte roomkaas;
 • sprot;
 • Verse komkommer.

Snijd het brood in 3-4 plakjes in plakjes, verdeel elke plak met kaas, leg er 2 vis bovenop en verschillende dunne plakjes komkommer.

Kant-en-klare broodjes kunnen op elkaar worden gestapeld en met een spies worden geniet, of je kunt apart eten.

Met ei

Deze stevige broodjes zijn perfect voor een stevig ontbijt. Neem voor hen:

 • Borodinobrood;
 • sprot;
 • Gekookt ei;
 • boter.

Snijd het brood en het ei in plakjes, vet dan brood in met boter en leg er sprot op. Leg de eiplakjes op de vis. Je kunt het gerecht bestrooien met gehakte groene uien of een druppeltje mosterd toevoegen voor pikant.

Bekijk nu het recept in de video! Het bevat ingrediënten zoals kaas, sprot, komkommer en eieren. Het blijkt een heerlijke snack!

Heerlijke warme sprot-sandwiches stap voor stap

Zeer smakelijke broodjes met sprot in warme vorm. Deze manier van koken onthult de gerookte smaak van vis, maakt het brood knapperig en de sandwich verandert in een geurige snack. Als u vier porties wilt bereiden, doet u het volgende:

 • Wit brood (kan een brood of stokbrood zijn);
 • Verschillende stukken sprot;
 • De dooier van één ei;
 • 50 gram kaas;
 • Een eetlepel zure room;
 • Wat boter.

heet бутерброды с подкопченным вкусом

Brood moet in stukjes worden gesneden en met boter worden uitgesmeerd. Rasp de kaas op de beste rasp, meng met de dooier en zure room en leg de helft van dit mengsel gelijkmatig op elke plak brood.

Bovenaan moet je twee sprotten plaatsen. Verspreid de andere helft van het kaasmengsel in boterhammen bovenop de vis.

Bak sandwiches in de oven op een temperatuur van 180-190 graden gedurende ongeveer 5-10 minuten.

Zorg ervoor dat ze goud worden, maar niet worden verbrand. Serveer warme snacks.

En hier is een video-recept voor het maken van dergelijke broodjes:

Sprotroom toasts

Met dit recept kunt u een nieuw origineel gerecht bereiden van de gebruikelijke sprotten. Neem voor hem:

 • boter;
 • sprot;
 • mosterd;
 • Tomatenpuree of ketchup;
 • Citroensap;
 • Zout en peper.

Vis moet uit de pot worden verwijderd, overtollige olie met een servet afnemen, met een vork fijnsnijden, mengen met een gelijke hoeveelheid zachte boter, mosterd, tomaat, citroensap toevoegen aan de pasta..

De afgewerkte pasta moet worden gekruid met zout en rode peper naar smaak. Verspreidpasta kan worden verspreid over vers brood of toast.

taartjes с начинкойElke vakantietafel kan een positief effect hebben op snackmanden. Gevulde taartjes: foto-recepten voor een lichte buffetsnack. Als je droomt, worden ze de origineelste snack voor de feestdagen!

Of wilt u uw geliefde gasten misschien met khachapuri met kaas behandelen? Dan zijn hier de recepten. Op dezelfde plaats vindt u en vele soorten tips over het koken van deze taarten..

Lees hier meer snelle snackrecepten. Versier het feest met de meest heerlijke gerechten!

Nuttige tips op de notitie

Om spratsandwiches lekker te maken, is het belangrijk om het juiste ingrediënt te kiezen, namelijk het blikje ingeblikt voedsel. Om dit te doen, inspecteer zorgvuldig de goederen in de winkel – de bank moet vlak zijn, zonder deuken en schade.

Het label moet droog en schoon zijn. Besteed aandacht aan de datum en plaats van vervaardiging. Als alles duidelijk is met de datum – het spreekt over de versheid van het product, dan vertelt de plaats van productie u over welke grondstoffen ze ingeblikt voedsel hebben gemaakt..

Als ze werden gemaakt op dezelfde plek als waar ze werden gevangen, betekent dit dat de vis in een pot is gekomen die vers was. Als ingeblikt voedsel ver van de zee werd geproduceerd, was de grondstof hoogstwaarschijnlijk bevroren, wat betekent dat je geen speciale smaak en kwaliteit mag verwachten..

Thuis het blik openen, zorgvuldig naar de inhoud kijken – de vis moet heel zijn, goudkleurig, gerangschikt in mooie, even rijen. Gebroken vis, vreemde kleur en zelfs meer onaangename geur zou een signaal moeten zijn om deze pot onmiddellijk weg te gooien – hij was verkeerd voorbereid of verkeerd opgeslagen..

Als je geluk hebt en sprotten van hoge kwaliteit, kun je ze met brood eten, sandwiches of snacks maken. Sprotjes zijn goed als hapje of zoals het hapje nu zegt – een voorgerecht dat de eetlust opwarmt voor de hoofdmaaltijd..

Leg ze op een mooie schaal, verdund met olijven of olijven, augurken of plakjes kaas. Van al deze componenten kunt u smakelijke hapjes maken. Improviseer en geniet van uw maaltijd!

Loading...