Sushi koken thuis

Sushi is het meest populaire gerecht van de Japanse keuken. Maar vandaag heeft het nationale gerecht van Japan ook zijn bekendheid verworven in andere landen, waaronder Rusland. Wat interessant is, is dat voor het eerst de cultuur van het koken met sushi verscheen in de 4e eeuw voor Christus, maar in Japan werd het vooral pas in de 19e eeuw beroemd..

soorten роллов

De belangrijkste componenten van deze visdelicatessen zijn de volgende:

 1. Shari – gekookte rijst, die ook wordt gemengd met speciale rijstazijn en zout;
 2. Neta – Deze term wordt gebruikt om naar andere componenten van het land te verwijzen..

Niet iedereen weet dat het belangrijkste ingrediënt in de bereiding van sushi geen vis is, maar rijst die is gemengd met azijn. Daarom mogen rauwe vis geen deel uitmaken van dit gerecht..

Ook klassieke sushi kan andere componenten bevatten:

 • Nori – zeewierbladeren;
 • Vis – rauw of gerookt;
 • groenten;
 • Verschillende kazen.

Soorten sushi

Het is onmogelijk om alle soorten sushi een naam te geven, omdat er zoveel zijn dat de overdracht bijna een eeuwigheid zal duren. U kunt echter alleen enkele van hun populairste typen in Japan opgeven:

sushi с рыбой

 • Hosomaki – zo’n rol bestaat uit noribladeren en bevat in de regel slechts één vulling, meestal een komkommer of tonijn;
 • Nigiri-zushi – ze omvatten gekookte rijst, die vaak in een kleine bal worden gerold, evenals wasabi-saus. De klassieke uitstraling van deze sushi sluit nori-algen uit, maar is te vinden in sommige recepten;
 • Futomaki – kleine rollen, in de regel tot 6 centimeter in diameter. Bestaan ​​uit noriblad en rijst, hebben ook een vulling;
 • Uramaki – de oorsprong van dergelijke sushi vond plaats in de Verenigde Staten. Ze zijn interessant omdat hun algen binnen zitten en de vulling buiten is. Inventieve Amerikanen besloten om met dit recept te komen, omdat de nori in de meeste gevallen hun uiterlijk en geur afschrikken;
 • Temaki – ze verschillen in vorm in de vorm van een kegel en groot formaat. Buiten Temaki zijn algen en in de vulling.

Selectie van vis voor sushi

vis для сушиDe meeste online winkels kunnen vis aanbieden die speciaal voor sushi is gemaakt. Als je het in een gewone winkel koopt, kun je aandacht besteden aan zowel verse als bevroren vis. Het wordt echter aanbevolen om vers gekoeld te kopen.

Diepvries kan alleen worden gekocht als het koken van sushi niet meerdere dagen zal duren. Het is raadzaam om de gekochte vis in de vriezer op het ijs te houden.

Je moet ook een beroep doen op algemene aanbevelingen bij het kopen van vis. Neem geen product met een onaangename geur van rot. Op uiterlijk moet het er netjes uit zien, zonder duistere vlekken en schade. Je moet ook precies de hele stukken kiezen, omdat ze makkelijker te snijden zijn.

Kenmerken van rijst koken voor sushi

Omdat rijstgraangewas één van de belangrijkste producten is in het recept voor een Japans gerecht, is het belangrijk om het te koken, gezien alle nuances.

Het is noodzakelijk om graan van stevige kwaliteiten te kiezen, het is wenselijk om precies ronde rijst te kopen. Er moet ook worden opgemerkt dat er speciale sushi-grutten zijn voor sushi, die niet alleen in zijn vorm verschilt van de gebruikelijke.

Rijst moet meer dan 3 of 5 keer worden gewassen. Japanse koks zorgen ervoor dat het bereiden van een kwaliteitsgerecht 7 keer of zelfs meer moet worden gedaan. Bij de laatste wasgang van het graan moet water volkomen helder zijn. Chef-koks adviseren ook om de rijst lichtjes te drogen voor het koken..

Wat betreft de verhouding tussen granen en water, de meest optimale is 1: 1,5. Als u kookt, moet u eerst op de kook wachten, dan nog een minuut koken en afdekken. Het deksel mag niet worden verwijderd, zodat de stoom in de pan blijft (dit heeft een positief effect op de smaak van de afgewerkte rijst).

Je moet 15 minuten koken, dan van het vuur halen en de pan een kwartier gesloten laten. Rijst voor sushi wordt volledig beschouwd als klaar na het toevoegen van rijstazijn.

Sushi koken thuis: het gemakkelijkste recept voor beginners
hoe правильно приготовить суши в домашних условиях
ingrediënten Aantal
Speciale sushi-mat 1 stuk
Rijst voor broodjes 200 g
Gezouten zalm 250 g
Avocado of komkommer 1 stuk
Nori-blad 1 stuk
Kaas “Philadelphia” 50 g
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 110 Kcal

Er is een recept voor dit gerecht dat geschikt is voor mensen die voor het eerst bekend raken met de tradities van de Japanse keuken..

Eerst moet je rijst koken, rekening houdend met alle bovengenoemde aanbevelingen. Vouw vervolgens de nori-plaat open en spreid de sleutelvulling met de hand. Tegelijkertijd moet vanaf de rand van het blad ongeveer 1-2 centimeter blijven. Het is ook beter om je handen nat te maken voor deze procedure..

In het midden van de resulterende rijstlaag moet kaas worden verdeeld. Het is handig om dit met een botermes te doen. Kaasbaan mag niet meer zijn dan 4-5 centimeter.

Zalm moet in langwerpige stukjes worden gesneden en vervolgens op de kaas worden gelegd. Ook als een vulling kan zowel avocado als komkommer gemaakt worden. In beide gevallen is het noodzakelijk om de foetus van de huid te ontdoen. Avocado’s zijn beter om in blokjes en komkommerreepjes te snijden. Plantaardige vulling moet op de vis worden gelegd..

Daarna kun je een rol vormen, de rand van het kleed vasthouden en beginnen met het naar binnen te rollen. Het blijft alleen om het in meerdere gelijke stukken te snijden, het resultaat moet ongeveer 8 stukjes zijn.

Het recept voor klassieke sushi rolt thuis

Dergelijke sushi kunnen worden bereid van verschillende soorten vis, bijvoorbeeld van zalm, paling, tonijn enzovoort. Ook, in plaats van vis kan maken en groenten. Voor deze rollen hebt u de volgende componenten nodig:

 • Noriblad – 1 stuk;
 • Rijst voor rollen – 100 g;
 • Wasabi-saus – een kleine hoeveelheid;
 • Paling – 200 g;
 • Komkommer – 1 stuk.

Eerst moet je rijst koken voor sushi. Zodra hij klaar is, kun je de mat pakken en de nori met de mat naar boven leggen. Nadat u uw handen in water hebt bevochtigd, moet u gekookte rijst op een vel nori verdelen, waarbij u 3 vrije centimeters rand achterlaat. Als je wilt, kan rijst ook worden ingevet met een bepaalde hoeveelheid wasabi-saus, het belangrijkste is om het niet te overdrijven, want het is behoorlijk pittig.

verspreiden рис

Je kunt de vulling er bovenop leggen. Dit zal een paling zijn, die eerst met langwerpige stukjes moet worden gesneden, evenals rietjes geschilde komkommer. Het is beter om de vis op de bodem te leggen en de groente er bovenop.

lay-out начинку

Nu kun je de rol rollen. Om dit te doen, moet je de randen van het tapijt vasthouden en beginnen met het verdraaien van de binnenkant met beide handen. Het is wenselijk om te vouwen, licht op te drukken, alle componenten van de rol moeten stevig op elkaar worden gedrukt..

afronden ролл

Het blijft alleen om de resulterende worst in gelijke porties te snijden..

snijd erin ролл

Je kunt klassieke sushi-broodjes eten en ze onderdompelen in sojasaus.

broodje готов

Hoe Philadelphia-sushi thuis te koken

Het is “Philadelphia” – het populairste type visdelicatessen in alle landen. Het is bereid op basis van rode vis en heeft een delicate, delicate smaak. Om thuis te koken, moet je de volgende ingrediënten bereiden:

 • Rijst voor rollen – 400 g;
 • Zalm of forel – 500 g;
 • Avocado of komkommer – 1 stuk;
 • Gekorrelde suiker – 1, 5 eetl. lepels;
 • Philadelphia-kaas – 250 g;
 • Noriblad – 3 stukken;
 • Wasabi-saus.

Voor het bereiden van rijstgraangewas, kun je rollen gaan maken. Een van de geselecteerde groenten moet vooraf worden gereinigd van de schil en in repen worden gesneden. Rug moet eerst worden ingepakt in voedselfolie. ½ vel nori moet op de mat worden gelegd met de glanzende kant naar beneden.

Nadat u uw handen vooraf in water hebt bevochtigd, moet u de rijst over het blad verdelen en ook plakjes gesneden vis erop leggen..

Nu moet je het laken draaien zodat de vis op het tapijt ligt en op een van de randen van de nori stroavocado of komkommer. Ook moet vervolgens bladkaas worden uitgesmeerd.

Het blijft om de rol op de gebruikelijke manier te rollen, terwijl de zalm bovenaan staat. Bij het snijden van de resulterende worst krijg je ongeveer 7 sushi.

deeg для варениковChoux gebak voor dumplings met cottage cheese is bijzonder zacht. Lees hoe je dit gerecht moet bereiden..

Lees hoe u gestoomde vis in een slowcooker kookt om alle nuttige sporenelementen te behouden..

Hoe thuis appels in karamel te koken. Dit interessante dessert zal zowel volwassenen als kinderen aanspreken..

Sushi zonder nori thuis: een stap voor stap recept

Hoewel dit ingrediënt in bijna alle recepten wordt gebruikt, kan niet iedereen de geur en smaak ervan waarderen. Daarom kun je rollen maken, zonder algen. Voor hen zullen vereisen:

 • Rijst voor rollen – 400 g;
 • Avocado – 1 stuk;
 • Komkommer – 1 stuk;
 • Eieren (voor beslag) – 3 stukken;
 • Mayonaise (voor beslag);
 • Plantaardige olie – om te braden.

sushi с рыбой и огурцомGroenten moeten worden geschild en in repen worden gesneden. Hetzelfde moet worden gedaan met krabstokken, gewoon doormidden snijden.

Gekookte rijst, je kunt het op het sushi-tapijt verdelen, nadat je het eerder met voedselfilm hebt bedekt in plaats van met nori. Tegelijkertijd moet de mat aan de ene kant 5 centimeter vrij blijven en aan de andere kant 20 cm. De handen moeten daarvoor vochtig zijn. De tweede vulling bestaat uit groenten, die in het midden van de rijst moeten worden gelegd. Nu kun je de rol rollen en de randen van het sushitapijt en de voedselfilm pakken.

De volgende stap is frituren, wat bij het maken van rollen een beetje ongewoon is. Het is noodzakelijk om elke worst in twee te snijden, zodat het gemakkelijker is om ze in de pan te leggen. Om beslag te maken, moet je de mayonaise en drie rauwe eieren verslaan.

Daarna moet je de broodjes met beide handen pakken, in een beslag dopen en aan elke kant goudbruin bakken. Het blijft alleen om de worsten in gelijke delen te snijden, waardoor ze eerst een kleine podstat krijgen.

Dessertsushi voor zoete tanden

Mensen die de voorkeur geven aan snoep en desserts, kunnen van rollen op basis van fruit houden. Voor hen kun je elk fruit gebruiken. Voor een van de recepten heeft u nodig:

 • Rijst voor broodjes – 250 g;
 • Wortelen – 1 stuk;
 • Bijenhoning – 2 eetlepels. lepels;
 • Noriblad – 1 stuk;
 • Grote pruim – 3 stuks;
 • Suiker – 3 el. lepels.

Wortelen moeten worden gewassen en geschild, en vervolgens worden gesneden in reepjes. Honing moet eerst in vloeibare toestand worden gebracht, verwarmd in een waterbad. Het zal dienen als een olie voor het roosteren van wortels, het moet ongeveer 4 minuten gebakken worden..

Leg een blad algen op de mat, verspreid er een laag rijst over. Na de rijst kunt u langwerpige staven wortels leggen. Het blijft alleen om de rollen te wikkelen en in gelijke porties te snijden.

Pruim en suiker zijn nodig om een ​​zoete saus te maken. Het is noodzakelijk om de vruchten van de bessen te wassen en de botten ervan te verwijderen. Daarna giet je ze in gekookt water (200 ml) en bedek je ze met suiker. Het is noodzakelijk om ongeveer een half uur op hoog vuur te koken.

Sushi is een gerecht dat voor elke gelegenheid perfect bij de tafel past:

 • Ze voorbereiden is eenvoudig als je de techniek kent;
 • Het belangrijkste is om rijst correct te kunnen koken, rekening houdend met kooktips;
 • Er zijn verschillende sushi-recepten, waaronder zowel eenvoudig als complexer;
 • Je kunt elke vis gebruiken, te beginnen met voorkeuren;
 • Je kunt zelfs rollen maken voor zoete tanden, fruit of zoete groenten gebruiken..
Loading...